Facebook Yorumları
  • comment image

    rap ödülleri ve yılın en iyi albümü hakkında söyleyecek şeylerim var.bu kadar boktan,popülist ve şovmen bi organizasyon yok.kendi sözlerini dahi yazmayan ve albümündeki 1 tane saçmasapan hitle hem yılın rap albümü hem de yılın albümüne aday olan *,ölmeden önce hiç bir adaylığı olmayan,sürekli gözardı edilen *’ın sırf öldüğü için yılın rap albümüne aday olması(albümü kesinlikle adaylığı haketmiştir ve keşke yaşarken de buralarda sözü edilseydi),dünyada 2010 sonrası nesil için tartışmasız top 3 gösterilen ve giderek daha anlamlı,konsept çalışmalar ortaya koyup hit peşinde koşmayı bıraksa da spotify ilk gün streaming rekoru kıran *’un 2 düeti dışında hiç bir adaylığını olmaması gibi saçma sapan kararlar verilmiş ödül törenidir.yılın rap albümü ödülünü pusha t haketse de travis inanılmaz bir yıl geçirdigi için ona vericeklerdir.


    (oldirtdog - 7 Aralık 2018 20:53)

  • comment image

    grammy tarihinin komite tarafından en çok müdahale edilen töreni.

    ne söylenebilir ki? birkaç adam masa başına oturmuş ve tek tek bütün adayları seçmiş. brandi carlile kim allasen? altı (sayıyla ve yazıyla) urban albümünü yılın albümüne aday etmek için mi aday sayısını sekize çıkardılar? altı urban ve iki country albümü. ne hoş.

    yılın albümüne aday olup da ana kategoride adaylık çıkaramamak ne kadar inandırıcı? yani üyeler sözüm ona drake'in albümünün yılın albümüne layık olduğunu düşünürken en iyi rap albüm için oy vermediler öyle mi? adamın komite müdahalesiyle en iyi rap albüm dalından çıkarıldığı çok bariz. ve janelle monae. belli ki normal şartlarda bu adaylıkları alamayacaktı. üyeler açıkça en iyi alternatif albüm için oy vermemişler ve komite müdahalesiyle yılın albümüne aday olmuş.

    genel dalların üçünde soundtrack albümü ve şarkısı var ki grammy 2003'ten bu yana soundtrack albümlerini aday etmiyordu. shallow gerçekten de üyelerin oyuyla mı yılın kaydı ve şarkısına aday oldu? the joke gibi?

    en iyi dal ise şüphesiz pop solo. rockçı beck'in, hip hopçı post malone'un ve lady gaga'nın tarihin tozlu sayfalarına karışmış şarkısının yer alması çok hoş olmuş. şahsen ben çok beğendim.

    bu böyle bitmez. kısa kısa özet geçmek en iyisi:

    - eleştirmenlerden 51 puan almasına rağmen yılın albümüne aday olan post malone, katy perry'nin teenage dream'ine ait son yirmi yılda yılın albümüne aday olan en düşük puanlı albüm olma rekorunu aldı. ilginç olan ise albüm en iyi pop vokal albüm için aday olmamış.

    - abd'de çok ses getirmemesine rağmen dua lipa iki adaylık çıkarabilmeyi başardı.

    - christina aguilera iki adaylık çıkardı ki biri jay-z ve drake'in dahi olmayı başaramadığı en iyi rap sung performans dalı. çok ilginç. çok gerçekçi.

    - demi lovato kariyerinin ikinci adaylığını aldı.

    - camila cabello, dağılmış bir grubun üyesi olmasına rağmen iki adaylık çıkardı. normalde eski grup üyeleri grubun kendisi zamanında başarı gösterememişse pek adaylık alamazlar.

    - kariyerinin ilk adaylığını alan bir diğer isim ise shawn mendes. o da ne ilgiçtir ki yılın şarkısına aday olurken en iyi pop solodan şutlanmış.

    - ed sheeran'ı geçen yıl şutladıkları yetmemişti. bir de bu yıl tekmeyi basmışlar. perfect yılın en başarılı pop şarkısı olmasına rağmen sıfır çekti.

    - beyonce ise perfect'e ek olarak apeshit'ten de vurgun yedi. jay-z ile ortak albümleri çok uzun süredir bekleniyordu ama genel dallarda böyle vurgun yiyeceği beklenmiyordu muhtemelen. apeshit'in performans dalından aday çıkaramaması ve summer'ın aday olması ise ayrı bir başarı. birkaç ay önce apeshit'te grammy'den sıfır çeken jay-z "fuck it" demişti. grammy de duygularının karşılıklı olduğunu belirtmiş. bir de sanırım jay-z kariyerinde ilk defa rap dallarından sıfır çekti. christina aguilera ve post malone'un aday olduğu dallarda jay-z yok. bu arada jay-z grammy'nin onları yılın albümüne aday etmelerine dair bir billboard mu astırmıştı? ben mi yanlış hatırlıyorum?

    - jay-z'den çok daha ağır bir biçimde grammy'ye küfreden eminem, bizzat grammy'ye küfrettiği şarkı lucky you ile adaylık çıkarabilmeyi başarmış.

    - son zamanların popüler grubu bts, "best recording package" ile kariyerinin ilk adaylığını almayı başardı. millet küçümsüyor ama adaylık adaylıktır. one direction'ın beş yıl uğraşıp da yapamadığı bir şey sonuçta.

    - rap dallarında beklendiği üzere kanye west'in albümünü değil, prodüktörlüğünü üstlendiği başka albümü aday yapmışlar. kendisi ise yılın prodüktörü dalına aday olmuş.

    - geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden mac miller adaylık çıkarırken, xxx bilmem ne sıfır çekmiş.

    - cardi b ilk ciddi yılında yılın albümü ve kaydı olmak üzere birçok adaylık almayı başardı.

    - lalah hathaway ve tony bennet banko olduğu dallarda adaylıklarını aldılar.

    - yıl boyunca abartılan ariana grande iki adaylıkla sınırlı kaldı.

    - chris stapleton'la düeti say something ile justin timberlake de bir adaylık çıkarmayı başardı.

    - carrie underwood kariyerinde ilk defa bir albümü için sıfır çekti.

    - jack antonoff prodüktör dalından şutlanmış.

    - florence + the machine sıfır çekti.

    - yeni rock grubu greta van fleet, rock dallarının tamamına aday olmayı başarmış.

    - rock dallarındaki bir diğer sürpriz fall out boy. albümleri pek beğenilmemesine rağmen adaylık çıkarmış.

    - fall out boy'un aksine oldukça başarılı bir yıl geçiren panic at the disco şutlanmış.

    - geçen yılların aksine yılın albümüne aday olan hiçbir albüm, "best engineered album, non-classical" dalına aday değil, ancak 2015'te yılın albümünü kazanan beck aday. albümünü neden yılın albümüne koymadılar acaba?

