Süre                : 1 Saat 43 dakika
Çıkış Tarihi     : 14 Ekim 1943 Perşembe, Yapım Yılı : 1943
Türü                : Biyografi,Drama
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Yönetmen       : William Dieterle (IMDB)(ekşi)
Senarist          : John L. Balderston (IMDB)(ekşi),Wells Root (IMDB)(ekşi),Milton Gunzburg (IMDB),Alvin Meyers (IMDB)
Oyuncular      : Van Heflin (IMDB)(ekşi), Lionel Barrymore (IMDB)(ekşi), Ruth Hussey (IMDB)(ekşi), Marjorie Main (IMDB)(ekşi), Regis Toomey (IMDB), J. Edward Bromberg (IMDB)(ekşi), Grant Withers (IMDB)(ekşi), Alec Craig (IMDB)(ekşi), Charles Dingle (IMDB), Carl Benton Reid (IMDB), Russell Hicks (IMDB), Noah Beery (IMDB), Robert Warwick (IMDB), Montagu Love (IMDB), Lloyd Corrigan (IMDB), William Farnum (IMDB), Charles Trowbridge (IMDB), Lynne Carver (IMDB), Russell Simpson (IMDB), Morris Ankrum (IMDB), Ernie Alexander (IMDB), Michael Audley (IMDB), Frank Austin (IMDB), Walter Baldwin (IMDB), Roy Barcroft (IMDB), Louise Beavers (IMDB), Arthur Belasco (IMDB), Harlan Briggs (IMDB), Sonny Bupp (IMDB), Frederick Burton (IMDB), George M. Carleton (IMDB), Horace B. Carpenter (IMDB), Anna Chandler (IMDB), Cliff Clark (IMDB), Dane Clark (IMDB), Davison Clark (IMDB), Harry Cording (IMDB), Jeff Corey (IMDB), Jules Cowles (IMDB), Mark Daniels (IMDB) >>devamı>>

Tennessee Johnson (~ Campeão da Liberdade) ' Filminin Konusu :
Tennessee Johnson is a movie starring Van Heflin, Lionel Barrymore, and Ruth Hussey. A chronicle of the life of Andrew Johnson from his first arrival in Tennessee to his time as President of the United States.


  • "hayati uzerine yapilan film icin (bkz: crossroads)"
  • "jimmy page kendisi hakkında "the music of robert johnson has inspired a million riffs. the myth of robert johnson has inspired a million dreams...” demiştir."
  • "stones'un robert johnson hayranlığı için,(bkz: love in vain)cream'in robert johnson hayranlığı için,(bkz: crossroads)led zeppelin'in robert johnson hayranlığı için,(bkz: travelling riverside blues)"
  • "bluescu olan o'dur. biz long island'lı afyonlu ya da artvinli kişileriz"




Facebook Yorumları
  • comment image

    jimmy page kendisi hakkında "the music of robert johnson has inspired a million riffs. the myth of robert johnson has inspired a million dreams...” demiştir.


    (handeyener - 10 Mayıs 2011 20:13)

  • comment image

    erkan oğur'la birlikte çaldıkları ve kendisinin o sevimli türkçe'siyle söylediği bodrum bodrum şarkısı, başka bir güzel olmuş sayesinde. arşivlik bir kayıttır. ayrıca anadol carsadındaki 39 saniyelik kaydı da harikadır.


    (rakinfish - 23 Eylül 2011 18:22)

  • comment image

    blues'un efsanewi otesi kralı...dunyanın en buyuk blues ustasu olduu soolenir...32 adet sarkısı wardır kayıtlı olarak...bunnar arasında kind hearted woman, walking blues, alberta blues gibi sarkılar efsane otesidir...70'lerde ikinci altın cagını yasayan blues camiasındaki grup we kisilerin hemen hemen hepsinin bir sarkısını yorumladıı super sahsiyet...24 yasındayken olmus...


    (vanzant - 16 Ağustos 1999 00:00)

  • comment image

    türkiye'de nasıl aşık mahzuni, neşet ertaş varsa batıda da robert johnson vardır. türkiye'de nasıl cem karaca, edip akbayram ve benzeri şahıslar bu halk ozanlarının ruhunu yalayıp yutmuş türkülerini modernize etmişlerse aynı olayı batıda da eric clapton, rolling stones ve benzeri şahıslar robert johnson için yapmışlardır. dinlemek yetmez, içine girmek, ruhu ve felsefesiyle bütünleşmek gereklidir. budur.


    (goddard - 30 Haziran 2003 22:16)

  • comment image

    oyle boyle efsane degil. blues kismi bir yana*, rock muzik icin daha elvis unlu olmadan neredeyse 20 yil once olmesine ragmen cok onemli bir isim. mesela bob dylan'in 1965 tarihli bringing it all back home album kapaginda bulunan esyalardan biri robert johnson'un plagi.* eric clapton 15 yasindayken robert johnson'in muzigini ilk duydugu ani soyle anlatir: "bu kadar guclu bir seyin varligi bende gercek bir sok etkisi yaratmisti... aslinda insanlar icin filan calmak istemeyen bir adam oldugunu, elindeki seyin neredeyse ondan utanc duyacak kadar yasamini katlanilmaz kildigini dusunmeme neden olmustu. bu benim cok ama cok buyuk bir hevesle tutunmak istedigim bir imajdi". eric clapton daha sonra gerek grup gerekse de solo kariyerinde robert johnson'dan beslenmeye devam etmis.

