Süre                : 1 Saat 50 dakika
Çıkış Tarihi     : 04 Ekim 1977 Salı, Yapım Yılı : 1977
Türü                : Gizemli
Taglar             : Nekrofili,seks,fuhuş,Romana dayalı
Ülke                : Güney Kore
Yapımcı          :  Dong-a Exports Co. Ltd.
Yönetmen       : Ki-young Kim (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Yu-sang Ha (IMDB),Chung-Joon Lee (IMDB)
Oyuncular      : Hwa-shi Lee (IMDB), Jeong-cheol Kim (IMDB), Yun-seok Choi (IMDB), Mi-hye Kwon (IMDB), Jeong-ja Park (IMDB)

Iodo (~ Ieoh Island) ' Filminin Konusu :
Iodo is a movie starring Hwa-shi Lee, Jeong-cheol Kim, and Yun-seok Choi. An investor planning on developing a tourist resort begins an investigation into the legends of the mysterious Io Island in the hope of exploiting its...


  • "(bkz: ask uzerine muhendislik yaklasimları)"
  • "(bkz: sen bir 5 yıl evli kal bakalım)"
  • "(bkz: biraz kül biraz duman)"
  • "aynı zamanda bir özer bal şiiridir:"aşk her şeye "evet"le başlarkuşku türetir "evet"leriaşkın bitmesi"evet"in tükenmesidir""
  • "sahte kolonya gibi bişey, kör ediyor.."




Facebook Yorumları
  • comment image

    aşkın başlamasıyla beraber, karşı tarafı düşündüğü her vakit, insanın karnına giren o meşhur sızının da dahil edilebileceği tepkimeler bütünüdür.

    ama o sızı ne tatlı sızıdır yarabbim. işte onunla anlar insan aşık olduğunu, en büyük göstergedir bu. ilk kez aşık olduğunda "noluyo lan bana" dersin ama sonra ne zaman aşık olsan beklersin o sızıyı. beklersin ki emin olasın aşık olduğundan gülyüzlüye.

    ve lakin; ne zaman ki sevdiceğini düşündüğünde o tatlı sızı uğramaz olur bedenine, anla ki bitmiştir artık aşk. ve şanslıysan sevgi yerleşir boşluğuna aşkın, şanssızsan yalnızca alışkanlıklar...


    (innocence faded - 18 Mart 2009 19:24)

  • comment image

    "aşık olduğumuz zaman bizimle aşık olduğumuz kişi arasında oluşan 'kimya'nın hepimiz farkındayızdır. bu kişinin bizim için en doğru kişi olup olmadığını asıl belirleyen şey kimya değil, bu kişinin geçmişimizi yeniden kurmak için doğru kişi olup olmadığıdır. bizim kimya diye nitelendirdiğimiz şey belki de aktarım yapmak için uygun bir aday bulduğumuzun farkında varmamızdır."

    der dr. david richo.


    (aitlik eki alamayan - 13 Kasım 2009 17:34)

  • comment image

    aklın kimyası ile aşkın kimyası başkadır. akıl temkinlidir.
    korka korka atar adımlarını,aman sakın diye tembihler kendini. halbuki aşk öylemi?
    onun tek dediği;
    bırak kendini koy gitsin.
    akıl kolay kolay yıkılmaz. aşk ise kendini yıpratır harap düşer.
    halbuki hazineler ve defineler yıkıntılar arasında olur..
    ne varsa harap bir kalpte var...

    hz. mevlana


    (worldsgreatesttroublemaker - 23 Ocak 2011 18:35)

  • comment image

    aşkın kimyası

    aşk bir kalp macerasından ziyade beyin kimyasal aktivitesidir diye tanımlanır bilim adamlarınca. aşkın oluşumunu bir gözden geçirmek gerekirse 3 aşamadan oluştuğu söylenebilir.