    - this is america beklendiği gibi olabileceği her şeye aday oldu.

    - adele'in erkek versiyonu olarak düşünülen sam smith sıfır çekti ama bu brit ödülleri'nde sıfır çektiğinden beri tahmin edilebilen bir şeydi.

    en iyi müzik video dalı hariç kimin kazanacağını kestirmek zor. genel dallarda kazanmaları için oyların %15'i yetecek. üstelik bu sefer adayların çoğu urban. yılın kaydında ilk defa bir rap şarkı kazanabilir.


    (complainst - 7 Aralık 2018 22:13)

  • comment image

    sanırım herkesin gördüğü en kötü grammy ödülleri olacak. aksi bir yoruma denk gelmedim. abartmıyorum grammy kendine sabotaj yapmaya kalksa böyle kararlar çıkmaz.

    değerlendirilecek bir durum yok ama yapalım bakalım:

    best rap album

    bu yıl bu albümlerden iyi 15 albüm dinlemişimdir.

    no news ıs good news - phonte
    4eva is a mighty long time - big k.r.i.t.
    kod - j. cole
    redemption - jay rock
    young sinatra ıv ve bobby tarantino ıı - logic
    prhyme 2 - prhyme
    book of ryan - royce da 5'9"
    lupe fiasco - drogas wave
    evidence – weather or not
    roc marciano - rr2 the bitter dose

    bakın daha eminem albümlerine gelmiyorum bile.

    favorim: pusha t
    muhtemel kazanacak olan: travis scott

    best rap song

    king’s dead'in olduğu albümde king’s dead'den iyi en az 5 şarkı vardır. win dışında hiç biri lucky you seviyesinde değil.

    favorim: lucky you.
    muhtemelen kazanacak olan: lucky you.

    best rap/sung collaboration

    zamanında castle walls ile aday bile olamayan x tina like ı do ile olmuş. komedi. ayrıca this is america'da ki deep vokaller nasıl iş birliği yerine geçmiş onuda anlamadım.

    favorim: all the stars
    muhtemel kazanacak olan: this is america

    best rap performance

    zor ama umarım anderson .paak ilk grammysini buradan götürür.


    (slums star - 8 Aralık 2018 01:08)

  • comment image

    ben bu sene olaydan o kadar kopuğum ki daha anca adaylara bakıp, olayı idrak etmeye çalışıyorum. eskiden bi heyecanırdım adaylıklara, hele ödül töreninin olduğu gece piuuv, sabahlara kadar whatsapp gruplarımda gıybet dönerdi... hayat işte insanı özel zevklerinden de böylesine mahrum edebiliyor, neyse.

    şimdi evde oturdum canım da sıkıldı azıcık sallamaya geldim bu çapsızlara. entry yüksek derecede nefret içerir. * kendi beğenilerimi yazacağım, umurumda bile değil liste başarıları bla bla. zaten akademinin de pek umurumda değil *

    cardi b- seni başımıza şarkıcı rapçi celebrity artık ne isen o diye musallat edenin evlerine ateşler salınsın. şu kadın azalarak bitsin, zaten pek hoşlanmazdım yılın albümü? yılın kaydı? bunları gördüm iyice tiksindim, tabi ara ara dinliyorum (dinlememek imkansız, heryerde) ama yok içim almıyor benim bu kadını, vizyonsuzluğu ve ucuzluğu zihnimin en derinlere kadar işlemiş, olmuyor.

    brandi carlile - * enes batur'un diss attığı videoları vardı ya onu da iteleseydiniz yılın kaydına.

    lady gaga'nın shallow ile adaylık alması bence kendi adına rezillikten başka bir şey değil. hayır bu adaylığa sevindiyse oturup bi düşünsün, ben koca lady gaga'ydım diye. birileri bir şekilde ittiriyor bu a star is born filmini ama anlamıyorum. ben iyi bir lady gaga sevicisiyimdir bu arada, her zaman b*k atmam kendisine. yalnız bu lady gaga- katy perry fan kavgalarının capsleri komik oluyor, seviyorum. adamlar şimdiden başlamış bradley bile grammy alacak katy sen neredesin diye videolar çekmeye *

    jay-z- kuzum ya, kendisine olan sevgim bu sene bayağı artışa geçmişti halbuki, geçen sene 8 adaylığı nasıl aldığı muammaysa bu sene de adaylık çıkartamaması o kadar büyük bir muamma. neresinden bakarsan bak saçmalık.

    the carters nasıl oldu da en ama en kötü şarkı ile adaylık almayı başardın ashjkdlfjhjdsk tebrik ederim.

    drake- bence yeterince almış adaylık, fazla bile. çok ilgilenmiyorum kendisiyle pek sevmediğim için, bana ne ya diyip geçiyorum.

    eminem- kamikaze'nin en iyi şarkısıyla almış ona da yeter bence.

    say something- çok sevdiğim bi şarkı ve aday olabilecek tek şarkısıydı jt'den, hak etti adaylığı.

    gelelim benim haksızlıklara karşı koruma iç güdüsüyle artık büyük bir fanı olduğum ed sheeran'a. bu adam fiziksel görüntüsüyle -98 de başladığı kariyerini muhteşem şarkılarıyla inşa ediyor, sessiz sakin, tepkileri her zaman yerinde ee güzel de işler yapıyor, fan desen milyonlar hastası adamın, daha ne istiyorsunuz bu gingerdan siz. bu adamın hakkını her sene her sene yediğiniz için yatacak yeriniz yok akademi üyeleri.

    benim için 2018 senesinin iki tane kazanan şarkısı var; biri ed sheeran- perfect, ikincisi the weekend- call out my name. siz aday yapmamış olabilirsiniz ama 2018'in en iyi şarkılarıydı bunlar. tabi siz çapsız olduğunuz için anlamadınız *

    sonuç olarak pek de ilgilendiğim bir yıl olmadı, olmayacak da. daha da uzun yazardım haftalık nefret boşaltma seansım için ama adaylara sadece birkaç kere göz ucuyla baktım * yalan yanlış şeyler de yazmış olabilirim, varsa bi yamuk uyarın.
    belki bir kere de kırmızı halı nefret kuşağı entrysi yazarım, o da zevkli oluyor evde pijamayla, maaşımın 100 katı fiyatındaki elbiselere b*k atmak.

    fanı olduğunuz şarkıcılıra giydirdiysem siz de benim için bu kim yhaaaa diyebilirsiniz şimdiden. inş 2020'de bizim sevdiğimiz, şimdikilere bunlar kim yhaaa dedirten insanlar müthiş işler yaparlar da ağzımızın suyu aka aka ödül töreni izleriz.


