Süre                : 1 Saat 55 dakika
Çıkış Tarihi     : 11 Nisan 2012 Çarşamba, Yapım Yılı : 2012
Türü                : Komedi,Drama,Fantazi,Bilim Kurgu
Ülke                : Güney Kore
Yapımcı          :  Gio Entertainment
Yönetmen       : Pil-Sung Yim (IMDB)(ekşi), Kim Jee-Woon (IMDB)
Senarist          : Kim Jee-Woon (IMDB),Pil-Sung Yim (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Doona Bae (IMDB)(ekşi), Joon-ho Bong (IMDB)(ekşi), Ji-hee Jin (IMDB)(ekşi), Yun-hie Jo (IMDB)(ekşi), Gyu-ri Kim (IMDB)(ekşi), John D. Kim (IMDB)(ekşi), Kang-woo Kim (IMDB)(ekşi), Jun-hee Ko (IMDB)(ekşi), Seung-joon Lee (IMDB), Dong-seok Ma (IMDB), Hae-il Park (IMDB), Seung-beom Ryu (IMDB), Sae-Byeok Song (IMDB), Young-chang Song (IMDB), Se-ah Yun (IMDB)

In-lyu-myeol-mang-bo-go-seo (~ Kiyamet Kitabi) ' Filminin Konusu :
In-lyu-myeol-mang-bo-go-seo is a movie starring Doona Bae, Joon-ho Bong, and Ji-hee Jin. The First Chapter of The Anthology Film- In A Brave New World, a mysterious virus brings the city to ruins and zombies flood the streets of...


  • "connie willisin nebula ve hugo ödülleri kazanmış zaman yolculuğu temalı romanı"
  • "imdb sayfasını bulamadığım film."
  • "bugun capacity de yapayalniz izledigim filmdir."
  • "heavenly creature filmin en sevdiğim kısmı. hatta bu bölüme 10 üzerinden 8 vereceğim o derece güzel ve aydınlık ve düşündürücü ve kederli ..."
  • "japon değil, güney kore filmiymiş."
  • "......ızgara et sahnesini takip eden dudak emme sahnesiyle sacma bir erotizme bulasmıs filmdir."
  • "yakında ithaki yayınlarından türkçe çevirisi çıkacak olan kitap. beklemedeyiz."
  • "(bkz: domesday book)"
  • "ne hikmetse çok satanlara girmiş ve 2. baskıyı yapmış kitap. hayırlı olsun."
  • "güney kore yapımı, güzel film.absürde fazlaca deger verdigini, politik hiciv sahneleriyle sesli güldürdügünü ayrıca kaydetmeli."
  • "nasıl bir kafayla çekildiğini anlamadığım film. "elma metaforu" falan var herhalde... evet."




Facebook Yorumları
  • comment image

    film hakkinda elle tutulur duzgun bilgi bulmak cok guc.
    trailer'i surada: http://www.youtube.com/…ayer_embedded&v=i7bi7bffngq

    asian wiki sayfasinda ve wikipedia'da benzer seyler var. buralardan sunu ogrendim. film 2006 mayisinda cekilmeye baslanmis. ilk iki segment cekilmis. 3. segment cekilecekken butce problemlerinden proje rafa kalkmis. 2010 yilinda tekrar butce bulunarak kim ve yim son bir segment yazip ortak cekmisler.

    neticede 3 segmentten olusan bir film var elde.
    tek basina ji-woon kim'e kefilim (4 filmini izledim hepsi de iyi islerdi) ama film tek bu arkadasa ait degil. diger yonetmen pil-sung yim'i hic tanimiyorum. fragmandan garip bir etkilesim aldim. gitsem boyle surprizli guzel bir sey de cikabilir verdigim paraya yazik edebilecegim bir sey de.

    isin en garibi bu filmin ulkemizde vizyona girmis olmasi. sanirim daha bitmeden dagitim anlasmasi yapilmis. madem zarar ettik, ne kurtarirsak kardir mantigiyla gosterime sokmuslar. lakin kac kisi, nasil gider bu hakkinda neredeyse hicbir bilgi bulunmayan filme, iste onu bilemiyorum.
    belki de muhtesem bir var ortada, gitmeden bilemeyecegiz. olm biriniz gidip iyi ya da kotu desenize lan!


    (entrapmen - 7 Temmuz 2012 14:32)

  • comment image

    yarısında çıkmaya çalışan arkadaşımı "hacı dışarısı çok sıcak. bak burası klimalı ne güzel" diyerek ancak kalmaya ikna edebildiğim film. japonlar film olayında iyi değiller. ama çok şahane klima yapıyorlar.


