Süre                : 1 Saat 55 dakika
Çıkış Tarihi     : 23 Eylül 1999 Perşembe, Yapım Yılı : 1999
Türü                : Drama,Romantik
Taglar             : Beğenilenler,tren,metro
Ülke                : Hong Kong
Yönetmen       : Sylvia Chang (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Sylvia Chang (IMDB)(ekşi),Cat Kwan (IMDB)
Oyuncular      : Takeshi Kaneshiro (IMDB)(ekşi), Gigi Leung (IMDB), Karen Mok (IMDB)(ekşi), Brenda Chan (IMDB), Sylvia Chang (IMDB)(ekşi), Leon Dai (IMDB), Jing-Do Fong (IMDB), Chung-Yu Jeung (IMDB), Elaine Jin (IMDB), Jo Kuk (IMDB), Wing-Lam Kwong (IMDB), Ga-Wai Lee (IMDB), Leslie Loh (IMDB), Audrey Mak (IMDB), William Wing Hong So (IMDB), Michael Tong (IMDB), Cher Yeung (IMDB)

Sam dung (~ Pokusy serca) ' Filminin Konusu :
Sam dung is a movie starring Takeshi Kaneshiro, Gigi Leung, and Karen Mok. Cheryl is a Hong Kong-based film director who uses the story of her first love as the basis for her next screen project. As she tells her tale to a...

Ödüller      :

Hong Kong Film Awards:Best Screenplay


  • "(ingiltere'ye yerleşilmiştir)- hacı ingilizceyi nası öğrenicen.+ önce hatun yapmam lazım.- ama ingilizceyi diyorum... nası öğrenicen?+ hatunu yapayım o zaman sike sike öğrenirim.- ..."




Facebook Yorumları
  • comment image

    bu başlığı, sözlüğü okurken de arardım ancak bulmak nasip olmadı. ingilizce öğrenmeye daha doğrusu az olan bilgimi geliştirmeye pek bi hevesli olan ben için, ingilizce bildiği pek aşikar yazarların bu konu hakkında bir şeyler yazmaması garip gelirdi bana. belki de başka bir başlığın içinde incelendiği için, böyle bir başlığa ihtiyaç duyulmadı. neyse ki şimdi yazar olduk, biz başlık açıp yazıyoruz bi şeyler. efendim, ingilizce öğrenmek zor ancak günümüz şartları düşünüldüğünde zaruri bir aktivitedir. her dilde olduğu gibi yeterli vakit ayırmadıkça güzel bir şekilde öğrenemeyeceğiniz bir dildir. ne var ki söylediğim gibi, bu dil bir şekilde karşınıza çıkıyor ve zor da olsa öğrenmeniz gerektiği gerçeği yüzünüze çarpılıyor. ingilizce öğrenmek bir grammer kitabı alıp da çalışmakla olmuyor maalesef ya da oluyor ama ben yapınca olamıyor. bu yüzden mali durumunuz yettiğince bir kursa gitmek iyi bir başlangıç gibi görünüyor. eğer başlangıç seviyesindeyseniz, grammeri çok iyi öğrenip temeli iyi oturtmak lazım. bunun yanısıra seviyeye göre kitap okumak ve şarkı dinlemek de yararlı olacaktır. orta seviyede olanlar ise daha fazla kitap okuması ve ingilizce alt yazılı fimler izlemesi, cnbc e ile daha bi haşır neşir olması kesinlikle fayda sağlıyor. en üst seviyeye nasıl çıkılır konusunda konuşmaksa benim haddim değil, bunu her yere ingilizce şarkı sözü yazıp, alt yazısız ingilizce film izleyen , sevgili sözlük yazarlarına bırakıyorum. yukarıda söylediklerimi listelersem, ingilizce öğrenmek konusunda,

    -bir kursa gitmek,
    -eğer gidemiyorsanız iyi bir grammer kitabı alıp, çalışmaya yeterli vakti ayırmak,
    -kelime öğrenmeye çabalamak,
    -seviyenize göre kitap okumak -ki bu kitapların cd li olanları var ve kitabı okurken kelimelerin nasıl okunduğunu da görebilirsiniz, oldukça yarar sağlıyor-
    -eğer paranız varsa yurt dışına çıkmak
    -tabii ki öğrenmeyi çok istemek.

    listemi burda bitiriyor ve ingilizce öğrenmeye çabalayan herkese sabır diliyorum.


