Süre                : 1 Saat 30 dakika
Çıkış Tarihi     : 14 Kasım 1994 Pazartesi, Yapım Yılı : 1994
Türü                : Aksiyon,Macera,Fantazi
Ülke                : New Zealand,ABD
Yapımcı          :  Renaissance Pictures , Universal Television
Yönetmen       : Josh Becker (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Andrew Dettmann (IMDB)(ekşi),Daniel Truly (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Kevin Sorbo (IMDB)(ekşi), Anthony Quinn (IMDB)(ekşi), Tawny Kitaen (IMDB)(ekşi), Michael Hurst (IMDB)(ekşi), Anthony Ray Parker (IMDB)(ekşi), Nic Fay (IMDB), Andrew Thurtell (IMDB), Paul McIver (IMDB), Simon Lewthwaite (IMDB), Rose McIver (IMDB), Katrina Hobbs (IMDB), Warren Carl (IMDB), Maya Dalziel (IMDB), Sydney Jackson (IMDB), Marise Wipani (IMDB), Andrew Glover (IMDB), Terry Batchelor (IMDB), Al Chalk (IMDB), Lawrence Wharerau (IMDB), John Mellor (IMDB), Geoff Allen (IMDB), Scott Freeman (IMDB), Pio Terei (IMDB)

Hercules in the Maze of the Minotaur (~ Hercule et le labyrinthe du Minotaure) ' Filminin Konusu :
Hercules in the Maze of the Minotaur is a TV movie starring Kevin Sorbo, Anthony Quinn, and Tawny Kitaen. Hercules has settled down with his wife and children, but misses the good old days travelling around having exciting...


  • "sayesinde canlı kaldığı ariadne'yi bir adada terk eden,unutkanlığıyla babasının ölümüne sebep olan bir garip kahraman."
  • "god of war 2'de o kadar sinirlendirir ki bu eleman sizi, kafasını eze eze öldürdüğünüzde içinizin yağları erir. geber pezevenk!!!!!11!bir"
  • "babasının huzuruna afedersiniz daldaşşak çıkan bir garip evlat."




Facebook Yorumları
  • comment image

    ariadne'yi niye terk ettiği belli olmayan kahraman. sen bir sabah kızı plajda öylece bırakıp git.
    her bokun bir hikâyesi bulunan mitolojide, bu terk edişin bir nedeni olmaması da cabası. tüm olguları ve hisleri hikâyeleştiren bu atalarımız, demek ki sebepsiz görünen terk edişleri de böylece anlatmak istemişler.

    edit: tabi ya! ariadne gerçekten de aşık oldu theseus'a. o yüzden de kurtardı elbette onu labirentten. ne kadar da sevinmişti hatta, gözleri parlıyordu theseus'a bakarken. theseus hiç beklemiyordu, onu bu içinden çıkılması imkansız gibi duran durumdan kurtaracak bir kadını. birlikte şarap içtiler o gece denize karşı. theseus hayatında başka bir anda olmak istemediğini düşündü o anda, ya da bir başka yerde. ölmek gibiydi. o anda kalmak istedi ve söyledi tüm bunları. ama ariadne'yi korkuttu söyledikleri, herşeyin böyle güçlü olması, theseus'un böylesine teslim olması bir çırpıda.
    - emin değilim theseus, dedi. belki de zamana ihtiyacım var. belki senin de zamana ihtiyacın vardır.
    - sanmıyorum, hatta hayır, hiç yok. herşey tam zamanındaydı, dedi theseus, içtenliğini örtecek bir yalan aramaksızın, çoktan giyinmiş biri karşısındaki çıplaklığına rağmen.
    - çok üzgünüm böyle olduğu için. herşey öyle güzeldi ki...
    ariadne de içtendi aslında. belki fazla kibardı, belki yeteri kadar dürüst değildi, ama gerçekten istediğini söylemiyor da değildi bir yandan.
    theseus söyleyecek birşey bulamadı:
    - bunu konuşmayalım o zaman şimdi. ne harika bir gece baksana!
    sabah olduğunda, daha ariadne uyanmadan, theseus yelken açtı. kıyıda uyuyan ariadne'ye baktı gözden kaybolana dek. öyle kederliydi ki yelkenleri değiştirmeyi bile unuttu. zaten ölmediğinden o kadar da emin değildi. evet böyle olmuştu.


