Japon Isi ' Filminin Konusu : Başak (Fatma Girik), iki rakip gazino sahibinin paylaşamadığı bir şarkıcıdır. Genç kadın öldürüleceğinden korkarak kılık değiştirip yurt dışına kaçar. Gazinocular Başak'ı araken, karşılarına şarkıcının bir kopyası çıkar. Gerçekte bu Başak değil, tıpa tıp ona benzeyen bir robottur. Bu robotu uzaktan kumanda eden, garson Veysel'in (Kemal Sunal) bir saldırıdan kurtardığı Japon arkadaşıdır. Robot, Başak'ın yerine sahneye çıkarken, genç kadın da yurda döner. Olaylar tam bir arap saçına döner.
Ortadirek Saban(1984)(7,3-3639)
Talih Kusu(1989)(7,2-2105)
Garip(1986)(7,1-2567)
Kilibik(1983)(7,1-2306)
Koltuk Belasi(1990)(7,1-1820)
Gülen Adam(1990)(7,0-2888)
Çarikli Milyoner(1983)(6,9-2334)
Kiraci(1987)(6,9-1880)
Katma Deger Saban(1985)(6,7-2881)
Saban Pabucu Yarim(1985)(6,6-2251)
Tarzan Rifki(1986)(6,6-2382)
Sabaniye(1984)(6,3-2651)
kemal sunal ve fatma girik'in başrollerini paylaştıkları "robotlar da sever lakin herşeyin aslı en güzelidir" temasını işlemiş türk yapımı romantik-komedi.
(fausta - 14 Mart 2002 01:38)
üzerimde en az bir selvim boylum al yazmalım, bir esotsm, bir bicentennial man ne bileyim bir avatar kadar etki bırakan türk sinema klasiği. onyüzbin defa izledim ama her seferinde de gözyaşlarıma hakim olamadım yeminle. --- spoiler ---veysel'in, gerçek başak'ı seçip robot başak'ı deli dilaver'in kollarına attığı sahne olsun, robot başak'ın intihar ettiği sahne olsun. off ki ne offf!--- spoiler ---
(kizillpandaa - 1 Şubat 2010 17:25)
hakiki bir japon'un da oynadığı, lakin dublajı yerli bir sanatçımız tarafından, kağıda yazılı japonca cümlelerin okunması sureti ile yapılmış film. zira japoncada yoktur böyle bir konuşma stili.
(d max - 18 Mayıs 2010 22:06)
yıllar sonra bugün bir kanalda karşılaşıp izlediğim film. kesinlikle en iyi sahnesi yanlış kasete çalışarak sahneye çıkan robot şarkıcı başak karakterinin sahnede sesinin ibrahim tatlıses gibi çıktığı andır. orda bir replik vardır ki, yok böyle bi yetenek bakın nasıl da taklit ediyor diye. unutmuşum, sabah neşem oldu.
(moonbird - 10 Eylül 2010 16:15)
fantastik türk sinemasının en güzel örneklerinden biridir. japonlar bu ete bürünmüş robot fikrini bizden çalmış bile olabilirler. resmen kanlı canlı, sinema tarihine geçmiş kanıt var!edit: şimdi bunu ciddiye alan bünyeler filan çıkar. biliyorum bu robot teknolojisinin tarihçesini. sakin.edit 2: bak düşündüm de şimdi... robot bile olsak duygularımıza hakim olamıyoruz. ne çeşit bir manyağız biz?
(besili melek - 27 Kasım 2010 15:26)
kartal tibetin kemal sunala yanlışlıkla ibrahim tatlıses kasedini veren kaset satıcısını canlandırdığı filmdir.kartal tibet yönettiği filmlerde kendisini ufak rollerde daima gösterir, alfred hitchkok'a özenmiş olsa gerek.