    (ketchup - 16 Temmuz 2012 15:31)

  • comment image

    turkce karakter sorunu yasamadan "beni fena halde sikmistir" diyebilecegim filmdir. uc farkli hikaye. ilki idare eder. ikincisi osuruktan bir gonderme uzerine harcanmis yarim saat. ucuncusu ise zamanin durdugu, "ben neredeydim yau?" dedirten bir sey. ucuncu film konu olarak iki dakikalik bir radyo televizyon ve sinema odevinde bile basarisiz olabilir.

    olmuyor arkadas. her seferinde bu japonlara sans veriyorum ama olmuyor. adamlarla algilarimiz farkli. korkunc olmasi gereken sahneler komik, komik olmasi gereken sahneler korkunc, edebiyat parcaladiklari sahneler ise bayat. alien mind dedikleri bu heralde. anlamiyorum adamlari.

    zamanın ötesinden gelen edit: yarrrak gibi filmdir.


    (ketchup - 16 Temmuz 2012 15:33)

  • comment image

    evet, aldım ve 2 günde okuyup bitirdim bunu. güzel yazılmış. sürükleyici. zaten 500 küsür sayfalık bir kitabın 2 günde okunabilmesi ancak sürükleyici olması ile mümkün.

    --- spoiler ---
    olayların bir kısmı zaman yolculuğu ile gidilen ortaçağ'da diğer kısmı ise 2054/2055'te geçiyor. her şey iyi güzel de 1992'de yazılmış kitapta 2050 için iyi bir projeksiyon yapılamamış. bütün roman kitlenen telefonlardan hat alamayıp bir yeri arayamayan, sonuç olarak kös kös oturan bilim adamları ile geçiyor. bilgisayar resmen kırk yolda bir kullanılıyor. internet, e-mail vs zaten yok. telefonların telesekreteri bile yok. işte bunlara yok daha neler demezseniz, böylesi teknoloji yoksulu ve yoksunu 2050li yılları kabul edebilirseniz çok güzel.
    ---
    spoiler ---


    (mea maxima culpa - 25 Mart 2013 21:44)

  • comment image

    orijinal ismi "nryu myeongmang bogoseo" (report on the destruction of mankind --- wiki'nin yalancısıyım) olan güney kore yapımı film

    birbirinden bağımsız -ve farklı yönetmenlerce çekilmiş- 3 hikayeyi barındırıyor film. genelde böyle birden fazla yönetmenin işlerini barındıran antoloji tarzı filmler belli bir kaliteyi tutturmakta zorlanıyor. bu tarz fimlerin bazı bölümleri çok iyi bazı bölümleri de çok kötü olabildiğinden, filmin genel seviyesi vasat veya ortadan hallice oluyor.

    doomsday book da bundan muzdarip. bütçe ve prodüksiyon problemlerinden dolayı film planlanan süresinden daha uzun sürede bitirilebilmiş fakat bu problemleri hissettirmeyecek kadar güzel bir prodüksiyon. ama ne yazık ki, her ne kadar fantezi film festivallerinde ödül almış olsa da, ortaya çıkan sonuç bu kadar senenin ürünü olabilecek bir iş değil.

    film, modern çağda kendini yok eden insanlık ve kıyamet teması üzerinden, insanlığa yeni bir tür "umut" vadetme noktasında birleşen 3 farklı hikayeyi anlatıyor.

    ilk bölüm, brave new world, nerd bir genç adamın çerçevesinden, çürük, toksik bir elmanın besin zincirine katılması sonucu zombilere dönüşen insanları anlatan bir tür zombie-apocalypse. bazı enteresan ve gülünç sahnelere sahip olması dışında pek orijinal sayılamayacak bir hikaye. içerdiği incil referansları ve hikayenin sonundaki "elma" ile "adem ve havva" göndermesi de ne yazık ki yetersiz ve biraz absürd kalmış.

    üçüncü film, happy birthday, gizemli bir web sitesinden kendine doğum günü hediyesi olarak bilardo topu ısmarlayan küçük bir kız ile, dünyaya çarpacak olan dev bir meteor (aslında gezegen büyüklüğünde bir bilardo topu) hikayesinin harmanlandığı felaket filmi tadında bir bölüm. hikayenin gerçeküstü yapısı batılı seyircinin pek tanıdık olmadığı kore yaşamı ve medyasına yapılan gülünç göndermelerle birleşince apocalyptic comedy haline dönüşmüş. filmin bence en zayıf bölümü.