    (xenophilius - 9 Aralık 2018 15:32)

  • comment image

    dün geceden beri sızıntı haberleriyle sarsılan ödül töreni.

    twitter'da @everyday4you hesabı grammy sitesinin hacklendiğini söyleyerek bazı dalların kazananlarını duyurdu. ardından da tweet'ler silindi.

    o listeye göre kazananlar:

    song of the year — shallow
    record of the year — i like it
    album of the year — h.e.r.
    best new artist — chloe x halle
    best pop solo — beck (colors)
    best pop duo — zedd (the middle)
    best pop album – taylor swift
    best dance — virtual self
    best rock — arctic monkeys
    best rock album — fall out boy
    best song for visual — shallow
    best r&b — the carters
    best rap song — gods plan
    best rap album — astroworld
    best rap perf — be careful
    best r&b song — feels like summer
    best rap sung perf — all the stars
    best r&b album — h.e.r.
    best soundtrack — black panther
    best album pack — i can’t remember but not bts
    best music video — mumbo jumb

    şu da oluşturulan mirror site: http://stoic-payne-174c00.netlify.com/

    çok fazla şey dönüyor. öncelikle bunun doğru olup olmadığı tartışılıyor. grammy'de daha önce de sızıntı olduğu iddia edilmiş ama hiçbiri doğru çıkmamıştı. 2014'te yılın albümünü red'in kazanacağına dair bir haber sızmıştı. 2017'deki tamamen uydurma çıkmıştı. 2018 keza aynı şekilde. ancak şöyle bir şey var. bazıları hafta sonu grammy sitesine girerken sorun yaşamış ve grammy yetkilileri billboard'a verdikleri raporda yasal işlem başlatma ihtimali olduklarını söylemiş. sızıntılar hep vardı ama yasal işlem hiç söz konusu olmamıştı.

    bildiğiniz gibi grammy oylaması 9 ocak'ta bitti ve kazananlar çoktan belirlendi. grammy ise doğal olarak bütün sızıntıların yalan olduğunu söylüyor.

    diğer tartışılan konu ise bu sızıntılar doğruysa grammy'nin ne yapacağı sorunsalı. bir kısım grammy'nin kazananları değiştireceğini söylerken bazıları olduğu gibi bırakacağını iddia ediyor.

    sonuç gerçekten buysa bahislerin çoğu yattı demektir. cardi b tarihte yılın kaydı dalını kazanan ilk rapçi olurken h.e.r. 2003'te norah jones'un kazanmasından sonra liste başarısı göstermeden yılın albümünü kazanan ilk kadın şarkıcı olacak. bahislerde en çok ismi geçen childish gambino, ariana grande ve kacey musgraves beklenenin çok altında kalacak. en az üç ödül kazanması beklenen lady gaga iki ödülle yetinecek. taylor swift yirmi yıl sonra james taylor'ın ardından pop vokal albümde tek adaylık çıkarıp kazanan tek kişi olacak. fall out boy ilk grammy'sini kazanacak.

    bahislerde son durum:

    yılın albümü: golden hour (kacey musgraves)
    yılın kaydı: this is america (childish gambino)
    yılın şarkısı: shallow (bradley cooper ve lady gaga)
    en iyi yeni şarkıcı: h.e.r.
    en iyi pop solo performans: god is a woman (ariana grande)
    en iyi pop düet: shallow (bradley cooper ve lady gaga)
    en iyi pop vokal albüm: sweetener (ariana grande)
    en iyi geleneksel pop albüm: love is here to stay (tony bennett ve diana krall)
    en iyi rock performans: when bad does good (chris cornell)
    rock şarkı: jumpsuit (twenty one pilots)
    rock albüm: pacific daydream (weezer)
    alternative müzik albüm: colors (beck)
    r&b performans: summer (beyonce and jay-z)
    r&b şarkı: boo'd up (ella mai)
    r&b albüm: h.e.r. (h.e.r.)
    rap performans: king's dead (kendrick lamar, jay rock, future, james blake)
    rap sung performans: all the stars (kendrick lamar ve sza)
    rap şarkı: god's plan (drake)
    rap albüm: invasion of privacy (cardi b)
    urban contemporary albüm: everything is love (beyonce and jay-z)
    müzik video: this is america (childish gambino)
    soundrack albüm: the shape of water
    soundtrack şarkı: shallow (bradley cooper and lady gaga)

    sızan liste ile bahisler birbirinden oldukça farklı. özellikle childish gambino'nun müzik video dalını kaybetmesi gibi "banko" olduğu düşünülen dallar sızan listenin güvenilirliğini azaltıyor. yeni şarkıcı h.e.r.'ün yılın albümünü kazanması yine şok eden bir ayrıntı, özellikle yılın albümünü kazanırken en iyi yeni şarkıcıyı kaybetmesi pek mantıklı görünmüyor.

    pop dallarındaki kazananlardan dolayı lady gaga ve ariana grande fanları kıyametleri koparıyor ama bana pek şaşırtıcı gelmedi. 2012'de kadın ve erkek pop performans dalları birleştiğinden beri pop solo dalına billboard hot 100 listesine girmeyi başaramamış tek bir şarkı bile aday olmamıştı. hatta kelly clarkson istisnası dışında ilk 30'a giremeyen şarkılar bile aday olmayı başaramamıştı. bu yıl beck listeye girmeyen bir şarkıyla aday olmayı başardı. eğer sam smith, justin timberlake ve taylor swift'i geride bırakarak aday olabilecek kadar dikkat çekmişse kazanmayı da başarabilir. lady gaga'nın joanne aynı şekilde hot 100'a giremeyip aday olmayı başaran bir diğer şarkı ancak bunun muhtemel sebebi gaga'nın film yüzünden şu anda sahip olduğu popülarite. bu sebeple beck'in kazanması benim için sürpriz olmazdı.

    bu yıl grammy'nin genel dalları beklenenden çok farklı gelebilir. grammy ilk defa sekiz adaylı sistemde ödül dağıtacak ve bir adayın kazanması için %15 oy alması yeterli olacak.

    bir diğer tartışma konusu ise grammy'nin bunu kendi yaptığı ve ortalığı yokladığı iddiası. dediğim gibi yeni bir sistem deniyorlar ve geçen yıl kadınlarla siyahilerin yeterince temsil edilmediğine ilişkin çok ciddi tepkiler aldılar. grammy h.e.r.'ün kazanmasının bu iki eleştiriye de en iyi çözüm olacağını düşünüp sosyal medyanın ne tepki vereceğini ölçmek istemiş olabilir. bu iddiaya göre kazananların bazıları doğru, büyük kısmı yanlış. grammy merak ettiği dallara (yılın albümü gibi) muhtemel tepkiyi ölçmek istiyor. bu iddia ne kadar doğru ama grammy başkanı neil portnow giderayak işleri yine batırdı.

    hem adaylıklar kişisel olarak pek ilgimi çekmediğinden hem de yeni sistemin tüm bahisleri alt üst edeceğini düşündüğümden bu yılki bahislerden çekilmiştim. şu an hala şansım varken geri dönsem mi diye düşünüyorum. gerçi bu tür sızıntıların doğru olduğuna inanmıyorum.

    bir gelişme olursa buraları editlerim.