    (psikolog degil deliyim - 4 Ocak 2009 02:05)

  • comment image

    (ingiltere'ye yerleşilmiştir)

    - hacı ingilizceyi nası öğrenicen.
    + önce hatun yapmam lazım.
    - ama ingilizceyi diyorum... nası öğrenicen?
    + hatunu yapayım o zaman sike sike öğrenirim.
    - ...


    (birberberbirberberebreberber - 4 Ocak 2010 03:49)

  • comment image

    aynı zamanda genel kültür yoksunu türk öğrencilere genel kültür kazandıran bir olaydır. özellikle dinleme ve okuma bölümlerinde ortaya çıkan konular sayesinde uzaydan tut, kot pantolonun kökenine kadar bir sürü şey öğrenir.


    (avedis - 30 Ocak 2010 11:34)

  • comment image

    verilebilecek birkaç tavsiye ile çok kolay olabilecek iştir. okuma, yazma, dinleme ve konuşma şeklinde 4 başlıkta incelenebilir.

    kelime öğrenmek için:
    - bol bol kitap ya da netten yazı okuyun
    - kendinize yeni öğrendiğiniz kelimelerle cümleler oluşturun
    - sözlük karıştırmayın, anlamı cümleden tahmin etmeye çalışın.

    okuma yetinizi geliştirmek için:
    - bol bol okuyun.
    - okuduktan sonra kendinizi anlayıp anlamadığınız konusunda teyit edecek sorulara göz atın.

    yazma yetinizi geliştirmek için:
    - belirli kalıpları iyi öğrenin. örneğin conclusion paragrafında to sum up kullanmak.
    - giriş gelişme sonuç paragraflarını iyi kombine edin,
    - konuyu iyi analiz edin,
    - konu dışında yazmamaya özen gösterin,

    dinleme yetinizi geliştirmek için:
    - bol bol müzik ya da haber dinleyin. örneğin beginner seviyesi için madonna, intermadiate seviyesi için evanescence, advanced seviyesi için bbc news.
    - müzik dinliyorsanız ilk başlarda lyriclerini de kontrol edin, müziği dinlerken aynı anda lyriclerini takip edin.

    konuşma yetinizi geliştirmek için:
    - kendi kendinize bol bol konuşun,
    - mümkünse yabancı arkadaşlar edinin,
    - kelimelerin doğru telaffuzlarını öğrenmeye dikkat edin.
    - kendi sesinizi kaydedip dinleyin, yanlış yaptığınızı düşündüğünüz yerleri düzeltmeye çalışın.


    (eastanbool - 12 Ekim 2011 18:52)

  • comment image

    http://www.voscreen.com/

    internette henuz aktif yepyeni bir site. size kısa videolarla ingilizce öğretiyor. 9 dilde altyazı seçeneği mevcut (türkçe dahil). inanılmaz eğlenceli ve faydalı. ingilizcesini geliştirmek isteyen ya da öğrenmek isteyen ve kısa zamanda sonuç almak isteyen herkese kesinlikle tavsiye ederim...