    (margos - 4 Eylül 2008 17:26)

  • comment image

    sayesinde canlı kaldığı ariadne'yi bir adada terk eden,unutkanlığıyla babasının ölümüne sebep olan bir garip kahraman.


    (beirut bell - 19 Şubat 2009 01:12)

  • comment image

    theseus atinalar için yunanlardaki hercules'e denk bir kahramandir. yigitliginin yani sira cok akillidir. babasi aigeustur. girite minotaur ile bogusmaya gittiginde babasina bir soz vermistir. eger giritten sag salim gelirse beyaz yelken cektirecektir gemisine. maalesef unutut theseus dönüşte beyaz yelken çekmeyi gemiye. babasi oglunun olumu ile yuzlesme fikrine katlanamaz ve kendini denize atarak intihar eder. boguldugu denize ege adi verilir. theseus'un süphesiz bir cok kahramanliginin yani sira en uzucu hikayesi oglunu haksiz yere suclayrak olumune sebep olmasidir. basli basina bir hikaye olan bu olay kaba hatlariyla afrodit'in theseus ve ailesine oynadigi kotu bir oyundan ibarettir. bu olaydan sonra theseus onemi kaybeder ve bir sure sonra uzak bir krallikta oldurulur.


    (insidious - 4 Aralık 2002 23:03)

  • comment image

    atina'nin efsanevi krali. aigeus ya da poseidon'un oglu. annesi aithra tarafindan pelops'un soyundan gelir. cocuklugunu argolis, troizen'de gecirmi$ ve aigeus'un, altina kilicini koydugu kayayi kaldirabilecek duruma gelmedikce atina'ya gitmemi$tir. 16 ya$inda yola cikip, e$kiya turevi ki$ilerin korku saldigi ulkeleri temizler. atina'da aigeus, karisi buyucu medeia'nin etkisi altinda ya$amaktadir. thesus, kendisini tahttan uzakla$tirmak icin medeia'nin cevirdigi dolaplari ortaya cikarir. atina'yi, minos'a her yil yedi kizla erkegi kurban vermekten kurtarmak icin girit'e gider. labyrinthos'ta yolunu bulmak uzere kendisine bir iplik yumagi veren minos'un kizi ariadne'nin yardimiyla minotauros'u olduruup, onunla birlikte giritten kacmayi ba$arir. onu naksos'a birakip atina'ya doner. zaferle donerse gemisine kara yelken yerine beyaz yelken cekecegine dair babasina soz vermi$tir. ancak verdigi sozu unutunca*, kara yelkenleri goren aigeus kendini denize atar.

    atina synoikismos'u ve soylular yasasi thesus'a mal edilmi$tir. ayrica kendisi panathenaia $enliklerini ba$latmi$ ve turlu oyunlar duzenlemi$tir. macerayi seven adam formatinda yolculuklarina devam edip, argonautlara da e$lik etmi$, amazonlara kar$i sava$ta yer alip, bir sure oluler ulkesinde kalmi$tir. yoklugunda nankor atinalilar kendilerine yeni bir kral secerler, bu yuzden skyros'a siginmak zorunda kalir. kral lykomedes'in, onu burada oldurdugu sanilmaktadir. sonrasinda kemiklerini kimon bulur ve atinaya getirir.


    (wicca - 8 Şubat 2003 16:53)

  • comment image

    theseus'un hikayesi yahut minatour mitinin yunan kimliğinin oluşumunda da önemli yere sahip olduğu söylenebilir.

    mitin, girit'in grek ana karasındaki atina, sparta gibi şehir devletleri üzerinde tartışmasız üstünlük kurduğu zamanlara (mö 6. yy) dayandığı düşünülmektedir. minos'un, atina'dan her dokuz yılda bir olmak üzere talep ettiği yedi kadın ve yedi erkek kurban, girit'in vergi ve asker talebini temsil etmektedir, ki bu ayın hareketlerine göre hesap edilerek tutulan vergi kayıtlarıyla da uyumludur. labirent, kalıntılarından yunanlıların simetri mükemmeliyetçiliği ile pek de uyuşmadığı düşünülen knossos sarayı'nı, minatour figürü de girit'in ve kralının gaddarlığını sembolize eder.

    theseus'un nihayet minatour'u yenip öldürmesi girit'in atina ve de dolaylı olarak diğer şehir devletler üzerindeki hakimiyetini yitirmesinin anlatısıdır.


