Süre                : 2 Saat
Çıkış Tarihi     : 27 Mayıs 1955 Cuma, Yapım Yılı : 1955
Türü                : Döküman
Taglar             : doğa
Ülke                : İtalya
Yapımcı          :  Astra Cinematografica
Yönetmen       : Enrico Gras (IMDB), Giorgio Moser (IMDB)(ekşi), Leonardo Bonzi (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Mario Craveri (IMDB),Ennio Flaiano (IMDB)(ekşi),Enrico Gras (IMDB),Giorgio Moser (IMDB)(ekşi),Orio Vergani (IMDB)

Ödüller      :

Cannes Film Festivali:Jury Special Prize
Berlin Film Festivali:Grand Silver Plaque





Facebook Yorumları
  • comment image

    james churchwardtarafından kaleme alınan eser. eserde, günümüzden binyıllarca önce battığı öne sürülen bir kıta ve bu kıta üzerinde ilk insanın yükselişi ve uygarlığa erişim aşamasını anlatır. kitap bazı bilimsel çevrelerde kabul görmekle birlikte, içerdiği varsayımlar ve teoriler henüz kanıtlanmış değildir.


    (resurrector - 4 Ocak 2008 14:18)

  • comment image

    ilginç olan şu: 1800 lerin sonuyla 1900 lerin başında nedense entelektüel çevrelerde bir "atlantis", "mu adası" aşkının depreştiği görülüyor; daha evvel ekşi semasında bu konuya değinmiştim amerikan kongresinin üyelerinden ignatius loyola donnelly'nin (1831-1901) atlantis the antediluvian world ( http://www.sacred-texts.com/atl/ataw/index.htm veya http://www.scribd.com/…antis-the-antediluvian-world ) adında bir eseri var, the lost continent of mu'nun tezleriyle fazlasıyla paralellik içeriyor (kitabı okumayacaksanız, en azından gidin ilgili başlıktan tezlerin özetine bakın). mustafa kemal'in mu adası'na ilgisini de düşünürseniz, ne demek istediğimi anlarsınız. nasıl bir dönem "troyalılar türktür", "troyalılar iskandinavdır" veya "etrüskler türktür" gibi önermeler revaçtaysa; bir dönem de 17.yy. dindışı batı medeniyetinin karakteristiğinin ve 18. yy. aydınlanmasının, 19. yy. sanayi hamlelerinin, teknolojisinin aşırı profan niteliğinin insanları bilinmeyene ittiği ve buna uygun olarak var olmayan bir adanın izini sürmeye -a) platon kaynağından beslenerek b) tek tanrılı dinlerin kutsal kitaplarındaki tufan hikayesinden esinlenerek- merak saldığı düşünülebilir; zaten belli bir süre sonra iki büyük savaş görmüşlüğün de etkisiyle tümden var oluşunu sorgulamaya başlayan insanın existentialism'e meyledişi hiç de şaşırtıcı değildir.

    yoksa daha sonra türdeşinin aya ilk ayak basışını kayıp kıtayı bulmuşçasına büyük bir sevinçle televizyon veya radyo karşısında karşılamasının bir manası olmazdı değil mi? çok pis bağladim konuyu.


    (jimi the kewl - 20 Kasım 2008 06:56)

  • comment image

    bu kitapta aklımda kalan müthiş bir sahne var. yada inanç. yada adı her neyse!
    bu kıtada yaşayan insanların ilk insanlar olduğu konusunda ikna olursanız şayet,onların yaşadığı bir gerçek olabilir bu. insanlar çift yaratılırmış önceleri ve yuvarlanarak hareket ederlermiş. hızla yuvarlanarak tanrıya baş kaldırmak için yola düşmüşler, tanrıda kızmış bu duruma ve onları cezalandırmış yani ayırmış, onlara bir amaç sunmuş vücutlarının diğer yarısını bulmak gibi. herşey yolunda olduğunda (ki, kitaptan biliyoruz bolluk içinde sorunsuz yaşadıklarını), tanrıya isyan etmeye başlamışlar. aslında onlara bir dert vermiş. diğer yarılarını bulmak bu insanların en büyük sorunuymuş... (bu kadar arabest anlatılmıyor tabii kitapta)

    çok zaman geçti üzerinden ama özetle böyle bir hikayeydi. kitapta bunun gibi bir çok şey var... keyifli bir kitaptı, okumakta fayda var.


    (karentina - 10 Mayıs 2005 11:58)

Yorum Kaynak Link : the lost continent of mu