    (sifre b - 24 Ağustos 2012 01:21)

  • comment image

    yıllar önce fransızca öğrenmeye çalışıyordum. fransızca bilen birisi bana şöyle bir şey tavsiye etmişti ki bunu öğrenmek istediğiniz her dile uygulayabilirsiniz. çocuklar ana dillerini gramer yapısıyla değil cümleler duyarak öğrenir. bu yüzden kalıpla öğrenmek, her gün bir cümle öğrenmek ve tekrar etmek en güzeli.

    her gün duyduğunuz ya da bir yerde okuduğunuz ingilizce bir cümleyi bütün gün tekrar edin. artık düşünmeden o cümleyi söylemeye başlayın. günün sonunda, hem içindeki kelimeleri hem de konuşma yapısını öğrenmiş olursunuz. her gün bir cümle ayda 30 cümle yapar. unutmayın ki çocuklar konuşmaya başladıklarında büyüklerinin cümlelerini papağan gibi tekrar ederler.


    (gunun ilk isigi - 28 Mayıs 2014 10:50)

  • comment image

    londra'dan bir ingilizce öğretmeninin ücretsiz podcast'i, http://teacherluke.co.uk/
    ingilizce dinleme pratiği yapmak isteyip de sıkılanlara tavsiyemdir. 15 senelik öğretmen olduğu, öğrenci psikolojisini çok iyi bildiği için sıkmadan bir şeyler anlatmaya çalışıyor başarıyor da..

    2009'da başlayıp şimdiye dek 284 bölüm yayınladığı podcast'ta özellikle öğretmenlik tecrübelerine dair anlattıkları yalnızca öğrencilerin değil ingilizce öğretmenlerinin de dinlemesi gereken türden.

    anlatmak istediklerini ifade kabiliyeti ve aksanından hiç bahsetmiyorum.

    ingiltere'nin en iyi dil okullarında çalışan birinci sınıf bir hoca zaman harcayıp tüm dünyadan ingilizce öğrenmek isteyenlere bila ücret yardımcı olmaya çalışıyor.

    gerçi arada "sitede link var isterseniz bana paypal'la gönlünüzden ne koparsa gönderebilirsiniz, mailime bildirim gelince seviniyorum" mealinde bi şeyler söylüyor ama.. paypal hesabım olsa gönderirdim, damlaya damlaya göl olur demişler.

    bu da itunes linki
    (ama hatırlatayım sitede bir çok bölümün transscript'i de var)


    (nick dedigin - 1 Ağustos 2015 00:15)

  • comment image

    ingilizcelerini gelistirmek isteyen ama nereden baslasam diye dusunenlere deneyip faydasini gordugum kaynaklari paylasiyorum.

    (bkz: effortless english): detayli anlatimim (bkz: #55168205)

    (bkz: newsinlevels.com): inglizce ogrenenlere 3 farkli seviyede yazili ve video olarak haberler yayinliyor. zor kelimelerin ingilizce aciklamari var. fakat konustugum bir ingiliz ogretmenin dedigine gore bazen yaptiklari aciklamar karmasik ve yaniltici olabiliyormus.

    (bkz: engvid.com): youtube videolari ile ingilizce ogretmeyi amaclayan en iyi websitesi. favori ogretmenim ronnie neden favorim diye sorucak olursaniz kendisi ders konulari hakkinda sinir tanimiyor. ornek olarak talking about drugs in english sex with ronnie!

    speak english with misterduncan: biraz garip ama eglenceli ve ogretici videolar yapan bir ingiliz abi. amca mi desem acaba? ornek video new englısh words - 2015

    rachel's english: daha cok amerikan aksanini ogretmeyi amaclayan videolar

    anglophenia: bunun ingilizce ogrenmeye ne derece faydasi olur bilmiyorum. kizi begendim ondan paylasiyorum.

    bbc learning english: cep telefonlari icin cok kullanisli uygulamalari da var. favori kategorilerim (bkz: 6 minute english) ve (bkz: the english we speak)

    (bkz: bbc iplayer): vpn kullanma imkaniniz varsa bbc kanallarinda yayinlanan tum film, belgesel, dizi artik ne varsa altyazili olarak izleyebilirsiniz.

    english e-books: tum seviyelere gore ingilizce e-kitaplar.

    librivox: yasal audiobook sitesi. gutebooks ile birlikte kullanip hem okuyup hem dinleyebilirsiniz.