    keith richards, brian jones'un evinde robert johnson'in muzigiyle tanistigi gun icin: "brian'la henuz tanismistim. evine ugradim. gecici bir evdi. iceride sadece bir sandalye, bir pikap ve iclerinde robert johnson'in da bulundugu birkac plak vardi. plagi yerlestirdi, carpici bir seydi... kafama daaan diye dusen bir kuyrukluyildiz ya da meteor gibiydi. birden citayi yukseltirdi, sizin de o kadar yuksekten ucmaniz gerekirdi" demis. grup ismini de kendisine robert johnson'i ornek alan baska buyuk muzisyen muddy waters'in "rollin' stone" adli sarkisindan aliyor.

    led zeppelin'den fleetwood mac'e oradan jimi'ye bircok grup ve muzisyen robert johnson sarkisi coverlayip robert johnson'in onemi hakkinda konusmuslar.

    heavy metal'de bile -rock n roll'un onculerinden olmasinin yani sira tarzi (efsanesi) dolayisiyla- robert johnson'in etkili oldugu savunulur. robert johnson'la butunlesmis seytan imgesi, rolling stones'un symphaty for the devil'inda ama asil olarak ozzyli black sabbath'ta, sonrasinda van halen'da ve daha sonra da metallica'da kendine yer bulmus.

    sanki faust... 27 kulubu denilen 27 yasinda olmus brian jones, jimi hendrix, janis joplin vb buyuk isimleri de iceren kulubun "kurucusu"dur ayni zamanda.

    seyirciye arkasi donuk calarmis. kimse gitarini akor ettigini gormemis... neler neler.

    anca oldukten 23 sene sonra bir sekilde 1961'de cikan king of the delta blues singers albumu populer olunca unlenmis. oldukten sonra unlendigi icin de efsanelerle gercek hayati birbirine karismis. zehirlenerek olduruldugu kabul edilse de bu bile kesin degilmis.

    http://www.youtube.com/watch?v=hleltn60bxe


    (kelek - 22 Aralık 2012 18:24)

  • comment image

    tamamı vocalion şirketi tarafından toplam beş seansta kaydedilmiş 29 bestesi ve 42 kaydı vardır... ortadan kaybolma hikayesinin arkasında, robert johnson'ın hazlehurst'e geri dönerek gerçek babasını araması yatar... (annesi, başka bir adamla evliyken johnson'ın babasıyla kısa bir ilişki yaşamıştır.) babasını bulup bulmadığı bilinmemekle beraber, daha önceleri son house johnson gitarı eline aldığında "yapma müşterileri kaçırıyorsun" derken, bu seyahat sonrasında johnson'ın nasıl gitar çaldığını görüp dibi düşmüştür... bir gün skip james'le beraber johnson'ı dinlerken "bu kadar iyi çalmak için ruhunu şeytana satmış olmalı" şeklinde başlattıkları geyik, şehir efsanesi haline dönüşmüştür...

    robert johnson, gitar çalma tekniğini iki kişiye öğretmiştir, onlar da üvey oğlu sayılabilecek robert lockwood jr ve johnny shines... onun dışında kendi tekniğini, gitar çalışını dikkatle izleyen birini gördüğü anda dahi çalmayı bırakarak bulunduğu yeri terk ettiği söylenir...

    roots and blues serisinde "the complete recordings" olarak iki cd ve tüm parçaların sözleri ve detaylı biyografisinin bulunduğu bir kutulu set çıkartılmıştır... kitapçıkta johnson'ın bilinen iki resmi dışında o dönemin önemli bluescularının da resimleri, keith richards ve eric clapton'ın robert johnson hakkındaki yazıları bulunmaktadır... işbu entry'deki bilgiler sözkonusu kitapçıktan alıntıdır...


    (camurlusular - 23 Aralık 2004 13:44)

  • comment image

    ruhunu şeytana satma hikayesinin arkasında, aslında gerçek babasını araması yatar... annesi, evli olduğu adamın dört ay kadar şehir dışında bir işe gitmesinden yararlanıp başka bir adamla ilişki kurmuş, ve bu ilişkiden robert johnson doğmuştur... ancak annesinin kocası da pek masum değildir, başka bir kadınla ilişkisi vardır... hatta bir dönem robert johnson'ın annesi ve bu kadınla, artı bütün çocuklarıyla aynı evde oturacak kadar işi ilerletir bu adam... gel zaman git zaman robert johnson büyür, ama bir yandan da babasını arama isteği vardır içinde... sonunda 1930'da evden çıkar ve hazlehurst, missisippi'ye doğru yollanır... yaklaşık bir sene kadar ortalıkta görünmez... hazlehurst'de babasını bulup bulmadığı bilinmiyor, ancak o dönemde sabahlara kadar ike zinnemann adında bir kişiyle gitar çalar... gitar çalmayı tam olarak bu şekilde öğrendiği söylenmektedir, ancak bu dönem sonrasında bilinen 29 parçasının hemen hemen tamamını bestelemiş, bunun da ötesinde, dönemin birçok blues standartını da öğrenmiş olarak geri döner...

    robert johnson hakkındaki bir diğer iddia da, son derece iyi bir kulağa sahip olduğudur... son house'un aktardığına göre johnson bir barda oturup arkadaşlarıyla sohbet ederken arkada çalan parçayı hiç dinlememiş olsa dahi, haftalar sonra bütün sözleri ve müziğiyle tekrar çalabilirmiş... o derece yani...


    (camurlusular - 13 Mayıs 2005 10:39)

Yorum Kaynak Link : robert johnson