Süre                : 2 Saat
Çıkış Tarihi     : 15 Ocak 2005 Cumartesi, Yapım Yılı : 2005
Türü                : Komedi,Romantik
Ülke                : Mısır
Yapımcı          :  Albatros , Nahdet Masr Films
Yönetmen       : Ahmed Nader Galal (IMDB)
Senarist          : Belal Fadl (IMDB)
Oyuncular      : Talaat Zakaria (IMDB), Mona Zaki (IMDB), Karim Abdel Aziz (IMDB)(ekşi), Rania Ads (IMDB), Magdi Idris (IMDB), Hany El Sabagh (IMDB), Khaled El Sawy (IMDB)(ekşi), Metwali El-Wan (IMDB), Ahmed Fouad Selim (IMDB), Abdalah Mishrif (IMDB), Enaam Salousa (IMDB)

Abo Ali ' Filminin Konusu :
Abo Ali is a movie starring Talat Zakariyya, Mona Zaki, and Karim Abdel Aziz. Undermined by poverty the lead character, Hassan, resolves to theft in order to feed his family. While on the run from the authorities Hassan stumbles...





Facebook Yorumları
  • comment image

    osmanlı tarihçiliğini eleştirdiği modern devletin doğası kitabında,tarihçilerin ele aldıkları olgudaki "farklılığı " vurgulayarak,diyaloğa engel olmaları ve böylece anlattıkları döneme dair bilgilerde tahrifata yol açmaları,ele aldıkları olayı, ne yapmaya çalıştıklarını, başka tarihçilerin anlayamayacağı bir şey olarak görüp, kendilerini esoterik dediğimiz küçük gruplara kapatmaları durumundan bahseder. bu da particularism ve anakronizme neden olan temel hatalardan biridir.


    (dokulmusciceklerkoyuhanimi - 7 Aralık 2011 15:22)

  • comment image

    kendisine bir armagan kitap hazirlanmistir. yazginin cilvesi, kitabi hazirlayan iki isimden biri rahmetli donald quataert. diger baki tezcan. ingilizcesi isam yayınlarından 2010 senesinde çıkmıştı. bu ay da türkçe'ye çevrilmiş. tanıtım yazısında şöyle yazmakta:

    rifa‘at ali abou-al-haj, bundan yaklaşık yarım yüzyıl önce princeton üniversitesi’nin modern avrupa ve yakın doğu tarihi bölümünden doktora derecesini alışından bu yana, alanımız olan orta doğu/kuzey afrika ve osmanlı çalışmaları’nda köklü bir etki yarattı. onun önemi, düzyazısal anlatıma sıkı sıkıya bağlı olan bir alanda, eleştirel kaynak kullanımını ve eleştirel düşünüşü teşvik etmiş olmasından ileri gelmektedir.
    (donald quataert)

    donald quataert, rifa'at abou-el-haj'a armağan olarak hazırlanan bu kitaba yazdığı önsözde onun saygınlık ve etkisinin başlıca üç farklı akademik faaliyet alanından kaynaklandığını belirtiyor: kaleme aldığı çığır açıcı eserler, başkalarına kendi tarihsel uğraşlarında verdiği bitmek bilmeyen destek ve konferanslara gösterdiği yorulmak bilmez katılım…

    yunus uğur'un rifa'at abou-el-haj'ın çalışmalarını tanıtan makalesinin yanı sıra, mahmood ibrahim, ali abdullatif ahmida, peter gran, suraiya faroqhi, palmira brummett, heath w. lowry, baki tezcan, rula jurdi abisaab, mustafa aksakal, christine philliou, dina rizk khoury ve janet klein gibi osmanlı tarihçiliğinin farklı kuşaklarından isimleri ortak bir perspektif çerçevesinde bir araya getiren bu derleme, abou-el-haj'ın bu üç alandaki katkılarını yansıtan bir eser olarak okunmalı.

    abou-el-haj'ın kaleme aldığı, “hakim paradigmaların ötesi”ni işaret eden çalışmalardan faydalanan, bir kısmı onun öğrenciliğini yapmış tarihçilerin bir araya gelerek katkı koydukları bu çalışma, abou-el-haj'ın yaklaşımının orta doğu/kuzey afrika çalışmaları'nın çok farklı alanlarında bize ne tür kapılar açabileceğini göstermenin yanı sıra, bu farklı alanlar arasındaki diyaloğun osmanlı tarihyazımı açısından önemini de gözler önüne seriyor.

    http://www.eren.com.tr/…itap/kitap.asp?kitap=306728

    http://www.kitapyurdu.com/…p?id=597108&sa=105039764


    (hidrellez - 8 Mart 2012 15:07)

  • comment image

    princeton'da tarih okumuş "formation of the modern state" kitabının yazarıdır. bu kitap türkçeye "modern devletin doğası- 16. yüzyıldan 18. yüzyıla osmanlığı imparatorluğu" adıyla çevrilmiş ve imge kitabevi tarafından basılmıştır. abou el haj 20. yüzyıl osmanlı tarihçilerini, 16-18. yüzyıldaki devlet kavramını ve kurumunu "sanki özünde hep aynı kalmışçasına" ele aldıkları için eleştirmekte, bilimsel literatürün bu erken modern devlet siyasi yapısını değerlendirirken hep ulus-devlet çerçevesi içinde kaldığını, ulus-devleti temel bir norm kabul ettiğini söyleyerek bu yaklaşımın anakronik bir yaklaşım olduğunu söylemektedir: "bilimsel literatür erken modern osmanlı devletini liyakat, kamu hizmeti, hakkaniyet ve akılcı uygulamalar gibi sosyolojik olarak evrilmiş modern kriterlerle incelemektedir. bunlar, tam da özellikle yirminci yüzyılın modern sosyal bilimlerinin modern ulus-devletin etkinliğini değerlendirirken el altında tuttuğu kriterlerdir....sonuç olarak, onaltı ve onyedinci yüzyıllar osmanlı'sındaki toplumsal ve ekonomik dönüşümler ya tamamen görmezden gelinmekte, ya da ulus-devlet çerçevesinde analize zorlanmaktadır."


    (tenar - 7 Eylül 2005 12:40)

  • comment image

    sanirim rifat ali ebu el-hac isminin turkcedeki tam karsiligi olacaktir.
    bir filistinli akademisyen olarak amerikan akademik camiasinda her zaman zorluklar cekmis, bu zorluklar bir sure sonra icsellestirip bir tepki mekanizmasi haline getirmistir.
    sabra ve satila katliami hakkinda amerika'da konusma cesareti gosteren ender hocalardandir; o da ancak kapali kapilar ardinda.
    bildigim kadariyla postkolonyal teoriyi, subalternleri okumus ender osmanli tarihcilerindendir, tabii bunu yapitlarina ne derece yansittigi tartisilabilir.


    (stg - 23 Aralık 2005 23:41)

Yorum Kaynak Link : rifa'at ali ebu'l-hacc