• "black filmindeki performansi gorulmeye degerdir. izledikten sonra muhteremin diger filmlerini bulma ve izleme istegi doguverir kisinin icinde."
  • "duru$uyla cünyet arkın'a benzeyen terazi burcu aktör.kendisini yakından görebilmek için slumdog millionaire'deki jamal kendini bok çukuruna atmı$tır."
  • "helikopteri ile ünlüdür. (bkz: slumdog millionaire)"
  • "ilginçtir, 189 adet filmde oynayıp hiç yönetmenliğe soyunmamıştır."
  • "boyalı saçları ve beyaz sakalıyla garip bir tarzı olan ünlü bollywood aktörü."
  • "luhrmann'ın the great gatsby'sinde görülen az sayıdaki iyi şeylerden biri."
  • "dünyanın en tanınan oyuncularından. slumdog milyoner filminde kendisine çok hoş bir selam gönderilmiştir.türk versiyonu için (bkz: cüneyt arkın)"
  • "oynadigi filmlerden gorece yakin zamanda olanlar kabhi kushi kabhie gham, deewar, mohabbatein, baghban, lakshya, khakee, kaante, dev, boom ve armaan olan, al pacino'ya pek bi benzeyen aktor."
  • "hintlilerin medar-ı iftihar'ı, kendimi bildim bileli film çeviren aktör. son filmi blacki merakla bekliyoruz."
  • "bir donem milletvekilligi de yapmis olan, bollywoodun en unlu yildizlarindan. (bkz: big b)"
  • "hindistan'in al pacino'su, bilemedin andy garcia'si."
  • "(bkz: sozlukculerin bombay tv calismalari)"
  • "hint sinemasi'nda tanri gibidir."




Facebook Yorumları
  • comment image

    annemgilin çalıştığı dönemlerde , fabrikadaki arkadaşları ile değiş tokuş yaptığı video filmler sayesinde tanıştığım çocukluk aşklarımdan biri. o arkadaşlarını sevgiyle selamlıyorum. sayelerinde amitabh abinin kaç filmini izledim bilmiyorum. bildiğim bu adamın, onlu yaşlarına ramak kalmış bünyeme tarık akan etkisi yaptığı ! adı büyük ihtimalle sholay (olmayabilir de ) olan filmiyle hindistan'da yeri yerinden oynatmıştır amitabh abim. filmin sonunda ölünce kıyamet kopmuş, seyircinin baskısı ile esas adamımızın ölmediği ikinci versiyonu çekilmiş. böyle de bir adamdır, uzun boylu, esmer, güzel sesli , gür saçlı, yakışıklı abim benim *.

    edit : sholay filminin sonu değiştirilmiş ama sebebi benim hatırladığım gibi değilmiş :filmin ilk versiyonunda iyi adam kötü adamı öldürüyormuş, ikincisinde ise (halkın baskısıyla ) iyi adam kötü adamı kanuna teslim ediyormuş. *


    (wunsch vertrauen - 13 Nisan 2007 13:05)

  • comment image

    black filmindeki performansi gorulmeye degerdir. izledikten sonra muhteremin diger filmlerini bulma ve izleme istegi doguverir kisinin icinde.


    (zirva - 10 Ocak 2009 01:10)

  • comment image

    hiçbir filmini izlememiş olmama rağmen slumdog millionaire i seyrettikten sonra büyük bir hayranı olduğum hintli aktör.öyle bir hayranlık ki, jamal gibi tuvalatte aklıma her geldiğinde donları toplamadan tuvaletten koşaraktan amitabh diye haykırarak çıkmama az kaldı.


    (sorrytoaskbutwhoisdanielcraig - 13 Ocak 2009 18:09)

  • comment image

    amitabh bachchan sadece bir bollywood aktörü değil, hindistan’ın kanaat önderi, toplumsal bir mutabakatla kabul edilen “avatar”lardan biridir. bizde emsali yok sanırım. olsa olsa orhan gencebay-ayhan ışık karışımına üç nesildir eğitimli ve bağımsızlık hareketinde aktik rol almış bir ailenin yine eğitimli bir evladını ekleyin. amitabh bachchan çıksın ortaya. evet. babası hindistan’ın ingiliz edebiyatı doktorasını ingiltere’den almış ikinci kişisi. şair. düşünür. annesi de aktif bağımsızlık hareketi üyesi.

    gençlik filmlerinde pek o kadar idol değil gibi görünüyor. zaten o zamanlar çok "piç" görünüyor. sevmiyorum ben. fakat 50 yaşında sonra çektiği filmlerde onun çıktığı sahnelerde sinema salonları alkıştan kopuyormuş. marka değeri en yüksek olan insan şu an 1. 300. 000. 000’lu ülkede. sadece özel olarak görünüverdiği filmlerin gişe hasılatları artıyor. pazar günleri, evinin önünde halkı selamlıyor ve her seferinde binlerce insan onu görmeye geliyor. bunun yanında bizim “kim milyoner olmak ister” adlı yarışmamızın muadili olan “kbg” de izleme rekorları kırıyor. ve o bu yarışmayı bir nevi hayır kurumu gibi kullanıyor. bir de ınternette tuttuğu bir blog var. okunma sayısı da muazzam. twitter'da da aktif. hindistan’ın yeniden doğuşu, yeni nesil hintlilerin dünyaya açılması ama bunu yaparken köklerde kopmama üzerine epeyce kafa yoruyor. ve bunu popular kültürün en “kütür kütür” objesi sinema vasıtasıyla yapıyor. hindistan'ın en önemli devlet ödüllerinden padma shri'ye tee 1984 yılında layık görüldü.