(begegnungen - 30 Ağustos 2011 10:32)
1987 tarihli kartal tibet filmidir.sinematürk yazarı eylül fırtınası tarafından filme dair kaleme alınmış inceleme yazısı aşağıda görülebilir."usta komedyen kemal sunal'ın kariyerinde 1980'li yılların sonu itibarı ile yol ayrımına girdiği döneme ait filmlerden birisidir.yıl 1987'dir.artık kemal sunal nispeten yaşlanmış,yüzünün eski komikliği kalmamış,gitgide ciddi ve asık bir yüze sahip olmaya başlamıştır.bu sırada amerikan filmleriyle boy ölçüşemeyen türk sineması ciddi bir krize girmiş,sinema salonları bir bir kapanmaya başlamıştır.bir yandan çekilen film sayısı gitgide düşerken bir yandan da ''festival filmleri'' tabir edilen ve yenilikçi olduğunu iddia eden filmler türemiştir.ticari anlamda bir çöküş ama sinema sanatı adına kıpırdanmaların olduğu,nesli çölgeçen,yavuz turgul,atıf yılmaz gibi yönetmenlerce son derece kaliteli filmlerinde çekildiği bu ilginç dönemde kemal sunal'da artık yeni konumunu belirlemek zorundadır.ya eski rol arkadaşı şen'in yaptığı gibi keskin bir u dönüşü olmaksızın kulvar değiştirecek,oyunculuğunu geliştirip yenileyerek yeni bir senteze varıp dönemin trendine ayak uyduracaktır.ya da kemal sunal efsanesini yaratan unsurlara sonuna dek bağlı kalarak,sadık seyirci kitlesini üzmeyerek ve şaşırtmayarak ''şaban'ı oynamaya devam edecektir.kemal sunal bu konuda şener şen kadar kararlı ve radikal bir tutum sergileyememiş ve bahsettiğim her iki tarza da uygun filmler çekmiştir.japon işi,sevimli hırsız,uyanık gazeteci,inatçı,bıçkın,zehir hafiye,talih kuşu gibi filmler kemal sunal'ın ilerleyen yaşına ve değişen fiziğine rağmen şaban olmakta ısrar ettiği ve maalesef eskisi gibi kahkahalarla güldüremeyip sadece gülümsetebildiği filmlerdir.ayrıca içerik ve anlatım olarakta hiçbir yenilik içermemektedir.ancak kiracı, öğretmen,düttürü dünya,polizei,gülen adam,koltuk belası,boynu bükük küheylan ve abuk sabuk 1 film gibi filmleri ise artık asık suratını kabullenip güldürmek için seyirciyi zorlamadığı,savı olan,dönemin sinema anlayışına uygun gayet kaliteli çalışmalardır.son kertede aradaki zeki ökten'li saygılar bizden dizisini ayrı tutup diyebiliriz ki kemal sunal 2000'li yıllara kadar ekonomik koşullarında etkisiyle hiç istemese de şaban askerde,bay kamber ve şaban ile şirin dizileri ile şaban'ı oynamayı tercih etmiştir veya etmek zorunda kalmıştır.nitekim eşi gül sunal'da bir röportajda kemal sunal'ın bu dizileri hiç istemeden ve sevmeden çektiğini belirtmiştir.son filmi propaganda asıl dönüşümün habercisi niteliğinde idi.balalayka filmi ile kemal sunal'ın kariyerinde yeni bir dönem başlayacaktı.ne yazık ki ömrü vefa etmedi. "http://www.sinematurk.com/'dan alıntıdır.
(swst - 16 Nisan 2013 20:33)
filmdeki intihar sahnesi o sıralar meralık alandan bir anda şantiye alanına dönüşmüş yer olan ataköy 9-10.kısım'daki inşaatı bitmek üzere olan bir blok binada çekilmiş. ilginçtir aynı yıl (1987) kemal sunal yakışıklı yada kiracı filminde tekrar aynı bölgeye uğrar.şimdilerde her gün bir yenisine gazete ve tv'lerde denk geldiğimiz residans projelerinin atası olması hasebiyle bu yerin yer alması düşük ayarlı bu filmi zamanla biraz daha değerli kılıyor.filmde masrafa girmemek için yapılan basit işler can sıkıcı.başak biilurses'in odasının kapısına gösterişli bir isim levhası koymak lüzumsuz görülmüş ufak bir kağıda ismi bildiğin elle yazıp,yapıştırmışlar.hele ki 50-60 kiloluk robotun ta japonya'dan karton kolide,ucuz hediye paketi şeklinde gelmesi ise evlere şenlik.filmdeki şarkılara daha önceki seyretmelerimde dikkat etmediğim kadar dikkat ettim ve şu 3 şarkının filmde yer aldığını fark etmek beni acayip heyecanlandırdı.(bkz: yağdır mevlam su)(bkz: seni sevmeyen ölsün) (bkz: mavi mavi)
(ali gel - 22 Ağustos 2013 11:23)
program öncesi başak (fatma girik) kulistedir, gazino patronu (reha yurdakul) gelir. başak sorar;- seyirci nasıl?- kaymak tabaka hep burada. hayali ihracatçılar, borsacılar, vurguncular. hep saygın insanlar.
(tatli cocuk - 12 Temmuz 2014 14:34)
casio'nun ,çekiminden sonra iki düğmeyle zilyon tane insan fonksiyonunu yönetebilen kol saatini mercek altına aldıkları film.
(buzzinfrog - 27 Mart 2006 11:57)
Yorum Kaynak Link : japon işi