    (muskulpesentmisim - 18 Ağustos 2015 21:02)

  • comment image

    değerli meraklı insanlar,

    eğitim ya da araştırma hayatı sırasında hemen herkesin karşılaştığı ortak bir sorun var: paywall. bu sorunun ne olduğunu tekrar anlatmaya gerek yok. ulu önder atatürk’ün açtığı bilim yolunda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğine and içmiş bireyler olarak bir kısmımız zaten bu sorunu aşmak için çeşitli yollarla yardımlaşıyoruz. bütün bu bilgiler kişinin hayatını oldukça kolaylaştırsa da, henüz haberi olmayanlar hala büyük sorunlar yaşıyor.

    bu noktada theseus devreye giriyor.

    theseus, makalelerin tam metinlerine erişimi kolaylaştırmayı amaçlayan küçük bir script. kurulumundan sonra yalnızca akademik veritabanlarının internet sayfalarında aktif olacak ve tepede size tam metine erişmek için butonlar sunacak. aradığınız makalelere erişmek için sci-hub butonlarını; kitap ya da makale arıyorsanız libgen butonlarını kullanabilirsiniz. makale başka veritabanlarında da bulunabileceğinden tekrar bir google scholar araması yapabilirsiniz ya da google’da makalenin adını taşıyan pdf dosyalarını arayabilirsiniz. google’da arama yaparken ağaç da dikmek isterseniz ecosia’yı kullanabilirsiniz.

    bu uzantının (çoğunlukla ücret isteyen) akademik kaynaklara bedava ulaşmak için kullanılacağı göz önüne alındığında, yapılan şeyin bir emek hırsızlığı olduğunu düşüneceğinizden eminim. düşünmeyin çünkü:
    - makaleler için istenen ücretler hiçbir şekilde yazarlara ulaşmıyor.
    - yazarlar ve hakemler bu işten para kazanmıyor.
    - yazarların ya da makaleye erişimi olan insanların makaleyi ticari olmayan amaçlar için paylaşmasında herhangi bir engel yok.

    bu gerçekleri göz önüne aldığımızda sadece veritabanlarına makale başına (çoğunlukla) 39.95$ gibi bir para ödeyerek ne bilim adına ne de akademik kaynakların yazımına emek veren yazarlar adına herhangi bir katkı sağlayamadığımız ortadadır.

    kurulum hakkında

    1- ilk olarak kodumuzu çalıştırmamızı sağlayacak eklentiyi kurmamız gerekli. eğer sözlükte tema++ kullanıyorsanız zaten bunlardan biri kuruludur.

    a. firefox için greasemonkey: https://addons.mozilla.org/…fox/addon/greasemonkey/
    b. google chrome için tampermonkey: https://chrome.google.com/…jojejmpbldmpobfkfo?hl=en
    c. opera & yandex için tampermonkey ya da violent monkey : https://addons.opera.com/…ermonkey-beta/?display=en
    https://addons.opera.com/…iolent-monkey/?display=en
    d. maxthon için violent monkey: http://extension.maxthon.com/…ndex.php?view_id=1680
    e. safari için de şöyle bir şey var: https://www.reddit.com/…it_greasemonkey_for_safari/

    2- eklentiyi kurduktan sonra aşağıdaki sayfayı ziyaret ederseniz “install” butonunu kullanarak kodu bu eklenti ile çalıştırmak için kurabilirsiniz.