    (complainst - 29 Ocak 2019 14:55)

  • comment image

    yapımcılarla yaşanan bir anlaşmazlık sonrasında ariana grande'nin katılmayacağı ve performans sergilemeyeceği ödül töreni. törenin yetkili isimleri 7 rings'i söylemesini istememişler o da 2 tane 1 numara çıkarmasına çok güveniyor olacak ki resti çekmiş. ben olsam uzatmazdım başka şarkılarla devam ederdim daha yeni yeni büyükler kategorisine yükselmiş bir şarkıcısın sonuçta. grammy ödülü herkesten çok sana lazım sadece liste başarısıyla gemiyi yürütemiyorsun. katy perry'i gördük, o kadar büyük bir isim olmasına rağmen 1 vasat albümle gömdüler kadını sjdfjdfhd.

    yapımcıların yaptığı da ayrı bir saçmalık. geçen sene de lorde bunlardan nasibini almıştı. bruno mars, sam smith gibi isimlere asla böyle bir şeyi yapamazlardı. anca gücünüz genç kadın şarkıcılara yetsin aq. sinirlendim sdjfhjdfhjdk.


    (brooklyn carter - 6 Şubat 2019 21:27)

  • comment image

    daha şimdiden saçma bir hal alan ödül töreni.

    son birkaç gündür sosyal medyada ariana grande'nin grammy'yle yaşadığı sorun tartışılıyor. güya grammy ariana'ya hangi şarkıyı söyleyeceğini dayatmış, adaylığı olan albümü sweetener'dan şarkı söylemesini istemişler. ariana da yeni albümünün şarkılarından söylemek istemiş. birkaç şarkı söyleyip medley yapması gündeme gelmiş ama olmamış falan filan.

    arka planda neler olup bittiğini bilmek mümkün değil ama bir şeyler çok ciddi ters gidiyor. siz hiç daha önce grammy'nin bir şarkıyı veto ettiğini duydunuz mu? grammy'yi uzun zamandır yakından takip ederim ve böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum. tabii ki grammy'nin birtakım kuralları var ve prestijini korumak adı altında bazı kısıtlamalar getiriyor. grammy'de mtv'de olduğu gibi abartılı kıyafet yoktur ya da sahnede olay çıkmaz. şarkıcılar da bunu bilir ve buna göre hareket eder. uzun süredir piyasanın içinde olan ariana grande bunu bilmiyor mu şimdi?

    grande'nin şu anda yaşadığı durum 2014'te katy perry ile yaşanmıştı. perry törene roar ile aday olmuş ama törende o dönemde liste başı olan şarkısı dark horse'u söylemişti. normalde dark horse ve albüm bir sonraki sene yarışacaktı ama perry roar yerine dark horse'u söylemeyi tercih etti. 2014'te aday olmadığı ve sonraki yıl yarışacağı halde perry'nin istediği şarkıyı söylemesine izin veren grammy ne oldu da grande'ye karşı geliyor? daha da iyi örnek: taylor swift 2010'da sekiz daldan adaydı ve aday olduğu albüm fearless'tan bir şarkı değil, o sırada yayınladığı soundtrack today was a fairytale'ı söyledi. böyle bir kural olsa swift'in boğazına yapışmazlar mıydı? burada medyaya yansımayan bir şeyler var. üstelik bir şarkının grammy'de söylenmesi için illa şarkıcının aday olması gerekmez. 2017'de hiç adaylıkları olmamasına rağmen ed sheeran ve katy perry yeni şarkılarını söyleyebildiler.

    buradan baktığımda ortada çok güzel bir mağduriyet senaryosu görüyorum. yazan & yöneten: scooter braun, başrol: ariana grande. her ne yapıyorlarsa medya %100 ariana'nın yanında yer alıyor ve şu an "kurban" imajı veriliyor. insanlar unutuyorlar ama işin özünde grammy'den vurgun yiyen isimler sadece taylor swift, beyonce, jay-z ya da the weeknd değildi. genel dallardan adaylık çıkarması beklenen ariana grande de vurgun yedi. medya bu isimlerin beklenen adaylıkları alamadığı için grammy'ye katılmayacağını sürekli gündeme getirdi ama grande'nin katılmama ihtimali hiç gündeme gelmedi. bu şekilde mi planladı protestosunu?

    grande'nin gerçekten sözünün arkasında durup durmayacağını merak ediyorum. scooter braun'un arka planda ne işler çevirdiğini kim bilebilir? son gün grande'nin katılacağı ve hatta performans sergileyeceği açıklanabilir. tabii bir dizi medya güzellemesi ve mağduriyetin ardından. albümün de tam bu hafta yayınlanması güzel bir "tesadüf" oldu. bunca trajedinin getirdiği baskının ardından bir de albümün tanıtımı için kendini yormak zorunda kalmadı zavallı kızcağız.

    sosyal medyada konuşulan bir diğer olay lorde'un geçen yıl yaşadığı sorundu ama o siyasi nedenlerden dolayı performans için davet edilmemişti. (bkz: #73208210)

    grande fanları, 7 rings'in grammy için "uygun bulunmadığını" iddia edip deliriyorlar. reyting uğruna camila cabello'ya açılış performansını verdiği söylenen grammy'nin gerçekten böyle düşünüp düşünmediği gelecek yıl belli olur. sahnede uygun bulmadığı şarkıyı özellikle genel dallara aday etmemesi gerekir değil mi? 7 rings havana, all about that bass ya da i like it'ten çok da farklı seviyede değil.

    gerçi bütün bunlar çok iyi oluyor. blue ribbon komitesi hak ettiğini alıyor. son dönemdeki şarkıcıların çoğu şımarık, suratlarında "küçük dağları ben yarattım" ukalalığı var. dua lipa, halsey, ariana grande, cardi b. daha hiçbir şey başaramadan büyük şarkıcı havasında dolaşıyorlar. sen hak eden isimleri şutlayıp töreni teen choice awards'a çevirirsen olacağı budur. aklıma 2015'teki ağır fiyaskoya rağmen 2017'de tekrar grammy'ye katılan beyonce geliyor. üstelik tekrar vurgun yemek için. 2015'in ardından grammy defterini tamamen kapatabilirdi ki justin timberlake öyle yapmıştı. gerçek büyük isimleri kaçırıp dışlarsan bu "büyük" numarası yapan şımarık çocuklarla uğraşırsın işte. hak ettiğin gibi.