    edit: unuttuklarim

    (bkz: ted.com): ıngilizce altyazili, ilginizi cekeceginden emin oldugum konusmalarla dolu bir site. mobil uygulamalari gayet kullanisli.

    konusma pratigi ve dil degisimi icin:
    (bkz: italki.com) konusma pratigi icin birilerini bulabileceginiz simdilik en iyi yer. ara ara konustugum birkac kisi buldum pratik icin. ayni zamanda ucretli olarak ozel derste alabilirsiniz. ben 5-6 ozel ders aldim simdilik. bastan informal tutor'lari denedim fiyatlari uygun oldugundan, fakat konusma pratiginden fazlasi olmuyor bu derslerde. ayni pratigi, ucret odemeden konustugunuz dili ogrenmek isteyen biriyle de yapabilirsiniz. dun ilk defa profesyonel birinden ders aldim ve cok daha faydali oldugunu gordum. sana faydamiz olsun gardas derseniz size ozelden ref link atabilirim. eger ozel ders alma amacli siteye para yatrirsaniz ikimize de 10$ geliyor.

    (bkz: interpals.com): bulasmayin bu cirkef siteye

    hellolingo: sharedtalk vardi eskiden, birkac ay once kapandi. yerine yakin zamanda sharedtalk'in ilk kurucusu tarafindan bu acilyor.


    (dagbasi - 11 Ekim 2015 15:41)

  • comment image

    bu konuda birkaç tavsiye vermek istedim kendi deneyimlerim üzerinden, bunların hemen hepsi belirli bir temeliniz (pre intermediate* diyelim) olduğu varsayımı üzerinden yapılmıştır ki ilkokuldan üniversiteye kadar müfredata dahil olarak bu seviyeye kadar dil eğitimi verilmektedir.

    1) çevrenizde yabancılar yaşıyorsa onlarla fırsat buldukça muhabbet etmeye çalışın. özellikle turistik yerlerde gençler bu sayede heyecanlarını atıp ileride bu öğrendiklerini kullanarak para kazanabiliyorlar* yabancı yoksa (ve üniversiteliyseniz) erasmus öğrencileri birçok ilde varlar, onlarla takılın

    2)yabancı dizi izleyin bol bol. önce türkçe altyazı ile başlayın. birkaç ay veya bir yıl sonra (veya diyelim birkaç yüz bölüm sonra) ingilizce altyazıya geçin, yine belirli bir zaman bu şekilde devam edin (zorlanırsanız türkçeye dönün ve hazır olana kadar türkçe devam edin) ingilizce altyazıda büyük oranda ustalaştığınızda altyazısız izleyecek hale geleceksiniz. dizi izlerken okuma*, yazma *, dinleme (ve tabii gramer) seviyelerinde büyük ilerleme kaydedersiniz. ve konuşan siz olmadığınız halde kelime/kavram telaffuzları ve konuşma anlamında da epey şey öğrenirsiniz.
    ek: ekşi şeylerde dolaşırken şu entry'yi keşfettim, bu dizi ve altyazı olayıyla ilgili daha ayrıntılı bilgi isterseniz bir yazar yazmış zamanında (bkz: ingilizce kelime ezberleme yolları /@adversary)

    3) okuma için ekstra tavsiye isterseniz, whatculture ve cracked.com tarzı yabancı siteleri tavsiye ederim. hangisi/hangi tarz konular ilginizi çekiyorsa artık ona göre bilimle, sanatla, veya sporla alakalı siteler de olabilir.

    4) diyelim ki lisedesiniz ve üniversite için tercih yapacaksınız, bölüm ne olursa olsun yapabiliyorsanız %100 ingilizce okumaya çalışın. olmuyorda en azından zorunlu hazırlık olan bir bölümde okuyun. bir yıl sadece ingilizcenin etkisi büyük olacaktır.

