The Color of Time (~ Tar) ' Filminin Konusu : Pulitzer ödülünü kazanan C.K. Williams'in şiirsel hayatını anlatıyor.
Grantchester(2014)(8,0-7700)
The Disappearance of Eleanor Rigby: Him(2014)(6,9-8356)
The Disappearance of Eleanor Rigby: Her(2014)(6,9-7697)
Woman Walks Ahead(2018)(6,6-4074)
The Disappearance of Eleanor Rigby: Them(2014)(6,3-10632)
the hustler'ı izlemediyseniz, tam manasıyla anlayamayacağınız bir filmdir. tom cruise'un oyunculuğu zayıftır. paul newman'ın yanında çok sırıtır (hem gerçek hem de mecaz anlamda).
(axellennox - 8 Ocak 2007 13:50)
filmde tom cruise'un bilardo oynadigi elemanlar ozenle secilmis gibi, bulunabilecek en tipitip amcalar.
(sasasa - 2 Ocak 2008 04:29)
yeniden kavuştuğu yaşam kaynağını 'karabasan'laştıran bir adamın öyküsüdür; sırf bu nedenle film tam bir 'rekabet' övgüsüdür. abd'de 'rekabetin' değil 'monopol'ün hüküm sürdüğünü hatırlatır; abd'de işin raconu çok önceden bellidir; kurnaz olmak / yenilgiyi bile kâra çevirebilmek ilk şarttır. fakat 'antik rekabet', rakibe saygı duymayı, rakiple güçlenmeyi ve rakibi dize getirme inancını gerektirir; oysa abd'de rekabet sadece rakibi kandırmak ve rakibin ayağını kaydırmak imasını taşır. the color of money, işte bu iki tür rekabetin mücadelesidir, bundan dolayı deadlock ile biter; modern çağda yenilenin blöf yapıp yapmadığından emin olunamayacaktır!
(makinedeki hayalet - 12 Şubat 2009 17:19)
scorsese'nin the last temptation of christ için ciddi maddi kaynağa ihtiyaç duyması nedeniyle çektiği söylenen, scorsese sinemasını bütün olarak ele alacak olursak alt sıralarda yer alabilecek filmlerinden biridir.
(piccadilly - 28 Şubat 2009 23:05)
bilardo sevenlerin izlemesi sarttir, kesinlikle.hayatinizda (bir filmden) alabileceginiz en iyi hustling taktiklerini buradan alacaginiza emin olabilirsiniz.zaman zaman paul newman gibi, zaman zamansa tom cruise gibi olmak isteyeceksiniz. newman'in bilgeligi ve karizmasi, cruise'un ise kendini begenmisligini ornek almak isteyeceksiniz.super karakter betimlemelerinin yapildigi bu filmde, iki tane de surpriz gorebilirsiniz. hakiki bilardo oyunculari keith mccready ve steve mizerak (dunyanin en iyi oyuncularindandir ikisi de), karsiniza ezilen oyuncular olarak cikarsa sasirmayin. tabii gercek karakterlerini degil, baska karakterleri oynamaktadirlar bu kimseler, ancak yine de birer surpriz olurlar karsiniza ciktiklari zaman.zaten tom cruise ve paul newman'in film boyunca sergiledikleri ustun oyunculuk yeteneklerinin yaninda, bilardo sovlarini da muhtemelen bu adamlarin yardimi ile ogrendiler.ancak iyi birer oyuncu olmasaniz bile, eger goz aliskanliginiz var ise, newman veya cruise'un bilardo oynayislari, gozunuze "mukemmel" gozukmeyecektir. ama iki hollywood aktoru icin iyi bir is cikardiklarini soylemek gerek.filmin bir yerlerinde werewolves of london calmaktadir, bunu da yeni kesfettim.
(spincrus - 20 Nisan 2003 07:42)
martin scorsese'in yönettiği filmler için de zayıf bir halka olduğu söylenebilir. ancak scorsese'in orijinalliğiyle film izlenebilir seviyeyi yakalıyor. the hustler'ın devamı olarak görülse de dram konusunda filmin oldukça başarısız olduğu bir gerçek. scorsese filmlerindeki görüntü yönetimi, renkler ve kurgu her zamanki gibi üst seviyede. filmin giriş kısmında scorsese'i dış ses olarak dinlemek mümkün.