    (complainst - 9 Şubat 2019 16:29)

  • comment image

    kazananlar:

    genel kategoriler:
    yılın albümü: golden hour - kacey musgraves
    yılın kaydı: “this is america” (childish gambino)
    yılın şarkısı: "this is america" (childish gambino)
    en iyi yeni sanatçı: dua lipa

    pop:
    en iyi pop solo performans: "joanne (where do you think you're goin'?)" – lady gaga
    en iyi pop grup/düet performans: "shallow" – lady gaga & bradley cooper
    en iyi pop vokal albüm : sweetener – ariana grande
    en iyi geleneksel pop vokal albüm: my way – willie nelson

    dans/elektronik:
    en iyi dans kaydı: "electricity" – silk city & dua lipa ft. diplo & mark ronson
    en iyi dans/eletronik albüm: woman worldwide – justice

    en iyi çağdaş enstrümantal müzik:
    en iyi çağdaş enstrümantal albüm: woman worldwide – justice

    rock:
    en iyi rock şarkı: "masseduction" (st. vincent)
    en iyi rock performans: "when bad does good" – chris cornell
    en iyi rock albüm: from the fires – greta van fleet
    en iyi metal müzik performans: "electric messiah" – high on fire

    alternatif:
    en iyi alternatif albüm: colors – beck

    r&b:
    en iyi r&b şarkısı: "boo'd up" (ella mai)
    en iyi r&b performansı: "best part" – h.e.r. ft. daniel caesar
    en iyi geleneksel r&b performansı: "bet ain't worth the hand" – leon bridges ve "how deep is your love" – pj morton ft. yebba
    en iyi r&b albümü: h.e.r. - h.e.r.
    en iyi urban çağdaş albüm: everything is love – the carters

    rap:
    en iyi rap şarkı: god's plan (drake)
    en iyi rap performansı: "king's dead" – kendrick lamar, jay rock, future & james blake ve bubblin" – anderson .paak
    en iyi rap/sung performans: "this is america" – childish gambino
    en iyi rap albüm: invasion of privacy - cardi b

    country:
    en iyi country şarkı: "space cowboy" – kacey musgraves
    en iyi country solo performans: "butterflies" – kacey musgraves
    en iyi country grup/düet performans: "tequila" – dan + shay
    en iyi country albümü: golden hour – kacey musgraves

    new age:
    en iyi new age albüm: opium moon – opium moon

    caz:
    en iyi emprovize (doğaçlama) caz solo: "don't fence me in" – john daversa, soloist
    en iyi caz vokal albüm: the window – cécile mclorin salvant
    en iyi caz enstrümantal albüm: emanon – the wayne shorter quartet
    en iyi caz grubu albümü: american dreamers: voices of hope, music of freedom
    en iyi caz latin albümü: back to the sunset – dafnis prieto big band

    gospel/çağdaş hristiyan müzik:
    en iyi gospel performansı/şarkı: "never alone" – tori kelly ft. kirk franklin
    en iyi çağdaş hristiyan müziği performans /şarkı: "you say" – lauren daigle
    en iyi gospel albüm: hiding place – tori kelly
    en iyi çağdaş hristiyan müziği albümü: look up child – lauren daigle
    en iyi roots gospel albüm: unexpected – jason crabb

    latin:
    en iyi latin pop albüm: sincera – claudia brant
    en iyi latin rock/çağdaş/alternatif albüm: aztlán – zoé
    bölgesel meksika müziği albümü: ¡méxico por siempre! – luis miguel
    en iyi tropikal latin albümü: anniversary – spanish harlem orchestra

    amerikan roots:
    en iyi amerikan roots performansı: "the joke" – brandi carlile
    en iyi amerikan roots şarkı: "the joke" – brandi carlile
    en iyi amerikana albümü: by the way, i forgive you – brandi carlile
    en iyi bluegrass albüm: the travelin' mccourys – the travelin' mccourys
    en iyi geleneksel blues albüm: the blues is alive and well – buddy guy
    en iyi çağdaş blues albüm: please don't be dead – fantastic negrito
    en iyi folk albüm: all ashore – punch brothers
    en iyi bölgesel müzik albümü: no 'ane'i – kalani pe'a

    reggae:
    en iyi reggae albüm: 44/876 – sting & shaggy

    world music:
    en iyi world music albüm: freedom – soweto gospel choir

    komedi:
    en iyi komedi albümü: equanimity & the bird revelation – dave chappelle

    müzikal tiyatro:
    en iyi müzikal tiyatro albümü: the band's visit (original broadway cast)

    görsel medya için yapılmış müzik:
    en iyi derleme soundtrack albümü: the greatest showman
    en iyi score: black panther
    görsel medya için yazılmış en iyi şarkı: "shallow" (a star is born)

    engineered albüm:
    en iyi engineered albüm (klasik): shostakovich: symphonies nos. 4 & 11
    en iyi engineered albüm (klasik olmayan): colors (beck)

    prodüksiyon:
    en iyi best ımmersive audio albüm: eye in the sky: 35th anniversary edition

    prodüktörler:
    en iyi prodüktör (klasik): blanton alspaugh
    en iyi prodüktör (klasik olmayan): pharrell williams

    remix:
    en iyi remix kaydı (klasik olmayan): "walking away" (mura masa remix)

    music video/film:
    en iyi müzik video: "this is america" – childish gambino
    en iyi müzik filmi: quincy – quincy jones


    (complainst - 11 Şubat 2019 03:48)

  • comment image

    yaklaşık 19 milyonluk izlenme oranıyla geçen yılki seviyesini koruyabilmiş ödül töreni.

    büyük başarı doğrusu.

    geçen yıl 26 milyondan 19 milyona düşerek çok büyük bir düşüş yaşamış ve on yıl sonra 20 milyonun altında reyting toplamışlardı. bu yıl daha da büyük düşüş yaşamaları bekleniyordu ama öyle iyi plan yapmışlar ki geçen yılki izlenme oranlarını yakalayarak dibe vurmaktan kurtuldular. ancak bir şeyi feda ederek: 18-49 yaş arası yetişkin izleyiciden vazgeçtiler.

    bir yıl boyunca aldıkları eleştirileri ciddiye almışlar ve hepsine tek tek çözüm bulmuşlar. ciddi anlamda çok iyi kurgulanmış bir tören izledik.