    1.aşama:büyüleyici faz-etki fazı-amfetamin fazı:
    bu dönem aşkın ilk hissedildiği dönemdir ve bu dönemde 3 kimyasal rol oynar. bunlar feniletilamin, dopamin, norapinefrin dir.

    feniletilamin:beyinde hippotalamusta salgılanan endojen bir nöroamindir. aşkın molekülü olarak ta tanımlanır. ilk görüşte aşktan sorumlu kimyasaldır . gözbebeklerinin büyümesi karında kan çekilmesine bağlı kramp tarzı duygu , dudaklarda ve cinsel organlarda kanlanmanın artması gibi etkilere neden olur. aptal aşk gülücüklerinin ve bulutlar üzerinde yürüyor gibi hissetmemizin nedenidir. cazibe heyecan ve her şeyin iyi olduğu duygusunda rol oynar.
    dopamin: ödül kimyasalı olarak da bilinen bu beyin kimyasalı aşık olunan kişiye karşı ilgi ve dikkatinin artmasına neden olan ve aşığın maşuğa dünyasının odaklanmasına yol açar.
    ilk aşkın başlamasında, hiperaktivite , kısa süreli hafıza, uykusuzluk, gıda alımının azalması dopaminin etkilerine bağlanır. beyinde salgılanması kişiyi konuşkan, çoşkulu, seksi ve istekli yapar. feniletaminde salgılanmasını arttırır.
    norapinefrin:kaç ya da dövüş cevabından sorumlu nörotransmittedir. aşkta kalp atış hızından sorumludur.

    2.aşama:endorfin fazı-sevgi-bağlılık fazı:
    & ayla 3 yıl arasında yukarıda sayılan kimyasalların etkisi azalır ve gerçek aşk ise 2.aşama etkileri oluşmaya başlar ,gerçek aşk değilse ilişki biter. bu fazda endorfinler etkin rol oynar. endorfinler endojen morfin benzeri maddelerdir. beyinde, seks organlarında, bağırsak, immün sistem ve kalpte üretilir. ilişkide sükunet, içtenlik, sıcaklık, güven, bağımlılık verir. ne kadar çok sever ve sevilirsek endorfin salınımı o derece artar. 1 aşama kadar heyecen vermez ilişkiyi daha sağlamlaştırır.

    3.aşama:oksitosin fazı:
    kalbi aşka açan anahtar kimyasaldır. sarılmanın ve kucaklaşmanın kimyasalıdır. güven hormonu olarakta isimlendirilir. aşkta cinel duyguların uyanmasında rol oynar. aşıkların sesleri , bakışları , cinsel fanteziler, fiziksel temas,aşık olduğumuz kişiyi düşünme koklama bu kimyasalın salınımını tetikler. hayvanlarda eşlerin ve dişinin yavrusuna bağlanmasında önemli rol oynar.
    aşkta diğer etkili kimyasallar:
    vazopressin : erkekte bağlılık yaratan ve bağlılığı arttıran kimyasaldır. kadınlarda bunu oksitosin gerçekleştirir. monogaminin nedenidir.

    östrojen : kadın seks karakterini oluşturur. oksitosin düzeyini arttırır.

    testosteron : her iki cins içinde afrodizyaktır.1.aşamayı etkileyerek dopamin salınımını etkiler. testosteronu düşük kadınlarda libido azalır ve depresif olurlar.

    şekil a’da görüldüğü üzere o kutsi duyguların yaşandığı, uğruna belki de sanatın oluştuğu müthiş oluşumun içini bu kadar kolay boşaltabiliyoruz. günümüzde her şeyin içeriğini ne de olsa boşaltmadık mı aşkta birkaç kimyasalın etkisinden ibaretmiş ne çıkar.


    (yasam atesi - 6 Mayıs 2004 16:42)

  • comment image

    asik oldugunuzda* vucudunuzun gosterdigi tepkilerdir: sevgiliyi gorunce gozlerinizin ici guler, iciniz isinir, kaniniz daha bir hizli akar, kalp atişlariniz hizlanir, yuzunuz kizarir, avuc icleriniz terler, bacaklariniz titrer vs. bunlara sebep olan ise hormonal salgılarınızdır sadece.


    (nausean - 23 Eylül 2001 11:37)

Yorum Kaynak Link : aşkın kimyası