Süre                : 1 Saat 59 dakika
Çıkış Tarihi     : 24 Mayıs 2017 Çarşamba, Yapım Yılı : 2017
Türü                : Biyografi,Drama,Romantik
Ülke                : Fransa,Belçika,ABD
Yapımcı          :  Les Films du Lendemain , Artémis Productions , Wild Bunch
Yönetmen       : Jacques Doillon (IMDB)
Senarist          : Jacques Doillon (IMDB)
Oyuncular      : Vincent Lindon (IMDB)(ekşi), Izïa Higelin (IMDB), Séverine Caneele (IMDB), Bernard Verley (IMDB), Anders Danielsen Lie (IMDB)(ekşi), Arthur Nauzyciel (IMDB), Laurent Poitrenaux (IMDB), Olivier Cadiot (IMDB), Alexandre Haulet (IMDB), Louise Le Pape (IMDB), Morgane de Vargas (IMDB), Nia Acosta (IMDB), Pauline Cousty (IMDB), Cendrine Gourbin (IMDB), Pierre-Yves Desmonceaux (IMDB), Lea Jackson (IMDB), François Neycken (IMDB), Nathalie Bécue (IMDB), Régis Royer (IMDB), Serge Bagdassarian (IMDB), Serge Nicolai (IMDB), Anne Cécile Quivogne (IMDB), Patricia Mazuy (IMDB), Pascal Casanova (IMDB), Edouard Duthuillé (IMDB), Anthony Bajon (IMDB), Magdalena Malina (IMDB), Svetlana Semusheva (IMDB), Olivia Baes (IMDB), Maxence Tual (IMDB), Linh (IMDB), Zina Esepciuc (IMDB), Cléo Sénia (IMDB), Edward Akrout (IMDB), Daphné Koustafti (IMDB)

Rodin ' Filminin Konusu :
Rodin is a movie starring Vincent Lindon, Izïa Higelin, and Séverine Caneele. An account of the famous French sculptor's romance with Camille Claudel.


  • "fransiz heykeltras. dusunen adamin yaraticisi."
  • ""düsünen adam" ın dante'nin heykeli oldugu soylenir.."




Facebook Yorumları
  • comment image

    en ihtisamli ve buyuleyici eserleri "les portes de l'enfer" (cehennemin kapilari-dante'nin inferno'sundan esinlenmistir.) , "le penseur" (dusunen kisi),"le baiser" (opucuk),les bourgeois de calais(calais'li burjualar) olan unlu fransiz heykeltras.fotograf ve resim konusunda da 1 miktar eseri bulunmaktadir.


    (beren - 13 Mart 2002 11:37)

  • comment image

    camille claudel filmini seyrettikten sonra kendisine, "kapitalist pic, her tarafindan heykel fi$kirsa kac yazar, insan degilsin ki.." diye haykirmak istiyorum ama yapmiyorum sayin sözlük. ikisinin yasadiklarinin ne kadari gercek, ne kadari camille in paranoyasidir bilinmez. yine de bu ögüst roden hakkinda pek de iyi bir izlenim edinmedim. sanatina gececek olursak, herseyden önce bir düsünce adami kendisi. heykellerini yapmadan/yaptirmadan önce yillar süren arastirmalar yapiyor, sik sik da edebiyata basvuruyor. okuyor, yaziyor, düsünüyor. öyküler yaziyor, heykellerinin karakterlerini ve kisiliklerini yaratiyor. onlara dramatik gerilimi, insan trajedisini, duyguların ve tutkuların yoğunluğunu katiyor. (tabi bunu ilk yapanin da kendisi olmadigini belirtmeden gecmeyelim) neyse, büyük sanatci oldugunu anlamak icin, cehennem kapilarina bakmak yeterlidir. komposisyondaki her bir figür ayri ve farkli bir duru$u, duyguyu tasvir eder.` :insana özgü`(bkz: tutku) (bkz: aci) (bkz: lanet)


    (flmng - 29 Haziran 2009 15:27)

  • comment image

    on dört yaşında okulu bıraktı.. okumakta güçlük çekiyordu.. zor zahmet sayı sayıyordu.. her şeye rağmen eğitimsizliğine omuz silkip, "kelime yazma hataları, başka herkesin yaptığı resim yapma hatalarından daha kötü değil" diyen post-empresyonist heykeltraş.


