Çıkış Tarihi     : 13 Mart 2018 Salı, Yapım Yılı : 2018
Türü                : Korku
Taglar             : ninth part,Devam filmi
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  Dimension Films , Gatlin Returns , Strike Accord
Yönetmen       : John Gulager (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Joel Soisson (IMDB)
Oyuncular      : Marci Miller (IMDB), Jake Ryan Scott (IMDB), Sara Moore (IMDB), Mary Kathryn Bryant (IMDB), Lynn Andrews III (IMDB), Kevin Harvey (IMDB), Diane Ayala Goldner (IMDB), Eric Starkey (IMDB)(ekşi), Sidney Flack (IMDB), Debbi Tucker (IMDB), Daria Balling (IMDB), Clu Gulager (IMDB), Molly Nikki Anderson (IMDB), Grayson Stone (IMDB), Tom Allen (IMDB), Jillyan Blundell (IMDB), Lorrie Chilcoat (IMDB), Skylar Gardner (IMDB), JR Hatchett (IMDB), Blaine Maye (IMDB), Cacky Poarch (IMDB), William Sturgeon (IMDB), Gavin Taylor (IMDB), Glenda Taylor (IMDB), Corbin Tyler (IMDB)

Children of the Corn: Runaway (~ Children of the Corn 9) ' Filminin Konusu :
Maine'deki küçük bir kasabada bazı garip olaylar gerçekleşir. Kasabadaki çocuklar birer şeytana dönüşür ve önlerine çıkan herkesi, tüm yetişkinleri ve ebeveynlerini katletmeye başlar. Kasabaya gelmiş genç bir çift de kendilerini bu olayların içinde bulur. Mısır tarlalarındaki kötülük gittikçe büyümektedir. Gerilim ve korku romanları yazarı dünyaca ünlü usta yazarı Stephen King'in The Night Shift isimli kitabında yer alan, aynı adlı kısa hikayesinden sinemaya uyarlanmıştır. Bu roman ülkemizde Hayaletin Garip Huyları adıyla yayımlanmıştır. King'in bu hikayeyi yazarken Amerika'daki yalancı peygamberlerden esinlendiği söylenir. Ancak korku ustası bu uyarlamasını hiç sevmediğini söylemiştir.


  • "(bkz: özgürlük savunucusu)"
  • "ludwig von mises institute'un kurucularından ve önemli akademisyenlerinden."
  • "bir anarko-kapitalist olarak, kendisinin cogu fikrini begensem de ahlak teorisinde ciddi tutarsizliklar barindiran iktisatci. neyse ki ben inceledim kendisini, aciklarini kapatiyorum."
  • "kendisi aşırı çalışkan bir anarko kapitalisttir. mises enstitüsünün derece yapan inek çocuğu diyebilirim.tanım: bir ekonomist ve ahlak filozofu."




Facebook Yorumları
  • comment image

    bir anarko-kapitalist olarak, kendisinin cogu fikrini begensem de ahlak teorisinde ciddi tutarsizliklar barindiran iktisatci. neyse ki ben inceledim kendisini, aciklarini kapatiyorum.


    (sendelemeden - 24 Haziran 2011 00:18)

  • comment image

    ''insanları birbirini öldürmek için eğitmek, insanın kutsallığını ihlal etmektir'' diyen üst insandır. hani vatanı korumak için askere gidilir ve savaşılır ya. neyi, kimden korumak? neden savaşlar için manipülasyonlar, donanımlar, yatırımlar yapılsın. barış için orduya ihtiyaç yok. bugüne kadar kahramanlar ve savaş öyküleri değil de bilinç düzeyi yüksek, bütünlüğün barışla sağlanacağına yürekten inanan insanların öyküleri anlatılsaydı. savaşmak yerine, kendini geliştirmek ve doğayı korumak minvalli çalışmalara ağırlık verilseydi. sınırları doğal yaşam belirleseydi de aslında sınır kalmasaydı. sadece insanların böyle bir iddiası var. hükmetmek, yönetmek. aslında tüm var oluş , yaşamak üzeredir. ama savaş, en basit tanımıyla ölümleri doğurur ve de yaşamın, insanlığın kutsallığına ihanet eder.