    doomsday book'un en dikkat çekici -ve bence filmi kurtaran kısmı ikinci bölüm heavenly creature. günlük yaşamın aşırı bir şekilde otomatize olduğu yakın bir gelecekte geçen hikaye, budist manastırında çalışan bir hizmetçi robotun manevi bilince kavuşup aydınlanması ile bunu farkeden teknisyen ve robotu tehdit olarak görüp yok etmek isteyen şirket etrafında dönüyor. aşırı derecede blade runner ve artificial intelligence (biraz da 2001 a space odyssey) kokan hikaye kulağa pek orijinal gelmese de budist düşüncesinin temelini oluşturan noktalar hikayeye farklı bir bakış açısı katmayı başarmış.

    melankolik bakışı ve tekdüze sesiyle "fill your mind with nothingness", "we mistake perception as permanent truth and such delusions cause us pain", "perception itself is void as is the process of perceiving. as i am a perception of this void" gibi zen aforizmaları söyleyen bir robot, bölümün sonunda yaptığı konuşmayla filmin vermek istediği en umut dolu ve insancıl mesajı veriyor (kimileri bu kısmı fazla idealist bulabilir ama filmin ve bölümün genel işleyişi içinde tam olmuş bir fragman bence).

    sahip olduğu tema ile "doomsday" noktasına en az dokunan heavenly creatures, filmin en yavaş ilerleyen ve en ağır diyalogları içeren bölümü olmasına rağmen aynı zamanda filmin en güzel ve en unutulmaz bölümü de. sırf bu bölümden sağlam bir uzun metrajlı bir film çıkarmış aslında.

    genel olarak biraz dengesiz ve yer yer absürd kalmasına rağmen sırf bu ikinci bölümü yüzünden seyredilmeyi hakediyor doomsday book.


    (mistaken identity - 21 Mayıs 2013 14:03)

  • comment image

    ilk bölüm yiyeceklerde sürekli kullandığımız kimyasallara ve yemek döngüsündeki bazı garipliklere dikkat çekiyor. spoiler olmasın diye fazla detaya girmeyeceğim. ikinci bölüm son derece güzeldi, sadece bu heavenly creature bölümü için izlenmesi gereken filmdir desek yalan olmaz. üçüncü bölümü izlemeseniz de olur. neden derseniz:

    --- spoiler ---

    üçüncü bölüm 7-8 yaşındaki bir kızın yanlışlıkla uzaylıların web sitesine girip bir bilardo topu ısmarlaması ve bu bilardo topunun 13 km çapında bir top olarak dünyaya düşüp küçük bir kıyamete neden olmasını ele almış. yanlış okumadınız. küçük kız milyarlarca uzaktaki bir galakside yaşayan uzaylıların web sitesinden 8 numara siyah bilardo topu sipariş ediyor. konu bu.

    film bitince üzerinde biraz düşündüm sembolik bir şeyler mi var, ben mi salağım da anlamadım diye ama yok. konu hiçbir mecazi gönderme içermeden basitçe bu.

    tabi olayı stephen hawking'in bazı teorilerine dokundurmuşlar hafiften ama bu da kıyamet olgusuyla ilişkili değil. stephen hawking zamanda neden geriye gidilemeyeceğiyle ilgili bazı kuramları ele almıştır. mesela bunlardan birisi zamanda geçmişe giden birinin annesini kendisini doğurmadan önce öldürmesi paradoksudur ki bu çürütülmüştür.

    bir diğer teori, bir kara delikten bir bilardo topunun bırakıldığında o bilardo topunun nasıl olup da zamanda bir takılma yaşamaksızın diğer kuasardan çıkabileceğidir ki bu da çürütülmüştür. sanırım elemanlar hawking'in bilardo topu deneyine takmışlar. top golf topu da olabilirdi. kıyametle ne alakası var, ne anlatmaya çalıştılar çözemedim.

    ---
    spoiler ---

    son olarak filmde senaryo yer yer dökülüyor ve oyunculuklar b seviyesinde.


    (sirensoul - 21 Eylül 2013 18:15)

  • comment image

    connie willis'in zaman yolculuğu üzerine yazdığı çok güzel bir roman.

    geçmiş ve geleceği birleştirmiş yazar bu kitabında. bilimkurgu türünden ziyade tarihi roman vasfı, benim daha çok ilgimi çekti. okumanızı tavsiye ederim.


    (jackrai - 1 Şubat 2014 11:11)

  • comment image

    ithaki'den çıkan baskısının çevirisi çok kötü olduğu için sürekli dur-kalk yaparak okumak zorunda kaldığım roman. öyle ki, çeviri bittikten sonra kitaba ne bir redaktör ne bir editör eli değmiş gibi. ithaki, yapma ithaki...


    (the zombie hunter - 12 Nisan 2014 05:39)

Yorum Kaynak Link : doomsday book