Çıkış Tarihi     : 02 Şubat 2012 Perşembe, Yapım Yılı : 2012
Türü                : Aksiyon,Cinayet,Drama
Taglar             : Suç soruşturması,Güney Kore,gangster
Ülke                : Güney Kore
Yapımcı          :  CJ Entertainment , Palette Pictures , Showbox/Mediaplex
Yönetmen       : Jong-bin Yun (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Jong-bin Yun (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Min-sik Choi (IMDB)(ekşi), Jung-woo Ha (IMDB), Peter Cavnoudias (IMDB), Jin-woong Jo (IMDB)(ekşi), Hye-eun Kim (IMDB)(ekşi), Seong-gyoon Kim (IMDB)(ekşi), Young Sun Kim (IMDB), Do Won Kwak (IMDB)(ekşi), Dong-seok Ma (IMDB)

Bumchoiwaui junjaeng: Nabbeunnomdeul jeonsungshidae ' Filminin Konusu :
class="text-collapsed" style="overflow: hidden;" 1980’li yılların başında Busan’da gümrük memurluğu yapan Choi Ik-hyeon (Choi Min-sik), birimindeki arkadaşları ve müdürüyle rüşvet batağında debelenmektedir. Bir rüşvet ihbarı üzerine işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalınca, bir gece tesadüfen yakaladığı iki adamın peşinde olduğu 10 kilo uyuşturucuya el koyarak bunu yakuzayla bağlantıları olan genç ve hırslı gangster Choi Hyeong-bae’ye (Ha Jeong-woo) satar. Aralarında uzaktan bir akrabalık olduğunu fark ettikten sonra da ortaklık kurarlar. Hyeong-bae, Ik-hyeon’a uyuşturucu trafiğinden işler ayarlar. Ik-hyeon ise Choi aşiretine mensup olmasından ötürü genişlettiği çevresini ortağı Hyeong-bae’nin yükselmesi için lobi faaliyetlerine harcar. İkili kısa sürede yükselir. Ama hükümet organize suçlara karşı büyük bir savaş başlatınca bu ortaklık için tehlike çanları çalmaya başlar.


  • "(bkz: bin jip)"
  • "(bkz: sarangni)"
  • "yeopgijeogin geunyeo diye bir film çıkarmış sinema olayıdır ki üzerine tanımam dalında."
  • "(bkz: kore dizileri)"
  • "(bkz: satine)"
  • "(bkz: insidious)"
  • "(bkz: kim ki duk)"
  • "(bkz: guney kore korku sinemasi)"
  • "(bkz: why has bodharma left for the east /#2564275)(bkz: why has bodharma left for the east /#2572057) (bkz: bae young kyun)"
  • "(bkz: tayvan sineması)"
  • "(bkz: old boy)"
  • "keşfedilmemiş maden."




Facebook Yorumları
  • comment image

    kore insani bir uzakdogulu gururu icerisinde konulari ele aldigi icindir ki, ele alinan senaryonun en uc versiyonlarini sizin karsiniza film olarak cikarir. ask, nefret, intikam, onur, korku, sevgi, ihtiras vs. gibi insana ait tum duygularin en asiri uclarina sahitlik ettigimiz icindirki, bazi filmler goze cok muhtesem gelirken, bazı filmlere de "hadi lan ordan" tepkisi vermek mumkun. cunku ele alinan senaryonun sizin gozunuze cok abarti ya da sacma gelmesi cok olasi. bunu bir nebze kamufle etmek de yonetmenin maharetine kaliyor. kimi yonetmenler de kendi beceriksizliklerini arka fona koyduklari guzel muziklerle*, kimileri avrupa sinemasindan arakladiklari her durusun her davranisin arkasinda en derin anlamlarin gizli oldugu kandirmacasi ile*, kimisi malkocogluvari sacmaliklari aklinsira karizmatik aforizmalarla* ortbas etmeye calismis ve neticede goz boyamanin en direkt orneklerini vermislerdir. simdi bu ve benzeri filmleri sevenlere, "zevkler ve renkler tartisilmaz" beylik inancini bir kenara birakmak koşuluyla soruyorum: ben bir film ceksem ve soundtrack'e en can alici muzikleri koysam, sacma bir senaryoyu cilalayip arada oyunculara karizmatik bakişlar eşliginde karizmatik sozler soyletsem, kendi kendime tarz yaratacagim kastiyla hic bir anlam icermeden oyuncularimi konusturmasam, en gundelik konusmalari yapmaktan aciz kisileri size, iclerinde cok derin ve anlamli seyler tasiyorlarmis gibi sunmaya calissam; evet bunlari yapsam yine de benim filmlerimi begenir miydiniz? yine de oynar miydiniz benimle?

