Süre                : 1 Saat 44 dakika
Çıkış Tarihi     : 30 Ocak 1994 Pazar, Yapım Yılı : 1994
Türü                : Komedi,Müzik
Taglar             : otobüs,çöl,Kraliçeyi sürükleyin,yolda,Eşcinsel
Ülke                : Avustralya,İngiltere
Yapımcı          :  PolyGram Filmed Entertainment , Australian Film Finance Corporation (AFFC) , Latent Image Productions Pty. Ltd.
Yönetmen       : Stephan Elliott (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Stephan Elliott (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Hugo Weaving (IMDB)(ekşi), Guy Pearce (IMDB)(ekşi), Terence Stamp (IMDB), Rebel Penfold-Russell (IMDB)(ekşi), Bill Hunter (IMDB)(ekşi)

The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert (~ Priscilla Çöller Kraliçesi) ' Filminin Konusu :
Avustralya sinemasının altın yıllarından biri olarak kabul edilen 1994 yılının iki parlayan filminden biri olan Çöller Kraliçesi Priscilla (diğeri Muriel'in Düğünü'dür), son olarak Yüzüklerin Efendisi'nde Elrond rolüyle karşımıza çıkan Hugo Weawing ve Memento filmindeki rolüyle hatırladığımız Guy Pearce'ın ilginç rolleriyle dikkat çekiyor.Film, Avustralya çöllerindeki bir tatil beldesi olan Alice Springs'de bir otelden iş teklifi alan iki travesti ve bir transeksüel dansçının yol macerasını konu alıyor. Priscilla ismini verdikleri tur otobüsleriyle yola çıkan 3 renkli karaktere yolda bozulan otobüslerini tamir eden Bob'da katılır. Bu arada, onlara iş teklifi yapan kadının travestilerden biri olan Anthony'nin karısı olduğunu öğrenirler.

Ödüller      :

Academy Awards - Oscar:En İyi Kostüm Tasarımı


  • "terence stamp'i sade elbisesi, ince kolyesi ile asla karikatür olmayan bir travesti olarak izlemek gibi unutulmaz bir deneyim sunan mükemmel film. üç oyuncu da ayrı ayrı mükemmeldi demek gerek."
  • "profesyonel oyuncuların, her rolü, muhteşem bir şekilde oynamalarına en güzel örnek bu filmdir. insanın, avusturalya'ya gidip, bernadette, mitzi ve felicia'yı bulup aralarına katılası gelir."
  • "avustralyalilarin abba takintisinin acik secik gorulebilecegi bir filmdir. digeri icin (bkz: muriels wedding) 1994'de kostum dalinda oscar odulu almisti. muthis oyunculuk ve kiyafetler.. sooo gay.."
  • "hollywood versiyonu da aslını aratmayacak derecede komiktir:(bkz: to wong foo thanks for everything, julie newmar)"
  • "1994 cannes film festivalinde un certain regard kapsamında gösterilmiştir.."
  • "bir tane bile beğenmeyene rastlamasam da hiç beğenmediğim bir filmdir. tuhaflık bende sanırım."
  • "filmin kahramanlarinin hem evleri hem ulaşim araçlari olan otobüs-karavan çok güzeldir."




Facebook Yorumları
  • comment image

    terence stamp'i sade elbisesi, ince kolyesi ile asla karikatür olmayan bir travesti olarak izlemek gibi unutulmaz bir deneyim sunan mükemmel film. üç oyuncu da ayrı ayrı mükemmeldi demek gerek.


    (alcione - 8 Eylül 2006 10:25)

  • comment image

    avusturalyanın muhteşem görüntülerini drag queenlerin renkli giyisileri ile renklendirilmiş olarak sergileyen, aynı zamanda hem travesti ve eşcinsel hem de baba olmanın çelişki ve zorluklarını işleyen acılı komikliği ile akıllarda tutulan başarılı bağımsız bir film.


    (skuzmefrench - 20 Mart 2002 19:47)

  • comment image

    profesyonel oyuncuların, her rolü, muhteşem bir şekilde oynamalarına en güzel örnek bu filmdir. insanın, avusturalya'ya gidip, bernadette, mitzi ve felicia'yı bulup aralarına katılası gelir.


    (mulier amicta sole - 20 Mart 2008 23:20)

  • comment image

    hugo weaving'i kalleş rollerde izlemeden çok önce de ne kadar da iyi bir oyuncu olduğunu anlamamızı sağlayan eğlenceli film. avustralyalılar da pek bi gurur duyarlar bu filmle. gerçi gurur duydukları kadar da vardır.


    (bktrus33xxx - 9 Nisan 2011 02:25)

  • comment image

    istanbul film festivali bunyesinde gosterime giren film o kadar sahane ki salondan cikasim gelmedi. zenne ekibi de izlemistir umarim..

    filmin sakaci cevirmeni de saka bir yana cok basariliydi.
    (adini hatirlayan soylesin de ekleyeyim)


    (ranini - 1 Nisan 2012 21:46)

  • comment image

    filmin bi' sahnesinde karakterlerimizin arabasına küçük bir kasabada aids fuckers go home yazılır. hepsi bu yazıyı görünce dumur olurlar ama pek de çaktırmamaya çalışırlar. ardından hugo weaving'in canlandırdığı mitzi karakterinin ağzından şu replikler dökülür : "it's funny you know, no matter how tough i think i'm getting, it still hurts."

    sanırım bu replik hakarete ve aşağılanmaya uğrayan lgbt bir bireyin hissettiği duyguyu en iyi şekilde açıklamaktadır. istediğiniz kadar open ve arkadaşlarınız aileniz tarafından kabullenilmiş olun, daha da önemlisi istediğiniz kadar siz kendinizi kabullenmiş olun, istediğiniz kadar bu konularda pişmiş ve sert olduğunuzu düşünün... yine de sizin hakkınızda en ufak fikri olmayan, sizi tanımayan biri gelip size ibne dediğinde bu hakareti bininci defa duyuyor olsanız bile canınız yanar.


    (evilinacloset - 19 Eylül 2012 17:15)