    raj kapoor’un tahtında şu an bence o var. ardılı ise shahruk khan. geçenlerde 70 yaşını kutladı amitabh ji. umarım daha uzun yıllar yaşar. ben seviyorum kendisini izlemeyi. çok eğleniyorum. hele oğlu da sektöre el attığından beri daha bir eğlenceli oldu çıktı. otoriterimsi baba-yaramaz evlad ikilisini çok iyi kıvırıyorlar abhishek bachchan ile. veeeeee, aishwarya rai gibi bir abideyi de aile genine kattılar ve giderek acayipleşiyorlar.

    yeni başlayanlar için nirvana’ya ulaştığı rolleri ile amitabh bachchan listesi isterseniz o da var elmizde. buyrun:

    sholay- her şeyden evvel, bu film bir amitabh ji amentüsüdür.
    black-sağır/dilsiz/kör bir kıza sıfırdan her şeyi öğreten, alkolik bir öğretmen
    paa –yaşlılık hastalığından muzdarip aura adlı, 16 yaşındaki bir çocuk
    sarkar- ayrıntı için (bkz: sarkar/@hidrellez)
    kabhi khushi kabhie gham- otoriter baba

    (bunları izleyip de devam etmek isteyenler zaten sonra yollarını buluruz.


    (hidrellez - 10 Şubat 2013 23:06)

  • comment image

    piyasada çok sözü dönmese de shahenshah adlı bir filmde görmüştüm ilk olarak. komşu teyzenin nereden geldiği bilinmeyen ve merak da edilmeyen "hint filmleri" arşivinden bir video kasetle. ben yaklaşık 6-8 yaş aralığındayım ama bu filmi abartısız 500 defa izlemişimdir. doğal olarak arşivde bulunan ve başrolünü amitabh bachchan olan tüm filmleri ezberledim. kah bir filmde babasının hakkı yenmiştir ; öcünü alır, kah ezilen halkın sesi olur, kah mahallenin kral abisi ama o her rolde ince bir dengeyi tutmuştur. ne dengesi ? mütevazilik dengesi, güç sahibi olmanın ego üzerindeki baskısına rağmen alttan alma dengesi.

    çok batı hayranı olmanın bünyede oluşturduğu ilk etki kişinin kimlik kaybı oluyor ne yazık ki. toplumsal olarak da çok farklı değil. sanırım kendimizi amerikan sinemasının öncüleri görüyor olacağız ki hint filmi dendiğinde

    -" ben hint filmi izlemem yhaa." gibi tepkiler çıkabiliyor. bir burjuvazilik, bir kendini beğenmişlik, doğu ülkelerini, özellikle hindistan, pakistan, iran, arabistan gibi yerleri ve orada yaşayanları hor görme, aşağılama duyguları içinde söylenir bu cümle genelde. "neden izlemiyorsun ?" desen "çok saçma" cevabını verir. en sevdiği film matrix ya da yüzüklerin efendisidir. kendini batılı hisseder ama batıdan bakıldığında kendisinin de hintliden, araptan farkı olmadığını bilmez.

    çoğu insanın üzerinde, özellikle son dönemde amitabh bachchan bu algıyı ciddi anlamda kırmıştır. kendisinin kamera karşısında çok farklı bir havası var ve gerçekten çok samimi. benim üzerimde bu algı daha oluşmadan küçük yaşlarda tam tersi olarak gelişti. sinema dediğimizde batı ülkelerinin alternatiflerini oldum olası tercih etmişimdir. iran sinemasının insancılığını, hint sinemasının olağanüstülüğünü, japon sinemasının uçukluğunu hiçbir ülkede göremezsiniz. hırvat sineması insan ilişkilerine, iskandinav sineması duygular ya da duygusuzluklar üzerine yoğunlaşır.

    amitabh bachchan ise her konuya, alıştığımız "dengesi" ile yoğunlaşır. sadece hindistan için değil dünya için büyük bir değerdir.


    (kudret helvasi - 11 Temmuz 2013 02:50)

  • comment image

    bugün film history dersimde izlediğimiz sinemanın tarihi belgeselinde röportajı çıkınca helikopterine yetişmek için bok çukuruna atlayan bir jamal malik gibi 'amitabhh bachchannnn' diye arkadaşımın koluna sarılınca benim için kıymetini daha da anladığım oyuncu. bizim memlekette birileriyle benzeştirmeye çalışıyorlar ama ı-ıh yok. amitabh başka. ben arkadaşımın koluna sarılırken yaşadığım heyecanı yaşamadım hiçbirinde.


    (raavann - 25 Aralık 2013 01:29)

Yorum Kaynak Link : amitabh bachchan