• "(bkz: delirmek) hakkında inanılmaz bilgiler edındıgım sınav. gencler merak etmeyın sınav test olcakmıs kesın yaparız."
  • "girip düşük yapanların üzülmemesini önerdiğim. zira 3 sınavlı sistemde her şey olabilir.(bkz: 3 puanlı sistemde her şey olabilir)"
  • "inşallah tüm -ki leri, -de-da ları bitişik yazanlar geçemez bu sınavı"




Facebook Yorumları
  • comment image

    gerçekleşmesine sadece 21 gün kalan sınav. eğer bu sınava girecekseniz ve hala ders çalışmak yerine o ekşi sözlük senin bu facebook benim dolaşıyorsanız hiç dert etmeyin çalışmak için 1 yıl 21 gününüz daha var.


    (approachfani - 21 Mart 2010 17:08)

  • comment image

    koca mustafa paşa'da oturmama ve başvuru sırasında beyoğlu-beyazıt sınav merkezlerini seçmeme rağmen ösym nin takdiri ile sarıyer'de gireceğim sınavdır. burdan ösym e söyleyeceğim şu. lan ösym, ek olarak bi de verseydin elime tek yüzüğü, giyeydim üzerime bir elf pelerini, lembaslarımı çıkınıma doldurup çıkardım yola hüküm dağına gider yüzüğü atardım lavlara...


    (apedron - 6 Nisan 2010 14:42)

  • comment image

    önümüzdeki pazar günü yapılacak olan sınav. sayın sözlük okurları lüften pazar günü 10.00-12.40 saatleri arasında (yani ben ve tüm ygs zedeler sınavdayken)
    korna çalmayınız
    köpeğinizi gezdirmeye çıkmayınız(ki havlamasın)
    arabanızda/evinizde yüksek ses müzik açmayınız
    okulların çevresinden geçerken bağıra bağıra konuşmayınız
    ve
    sabah saat sekiz civarlarında çok önemli işleriniz yoksa trafiğe çıkmayınız (ki bu sizin lehinize olur çünkü trafik bir hayli sıkışık olacak zaten).


    (veritaserum2 - 7 Nisan 2010 23:31)

  • comment image

    liseden mezun olduktan tam on sene sonra arkadaşlarımın ve abimin gazı ile giriştiğim olay.
    ya ben ilk girdiğimde bile bu kadar heycanlanmamıştım.
    hadi bakalım sonuç ne olacak ben dahil herkes merakla bekliyor.
    tüm girecek olan arkadaşların allah yardımcısı olsun...


    (colde kutup ayisi goren bahtsiz bedevi - 8 Nisan 2010 17:30)

  • comment image

    sadece adı belli olan sınavdır. gerçi o da her an değişebilir. kesin olan bir şey varsa o da sınava gireceğimiz gerçeğidir. ya da tam tersi sınavın bize gireceği...
    çok deneysel bir sınav olacak gibi...


    (beghonia - 9 Nisan 2010 17:08)

  • comment image

    "4 bölümden 40'ar tane toplamda 160 soruyu 160 dakika içinde çözmüş öğrencidir.

    heyecan yapmamış, stres yapmamış, tek bir tane soruyu bile yanlış okumamış, her bir soruyu 1 dakika içinde yanıtlamış, 160 dakika boyunca şöyle bir gerinip vücudunu esnetmemiş, hatta burnunu bile kaşımamıştır. türkçe bölümünde 30-35 adet paragraf sorusunun hepsini 1'er dakika içinde okumuş, anlamış, doğru cevaplandırmıştır.

    istisnasız!

    ve bu çocuk 18 yaşındadır.

    günde 18 saat ders çalışabilecek kadar beyni boştur. hiçbir düşünce beynini işgal etmemiş, hiçbir konuda kafasında merak uyanmamış, bilgisayar oyunlarını bırakınız internete bile girmemiştir.

    hatta sınıftan bir kıza bile aşık olmamıştır ki konsantrasyonu bozulsun...

    hiçbir düşünce akımına ilgi duymamış, hiçbir düşünce üretmemiştir.
    sadece ve sadece test çözmüştür!

    18 yaşında dünyayı yeni tanıyan bir gencin dünyasını işgal edecek hiçbir şey onun hayatına girmemiştir.

    ve bu çocuk türkiye birincisidir.

    istediği üniversiteye girerek akademik kariyer yapabilecek, meslek kazanabilecek, iş bulup hayatını geçindirebilecek imakana sahiptir şu anda.

    isterse bilim, isterse sanat, isterse düşünce adamı olabilir...

    peki sorabilir miyim: hangi beyinle?

    bir robotla mı karşı karşıyayız? yoksa belli çevreler tarafından seçilmiş sıradan bir çocukla mı?

    normal bir çocuğun bu şekilde hayatının baharını hiçe sayarak çalışması mümkün müdür?

    peki yüzbinlerce kişinin hayal kırıklığı yaşadığı bir sınavda en ufak bir gerilim bile yaşamaması?

    bu şekilde bir sistemle ülkenin yetenekli ve idealist yüzbinlerce gencini hayata küstürdükleri ve böyle zavallı çocukları makineleştirerek geleceğin önemli adamları diye yutturdukları için, bu sistemi kuranlar da, uygulayanlar da bu ülkeye ihanetin en büyüğünü yapmaktadırlar.

    ve yapmaya da devam edeceklerdir..."

    not: alıntıdır.


