Varyemez ' Filminin Konusu : Ragıp Elibol (Kemal Sunal) zengin ve cimri bir işadamıdır. Çocuklarının annesi Melek ile ayrılmış, Dürdane (Yasemin Yalçın) ile evlenmiştir. Oğlu Cengiz üniversitede okumakta, kızı Zeliha ise evde koca beklemektedir. Bir gün Ragıp’a arabalarıyla gezerken çarpar. Aslında yapmak istedikleri ve parasızlıktan yapamadıkları çok şeyleri olan dört genç bu olanağı onun sağlayabileceğini düşünerek Ragıp’ı kaçırırlar. Gizli bir örgüt olduklarını söyleyip fidye isterler. Karısı Dürdane polise haber verir, fidye karşılığı tehdit edildiğini anlatır. Bu fidye işine ailesi ve iş ortağı da dahil tanıdığı herkes sevinir. Hiç kimse de istenen fidyeye katılmaz. Ragıp kendisini kaçıranların sayesinde hiç seveni olmadığını öğrenmiştir. Gençler paradan ümidi kesince Ragıp’ı serbest bırakırlar. Evine dönen Ragıp tüm ailesinin, ortağının ve dost bildiklerinin miras peşine düştüğünü görünce onlara görünmeden evden çıkar. Bu sırada denizde tanınmayacak halde bir ceset bulunur. Ailesi hiç tereddüt etmeden cesede sahip çıkar. Ragıp şoförü Hüsnü’nün evine gider, yaşadığını ailesinden saklamasını ister. İç yüzlerini görmek için cenazeye tebdili kıyafetle gider. Herkes kendisi hakkında kötü şeyler söylemekte kimse de hakkını helal etmemektedir. Ragıp’ı kaçıran gençler onu öldürmek suçundan yakalanırlar. Ragıp ortaya çıkar, dört genci hapisten kurtarır, onların amaçlarına yardımcı olur. Ama ailesi dahil arkasından dolap çeviren herkesi yanında işçi olarak çalıştırmaya başlar...
Dokunmayin Sabanima(1979)(7,4-3210)
Talih Kusu(1989)(7,2-2105)
Ögretmen(1988)(7,2-1842)
Garip(1986)(7,1-2567)
Koltuk Belasi(1990)(7,1-1820)
Gülen Adam(1990)(7,0-2888)
Kiraci(1987)(6,9-1880)
Inatçi(1988)(6,8-1603)
Boynu Bükük Küheylan(1990)(6,6-846)
Zehir Hafiye(1989)(6,4-1008)
Sevimli Hirsiz(1988)(6,4-1210)
Japon Isi(1987)(6,2-2629)
kucukken videocuda afisini gordugumde "aa varyemez amcayi filme cekmisler negzel" diye sevince bogmustu beni. hatta afisteki cem davran ve yanindakileri "aha bunlar da cin can cem" diyerek baska bir bagrima basmistim. http://tr.wikipedia.org/wiki/resim:varyemez.jpgguya cizgi filmdeki gibi maceradan maceraya kosacaklardi varyemez amca ve yegenleri. icatlar yapilacak, bilimum komiklikler sergilenecek ayni zamanda aksiyon ve heyecan girla olacakti. hem de cizgi film degil gercek halleriyle hem de yabanci degil turk filmi olarak. tek basamakli yaslardaki o bunye nereden bilecek ki turk sinemasindaki yegane aksiyon/komedi filmlerinin girgir ali, babanin evatlari, uckagitcilar gibi cuneyt arkin ve robert widmark eksenli filmler olacagini. ne kadar malmisim.
(zbam - 5 Şubat 2007 15:01)
filmde kemal sunal ın canlandırdığı ragıp elibol karakterinin ihracat serüvenine donla başlayışını "bu dünyada aç, parasız adam çoktur ama donsuz adam yoktur" vecizesiyle açıklamasıyla yardıran film.
(extrajuniorluck - 7 Ocak 2010 15:22)
içerisinde viral reklamın yapıldığı ilk türk filmidir muhtemelen. reklamı yapılan da asprin. daha filmin ikinci dakikasında kemal sunal ben baş ağrılarım için hem ucuz hem debaşka açılardan da faydalı olan asprini içiyorum demiştir.
(psykotherapy - 22 Ocak 2013 13:44)
kemal sunal kendi cenazesine gider.herkes numaradan ağlamaktadır.saf tutulur.hoca:hakkınızı helal eder misiniz??kimseden ses çıkmaz.kemal sunal:ederiz.helal olsun.