    peki hic mi guzel film yok bu kore sinemasinda? yine abartiya kacma durumlarini hesaba katmanin verdigi tedirginlikle taegukgi hwinalrimyeo ve old boy aklima geliyor sadece. diyebilirim ki, kore sinemasi büyük bir alternatif olabilir ama şu her şeyi abartma huylarini bir kenara birakmalari yararlarina olur, nacizane fikrimce. yoksa bir sasirir, iki sasiririz; sonrasinda ise butun bu abartili olaylar siradan gorunmeye baslar.


    (lizarazu - 18 Aralık 2006 14:51)

  • comment image

    özellikle 2000 li yıllarda sistem eleştirilerine kanalize olmuş, kendi adalet-hukuk-yargı sistemini yerden yere vuran, politik göndermeler yapan ve kara mizahı enfes bir şekilde kullanan yaratıcı film endüstrisi...


    (ironik sazan - 21 Kasım 2008 00:25)

  • comment image

    uzakdoğunun arabesk milleti olan koreliler ağlatmayıda, aksiyonuda, komediyide çok güzel başarabilmektedirler.
    özellikle 70 lerdeki eski türk filmleri samimiyetinde çıkan işleriyle türk insanına çok fazla sarmalayan ürünler vermektedirler.


    (pirpirpir - 2 Şubat 2009 11:23)

  • comment image

    eski büyüsünü kaybetmiştir. artık ihtiyacımız olan son şey yeni bir güney kore filmi. eskilerden 10 tane hit film elbette hepimiz sayabiliriz ancak şu son yıllarda bir tane bile düzgün kore filmine denk gelmiyorum ya da artık hepsi birbirine benzediği için epey sıkıldım ben. teyze-yeğen ve sevgilisi, büyük anne-torun-sevgilisi, anne-kız ve sevgilisi, tribal hatunlar, psikolojik bozukluklar, intihar, aldatılmak, rüya, ayrılık gibi temalar çook fazla işleniyor. farklı bir film göremiyoruz.


    (nihilanth - 11 Şubat 2009 18:57)

  • comment image

    sinemanın kralıdır. her şey güzel de korece film izlemeye katlanmanız gerekir sadece. özellikle kadın oyuncular konuşmasın diye dua ettiğim oluyor. ama kim ki duk'un filmlerinden alınan dayanılmaz haz karşısında ufak bir ayrıntı bu tabi ki.

    11 yaşında ilk kez izlediğimde beni dumurdan dumura koşturan oldboy'u tek geçerim bir de.


    (causeway - 11 Şubat 2009 19:18)

  • comment image

    göze sürekli kahraman amerikan askeri, amerikan bayrağı, kola benzeri öğeler sokulmaz. tabanca, tüfek kullanılmayan mafya filmleri, hıçkıra hıçkıra ağlatan dram filmleri ve başrollerin de öldüğü müthiş filmler barındırır.

    ayrıca ji-hyun jun gibi süper bir yetenekleri vardır.


    (vasiyet - 9 Aralık 2009 00:29)

  • comment image

    cüneyt arkın tarzı dövüş sahnelerinden ve dilleriyle insanı germekten ziyade görsel zenginliği, insan ilişkilerini sorgulayan ve yüzeysellikten uzak senaryoları, orijinal kurguları ve tabi joon-ho bong, ki-duk kim, chan-wook park, chang-dong lee, seung-wan ryoo ve jae-yong kwak (yahu bu adamların isimleri her kaynakta farklı sıralamada yazılıyor, ben imdb'yi baz aldım ki merak edip araştıracak arkadaşlara kolaylık olsun) gibi hepsi birbirinden dinamik ve tarz sahibi yönetmenleri sayesinde "world cinema" başlığı altında bileğinin hakkıyla özel bir yer edinmiş, yirmidördüncü uluslararası istanbul film festivali programı dahilinde de mercek altına alınarak özellikle 2004-2005 sezonunda gerek uluslararası festivallerde gerekse uluslararası sinema basınında, hong kong ve japonya'nın pabucunu dama atarak asya sinemasının temsilcisi konumuna gelmiş olan ülke sinemasıdır.

    http://www.cinekorea.com/


    (arsonist - 12 Nisan 2005 16:46)

Yorum Kaynak Link : güney kore sineması