    törene dair kurgulanmış ilk şey izleyici yaş aralığını değiştirmek olmuş. sonuçlardan şikayet eden 18-49 arası kesim yerine gençlere odaklanmışlar. bunun için de onların "favori" şarkıcılarını aday olmasalar/ödül kazanamasalar bile törene davet etmişler. işte bu yüzden hiçbir ciddi başarısı olmamasına rağmen 12-18 yaş arası fanlarıyla bilinen camila cabello'ya grammy'nin açılış performansını üstlenmek gibi prestijli bir görev verildi. reytingleri esas kurtaran ise yine aynı yaş aralığına hitap eden bts'i çağırmak ve onlara ödül verdirtmek olmuş. gerçi bu kısım bayağı komik planlanmış. bts gibi güney koreli bir boyband'e "yılın şarkısı" ya da "yılın albümü" gibi prestijli bir ödülü verdiremezler ama bts fanlarının son ana kadar töreni izlemesi lazım. onlar da "yılın şarkısı" dalını törenin başında açıkladılar. bts'e düşen "en iyi r&b albüm" dalını ise törenin sonlarına doğru verdiler. böylece hem bts fanları son ana kadar töreni izlemiş oldu hem de bts dört büyük ödülden birini sunmamış oldu. güzel plan.

    tabii bts fanlarının etinden ve sütünden faydalanan tek organizasyon grammy değil, türkiye'de grammy'yi yayınlayan power tv sunucuları da alenen bu gençlerin üzerinden oynadı. böylece çift taraflı kullanılmış oldular. muhtemelen sonraki yıl da böyle olacak, yine çağrılacaklar.

    reyting sorununu halleden grammy diğer sorununa odaklandı: kadınların yeterince temsil edilememesi ve siyahi şarkıcılara adil davranılmaması. bunun için esas müdahaleyi komite yaptı ve adayların büyük çoğunluğunu kendi eliyle seçerek beyaz şarkıcıların sayısını azaltıp siyahilere fazlaca yer verdi. üstelik eleştirmen puanlarını dikkate aldı ve liste başarısı göstermiş albümlerle şarkıların sayısını olduğu gibi azalttı. yılın albümünde sekiz adaydan sadece üçü liste başarısı göstermiş albümlerdi (drake, cardi b, post malone). soundtrack albümü saymazsak eleştirmen puanlarından torpilli tam dört aday yılın albümüne aday olmayı başardı. buna ek olarak siyahi bir kadın sunucu buldular, dolly parton ve diana ross gibi iki büyük ismi performans için çağırdılar, performansçıların çoğunu kadın şarkıcılardan seçtiler ve konuşma yapması için michelle obama'yı davet ettiler. tören kadınların müzikteki yerine vurgu yaparak başladı, müziğin kadınlar için önemi ile devam etti ve müzikle kadın teması vurgulanarak bitti. ancak burada dikkat ettikleri tek şey siyahi kadınlar değildi. törenle zerre alakası olmamasına rağmen ricky martin ve jennifer lopez performans sergiledi ki böylece "biz hiçbir şekilde ayrımcılık yapmıyoruz, latin şarkıcıların da sahnemizde ve aramızda yeri var" mesajı verilmiş olsun. böylece grammy "ayrımcılık yapıyor" eleştirileri susturulmuş oldu.

    bununla biter mi? bitmedi tabii ki. sıra sosyal medyadaki politik doğruculara geldi. hiçbir şey hakkında ciddi anlamda fikri olmayan ve sırf sosyal medyada popüler olduğu için tepki gösteren bu "woke" kesimi susturmak adına this is america'ya ödül verdiler. ayrıca sahneye siyahi ve beyaz şarkıcılar bir arada çıktı.

    sıra geldi eleştirmenlere cevap vermeye. normalde yılın albümünü kazanan albümlerin çoğu 70-80 puan arasında olanlardır. 80 üstü puan alıp da yılın albümünü kazanan nadirdir. grammy bu sefer "biz eleştirmenleri ciddiye alıyoruz, derdimiz kesinlikle çok satan albümler değil" mesajı verdi. yılın albümünü kim kazandı biliyor musunuz? eleştirmenlerden en yüksek puanı alan kadın şarkıcı, kacey musgraves.

    ve mükemmel sonuç!

    - reytingler kurtarıldı
    - sosyal medya ve fanatik fanlar susturuldu
    - politik doğrucular teselli edildi
    - eleştirmenlerin gururu okşandı

    sonuç olarak son yılların en iyi kurgulanmış ve en sahte törenini izledik. ha, bu tür törenlerin tamamı sahte de bu yıl başka bir boyuta taşımışlar.

    kazananlara değinmek gerekirse, childish gambino tarihte "yılın kaydı" dalını kazanan ilk rapçi oldu. grammy tarihinde ilk defa bir rap şarkısı yılın kaydı ve şarkısını kazandı. bazıları this is america'nın abartıldığını ve özellikle basit sözlerinden dolayı yılın şarkısını kazanmamasını söylüyor ama geçen yıl that's what i like gibi ilkokul öğrencisinin elinden çıkmış bir şarkı yılın şarkısı dalını kazandıktan sonra bu kavramın pek anlamı kalmadı. this is america'nın abartıldığı kısmı doğru ama bence bu ödülleri kazanması için abartılması gerekiyordu. geçen yıl kendrick lamar listelerde bir numara olan şarkısı humble ile denedi ve olmadı. ondan önce beyonce eleştirmenlerin favorisi formation ile denedi, yine olmadı. siyahi bir şarkıcının bir rap şarkısıyla bunu kazanması için abartılması gerekiyordu. diğer türlü kazanamıyorlar. gecenin en önemli rekoru ve galibi de bu şarkı oldu sanırım. nihayet bir rap şarkı yılın kaydını kazanabildi. buna ek olarak, ilk defa bir standalone şarkı, yani albümsüz bir şarkı yılın kaydını ve şarkısını aldı. normalde bu tür albümsüz şarkılar aday bile edilmez.

    yılın albümü ise hasbelkader seçimle gitti, şapkadan kacey musgraves'in golden hour albümü çıktı. onun yerine janelle monae ya da brandi carlile da seçilebilirdi. geçen yılki eleştirilerin ardından yılın albümünü kazanma potansiyeli olan beyaz şarkıcılar komite müdahalesi ile çıkarıldı, rap oyları da bölünsün diye dört rap albümü aday yapıldı. geriye liste başarısı gösterememiş, satamamış ama eleştirmenlerden iyi puanlar almış dört kadın şarkıcı kaldı ki zaten komite müdahalesi ile aday edilmişlerdi. onların arasından da en yüksek puanı alana verdiler. buradaki önemli nokta ise 2003'te norah jones'un ardından ilk defa bir kadın şarkıcının liste başarısı göremeden bu ödülü kazanmış olması.

    yılın albümünde hangi albüm kazanırsa kazansın tarih yazmayacak, efsaneler arasına girmeyecek ve etki bırakmayacaktı. muhtemelen seneye bugün çoktan unutulmuş olacak. the suburbs, taking the long way, babel ya da morning phase gibi yılın albümünü kazananların listesine düzenli bakan kişiler haricinde unutulup gitmesi büyük ihtimal. benim kişisel tercihim janelle monae'in dirty computer albümü olurdu. kacey'nin bir saat boyunca aynı şarkıyı söylüyormuş hissi veren balladlarla dolu golden hour'undan daha iyi bir çalışmaydı. en azından golden hour'un aksine şarkıları bir iki kez dinlediğinizde aklınızda kalıyordu. oysa kacey'nin albümünü en az 20 kez dinlemeniz lazım ki bir şarkının bittiğini ve diğerinin başladığını anlayabilesiniz.

