Süre                : 1 Saat 28 dakika
Çıkış Tarihi     : 15 Kasım 1949 Salı, Yapım Yılı : 1949
Türü                : Komedi
Taglar             : evlilik,Karı koca ilişkisi,Devam filmi
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  Paramount Pictures
Yönetmen       : Richard Haydn (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Arthur Sheekman (IMDB),N. Richard Nash (IMDB)(ekşi),Norman Krasna (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : William Holden (IMDB)(ekşi), Joan Caulfield (IMDB)(ekşi), Billy De Wolfe (IMDB)(ekşi), Mona Freeman (IMDB)(ekşi), Edward Arnold (IMDB)(ekşi), Arleen Whelan (IMDB), Mary Philips (IMDB), Harry von Zell (IMDB), Raymond Roe (IMDB), Elisabeth Fraser (IMDB), William Murphy (IMDB), Mary Field (IMDB), Irving Bacon (IMDB), Gordon Jones (IMDB), Marietta Canty (IMDB), Don Beddoe (IMDB), Richard Haydn (IMDB), Carl Andre (IMDB), Edward Biby (IMDB), Danny Borzage (IMDB), Lovyss Bradley (IMDB), Clifford Brooke (IMDB), Paul E. Burns (IMDB), John Butler (IMDB), Bill Cartledge (IMDB), Dick Cherney (IMDB), James Cornell (IMDB), Oliver Cross (IMDB), Frank Darien (IMDB), Skipper Davenport (IMDB), Roger Davis (IMDB), Charles Dayton (IMDB), Patty Desautels (IMDB), Claire Du Brey (IMDB), Tom Dugan (IMDB), Jimmie Dundee (IMDB), Franklyn Farnum (IMDB), Bess Flowers (IMDB), Robert Haines (IMDB), Harry Harvey (IMDB) >>devamı>>

Dear Wife (~ Abbasso mio marito) ' Filminin Konusu :
Dear Wife is a movie starring William Holden, Joan Caulfield, and Billy De Wolfe. Thanks to political activist teen Miriam, her brother-in-law and father find themselves rival candidates for state senator.


  • "bizdeki yedi kocalı hürmüz'ün ingiliz edebiyatında vücut bulmuş hali."
  • "kırmızı giyimi ile dikkat çeker. hem de öyle böyle kırmızı değil, scarlet. (bkz: the scarlet whore of rome)ahlaksızlığı ve renkliliği (hem karakter hem görünüş olarak) paraleldir chaucer için."
  • "(bkz: ortası ayrık ön dişler) e sahip olduğu belirtilen chaucer kahramanı."




Facebook Yorumları
  • comment image

    bir bölümü sylvia filminde ana karakterin şair sevgilisi ted hughes ile kayıkla gezerken müthiş başarılı bir aksan* ile ineklere okuduğu şaheser.
    filmin en sevdiğim sahnesi.

    edit: aksanın hangi çağa ait olduğu eklendi


    (the she - 30 Ağustos 2016 19:51)

  • comment image

    yedi kocalı hürmüz ile farkı, kocasıyla mutlu olma peşinde koşmasıdır, hürmüz'ün ise tek derdi erkekleri kandırıp, kendine aşık edip geçimini sağlamaktır. üstelik hürmüz bu erkeklerin neredeyse hepsiyle aynı anda evlidir ancak wife of bath geleneksel düzende evlenir, kocası ölür, gider yenisini bulur. hürmüz kocalarıyla gerdeğe girmemenin türlü yollarını bulurken wife of bath şehvet düşkünü çirkin kadının tekidir, her anlamda tatmin olma peşindedir.
    kendisine hep woman of bath diyesim gelir, zira tek derdi koca olsa da bir wife'dan çok daha fazlasıdır.
    şövalye öyküsü ile feminist bir mesaj veren, kadınlara itaat edin diyen güçlü bir kadın figürüdür.
    bizim hürmüz ise düpedüz şark kurnazıdır, güzellik ve zekanın nadir buluşmasının ekmeğini yer daima.
    biz okurken "allah belanı versin chaucer" diye inleyerek bitirdik bu hikayeleri, ancak sylvia plath neden bu adamı bu kadar çok sevmekteydi, yıllar geçince anladım. sabahın köründe aklıma gelebilen manyak öyküleri ile ortaçağ edebiyatının şahı olan chaucer'ı burdan anarken sözlerimi wife of bath'dan bir alıntıyla bitirmek isterim:

    "my lady and my love, my dear wife too,

    ı place myself in your wise governance;

    choose for yourself whichever's the most pleasant,

    most honourable to you, and me also.

    all's one to me; choose either of the two;

    what pleases you is good enough for me."


    (agirroman - 11 Mayıs 2017 11:12)

  • comment image

    bu karakteri feminist olarak tanımlayanlar var, onca erkek karakterin içerisinde bir hikaye anlatıcı olması evet onu son derece dikkat çeken bir figür yapar ama kitabı okursanız aslında feminist olmasının gayet tartışmaya açık olduğunu görürsünüz. çok istenirse 'gayet feminen bir karakter' filan diye yorumlamak daha doğru olur bence.


    (yeni baslangiclara - 1 Şubat 2018 22:32)

  • comment image

    wife of bath ortaçağda yaratılan en güçlü kadın karakter olması bir yana, tek kadın karakterdir. (hatta ilk gerçek karakterdir.) canterbury tales’in de en canlı, en sevilesi, en çok dikkat çekmiş olan karakteridir. beş kez evlenmiş bir duldur, altıncısına da niyetlidir. prologue bölümünde kendinden ve kocalarından uzun uzun bahseder. hayatta en çok istediği şey kocalarını yönetmektir. ilişkilerde dominant olması gerekir. ilk üç kocası yaşlı olduklarından kendisini pek tatmin edememişlerdir. en çok beşinci kocasını sevmiştir çünkü adam hem ”zor” dur hemde yatakta iyidir. ama kadın bu ilişkiden pişmandır çünkü adam kadın düşmanıdır, ona tokat atmış, bir kulağını sağır etmiştir. (neyse ki o da ölmüştür, gelsin yeni kocalar)


    (amandine - 1 Şubat 2002 22:53)

  • comment image

    wife of bath'ın anlattığı hikaye şudur: bir kadına tecavüz etmekten ölüm cezasına çarptırılan bir şövalye’yi kral arthur affeder ama bir şartı vardır. şövalye kadınların hayatta en çok arzuladıkları şeyi bulmak zorundadır. şövalye yollara düşer ama kime sorarsa sorsun, tatmin edici bir yanıt alamaz. en sonunda yaşlı bir kadın cevabı bildiğini, ama bunu ancak kendisinin krala söyleyeceğini, bunun karşılığında da şövalyenin o ne isterse yapması gerektiğini söyler. şövalye bunu kabul eder. kadın kralın karşısına çıkıp bir kadının en çok istediği şeyin kocası üzerinde hakimiyet kurmak olduğunu söyler. kimse buna karşı çıkamaz. sonra da şövalyeden kendisi ile evlenmesini ister. şövalye zorunlu olarak kabul eder. evlendikleri gece fiziksel güzelliğin geçiciliği üzerine bir söylev verdikten sonra şövalyeden bir seçim yapmasını ister. ya çirkin ama sadık bir eş olacaktır, ya da güzel ama sadakatsiz. şövalye seçimi kadına bırakır. kadın da bunun üzerine hem güzel, hem sadık olur.


    (amandine - 1 Şubat 2002 22:57)

Yorum Kaynak Link : wife of bath