    5) erasmus öğrenci değişim programı, erasmus staj hareketliliği ve özellikle de work and travel'la yurtdışına gitmeye çalışın. mali ve ailevi durumunuz el veriyorsa tabii.

    6) seviye seviye yükselen dünya klasiklerinin sadeleştirilmiş versiyonlarını ingilizce olarak okuyabilirsiniz. (yaşınız küçükse) anne babanızdan ingilizce cd+kitap seti isteyebilirsiniz.

    en önemlisi de; bu dili sevmeniz veya en azından saygı göstermeniz gerekiyor. bu olmazsa work and travel şu bu hiçbir işe yaramaz. beraber gittiğim arkadaşların neredeyse hiçbiri pek bir şey öğrenmedi mesela, niye? çünkü çaba göstermediler, gösterenler çabuk pes etti ve ingilizceyi önemsemiyorlardı hiç.

    edit: yeni fark ettim kurs dememişim*. olayı büyük oranda bireysel anlamda halletme üzerine yazmaya çalıştığım için herhalde. gidin ama tabii. alt seviyelerden başlayın, özellikle dinleme/konuşma çalışmalarına full katılın ve cesaretinizi toplayın. öyle utanıp deftere not alarak konuşmayı öğrenemezsiniz. anca ''anlıyorum ama konuşamıyorum'' seviyesine ulaştırır bu sizi. o da pratikte bir işe yaramaz. kendinize şunu sorun: ''türkçeyi anlıyorum ama konuşamıyorum'' diyen biri için ''türkçe biliyor'' der miydiniz?

    edit 2: bir yazar arkadaş şöyle bir soru sordu; ''ingilizce altyazılı izlerken tam çıkaramadığım cümlerde durdurup sözlüğe falan bakayım mı, yoksa ne anlarsam kardır deyip öyle devam mı edeyim?'' ona verdiğim cevap da şu oldu; ''olayın/diyaloğun büyük bölümünü anladıysan devam et, anlayamadıysan ve bir şeylerin havada kaldığını hissediyorsan durdur aç bak sözlüğe. her şeyi %100 anlamak zaten mümkün değil, amerikan kültürüne ve hayat tarzına belirli oranda hakim olmayı gerektiriyor bu. gidip aralarında bir süre yaşamadan ve onlarca diziyi, yüzlerce filmi sıraya dizmeden bunu yapmak pek mümkün değil. direkt kelime bazında derseniz, amerikalıların dahi anlamını, yazılışını veya doğru teleffuzunu bilmedikleri kelimeler var. normaldir, hangi türk türkçe veya türk kültür-sanat tarihi ile ilgili her şeyi bildiğini söyleyebilir?''

    edit 3: amerikalılar, kanadalılar yani native speaker'lar dahi bazı kelimelerin yazılışı ve telaffuzunda sıkıntı yaşayabiliyor. bizdeki eşofman veya pohaça yazanları veya şarz diyenleri düşünün. bu yüzden hata yaptığınızda kendinize yüklenmeyin. örnek; the wolf among us oyununun ana karakterinin adı bigby wolf (big bad wolf'tan geliyor) adının telaffuzu ''bigbi'' ancak şurada aslen kanadalı olan ve yıllardır amerika'da yaşayan ryan reynolds bunu ''bigbay'' diye telaffuz ediyor. normal ve anlaşılır bir hata zira by normalde ''bay'' şeklinde telaffuz edilir.

    edit 4: gelen tüm olumlu mesajlar ve favoriler için teşekkür ederim. yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. ama lütfen artık ''ne yapabilirim?'' şeklinde mesaj atmayın. zaten aklıma gelen her şeyi yazdım zira* u dizi ve altyazı olayıyla ilgili daha ayrıntılı bilgi isterseniz bir yazar yazmış zamanında ingilizce kelime ezberleme yolları /@adversary


    (koyu mavi - 2 Nisan 2016 20:48)

Yorum Kaynak Link : ingilizce öğrenmek