    (davranissal torpu - 20 Nisan 2010 14:55)

  • comment image

    kanımca bu adamın en güzel heykeli tunç çağı. doğrusunu söylemek gerekirse ben hayatımda böyle canlı bir heykel görmedim. dönemin eleştirmenleri de görmemiş olacaklar ki rodin'in canlı modelden kalıp çıkararak bu heykeli yaptığını düşünmüşler. zaten adamın da ömrü bunun aksini ispatlamakla geçmiş. neredeyse her heykelinde modelin kalıbını çıkarmakla suçlanmış -bu yöntem heykeltıraşlar arasında sıklıkla kullanılan bir yöntem olsa da aslında bir çeşit aşağılamadır.- bu tarz suçlamalar, heykeltıraşın canlı bir heykel yapamayacak yetersizlikte olduğunu belirtmek için yapılır. rodin'in de gerçek modelden ayırt edilemeyecek derecede canlı heykel yapabilecek kapasitede olmadığını düşünüyorlarmış demek ki. rodin de canlı modelin birkaç fotoğrafını çekmiş heykelin gerçeğine pek de benzemediğini kanıtlamak için. en sonunda şu anda adını anımsamadığım bir heykeltıraş sayesinde bu durumdan kurtulmuş.

    rodin ile ilgili bir diğer ilginç nokta da şu, 1916 mart sonunda yeni bir kriz geçirmiş ve bütün mal varlığını fransız hükümetine bağışlamış. böylece çevresini saran miras avcılarından kurtulmuş. 1917'de rose beuret ile evlenmiş. bütün servetini fransız hükümetine bağışladığı için koskoca rodin'i kimse takmıyormuş artık. meudon'daki evleri yeterince ısıtılamıyormuş çünkü kömür alacak kadar paraları yokmuş. rose zatürreden öldükten birkaç ay sonra da rodin ölmüş ve düşünen adam heykelinin altına gömülmüş.

    koskoca rodin, heykellerinin fransız hükümeti tarafından ısmarlandığı ve yüksek meblağlarla satın alındığı ünlü heykeltıraş rodin, cebinde bir kömür parası bile bulamadan öldü. camille claudel 'in laneti mi demeliyiz bu duruma?


    (freddie mercury nin disleri - 29 Nisan 2014 17:23)

  • comment image

    rodin heykellerini yaratırken onlara şiddet uygular, kırıp dökermiş. kırılan parçalar yaratılış anındaki sancıyı simgelerken, ustanın kollarında kalan parçaysa garip bir şekilde çok canlı bir kadını tasvir edermis. rodinin kadın bedenini temsil ederken gösterdigi yakınlık ve şiddet, heykellerindeki gerçeklik duygusu bu parçalanmanın ürünüdür.

    rodinin hatunları ya sevişmeden hemen önceki ya da hemen sonraki halleriyle resmedilmiş gibidir. cinselliğini sanatına bu kadar yoğun yansıtması eleştirilip, sapıklıkla suçlanmışsa da bendeniz rodinin hatun tasviri heykellerindeki anatomik yapıya hayran olmanın yanında ruhsal şehvetperestlik hali içinde yaptığı çalışmalarla birebir yaratılışın özünü anlattığına inanırım


    (notr - 22 Temmuz 2001 20:38)

  • comment image

    "a woman undressing is like the sun emerging through the clouds" demiş, 15 yıllık çilekeş sevgilisi camille claudel'e hayatındaki diğer kadınları tümüyle çıkaracağına dair hiçbir söz vermemiştir. camille de üzüntüsünü yenemeyip kendini temizliğe vuran kadın misali kendini heykele vurmuş, geçirdiği paranoya ve şizofreni nöbetlerinde muhteşem heykellerinin bir kısmına gerçekten de vurmuş, kırmış, yok etmiştir. rodin eski karısı rose beuret ve oğulları auguste eugene'in hatırları ve 18'lik modellerinin kaprisleriyle ürettikçe üretmiş, her ikisi de aşk, ihanet ve intikam üçgeni fırtınalı ilişkilerinde birbirlerini "sanat için" de kullanarak "iyi sanat büyük acılardan doğarmış" sözünü cümle aleme ispatlamışlardır.


    (mago de oz - 4 Mayıs 2006 02:12)

  • comment image

    her heykelinden 12 adet yapılmasına izin vermistir.heykellerini cekic kullanmadan kilden ufak boyutlarda yapıp asistanlarına buyutturmesi ile ünlüdür.bakırkoy ruh ve sinir hastalıkları hastanesindeki dusunen adam heykeli 2 hastanın eseridir lisanssız kopyadır ve bence en az orjinali kadar anlamlıdır.


    (mcescher - 17 Haziran 2006 17:00)

  • comment image

    1875te başladığı tunç çağı adlı heykelini 1877de sergiledi. amacı insan boyutlarında bir "çıplak" yapıp yeteneğini kanıtlamaktı. ancak heykelin bu derece canlı olmasına gelen eleştirilerden biri heykelin modelden kalıp alınarak dökülmüş olabileceğiydi. rodin bunu ağır bir suçlama ve hakaret olarak gördü. ayrıca büyük bir antik sanat koleksiyoncusudur. bu antik sanat tutkusunu canlandıran 1890lardaki yenilenme isteğidir.michelangelodan etkilenmiştir.
    (bkz: cehennemin kapısı)


    (norain - 20 Ağustos 2006 02:24)

Yorum Kaynak Link : auguste rodin