(karamazov - 17 Eylül 2003 13:15)
(bkz: waryemez)
(amanita phalloides - 19 Aralık 2013 09:31)
küçükken akşam kuşağında izlemiştim ve inanılmaz güzel gelmişti, geçenlerde oturdum tekrar izledim, yahu kemal sunal sen haksızsın! kızına kötüsün, oğluna kötüsün en kötüsü de "sana mantı yapayım" diyen anana "ya sana harcayacağım benzin parasına kaç tabak mantı yerim boşversene" diyecek kadar kötüsün, sonra vay efendim "beni ailem neden sevmiyeeee", bir tek ortağın ve iflastan kurtardığın adamlar katıksız şerefizdi, hadi eşin ve eski eşin de iki yüzlüydü ama anneciğin senden kötü değildi.çok boş bir film ama gittim aspirin içtim, yıllar öncenin ürün yerleştirmesi hala işe yarıyor gördüğünüz gibi.
(urasil - 3 Kasım 2014 23:36)
gercekten de kemal sunal'in basrolunde oldugu ve tum gec donem kemal sunal filmleri gibi az komik olan bu filmde sacma sapan bir mantik vardir.soyle ki, filmin basindan itibaren ailesi basta olmak uzere onune geleni canindan bezdiren, yedikleri iki lokmayi sayan, baslarina kakan, mutluluklarini engelleyen ragıp elibol nedense bir dram yasiyormus gibi aktarilir.asiri zengin olmasina ragmen sofradaki yiyecekleri "fazla bunlar" diye kaldirtan, kizinin evlenmesini "paramda gozleri var" diye engelleyen, oglunu okulda arkadaslarinin yaninda sefil birakan, eski karisina nafaka vermemek icin bin tane yalan soyleyen, yeni karisini kole gibi calistiran, calisanlarina en az maasi veren, anasina telefonu cok kullanma diyip yol parasi cok tutar diye yanina gitmedigini apacik yuzune soyleyen, milleti hayata kusturen, paranin herseyden onemli oldugunu surekli ogreten bu adam bir gun kkma (kap kacir mangizi al) orgutu tarafindan yanlislikla kacirilir ve tanidiklarindan fidye istemek zorunda kalir,e haliyle kimse de fidye vermez, burada dram muzikleri esliginde "bir adamin dayanilmaz yalnizligi" tarzi melankoliler yapar, sonra herkesten intikam alir falan filan.iyi de ulan millete paranin herseyden onemli oldugunu ogreten sensin, asiri cimriligin ve hasisliginle herkesi kendinden sogutan sensin, sirf senin ogrettiklerini yaptilar diye hangi kafayla onlara kizip intikam aliyorsun? varliginla ezdigin, hayattan soguttugun, paranla kontrol altinda tuttugun insanlari yine kendi keyfine gore ne hakla cezalandiriyorsun ulan? milleti fabrikada isci yapar falan.hatta kadir savun'un oynadigi ve guya bunun yegane sadik seveni olan sofor de bunu savunurken "bize bu evi kim aldi?" der, yani ev aldigi icin diger butun hasislikleri gormezden gelir. yani sofor de cikarlari icin susar.kisacasi filmin guya vermeye calistigi mesaj "para hirsi insani yalnizlastirir" iken aslinda verdigi mesaj tam olarak;"yeterince paran varsa cevrendeki herkesi kendine kul kole edebilirsin, sonra hakli bile olsalar eger canini sikarlarsa onlari istedigin gibi maymun edebilirsin, guc elindeyse hakli sensin." dir.bak tansiyonum firlayacak yine, bu nasil film lan? olmus mu bu film? olmamis, yuru git gozum gormesin seni.
(lemre - 29 Haziran 2015 18:38)
nihayet erler film tarafından youtube kanalına yüklenmiş film.
(iyi olmak yetmiyor - 13 Ocak 2019 16:15)
1986 yapımı ruthless people dan aşırma br senaryoyla hayata geçirilen, güzel de toplumsal mesajlar veren kemal sunal filmi. her türk filmine özgü abartılar ve mantık hatalarına rağmen beğeniyle ve ailecek izledik zamanında. hatta arada bir yerel kanallar yayınlayınca da takılırız... "kap kaçır mangizi al*" adlı terör örgütündeki tıfıl cem davran ayrıca dikkatimizi çeker.
(seyuranto - 19 Aralık 2005 03:58)
en şahane repliği, tuncay akça'nın babasının ne kadar cimri olduğunu arkadaşına mübalağa yoluyla anlatırken sarfettiği "ne diyorsun babam yedikleri boşa gitmesin diye haftada bir kere sıçar." sözüdür kanımca.
(atomic punk - 3 Şubat 2006 14:53)
Yorum Kaynak Link : varyemez