Süre                : 2 Saat 8 dakika
Çıkış Tarihi     : 09 Ekim 2008 Perşembe, Yapım Yılı : 2008
Türü                : Aksiyon,Drama,Heyecanlı
Taglar             : Orta Doğu,casus,Ürdün,terörist,Müslüman
Ülke                : ABD,İngiltere
Yapımcı          :  Warner Bros. , Scott Free Productions , De Line Pictures
Yönetmen       : Ridley Scott (IMDB)(ekşi)
Senarist          : William Monahan (IMDB)(ekşi),David Ignatius (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Leonardo DiCaprio (IMDB)(ekşi), Russell Crowe (IMDB)(ekşi), Mark Strong (IMDB), Golshifteh Farahani (IMDB)(ekşi), Oscar Isaac (IMDB)(ekşi), Ali Suliman (IMDB)(ekşi), Alon Aboutboul (IMDB)(ekşi), Vince Colosimo (IMDB)(ekşi), Simon McBurney (IMDB), Mehdi Nebbou (IMDB), Michael Gaston (IMDB), Kais Nashif (IMDB), Jamil Khoury (IMDB), Lubna Azabal (IMDB), Ghali Benlafkih (IMDB), Youssef Srondy (IMDB), Ali Khalil (IMDB), Giannina Facio (IMDB), Chase Edmunds (IMDB), Morgan A. Vick (IMDB), Michael Stuhlbarg (IMDB), Sherif Eltayeb (IMDB), David Ganly (IMDB), Bijan Daneshmand (IMDB), Houda Zbit (IMDB), Omar Berdouni (IMDB), Richard De Mayo (IMDB), Clara Khoury (IMDB), Abdu Rahim Kashmir (IMDB), Sami Samir (IMDB), Xanthe Elbrick (IMDB), Ali Alvi (IMDB), Zef Balbona (IMDB), Vedant Gokhale (IMDB), Ran Nikfam (IMDB), Al Twanmo (IMDB), Ellie K. Wang (IMDB), Allen Lidkey (IMDB), Drif Said (IMDB), Zakaria Atifi (IMDB) >>devamı>>

Body of Lies (~ Yalanlar üstüne) ' Filminin Konusu :
O, ABD istihbaratının yeryüzündeki en iyi adamı, yakınındaki kimsenin hayatta kalamadığı, tehlikeli bölgelerde görev yapan bir ajandır. Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) son gizli görevinde ifşa olan sahte kimliğinden başka kimliği olmayan, hayatını güvenli telefon hattının diğer ucundaki duygudan yoksun sese emanet etmiş biridir. CIA’in kıdemli elemanı Ed Hoffman (Russell Crowe) lüks bir semtteki evinin oturma odasındaki dizüstü bilgisayarından, başının üzerinden geçen mermilerden korunmak için siper aldığı sırada dahi Ferris’in hareketlerini dikte ederek savaş yönetmektedir. Ortaya yeni çıkmış bir terörist lider, dünyanın en iyi istihbarat örgütlerini atlatarak dünya çapında bir bombalama kampanyası başlatmıştır. Onu kandırabilmek için, Ferris’in yeraltı finans örgütleri ve umutsuz şehitler arasına sızması, bunu yaparken de Ürdün Özel Operasyonlar Birliği’yle eğreti bir işbirliğine girmesi gerekecektir. Görevi onu Irak, Ürdün, Washington ve Dubai arasında getirip götürecektir. Ama Ferris, hedefine yaklaştıkça, kendini aynalarla dolu bir koridorda gibi hissedecektir çünkü müttefikler ancak son aldatmacalarında olduğu kadar iyidirler, ve güven, tüm taktiklerin en tehlikelisidir.


  • "yeniden bir russell crowe-ridley scott beraberliğine $ahit olacağımız, 2008'de gösterime girmesi beklenen film. russell crowe'a leonardo dicaprio e$lik edecekmi$."
  • "omar berdouni de filmde."




Facebook Yorumları
  • comment image

    fena olmamış, ama öyle yıllarca unutulmayacak bir film de değil kanımca. özellikle amman'daki istihbarat şefi ile iranlı hatunun performansını beğendim.

    filmle ilgili dikkatimi çeken bazı şeyler:

    --- spoiler olabülür ---

    - yıllardır içimizde ukte olan google earth live teknolojisinin meğersem cia tarafından halihazırda kullanılıyor olduğunu görüyoruz. ayrıca, cia'i de biraz daha yakından tanıyoruz diğer filmlere oranla.

    - leonardo dicaprio, son birkaç filminde olduğu gibi yine iyi bir aksiyon oyuncusu olarak karşımıza çıkıyor, fakat aynı şeyi russell crowe için söylemek mümkün değil. nerde o sinirli, kodu mu oturtan, agresif russell crowe, nerede buradaki "cool" takılan orta yaşlı aile babası ajan.

    - di caprio ile crowe arasında geçen diyaloglar ocean's eleven serisini andırıyor (clooney-pitt diyalogları), eğlenceli. böyle yoğun bir aksiyon filmi için biraz fazla komik ayrıntı var hatta. (özellikle "10 yıl önce olsa seni çok pis döverdim" sahnesi)

    - russell crowe ne çabuk yaşlanmış yau, aynı al pacino'nun yaşlılık haline benzemiş, halbuki aralarında 20-25 yaş farkı var nereden baksan.

    - manchester, amsterdam, amman, irak, dubai derken içinden "ipneler o kadar film çekiyosunuz cia-terörist konseptli, insan bir türkiye, bir istanbul, bir incirlik falan koyar" diyordum ki, sağolsun koymuşlar ufak da olsa bir sahne.