    genel dalların en kötü kazananı "en iyi yeni şarkıcı" kategorisiyle ciddi yeteneği olmayan ve sahnede varlık gösteremeyen dua lipa oldu. aynı dalda h.e.r. ve greta van fleet gibi yetenekli isimler vardı. ancak bu isimlerin kazanamamasına sevindim çünkü bu dalı kazanan şarkıcılar bir daha burnunu doğrultamıyor. kazandıktan sonra kariyerleri batışa geçiyor. tek istisnası adele ki dua lipa'nın onun seviyesine ulaşma ihtimali en ıslak rüyalarda bile görülemeyecek kadar uzak.

    pop dalları ciddi anlamda popüler olana gitti. oylama döneminde (ekim-ocak) en çok gündemde olan isimler lady gaga ve ariana grande aldı. bu dallar şarkıya ya da albüme değil, üyelerin kafasındaki "isme" gider. en iyi pop solo performansını kazanan joanne, liste başarısı göstermeden bu dalı kazanan ilk şarkı oldu. muhtemel nedeni üyelerin bu şarkıyı a star is born albümünden bir şarkı sanmaları. 2016'dan kalan bir şarkıya oy verdiklerini bilselerdi farklı sonuç ortaya çıkabilirdi. grande'nin sweetener için de aynısı geçerli. tam oylama sırasında grande thank u next şarkısıyla zirveye oturdu ve gündemden düşmedi. önümüzdeki yıl üyeler thank u next'in aslında sweetener albümünden bir şarkı olmadığını, başka bir albümden geldiğini öğrenince şaşırabilirler.

    beni en çok şaşırtan country komitesi ve üyeleri oldu. normalde "gerçek country" olmayan hiçbir şeye izin vermezlerdi. kacey musgraves'in zorlasa %40'ı country olan, başka bir deyişle sözde country özde pop olan albümüne üç ödül birden verdiler. "space cowboy" gibi bir piyano balladı, "butterflies" gibi ilk 13 saniyesi dışında bir pop şarkısını ödüllendirdiler. eğer space cowboy şarkısını bir pop şarkıcısı olan katy perry country dallara gönderseydi pop şarkısı diye reddedilip geri gönderilir ve pop için yarışırdı. kacey musgraves yollayınca işler değişmiş. carrie underwood'un albümlerini ve şarkılarını country'den uzak bulduğu için aday yapmayan, taylor swift'in albümlerini "yeterince" country bulmadığı için ödüllendirmeyen üyeler kacey'nin bu zoraki county albümüne ödül verdiler. kacey de durumun farkındaydı ve bu yüzden konuşmasında "my way of country" diye belirtti. özünde bu albümü pop dallarına gönderse kabul edilir, hatta "high horse" gibi discopop şarkısıyla en iyi pop solo dalını bile zorlayabilirdi.

    gecenin en çok konuşulan ismi cardi b'nin en iyi rap albümünü kazanması oldu ancak bahislerde zaten açık ara farkla öndeydi. drake'in komite müdahalesi ile çıkarıldığı dalı kazanması çok kolay oldu onun için. rap üyeleri uzun süredir kadın rapçilere bu dalı vermedikleri için eleştiriliyordu. nihayet ellerine bir fırsat geçti, gerçekten piyasada başarı gösteren ve ilk beşe girebilen kadın rapçi bulunca üstüne atladılar.

    kendrick lamar az daha jay-z gibi vurgun yiyordu. sekiz adaylığından sadece birini kazandı, o da eşit oylar çıktığı için ödül iki kişiye gitti. uzun zamandır böyle vurgun yememişti.

    lamar demişken bazıları black panther'in kazanmamasından şikayetçi ama black panhter çok iyi bulunduğundan ya da yılın en başarılı soundtrack albümü olduğundan değil, siyahileri temsil ettiği için aday edildi ve daha kendi yılını birinci bitirememiş bir albüme grammy ödül vermezdi. yılın albümünü kazanan son soundtrack 2002'de aldı ve sadece abd'de sekiz milyon satmıştı. black panther ise the greatest showman'i bile geçemedi. ancak kendrick dördüncü kez yılın albümünü kaybetti ki bu hiç iyi değil.

    sonuç olarak töreni izlemeyenler pek bir şey kaçırmadı. dört saatlik törende toplamda dokuz dal açıklandı. her ödülden önce ve sonra üçer performans sergilendi. bts fanları olmasaydı 15 milyonu bile göremeyeceklerdi, çok yazık. bu dört saatin sahtelik içermeyen, gerçek olan tek sahnesi drake’in konuşmasıydı. grammy'ye ağzının payını verdi, o da yarıda kesildi.

    "insanlar kelime kelime sizin şarkılarınızı söylüyorsa, memleketinizde bir kahramansanız zaten kazanmışsınızdır. yağmurda, karda çalışıp da zor şartlarda kazandıkları parayı sizin konserinize bilet almaya harcayan insanlar varsa kazanmışsınızdır. size yemin ederim, bunu burada almanıza gerek yok. siz zaten kazandınız. ama...”


    (complainst - 13 Şubat 2019 02:52)

  • comment image

    yıllar geçtikçe daha da rezilleşen törenin 2019 ayağı. ahmet çakar reisten gece için yorum gelsin.

    yıllardır ''güvenli seçim'' ayağına sıkıcı ve orijinallikten uzak olan insanlara ödül verdikleri için yedikleri hurmalar anca götlerini tırmalamaya başladı. yılın şarkısı ve yılın kaydı dallarına aday olan, hatta yetinmeyip bunu kazanan ve hali hazırda albümsüz bir single ile bunu başaran childish gambino zahmet edip de katılmadı bile. çok sevsem de aşırı risksiz bir seçim olan alicia keys'e sundurmalarıyla iyice yapmacıklıklarını katlayarak arttırdılar. neyse ki çok iyi bir performans sergiledi gecenin en iyi ismiydi bence. michelle obama'nın da katılımıyla açılışı güzel kurtardılar. alicia no make up make up dese de yemesin bizi yüzünde bildiğin strobe cream var.

    camila cabello havana'yı eskitti artık. acilen yeni albümü salıp yeni hitler peşinde koşturmalı. performansa asla lafım yok, sahne müthiş. ricky martin ve j balvin'in şarkıya girmesi de farklı bir hava katmış. hem hispanik toplumun hassasiyetine oynadılar hem de grammy adayı olmuş bir şarkının performansı yapıldı. ama 2017 yazında çıkmış şarkıyı 2019 kışında hala dinliyoruz camila yeter la eskittin güzelim şarkını.

