Süre                : 1 Saat 37 dakika
Çıkış Tarihi     : 19 Ağustos 1968 Pazartesi, Yapım Yılı : 1968
Türü                : Drama
Ülke                : Küba
Yapımcı          :  Cuban State Film
Yönetmen       : Tomás Gutiérrez Alea (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Edmundo Desnoes (IMDB),Edmundo Desnoes (IMDB),Tomás Gutiérrez Alea (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Sergio Corrieri (IMDB), Daisy Granados (IMDB)(ekşi), Eslinda Núñez (IMDB), Omar Valdés (IMDB), René de la Cruz (IMDB)(ekşi), Yolanda Farr (IMDB), Ofelia González (IMDB), Jose Gil Abad (IMDB), Daniel Jordan (IMDB), Luis López (IMDB), Rafael Sosa (IMDB), Eduardo Casado Revuelta (IMDB), René Depestre (IMDB), Edmundo Desnoes (IMDB), Pello el Afrokán (IMDB), Jack Gelber (IMDB), Tomás Gutiérrez Alea (IMDB), Gilda Hernández (IMDB), Fausto Pinelo (IMDB), Beatriz Ponchova (IMDB), Gianni Toti (IMDB), Julio Vega (IMDB), René Villarreal (IMDB), David Viñas (IMDB)

Memorias del subdesarrollo (~ Historias del subdesarrollo) ' Filminin Konusu :
Memorias del subdesarrollo is a movie starring Sergio Corrieri, Daisy Granados, and Eslinda Núñez. A Cuban man cycles through his repressed opinions and memories as the threat of foreign invasion intensifies and the rest of his...


  • "(bkz: tomas gutierrez alea)"




Facebook Yorumları
  • comment image

    tomás gutiérrez alea'nın sosyalist devriminden sonra küba'daki sosyal hayatın değişimini, bir burjuva entelektüelinin (sergio) gözünden onun topluma karşı yabancılaşmasına vurgu yaparak aktardığı filmi.

    filmin bir yerinde sergio, manitası elena'nın mantıken ve duygusal olarak tutarsız olduğunu, değişik şeyler arasında bağ kuramadığını söylüyor. bağ kuramamak az gelişmişliğin işaretidir çünkü tecrübeyi ve gelişimi engeller diye de bitiriyor. bence filmin anlatmak istediği de tam olarak bu nokta. çünkü alea, devrimi, devrimin gerekliliğini anlatan kalatozov'un soy cuba'sı gibi gibi ele almıyor. anlatmak istediği konu devrimden sonra sosyalist hükümetin, batista rejiminden arta kalan burjuvaziyi görmezden gelişi ya da göremeyişi. onlarla bağ kuramayışı. bunun sonucu da halkın, yabancıların empoze ettiği kültürden azlolunca bir boşluğun içinde kalması. tıpkı sergio'nun karısı tarafından terkedildikten sonra yaşadıkları gibi.

    yine de alea bu olumsuzluklara rağmen devrimden umutludur. filmin bir yerinde sergio, amerika'ya giden arkadaşını uğurlarken devrimin kendisini yok edebileceğini ama bunun amerikan eliyle kurulmuş bu burjuva toplumdan alınacak bir intikam olduğunu söylüyor. nitekim film fidel castro'nun bağımsızlıkla ilgili bir konuşmasıyla biterken sergio da, alea da, küba da geleceğin ne getireceğini bilmeden ama devrimden umutlu biçimde hayatlarına devam ediyorlar.


    (axakal - 22 Şubat 2010 06:26)

  • comment image

    hayatımda izlediğim izleyebileceğim en şahane filmlerden biri olan fantastik yapım. başroldeki karakterin herşeye sahip olmasına rağmen gizleyemediği depresif tavırları için bile en az 10 kez izlenir bu başyapıt. ayrıca iddia ediyorum bu film bu sene oscar ödül törenine girse özel efekt ve müzik zımbırtılarıyla ilgili olanlar dışında tüm ödülleri toplardı.


    (owencan - 26 Ağustos 2011 02:09)

  • comment image

    iksv kapsamında dün izlediğim şaheserdir. "ee devrim oldu sonra?" diyen bir filmdi. 1968'de vizyona giren bir film için çok da spoiler sayılmaz ama yine de detay vermeyeyim. çok iyi saptamaları olan, sahne geçişlerine bayıldığım, bazı şeyler ne kadar da bizden dediğim zamanın ötesinde bir filmdi.


    (proverb haste makes waste - 7 Nisan 2017 20:39)

  • comment image

    kubali yonetmen tomás gutiérrez alea'nin sahane filmi. kuba'da devrim olmustur, yeni kuralar yavas yavas yururluge girmeye baslamistir, kacacak olanlar amerikaya kacmaya coktan baslamistir. butun bu karmasa ve degismin icinde ulkenin entelektuellerinden sergio habana'da saskin saskin gezinmekte ne bir turlu ulkeyi terk etmeyi basarmakta ne de olan biteni anlamaktadir. o degismin ortasinda kendini kaybetmemeye calisirken biz de devrimin nasil birsey oldugunu onunla birlikte tecrube ederiz. belgesel goruntulerin kurmacayla ic ice gectigi filmin, az gelismislik hakkinda yaptigi saptamalarla turkiye icin de gecerliligini koruyan bir hali var. alea da scorsese vari bir cameo yabio filmde. baya baya dev film.


    (mebus - 13 Mayıs 2006 06:49)

Yorum Kaynak Link : memorias del subdesarrollo