• "müziğin izdüşümünde, meksika topraklarında siyah beyaz bir hikaye.izlemek için nisan ayı çabuk gele..."
  • "yönetmeni ve senaristi francisco vargas olan 2005 meksika yapımı bir dram.."
  • "sabah akşam taco yiyen karakterlere sahip film. evet entel değilim.- patron yemek istiyorum.- al taco ye!"




Facebook Yorumları
  • comment image

    keman. 2006 cannes en iyi erkek oyuncu*, 2006 san sebastian-horizontes özel mansiyon ve 2006 gramado (brezilya) en iyi film; en iyi erkek oyuncu; en iyi senaryo; izleyici ödülü; eleştirmenler ödüllerini alan francisco vargas filmi. vargas'ın senaryosunu da yazıp yönettiği film, 26. uluslararası istanbul film festivali'nde gösterime girecek.


    (ranini - 10 Mart 2007 17:26)

  • comment image

    müziğin izdüşümünde, meksika topraklarında siyah beyaz bir hikaye.
    izlemek için nisan ayı çabuk gele...


    (euphrates - 11 Mart 2007 12:31)

  • comment image

    seyredenin sonrasında bir süre saçmalamasına, akabinde kendine gelince depresyona girmesine yol açan film. dünyanın sinemadan geriye kalan kısmının, bize çok yakın kısımlarının da farklı olmadığını bilmek kişiyi umutsuzluktan ve korkudan hayata küstürmelidir. "kesinlikle izlensin" diye buyuruyorum naçizane.


    (poturgilinpotur - 26 Ekim 2007 22:38)

  • comment image

    kilitli yürekleri müziğin bile açamayacağını gösteren, belgesel tadında, muhtemelen çoğu amatör oyuncuların kendilerini doğallıkla ve büyük bir inandırıcılıkla canlandırdıkları, çok sert ve acı bir sahneyle açılan, siyah beyaz ve çoğunlukla ağır tempolu olmasına rağmen heyecanla izlenen, hidalgoların yokedilmeye direnişlerinin hüzünlü ve umutsuz öyküsü.


    (koyumavi - 25 Kasım 2007 20:57)

  • comment image

    tarihi ozellikleriyle de turkiye ile benzerlikler tasiyan meksika'dan sinemasal,carpici bir ornek"bu girizgahla daha entel olurum sandim, yazdim bir kere"
    ayrimciligin turkiye'deki kadar koyu olmadigini sandigim meksika'da durum siniflar arasi bi musabaka kivaminda idame ettirilmis megersem "ben neden boyle sandim?".
    koylu/aga alegorisi sebebiyle turk/kurt cagrisimiyla basbasa kalabilirsiniz,bu filmden bi italyan'in hele ki bi amerikali'nin etkilendiginden daha fazla etkileneceginiz asikar "olmadi alin bi amerikali deneyin,size:bizim uyusturucu kacakcilari su siniri gecince her sey cozuluyo. diyecektir"
    benzer eseklige"tarihi,cografyayi,tıbbı filmlerden yakalama"maruz kalinmasi maksadiyla yapilan filmler"300 spartali vs. 174 yeni persli(0 lar tedavulden kalkmamis o vakitler"arasinda kayip bir filmdir de malesef

    yurttaslarinin dustukleri garabete dusmemesi dilegiyle genc yonetmeni selamliyoruz
    -el eykum gracias
    oldukca da beyefendi biri

    bir de replik :tum kuslar sarki soyluyor hepsi de haklilar. veyahut buna benzer birseydi
    yerli remake icin munasip gordugum:bence sen de haklisin


    (ignatius - 28 Kasım 2007 03:26)

  • comment image

    sabah akşam taco yiyen karakterlere sahip film. evet entel değilim.

    - patron yemek istiyorum.
    - al taco ye!


    (rektum - 6 Aralık 2007 17:14)

  • comment image

    köylü ayaklanmasında köyleri boşaltılan,gerilla olan oglu ve diger gerillar için kemanı ile köyde kalan cephaneleri almaya çalışan plutarco'nun hikayesi.yakılan,boşaltılan,öldürülen köylülerin hikayesi size daha yakın geliyor.sanki bu görüntüleri biliyorsunuz sanki yaşamışsınız,görmüşsünüz bunları belkide bu yüzden biraz ürkerek,korkarak seyrediyorsunuz filmi.hep taraflı en can alıcı yerinde gözünüzü kapatıyorsunuz.siyah-beyaz bildik bir hikaye.

    ......müzik bitti.....


    (dinakaki - 24 Aralık 2008 09:55)

  • comment image

    iyi bir politik drama filmlerinden biri. kemaniyla bütünleşmiş yaşlı don plutarco'nun isyanci oglu ve sakin torunu ile, bir yandan köyden sehre gidip sokak müzisyenligi yapip, diger yandan hükümete karsi verdikleri mücadele dolu yasamlarını anlatıyor.


    (kinemaskop - 23 Şubat 2011 18:08)

  • comment image

    bu filmle ilgili düşüncelerimi/bana düşündürdüğünü madde madde yazacağım:

    -müzik/sanat biraz da direniştir diyor film. sanat, aslında bazen direnişin diğer bir adıdır. şiddete teşne dimağlar sanatla değiştirililebilir/geçiştirilebilir. sanat şiddetin yerine ikame ettirilebilir (bundan baba daha çok gitarına zaman ayırmalısın diyor oğluna ve komutana son sözü: "artık müzik yok!").

    -hikaye değişmiyor sanırım. kürtlerin 80 ve 90'larda yaşadığı devlet şiddetini gösteriyor. köy basmalar, köy yakmalar, yaygın toplumsal şiddet...

    -devlet kendinden görmediği gruba şiddet uygular. bu şiddet görenler isyan eder/direniş gösterir. bunun üzerine devlet daha beter şiddetle saldırır. bu sefer kişi farkı gözetmeksizin yaygın/kitlesel şiddet uygular. bunun üzerine isyan daha şiddetli ve daha çok katılımlı olur.

    sorunun bir de başı var. aslında devlet topluma "bakınca" bazısını kendinden bazısını da farklı/öteki gördüğü içindir tüm mesele. bakma lan devlet topluma öyle!..

    -çekiminden 3 yıl sonra ölen ve performansıyla cannes'da en iyi oyuncu ödülünü alan angel tavira için bile olsa izlenmesi gerekiyor bu film.


    (parrhesiaturkiye - 15 Aralık 2013 03:29)

Yorum Kaynak Link : el violin