    (giddy - 13 Şubat 2012 01:53)

  • comment image

    liberteryenizm denen akıl hastalığından muzdarip bir gariban:

    "but when are we to say that this parental trustee jurisdiction over children shall come to an end? surely any particular age (21,18, or whatever) can only be completely arbitrary. the clue to the solution of this thorny question lies in the parental property rights in their home. for the child has his full rights of self-ownership when he demonstrates that he has them in nature—in short, when he leaves or “runs away” from home. regardless of his age, we must grant to every child the absolute right to runaway and to find new foster parents who will voluntarily adopt him, or to try to exist on his own. parents may try to persuade the runaway child to return, but it is totally impermissible enslavement and an aggression upon his right of self-ownership for them to use force to compel him to return. the absolute right to run away is the child’s ultimate expression of his right of self-ownership, regardless of age.

    now if a parent may own his child (within the framework of non-aggression and runaway-freedom), then he may also transfer that ownership to someone else. he may give the child out for adoption, or he may sell the rights to the child in a voluntary contract. in short, we must face the fact that the purely free society will have a flourishing free market in children. superficially, this sounds monstrous and inhuman. but closer thought will reveal the superior humanism of such a market. for we must realize that there is a market for children now, but that since the government prohibits sale of children at a price, the parents may now only give their children away to a licensed adoption agency free of charge.[12] this means that we now indeed have a child-market, but that the government enforces a maximum price control of zero, and restricts the market to a few privileged and therefore monopolistic agencies. the result has been a typical market where the price of the commodity is held by government far below the free-market price: an enormous “shortage” of the good. the demand for babies and children is usually far greater than the supply, and hence we see daily tragedies of adults denied the joys of adopting children by prying and tyrannical adoption agencies. in fact, we find a large unsatisfied demand by adults and couples for children, along with a large number of surplus and unwanted babies neglected or maltreated by their parents. allowing a free market in children would eliminate this imbalance, and would allow for an allocation of babies and children away from parents who dislike or do not care for their children, and toward foster parents who deeply desire such children. everyone involved: the natural parents, the children, and the foster parents purchasing the children, would be better off in this sort of society.[13]

    in the libertarian society, then, the mother would have the absolute right to her own body and therefore to perform an abortion; and would have the trustee-ownership of her children, an ownership limited only by the illegality of aggressing against their persons and by their absolute right to run away or to leave home at any time. parents would be able to sell their trustee-rights in children to anyone who wished to buy them at any mutually agreed price.

    the present state of juvenile law in the united states, it might be pointed out, is in many ways nearly the reverse of our desired libertarian model. in the current situation, both the rights of parents and children are systematically violated by the state.[14]"


    (ak47s for everyone - 5 Aralık 2012 21:29)

  • comment image

    kendisi aşırı çalışkan bir anarko kapitalisttir. mises enstitüsünün derece yapan inek çocuğu diyebilirim.
    tanım: bir ekonomist ve ahlak filozofu.


    (charizards soul - 16 Ağustos 2016 23:43)

  • comment image

    liberal/liberteryen gelenekle ilk defa yanılmıyorsam 5 yıl önce rothbard ile tanışmıştım ve benim kendimi liberal olarak tanımlamamı 1 yıl ileri attı muhtemelen. feci antipatik birisi, liberalizmle onun sayesinde tanışmak sanırım büyük bir şanssızlıktı. o iki yıl içinde birçok liberal düşünürü okuyup sorunlara kafa yordum ve belirtmem gerekir ki içlerinde halen en antipatik ve sevimsiz gelen rothbard. iyi ki buldum sonradan hayek'i.


    (garlama - 1 Eylül 2018 16:32)

  • comment image

    bireysel özgürlüğü devlet müdahalesine karşı şiddetle savunan, tavizsiz bir ekonomist ve liberteryen filozof. o olmadan sanıyorum bugün konuşulacak bir anarko-kapitalist hareket olmazdı.

    ayrıca şu muhteşem ve yerden göğe kadar haklı tespitte bulunan filozoftur: "işte bu, eylem halindeki refah devletidir: tüketicileri ve vergi mükelleflerini mahveden ve [ondan] gerçekten yararlandıklarını düşünmelerini sağlayan, çok sayıda çıkar grubu."


    (garlama - 23 Ocak 2019 23:40)

Yorum Kaynak Link : murray rothbard