    shawn mendes yakışıklı çocuksun severiz seni hatta ablan sana kurban olsun ama performansını miley cyrus ablan kurtardı yoksa işin yaştı. güzelim şarkıyı keşke miley söyleseymiş dedim.

    shallow gibi sıkıcı ve bayık bir şarkı biraz daha glam rock havasıyla bir şeye benzemiş. orijinaline tercih ederim buradaki canlı versiyonunu. born this way dönemini anımsattı, acilen o dönemlerine geri dönmeli gaga'ya rock esintili pop çok yakışmıştı.

    underratedın önde bayrak taşıyanı st. vincent ile overratedın tillahı dua lipa performansları da iyiydi. ikili olarak çıkmaları güzel fikir olmuş. hatta bunlar duo olsalar dua'yı sevebilme ihtimalim bile var kızda sahne karizması sıfırın altında. ama kariyerinin en iyi performansını burada sergiledi yiğidi öldür hakkını yeme. yılan gibi ikili olmuşlar.

    album of the year ödülünü en tatava çıkarılmayacak kişiye kacey musgraves'e verdiler. kritikler konusunda açık ara öndeydi ve çoğu kişi yılın albümü olarak golden hour albümünü göstermişti o yüzden risksiz bir seçim oldu. fena albüm değil ama dirty computer'ın çok pis hakkı yendi. her konuda golden hour'a tur bindiren bir albümdü, zaten 2018'in en iyisiydi. janelle'in almasını çok istiyordum ama olmadı.

    record of the year ve song of the year ödülünü abartılı olsa da this is america'nın alması isabet oldu ödülleri hak eden tek şarkıydı. hastası olduğum ludwig göransson da record dalıyla dolaylı yoldan ödüllendirilmiş oldu böylelikle. the middle'ın falan bu listede olmaması gerekiyor korkunç bir şarkı her defasında ekşici gibi yarısında çıktım.

    best new artist konusunda dua lipa global popülaritesi nedeniyle ödülü kucaklayan isim oldu ama bebe rexha da o da best new artist olmaktan oldukça uzak isimler. aday olmuşken hot 100 başarısı nedeniyle bebe rexha'nın ödüle ulaşmasını beklerdim ama iyi ki de olmadı lanetli kategori olduğu için içime sinmiyor hiç. gelecek sene şanssız kişi kim olacak bakalım ashdhsjdhjs.

    best pop solo performance'da joanne gibi basit bir şarkının ödül alması yaşanabilecek en tatsız şey oldu herhalde. million reasons gibi iyi bir şarkıyla alsa zerre üzülmezdim ama bu şarkı çok sıradan. 2016 tarihli şarkıya 2019'da ödül vermek nedir ayrıca akademi hepten kafayı yemiş.

    best pop duo/group performance dalından hiç emin değildim ama içerdiği sosyal mesaj olsun vokal kalitesi olsun kesinlikle fall in line'ın hakkıydı şu ödül. shallow'dan nefret ediyordum iyice ifrit oldum artık. oscar rüzgarını arkamıza alalım dediler herhalde.

    best pop vocal album: taylor swift'in akademi tarafından harcandığını gösteren ödül de bu oldu. sweetener olacak sadece 3-4 şarkısı iyi olan korkunç albüme öyle ya da böyle bu kadar prestijli bir ödül verilmemeliydi. işin kötüsü 20 sene sonra ariana'nın diskografisini araştıran biri bu albümün gerçekten iyi olduğunu düşünecek gerek kritikler, gerek ödüller, gerek de liste ve satış başarısı sebebiyle.

    best dance recording: bu dalda fikrim yok açıkçası oldukça uzak olduğum bir alan ama electricity aldıysa dükkanı kapatın gidin be. one kiss bin basardı bu şarkıya.

    rock dalları (genel): chris cornell'e saygı duruşu yerindeydi, arctic monkeys o rezalet albümle iyi ki de üçün birini aldı, st. vincent'a hakkının verilmesi de mutlu etti beni.

    best r&b performance ve album ödülleri de sevmek için kendimi paraladığım ama yarısında uykuya daldığım h.e.r.'e gitti. şarkı ödülünü de boo'd up aldı zaten o şarkıdan da nefret etmiştim. r&b dalları çok vasattı bu sene. senenin en iyi r&b albümü de dirty computer'dı bari oradan ödül alsaydı yazık oldu.

    best urban contemporary album: bunu geçiyorum asjdhsjfhdjfhdjfhjdkjfhjdk.

    best rap performance: future kariyerinin en kötü performansıyla king's dead şarkısı sayesinde dolaylı yoldan grammy sahibi oldu deli gibi gülüyorum sjhdghshdgfdhg. güzel şarkı ödülü de hak ediyor ama future batırdıydı.

    best rap song iyi ki de drake'e gitti de o meşhur konuşmasını yapabildi. o kadar haklıydı ki.

    best rap album konusunda senenin açık ara en iyisi daytona varken invasion of privacy'nin alması ajsdshasdgshdghsdgshdhh hiçbir şey söylemek istemiyorum. beğenmesem de astroworld bile daha iyi bir albümdü. hiç kadın rapçiye ödül vermedik hazır liste başarısı da varken verelim dedikleri o kadar belli ki.

    prodüktör ödülünü de kanye west dururken pharrell williams'a vermeleri şaka gibiydi gerçekten. o kadar aptalca çıkışlar yaptı ki üst üste daytona, ye, kids see ghost, nasir, ktse gibi albümleri yapmasına rağmen son 5 senedir yaratıcılığa dair hiçbir emare gösteremeyen pharrell williams'a gitti ödül.

    neyse müstahak bu akademiye. kpopçı ergenleri sağıp duracaklar belli ki. gelecek sene de onur konuğu blackpink'teki kızlar olur. şaka gibi olay ya. bütün büyük isimleri küstürdüler. drake, childish gambino ve kendrick lamar performans sergilemeye tenezzül bile etmediler. jay-z zaten resti çekti. iliklerime kadar ölesiye nefret ettiğim eminem açık açık küfür etti. bunlar sadece rapçiler daha popçuları saymadım bile. rezalet bir müzik senesiydi zaten 2018'de dinlediğim en iyi albüm dirty computer, en iyi şarkı anna wintour, en iyi pop albümü de lm5'dı o derece kötü bir müzik senesiydi normalde bunların anca ilk 5'e veya ilk 10'a girmesi lazımdı o derece kısır geçti. 2020 senesinde düzenlenecek tören daha iyi olur umarım. törenden önce sosyal medyaya baktım herkes bts'i konuşuyordu. bu bile akademinin takkesini önüne koyup da düşünmesi için bir sebep.


    (brooklyn carter - 14 Şubat 2019 00:05)

Yorum Kaynak Link : 61. grammy ödülleri