    (tizi reftar olanin payine dagmen dolasir - 3 Mayıs 2012 02:12)

  • comment image

    çalışmanın başarı getirmeyeceği sınavlardan biridir. pratik, ygsde başarı için her şey demektir. hızlı okuyan biriyseniz, ygsnin %30unu halletmişsiniz demektir.

    türkçe, tamamen hızlı okumaya dayalı. tamamen kafayı verdikten sonra paragrafların yapılmayacağı bir durum söz konusu değil. ama iş dil bilgisine geldi mi orada hayat durur dostlarım. bir dil bilgisi sorusu da kocaman sorulardan oluşuyor ve karma dil bilgisi sorusu soruluyor. bir soruda tüm dil bilgisi kurallarını sorabilir. yardımcı olması adına söylüyorum, git küçük hikaye kitapları al, çocuklar için masal kitapları. dershanendeki hocanın önüne götür, bi tanesindeki fiilimsileri ve türlerini buldur, bi tanesindeki her cümleyi ögelerine ayırttır, bi tanesinde çatıları incelet. emin ol en çabuk öğrenme yöntemi bu. (ayrıca bu yöntem, üzerine de iyi bir bölüm kazanırsan, dershanede efsane olmana yol açabilir nesilden nesile yaptığın anlatılır *)

    matematik tamamen şansa kalmış. zor soruyla uğraşma. olasılık soruları genellikle işlemle çıkacak sorular değil, deneme yanılmayla bulunacak sorular oluyor. baktın formülünü çıkaramıyorsun, atlayacaksın soruyu. bu kadar basit. yok illa çözücem dersen zaman kaybı yaşarsın. unutma zaman her şey demek. kolay sorular olucak 1+1/2+1/3 gibi, bu sorularda da "lan bu kadar kolay soru, yanlış çözmüş olabilir miyim?" paniği yaşama, soruyu bir kez çözdün ve emin değil misin kocaman bir halka çiz sorunun başına, zamanın kalırsa geri dönersin, kalmazsa unut o soruyu.

    tarihte, islam tarihine iyi çalış. her sene ezber sorusu geliyo islamdan. aslında tarih de şans, cidden. yorum soruları gitgide azalıyor.

    coğrafya, işte burada bilgiyi ölçüyor arkadaşlar. inşallah bu sene azıcık kolay sorarlar ama coğrafya tam bir ezber işi. oradaki dağı, ne bileyim gölü, transgresyonu, regresyonu bilmezsen özür dilerim ama siki tuttun. dersi dinleyecektin hacım. orada anlatılanları ezberlemeyecektin, özümseyecektin. sınava girmeden intersepsiyona kadar öğrenen biri konuşuyo. kulak ver. tabii ben coğrafyayı da çok seviyordum. o da var.

    vee geldik zurnanın zırt dediği yere. felsefe. hemen tiplerimi veriyorum. kolaylık olması adına hangi filozof hangi akımın savunucusu onu bi ezberle. şimdi tam zamanları, ezber olduğu için aklından çabuk uçar. fullemeyi falan bekleme, türkiyede bunu yapan çok yok *

    fizik, kimya, biyoloji için bir tm mezunu olarak sadece 26 netlik konuşabilirim. tmden derece yapacaksan en az 25 net yapacaksın o fenden. kaçışın yok. ben ortaokuldan kalma bilgilerimle ilk girdiğim sene 14 net yaptım, üstüne çok çalışmamıştım. ikinci senemde 26 mı 27 mi ne net yapmıştım. çalışırsan olur.

    gelelim sınav anına, okula git bi gör gireceğin yeri, ben bu işi sigara için sota mekan bulmaya yapıyordum ama sen sırana masana da bi bak.

    sınav anında o suyu masanın altına koy.

    sınav başlamadan önce sınıfın bütün her yerini incele, duvardaki en küçük çatlağı bile. sonra sınavda gözün takılmasın.

    silgini al, bulduğun ilk duvara sürt. çok sert o koduğumun silgileri biraz yumuşar bari.

    kaleminin arkasını da aç sınav başlamadan. böylece iki tane değil dört tane hazır kalemin olur. açtığın kalemlerinin pisliklerini o kalemleri verdikleri kutuyu yırt, onların içine at. sınav başlamadan da sınıftaki çöp kovasına boşalt ilk pislikleri. çok yer kaplıyolar sonra.

    bunların hepsi göz açıp kapayıncaya kadar geçecek. çok korkma. daha önünde lys var.

    eğer bir şey lazım olursa, soracak olduğun bir şey varsa bir mesaj at hallederiz. ygs 2011 ve 2012 gazisi biri olarak seni iyi anlıyorum. şimdi tek tek ygs, ygs 2013 bütün başlıkları geziyosun. yapma. git ders çalış lan azcık!

    kolay gelsin.


    (golgem var iyi ki golgem var - 13 Mart 2013 18:41)

Yorum Kaynak Link : ygs