Süre                : 1 Saat 49 dakika
Çıkış Tarihi     : 03 Eylül 2008 Çarşamba, Yapım Yılı : 2008
Türü                : Drama,Romantik
Ülke                : Filistin,Belçika,Fransa,İspanya,İsviçre
Yapımcı          :  Augustus Film , Clarity Productions , JBA Production
Yönetmen       : Annemarie Jacir (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Mamoun El Shinawi (IMDB),Annemarie Jacir (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Suheir Hammad (IMDB), Saleh Bakri (IMDB)(ekşi), Riyad Ideis (IMDB), Dana Drigov (IMDB), Edna Blilious (IMDB), Ishai Golan (IMDB), Hagar Lotem (IMDB), Renana Lotem (IMDB), Sylvie Wetz (IMDB), Yahya Barakat (IMDB), Khaled Hourani (IMDB), Ismael Dabbag (IMDB), Jack Saadeh (IMDB), Iman Aoun (IMDB), Giras Abu Sabbah (IMDB), Martin Daltry (IMDB), Ihab Jadallah (IMDB), Hisham Daraghmeh (IMDB), Um Hussein Al Malhi (IMDB), Oz Shelach (IMDB), Walid Abdul Salam (IMDB), Ashera Ramadan (IMDB), Mazen Saade (IMDB), Diana Buttu (IMDB), Khader (IMDB), Natalie Hamdan (IMDB), Nathalie Soudah (IMDB), Faras Awad (IMDB), Rami Mussalem (IMDB), Yonatan Zeevi (IMDB), Maxim Sansour (IMDB), Taher Kosa (IMDB), Reem Makhoul (IMDB), Shelly Goral (IMDB), Avi Ammar (IMDB), Jaber Abu Kaoud (IMDB), Itay Alvin (IMDB), Tamer Nafar (IMDB), Juliano Mer-Khamis (IMDB), Eilan Kinan (IMDB) >>devamı>>

Milh Hadha al-Bahr (~ Bu Denizin Tuzu) ' Filminin Konusu :
Milh Hadha al-Bahr is a movie starring Suheir Hammad, Saleh Bakri, and Riyad Ideis. A romantic drama about a working-class woman and her experiences traveling back home.





Facebook Yorumları
  • comment image

    filistinli kadın yönetmen annemarie jacir tarafından yönetilmiş film. brooklyn'de doğup büyümüş ama ana vatanı olan filistin'e dönmek isteyen soraya'nın hikayesi. ingilizce'ye salt of this sea olarak çevrilmiş. film boyunca bir yanda evine dönmek isteyen soraya, bir yanda da bu toprakları terk etmek isteyen emad'ın hikayesini ve aralarında oluşan çekimi izleriz.


    (swanqueen - 21 Temmuz 2012 19:59)

  • comment image

    filmin en büyük kusuru mu desem, eksikliği mi desem bilemedim; o toprakları doğal olarak pek bilmeyen kişiler olarak izlerken devamlı "şu anda neredeler" sorusunu sormak zorunda kalmamız. malum, bölge karışık; israil filistin'e devamlı saldırmakta vs. ancak sınırların kesin olarak burası israil, burası da filistin şeklinde çizilmediğini anlamaktayız film boyunca. mesela ramallah, filistin topraklarında ama israil işgali altında. sonra israil sınırlarına geçtiklerinde de kafalar karışıyor, seyirci daha fazla ayrıntı bilmek istiyor. sözde gayet modern olarak görünen, eğlenerek dolaştıkları o güzel caddenin adı neydi mesela? filmin başında bu iki ülke arasında olan bitene dair kısa bir özet verebilir ve film boyunca da gittikleri her şehirin adını belirtebilirlerdi.

    buradaki karmaşıklığı saymazsak, güzel filmdi elbette. her ne kadar çoğu detayda filistinli yönetmenimizin, o kültürü, coğrafyayı hiç bilmeyenler için bazı şeyleri fazla vurguladığını görsek de tatlı ayrıntılardı bunlar (isminiz ne diye sorduktan hemen sonra burcunuz ne diye sorulmasının, kendileri arasında süregitmekte olan bir moda olduğunu öğrenmemiz gibi). savaşın sonuçlarını buram buram kokan bir dramayla anlatmamalarına rağmen, yine de yeterli etkiyi vermiş bir film.


    (eh iste bilemiyorum - 12 Şubat 2013 22:24)

  • comment image

    geçtiğimiz gün çevirisini tamamladığım garip film. arapça, ibranice ve ingilizce arasında gidip gelen diyaloglar bir süre sonra beynimi eritti. yine de keyifli bir deneyimdi. israil-filistin arasındaki meseleleri ve bu meselelerin insanlar üzerindeki etkilerini fazlaca işlemeden, bireylerin özel durumlarına yoğunlaşmış ve aşk yaşamak gibi doğal durumların bile, savaş ortamında, azınlıklar içerisinde ne denli zor olduğunu göstermiş bir film. score müziği kamran rastegar tarafından bestelenmiş. albüme şuradan ulaşmak mümkün. ayrıca bestekarın diğer işlerine de şuradan ulaşılabilir.


    (kerem insani - 5 Şubat 2016 15:55)

Yorum Kaynak Link : milh hadha al-bahr