Süre                : 1 Saat 51 dakika
Çıkış Tarihi     : 26 Mayıs 1993 Çarşamba, Yapım Yılı : 1993
Türü                : Komedi,Drama,Romantik
Ülke                : İngiltere,ABD
Yapımcı          :  Renaissance Films , American Playhouse Theatrical Films , BBC Films
Yönetmen       : Kenneth Branagh (IMDB)(ekşi)
Senarist          : William Shakespeare (IMDB)(ekşi),Kenneth Branagh (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Richard Briers (IMDB)(ekşi), Kate Beckinsale (IMDB)(ekşi), Imelda Staunton (IMDB)(ekşi), Brian Blessed (IMDB), Phyllida Law (IMDB)(ekşi), Emma Thompson (IMDB)(ekşi), Denzel Washington (IMDB), Keanu Reeves (IMDB)(ekşi), Richard Clifford (IMDB), Robert Sean Leonard (IMDB), Kenneth Branagh (IMDB), Patrick Doyle (IMDB), Michael Keaton (IMDB)

Much Ado About Nothing (~ Yok Yere Yaygara) ' Filminin Konusu :
Shakespeare´in klasik komedisinin bu çağdaş yorumunu sinemaya uyarlayan, televizyon ve sinema dünyasının en büyük, kült yönetmenlerinden Joss Whedon. Whedon´ın Buffy, Angel ve The Avengers gibi daha önceki projelerinden izleyicilere tanıdık gelecek birçok oyuncunun kadrosunda yer aldığı film ABD´de haziran ayında gösterime girecek. Özgün metne sadık kalarak sadece on iki günde çekilen bu karanlık, seksi ve kimi zaman absürd aşk hikâyesinin kahramanları, dünyanın en uyumsuz âşıkları Beatrice ve Benedick. Film Benedick ve arkadaşı Claudio´nun yurtdışındaki bir seferden zaferle dönüşüyle açılır. Sivri dilli Benedick, Claudio´ya aşk meseleleri hakkında takılıp durur. Benedick aşkı küçümsemektedir, tıpkı yıllardır düşmanı bildiği Beatrice gibi. Gözünü aşk bürümüş Claudio evlenmeye karar vermişken Benedick ile Beatrice de "tatlı savaş"larını hakaretlerle sürdürür.


  • "dogberry adlı polisi yaratan shakespeare polislerin her devir ve ülkede aynı olduğunu bu oyunda kanıtlamıştır, nur içinde yatsındır."
  • "genelde trt2 de gosterilen bir film."
  • "başrollerde kenneth branagh,emma thompson,robert sean leonard,denzel washington,keanu reeves,michael keatongibi ünlülerin oynadığı tiyatro yapıtı tadında güzel bir film"
  • "shakespeare'in bir oyunu ve uyarlamasi olan filmin adi.."
  • "aralik 2002'de cnbc enin yeni bir guzellik yaparak gosterecegi filmdir. oyle guzel aktarilmistir ki beyazperde'ye, keyif ne ki eglence ne ki der kopar insan."
  • "(bkz: neil perry)"
  • "zevkle izlenilen bir film. oyuncular harika."
  • "dün 2. kez izlediğim, her sahnesi zevkli, herkesin hakettiğine kavuştuğu film. (bkz: poetic justice)"
  • "(bkz: kate beckinsale)"
  • "şekspirin komedi dehasi olmasindan suphelendigim cok guzel trt de ve kanal 6 da bir cok kez yayimlanan film."
  • "(bkz: kuru gurultu)"
  • ""sessizlik sevincin en güzel habercisidir;ne kadar mutlu olduğumu anlatabiliyorsampek az mutluyum demektir" shakespeare *"




Facebook Yorumları
  • comment image

    dogberry adlı polisi yaratan shakespeare polislerin her devir ve ülkede aynı olduğunu bu oyunda kanıtlamıştır, nur içinde yatsındır.


    (flut - 29 Ağustos 2002 23:52)

  • comment image

    tipik bir shakespear urunudur. ask, entrika ve su adami fitil eden onemli haberi onemli yerlere yetistirmesi gereken ama bir turlu yetistiremeyen bir suru aksikilikle karsilasan insan modeli iceren acaip eglenceli cnbc-e de aralik ayinda gosterilen film


    (kudra - 6 Aralık 2002 13:29)

  • comment image

    özellikle kenneth branagh ve emma thompson 'ın konuşmaları ve askları sayesinde sevebildigim film...her nekadar o zamanki deger yargılarına göre dogru gibi gözükse de öbür kızı yerlere fırlatan erkeğin askında hiçbir ilgi cekicilik ve incelik bulamadıgım hatta yazık böyle kaba sabanın tekine vardı kızcagız diye içlendiğim film...


    (salome - 6 Aralık 2002 13:50)

  • comment image

    hero yla evlenecek kişinin amca kızıyla evlenmeyi kabul etmesi sonucu karşısına getirilen kıza 'yüzünü görelim güzelim' demesiyle yuh herif iki dakkada sattı hero yu* dedirten ve sonundaki toplu dans sahnesinin insanın içine neşe doldurduğu film..


    (fireball - 6 Aralık 2002 14:04)

  • comment image

    şekspirin komedi dehasi olmasindan suphelendigim cok guzel trt de ve kanal 6 da bir cok kez yayimlanan film.


    (susayaci - 6 Aralık 2002 14:18)

  • comment image

    izle izle bıkmadığım filmelerden biri
    bi neşe bi sevinç dolduruyor içime.özellikle kenneth branagh ve emma thompson ın birbirlerine aşık olduklarını keşfettikleri sahneye bitiyorum.havuz içinde benedick ve salıncakta beatrice arkada da süper bi müzik çok eğlenceli


    (ninni - 6 Aralık 2002 14:59)

  • comment image

    26 haziran 2003 perşembe akşamı (bu entrynin girildiği akşam) cnbc-e de 21.00'da yeniden oynatılacak olan filmdir. fransa-türkiye maçıyla çakışması üzücüdür ama gece 03.00'da tekrarı olacaktır. izlemek isteyenlere duyurulur.


    (faervian - 26 Haziran 2003 16:58)

  • comment image

    "...şimdiye kadar hiçbir adam görmedim ki ne kadar asil, ne kadar genç, ne kadar yakışıklı olursa olsun beatrice onun vasıflarını hep tersine çevirmesin: sarışınsa kız kardeşim olsun diye söylenir, esmerse tabiatın yüz karası, uzun boyluysa başıbozuk mızrak, kısa boyluysa kaba saba yontulmuş taş bebek, geveze ise her rüzgara göre dönen fırıldak, sessiz ise yerinden kımıldamayan kütük, der. işte böyle her adamın ters yüzünü dışarı çevirir..."


    (mithrandir - 6 Temmuz 2003 15:23)

  • comment image

    "sessizlik sevincin en güzel habercisidir;
    ne kadar mutlu olduğumu anlatabiliyorsam
    pek az mutluyum demektir" shakespeare *


    (ile - 26 Aralık 2001 12:49)

Yorum Kaynak Link : much ado about nothing