(41 - 30 Haziran 2012 18:19)
martin scorsese'nin gerek şimdi, gerekse vizyona girdiği dönemde pek dikkat çekmemiş bir kaç filminden bir tanesi. the hustler'da karşımıza çıkan hızlı eddie'nin yaşlılığının anlatıldığı bir film bu. ama the hustler'ı izlemeden de konuya, olaylara hakim olunabiliyor. gene de bu filmden önce the hustler'ın izlenmesi tavsiye edilir. izlenirse scorsese'nin hustler'a yaptığı göndermeler daha iyi anlaşılır. hustler'da hızlı eddie'nin gençliğine, bir bilardo ustası olduğuna, ama daha önemlisi hayata odaklanılır. bir bilardo filmi diye pazarlanmış olsa da bilardo filminden fazlasıdır. hayat, rekabet, aşk, takıntılar, gençlik, asilik, kazanmak, kaybetmek üzerine bir şeyler söylemeyi başaran bir film, bir başyapıt. scorsese'nin color of money'si hızlı eddie'nin 50'li yaşlardaki hayatını perdeye aktarır. geçen zamanda eddie doğal olarak yaşlanmış, uysallaşmış, bilardodan elini ayağını (tamamen olmasa da) çekmiş, kendisini gençliğinde de olduğu gibi kadınlara ve içkilere bırakmış birisi. bir gün karşısına tom cruise'un canlandırdığı vincent çıkar. vincent, eddie'nin tam anlamıyla gençliği. eddie'deki kibir, asilik, "her şeyi ben bilirim, benden ustası yok" havaları, sinir bozucu yeteneği vincent'ta da mevcut. zaten filmin bir yerinde eddie de vincent'a "bana birisini hatırlatıyorsun" der. bir süre sonra eddie, vincent'la iş birliği yapmaya karar verir. vincent'ın yeteneği ile kendisinin ileri görüşlülüğü ve tecrübesini harmanlayacak ve beraber şampiyonluktan şampiyonluğa koşacaklar. eddie böyle olacağını sanıyor ama olmuyor. vincent, eddie'yi dinlemez. başına buyruk hareket eder. eddie de bunları yaşadığından vincent'a neler olacağını bilir ama bir türlü vincent'ı değiştiremez. en sonunda ayrılır ve birbirlerine rakip olurlar. scorsese bu filminde yaşlılık ve tecrübe ile gençlik ve gücü karşı karşıya getirir ve sorar: "hangisi daha iyi? genç, dinç ve güçlü olmak mı, yoksa tecrübeli, bilge birisi olmak mı?". fakat cevabı vermez. eddie ile vincent'ın maçı başladığında film biter. cevap izleyiciye kalır. color of money kısmen başarılı bir film. scorsese yeteneğiyle bilardo maçlarını ilgi çekici ve heyecanlı hale getirir. paul newman ve tom cruise'un başarılı performansları da filmin değerini daha da arttırır.
(sherlock holmes 90 - 4 Eylül 2012 16:43)
paul newman'in muhtesem , tom cruise'un inanilmaz kotu bir sinema oyuncusu oldugunu tasdik eden , her sporseverin mutlaka izlemesi gereken, "the hustler" filminin devam filmi...ilk filmde de paul newman muhtesemdi... film balabushka istekalarin dünyadaki en değerli alet olarak görüldüğü zamanda çekilmiştir... şimdi genelde balabushkalar koleksiyon amaçlı alınıyor...
(popohunter - 19 Mayıs 2004 20:09)
birkaç bilardo masası ve batakhane görüp biraz da 80'ler nostaljisi yapmak için izlenebilecek film. konu, amaç, mesaj, sonuç falan beklenmemeli.
(mr nutz - 23 Nisan 2017 09:48)
giyim kuşamlarla, mekanlarıyla, dekorlarıyla 1986 yılının atmosferini yaşatması hatrına 6 (=vasat) puan verdiğim film. yoksa 4 puandır alacağı. scorsese'den izlediğim en kötü film diyebilirim. bilge adam olarak sunulan paul newman'ın canlandırdığı karakterin yaşadığı anlam verilemeyen histeriler?! gerçekten senaryoda ne işe yaradığını çözemeyeceğiniz boş diyaloglar, cümleler... oysa film gayet ilgi çekici başlıyor ve paul newman'ın karakteri gerçekten de "ooo bir bilge ile karşı karşıyayız" dedirtiyor. devamında ise sinir bozucu bir aptala dönüştüğünü görüyoruz. bu rol ile bir de en iyi oyuncu oskarı almış newman abimiz. helali hoş olsun. yine de söylemek lazım çok kötü gelişen ve nereye gittiği anlaşılamayan bir senaryo söz konusu bu filmde.
(saladze - 18 Ağustos 2017 17:45)
Yorum Kaynak Link : the color of money