Süre                : 1 Saat 36 dakika
Çıkış Tarihi     : 01 Ekim 1938 Cumartesi, Yapım Yılı : 1938
Türü                : Drama,Romantik
Ülke                : Almanya
Yapımcı          :  Tonfilmstudio Carl Froelich
Yönetmen       : Carl Froelich (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Jochen Huth (IMDB)
Oyuncular      : Ingrid Bergman (IMDB), Sabine Peters (IMDB), Carsta Löck (IMDB), Ursula Herking (IMDB), Hans Söhnker (IMDB), Leo Slezak (IMDB), Erich Ponto (IMDB), Heinz Welzel (IMDB), Rudolf Klicks (IMDB), Karl Haubenreißer (IMDB), Lotte Braun (IMDB), Wilhelm P. Krüger (IMDB), Willi Rose (IMDB), Max Rosenhauer (IMDB), Ernst G. Schiffner (IMDB), Hans Juergen Weidlich (IMDB), Traute Bengen (IMDB), Hugo Froelich (IMDB), Kurt Mikulski (IMDB), Fritz Lafontaine (IMDB), Gustaf Dennert (IMDB), Zarah Leander (IMDB)

Die vier Gesellen (~ The Four Companions) ' Filminin Konusu :
Die vier Gesellen is a movie starring Ingrid Bergman, Sabine Peters, and Carsta Löck. Four graduates of an industrial design school team up and form a small business. The protagonist is so excited by the venture that she turns down...


  • "(bkz: katherina blumun çiğnenen onuru)"
  • "eski bir seçki içinde keşfettiğim yazar. diğerlerinin arasında birer pırlanta gibi parıldar öyküleri. hele bir sayılmamış sevgili var ki..."




Facebook Yorumları
  • comment image

    savas sonrasi alman toplumcu gercekciliginin en onemli yazari. bizzat katildigi savasin yikimlarini konu alan kitaplariyla tanindi. daha sonraki eserlerinde gunluk yasamdan yaptigi saptmalarlarla kurguladigi romanlarinda muhalif tutumunu reel sisteme karsi yonlendirmis ozellkle 'saat dokuzbucukta bilardo' adli eserinde yeni yeseren kapitalist demokrasi icindeki fasizm kalintilarini anlatmasiyla elestiri oklarini duzenin kalbine hedeflemistir. ayrica katherina blumun cignen onurunda medyanin ikiyuzlulugunu, palyacoda dinci laik mucadelesini, ilk yillarin akmeginde sinif celiskilerini konu almistir.


    (coldplay - 11 Haziran 2002 00:54)

  • comment image

    hikayeci. ikinci dunya savasi mağdurlarından.

    "peki neden" diye sordum bir kez daha.
    "yasa var, mutlu olmanız gerekiyor", dedi.
    "mutluyum ben" diye bağırdım.
    "üzgün yüzünüz" dedi ve başını salladı.

    (üzgün yüzüm)


    (scissorshands - 26 Haziran 2001 19:16)

  • comment image

    ilk yılların ekmeği kitabında bir bölüm vardır, küçük konserve et uğruna insanların acısını, tepkilerini öyle temiz ve etkileyici anlatmıştır ki rastgele bir gün buzdolabını açtığınızda içindekiler az bile olsa sebzeye eliniz uzanırken tuhaf bir tebessüm oluşmasını sağlayabilir.


    (suspiriareturns - 17 Mayıs 2018 17:41)

  • comment image

    "güzel bir söz vardır: hiçbir şey. hiçbir şey düşünme. başbakanı düşünme, katolikleri de düşünme. küvette ağlayan, terliklerine kahve damlayan o palyaçoyu düşün."

    palyaço

    not: elinde bu yazarın üzgün yüzüm kitabı olan bir arkadaş yeşillendirirse çok mutlu olurum. bir sürü sahaf gezdim zamanında, bulamadım.


    (olamayanadam - 31 Mayıs 2018 23:34)

  • comment image

    1972 nobel edebiyat ödülü nün sahibi.1917 de köln de dogdu.1924 yilinda okula gitmeye basladi.1937 de liseyi bitirdi.17 yasinda siir yazmaya basladi.1938 yilinin sonbaharinda calisma kampina,bir yil sonra da askere alindi.piyade olarak,dogu ve bati cephesine gönderildi.1945 yilinni nisan ayindan eylül ayina kadar,ingilizlerin ve amerikalilarin elinde savas esiri oldu.savas bitip köln e döndükten sonra,hem üniverste ögrenimini sürdürdü hem calisti.1947 yilinda ilk kisa öyküsü "haberci",sonra ilk romani "ademoglu neredeydin?","ve o hic bir sey demedi" yayinlandi.yapitlarinda ikinci dünya savasini,özellikle de insanlarin nasil savastiklarini,savasin yikintilarini ve acilarini anlatti.temmuz 1985 de,67 yasinda öldü.


    (armadores - 8 Ağustos 2005 14:43)

  • comment image

    küvette ağlayan, terliklerine kahve damlayan ve canımın cânı didem madak’ı da ağlatan palyaço’sunu* çok sevdiğim nobel ödüllü alman yazar.

    büyüdüğümüzde anladığımız değil de çocukken algıladığımız “palyaço”dan beklenmeyecek cümleler eden; “düzenin ilkeleri benim için işkencedir.” diyerek başkaldıran bir isyankâr palyaço. makyajının altında ne olup bittiğini belli bir yaştan sonra tahmin edebildiğimiz palyaço.

    elimdeki can yayınlarının ahmet arpad çevirisiyle üçüncü baskısı. ayrıca bu baskı için söylemeden geçemeyeceğim bir şey varsa o da pek çok şahane kapağa hayat veren utku lomlu’nun yine harikulade bir kapak tasarladığıdır.


    (sol si re sol - 15 Aralık 2018 00:18)

Yorum Kaynak Link : heinrich böll