    - filmin sonuna gelince, aynı 80'li yıllardaki türk filmleri gibi olmuş: climax'e (tepenoktasına) ulaşılır ulaşılmaz 60-90 saniye içinde "son - erler film" yazısı çıkıveriyor ekranda. 2 saat harıl harıl koşuşturmacadan sonra bir anda filmin bitivermesi garip geldi.

    ---
    spoiler olmaya da bülür---


    (kafam kadar gulsah - 10 Ekim 2008 02:53)

  • comment image

    gorsel ve isitsel olarak cok tatmin edici, konusal olaraksa "iste ridley scott filmi beyav" diyerek tanimlayabilecegim film. 2.5 saatte cok daha fazla konu isleyebilirlermis ama tabi ticari kaygilar hepimizce malum, ozellikle icinde bulundugumuz ekonomik gidisat efendime soyleyeyim bla bla bla.

    ayrica filmle ilgili iki ayrinti:
    - al saleem denen terorist karakterin sol kulaginda kupe deligi vardir. tahmin ediyorum al saleem efendi ortadoguya gitmeden evvel 68 kusaginin azili temsilcilerinden biriydi.
    - urdun'de kral abdullah'in tek basina portresi hicbir yerde bulunmaz. abdullah'in resminin oldugu yerde hemen yaninda babasi rahmetli kral huseyin'in de resmi bulunur. bunlar kankigiller, suheyl ve behzat uygur gibi ayrilmaz ikililerdir. filmde istihbarat mudurunun ofisine sadece abdullah'in resmini koymus olmalari bir blockbuster'dan beklenebilir, efendim bladerunner diye diye fanlarini aglatan ridley scott'tan beklenmez.


    (chanandler bong - 12 Ekim 2008 08:17)

  • comment image

    senaryosu tatmin etse de box office hatrina kliselerle islendiginden muadili "syriana"nin tadina ulasamayan, tek basina anlamli duran "nobody wants to live in the middle east" cumlesine "maybe, that's the problem" yanitini sokarak ici bos felsefeyi esirgemeyen, ses ve goruntu anlaminda "black hawk down" benzerligiyle sinemada gormeye degecek aksiyon sahneleri barindiran politik icerikli hollywoood filmi.


    (antarktika - 13 Ekim 2008 11:59)

  • comment image

    en cok dikkatimi ceken seyh midir sih midir o en sonda leonardoyla ingilizce konusan herif... bence cia icin calisiyor kesin, o nasil bir advance ingilizcedir. o nasil akici ve net konusmadir, ya ben biseyleri kacirdim ya da amca birlesik devletlerden ithal..


    (freudiye - 19 Ekim 2008 06:18)

  • comment image

    syriana ile ronin karisimi tadinda baya guzel (ama ne syriana ne de ronin kadar guzel) politik bir hollywood filmi (ronin derken casus'luk muhabbetlerini kastediyorum, araba sahnelerini degil)...

    ben biraz the wire tadi aldim bu filmden, butun bu ortadogu sorununun neo-conlarin yanlis bakis acilarinin dogurdugu amacsiz bir suruncemeye dondugunu soylemeye calismis belki fakat gise kaygilarindanda olsa gerek bir yere kadar bunu yapabilmis... filmde gorulecegi uzere savas metodlarina da ciddi bir elestiri var, ornek olarak yine the wire'in klasik laflarindan "a police is as good as his informants" muhabbeti bu filmde de uygulamali olarak ortaya konmus...

    oyunculuk olarak hem leonardo di caprio, hem de russell crowe baya basarili ama bence filmin asil yildizi urdun gizli servisinin basi rolunu oynayan mark strong.

    uzun lafin kisasi, ridley scott ortadogu da suren isgalin yontem ve sebeplerini sorgularken ayni zamanda bir de heyecanli bir hikaye anlatayim demis, hikaye kismi hem icerik hem de sunus bakimindan cok cok guzel fakat sorgulama, yani politik kisminda ridley scott ancak bir b- koparabildi benden, o da gladiator ve blade runner hatirina...

    izlenmesi tavsiye olunur...


    (ayamik - 30 Ekim 2008 23:52)

  • comment image

    bu filmle ilgili şöyle bir hissiyatım oldu: ajan filmi ama politik derdi var. ve politik derdi lafta değil, iki karakterin birbiriyle olan ilişkisinde şekilleniyor. crowe ve dicaprio ikilisinin birbiriyle olan iletişimsizliği filmin işaret ettiği sorunun ta kendisi. dicaprio için özel yaşam yok: yaşamı, günlük yaşamı işinin ta kendisi bir nevi. her an sahada. crowe ise çocuğuyla parkta dolaşırken veya futbol oynamaya giderken "günlük hayatının ortasında" çooook ciddi problemleri şöyle bir dinliyor sadece kulağından düşürmediği cep telefonundan. konsantre olmuyor, anlamaya çalışmıyor, bana ayrıntı verme, do the job filan gibi bir havası var.

    bu ilişkinin asimetrisi veriyor filme şeklini. ben en azından senaryo açısından bu filmin 70'lerin çok büyük espiyonaj filmlerine yaklaştığı hissine kapıldım, ama düşünmeden de edemedim: finalde dicaprio'nun meyve satın aldığı sahneyi bir alan j pakula, bir sydney lumet veya hatta the conversation'ı çeken coppola çekseydi, o sahne o müzikle bitmezdi. film, derdini bir aksiyon /gerilim'in arkasına saklamak derdine düşmezdi. gene de iyi bir film.

    bu arada bu ridley scott ne kadar ortalama bi reklam estetiği yönetmenine dönüştü ya? boşuna mı sevdik blade runner filan... sana değmezmiş...


    (bir takim dis mihraklar - 27 Kasım 2008 00:26)

Yorum Kaynak Link : body of lies