    https://openuserjs.org/…ipts/cillibombombom/theseus

    3- bu aşamadan sonra kod yalnızca bizim listeye eklediğimiz akademik veritabanlarının internet sayfalarında aktif olacak, diğer zamanlarda varlığının farkına dahi varmayacaksınız. `eğer bazı veritabanlarını atladıysak lütfen haberdar edin.`

    google chrome için örnek bir kurulum ve kullanım videosu aşağıda:
    https://youtu.be/pvtkfkc4jo0

    ayrıca chrome eklentisi olarak da şöyle var:
    https://chrome.google.com/…fmhmgkmmnfeoikgjblnklada

    gördüğünüz gibi kurulum oldukça basit. eklenti makalenin bulunmasını garanti etmiyor ama çoğunlukla işe yarayacaktır. en azınsan sci-hub’ı elle yazmak yerine tepede bir buton olacak. bu süre içinde yaşadığınız sorunları da bildirirseniz seviniriz. sözlükten bana mesaj atabilir, kodun yayınlandığı sayfada “issues” kısmından yazabilir ya da kod çalışırken altta çıkacak “give us a feedback” butonuna tıklayınca çıkacak forma yazabilirsiniz. bu sorunları bildirirken makalenin adresini de verirseniz daha etkili olur. bunun dışında her türlü önerinize açık olduğumuzu da bilmenizi isteriz.

    son olarak, kodumuz açık kaynak olduğundan inceleyebilirsiniz. herhangi bir şekilde sizi izlemiyor, istatistik toplamıyor, reklam almıyoruz.

    bazı küçük tavsiyeler de ekleyeyim:

    - temelde aramaları sci-hub ve libgen’de yapıyoruz. sci-hub başlığına da bakarsanız bir iyi olur.
    - bazen makaleler birden fazla veritabanında bulunabiliyor. siz tam metni springer’da ararken jstor’dan erişiebiliyor olabilirsiniz. yaygın olmasa da oluyor böyle şeyler.
    - nih.gov üzerindeki makelelerin tam metinleri o sitede barındırılmıyor. bunun için “linkout – more resources” kısmındaki yerlere bakmanızı öneririz.
    - medikal makaleler bazen lww ve ovid üzerinde bulunabiliyor. sci-hub ovid üzerinde güzel çalışıyor, onun için ovidde aramanızı tavsiye ederiz.
    - bazen de researchgate ve academia.edu gibi sitelere yazarlar tam metinleri kendileri yüklüyor. buralara da bakmanızı tavsiye ederiz.

    kodun yazarından kodun hikayesi de şurada: http://eksiduyu.ru/1125412

    kod yazarımız da sizlere tavsiyelerde bulundu ve bu şekilde oluşum sürecini anlattı. kendisiyle de ekşiduyuru üzerinden doğrudan iletişime geçebilirsiniz.

    umarım size yardımcı olur, iyi çalışmalar diliyorum.


    (ron dennis - 13 Ağustos 2016 17:17)

  • comment image

    andre gide'in aynı adlı romanı.

    gide'in mitoloji ile teması yaratma dürtüsü ile yakından ilgili gibi görünüyor. poseidon'un oğlu theseus'un atina'yı bayındır hale getirip nizama sokuşu ile gide'in peş peşe yapıtlar imzalayarak bütünsel bir dünya kuruşu yan yana ele alınabilir. bu yanıyla mitolojik kahraman theseus esasen gide'in altbenliğidir, onun sanatsal fikirlerinin bir örnekleyicisi ya da doğrulayıcısıdır.

    nitekim roman boyunca theseus ile gide'in sesi zaman zaman iç içe geçer. gide, yazgısını örnekleyen sıra dışı bir kahraman yaratabildiği için şanslıdır, çünkü romandaki theseus mitolojideki theseus'un tıpkısı değil, romancının öngörüp tasavvur ettiği kişidir biraz. kurmacanın kurmacası. mitoloji ve edebiyatın özgün bir sentezi.

    özetle çok kısa ama yoğun bir roman. okumadan evvel gerek theseus'un ve gerekse de andre gide'in tarihsel konumları ve yaşamlarına bakıp okumalar yapmak faydalı olabilir.


    (hanging rock - 24 Haziran 2017 14:55)

  • comment image

    theseus'un troizen köyünde doğumundan sonra aigeus yeğenleri pallasoğulları 'nın intikamından korktuğu için çocuğunu atina'ya götürmemişti. troizen'den ayrılırken, büyük bir kayanın altına kılıcını ve sandaletlerini gizlemiş ve karısı aithra'ya çocuğu bu nesneleri kayanın altından tek başına çıkartacak kadar büyüyene ve güçlenene kadar köyde tutmasını söylemişti. ancak bu işi başardıktan sonra theseus'un atina'ya babasının yanına gitmeye izni olacaktı.

    theseus on altı yaşına geldiğinde güçlü kuvvetli bir delikanlı oldu. annesi aithra da onu kayanın yanına götürdü. delikanlı kayayı kolayca kaldırıp babasının eşyalarını aldı. bu görevi başardıktan sonra aldığı talimat uyarınca atina'ya gitmeye karar verdi. aithra onun deniz yoluyla gitmesini istiyorsa da, theseus haydutlar, yolkesenler ve vahşi hayvanlarla dolu tehlikeli kara yolunu seçti.

    beklenildiği gibi yol boyunca pek çok tehlikeyle karşılaştı ve hepsinin üstesinden geldi. büyük gücünü ve kurnazlığını kullanan theseus, başka kahramanlıkların yanı sıra periphates'i öldürüp onun gürzünü elinden aldı, eşkıya skiron'u yenerek denize attı, kötü yürekli prokrustes'i öldürdü, "crommion'un vahşi dişi domuzu"nu imha etti.

    theseus, atina'ya geldiğinde ülkesine çöken büyük bir felaketle karşılaştı. uzun yıllar önce -apollodoros, troya savaşı'ndan üç kuşak önce der- girit kralı minos'un oğlu androgeas, atina'ya karşı bir savaşta öldürülmüştü. kral minos öfkesi ve yası için kan parası istedi ve atinalılar da girit'le daha büyük bir çatışmaya girmemek için bunu kabul ettiler. her yıl (efsanenin bazı anlatımlarında dokuz yılda bir kere) atinalı yedi genç erkek ve yedi genç kız girit'e götürülecekler ve burada yarı insan yarı boğa minotauros'a yem olmak üzere verilecekler ve o da onları labyrenthos (labirent) hapishanesinde öldürecekti.

    minotauros'un kökeni kral minos'un tanrıları kandırma boş çabasına kadar izlenebilir. minos, tanrılara kurban edeceği kusursuz bir boğa için dua etmiş, poseidon da buna razı gelmişti. boğa o kadar muhteşem bir hayvandı ki, minos onu kendine saklayıp daha az kusursuz bir hayvan kurban etmeye karar verdi.

    poseidon, minos'un yaptığı işi anlayarak ona bir ceza verdi. öfkeli tanrı'nın minos'un karısı pasiphae'ye yaptığı büyü nedeniyle kadın tanrısal boğaya âşık oldu. boğayla birleşmesi sonrası hamile kalıp minotauros'u doğurdu. minos ünlü mimar daedalos'a minotauros'un hapsedileceği karmaşık bir labyrenthos inşa ettirdi ve böylece girit halkı bu yarı insan yarı boğa yaratığın tahribatından korunmuş oldu.

    theseus atina'ya vardığında, son kurban grubu kendilerini girit'e ve ölümlerine götürecek olan kara yelkenli gemiye binmek üzereydi. theseus, minotauros'u yenip bu korkunç kurban işine son vereceğine inanarak seçilmişlerden birinin yerine geçmek istedi. kral aigeus oğlunu vazgeçirmeye çalıştı ama sonunda bir şartla isteğini kabul etti: theseus, minotauros'u öldürüp labyrenthos'tan kurtulabilirse girit gemisiyle muzaffer olarak atina'ya dönerken babasının başardığım anlaması için kara yelkenler yerine beyaz yelkenler takacaktı.

    theseus ile diğerleri girit'e varınca labyrenthos'a götürüldüler. kral minos ile pasiphae'nin kızı kurnaz ariadne, theseus'u görür görmez ona âşık oldu ve labyrenthos'ta kaybolmasını önlemek için basit bir strateji geliştirdi.

    theseus uyumakta olan minotauros'a erişinceye kadar kızın verdiği ipek iplik yumağını boşalttı. minotauros uyandı ve çok şiddetli bir mücadeleden sonra theseus canavarı öldürdü. sonra ipi izleyerek kapıya ulaştı ve atina'ya döndü. ancak ne yazık ki yelkenleri değiştirmeyi unutmuştu. aigeus kara yelkenleri görünce, oğlunun öldüğünü düşündü ve acısından yüksek bir yardan denize atlayarak hayatına son verdi.


    (aithra - 21 Mayıs 2006 01:51)

Yorum Kaynak Link : theseus