Süre                : 2 Saat 34 dakika
Çıkış Tarihi     : 03 Aralık 1999 Cuma, Yapım Yılı : 1999
Türü                : Biyografi,Komedi,Drama,Tarih,Müzik,Müzikal
Ülke                : İngiltere,ABD
Yapımcı          :  Goldwyn Films , Newmarket Capital Group , The Greenlight Fund
Yönetmen       : Mike Leigh (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Mike Leigh (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Allan Corduner (IMDB)(ekşi), Dexter Fletcher (IMDB), Timothy Spall (IMDB)(ekşi), William Neenan (IMDB), Martin Savage (IMDB)(ekşi), Jim Broadbent (IMDB)(ekşi), Lesley Manville (IMDB), Ron Cook (IMDB)(ekşi), Katrin Cartlidge (IMDB), Julia Rayner (IMDB), Kevin McKidd (IMDB), Sam Kelly (IMDB), Shirley Henderson (IMDB), Nicholas Woodeson (IMDB), Nick Bartlett (IMDB), Togo Igawa (IMDB), Naoko Mori (IMDB), Alison Steadman (IMDB), Jonathan Aris (IMDB), Andy Serkis (IMDB), Mark Benton (IMDB), Ashley Artus (IMDB), Nicholas Boulton (IMDB), Richard Coyle (IMDB), Monica Dolan (IMDB), Ashley Jensen (IMDB), Gemma Page (IMDB), Mary Roscoe (IMDB), Steve Speirs (IMDB)

Topsy-Turvy (~ I parastasi mias zois) ' Filminin Konusu :
Topsy-Turvy is a movie starring Jim Broadbent, Allan Corduner, and Dexter Fletcher. Set in the 1880s, the story of how, during a creative dry spell, the partnership of the legendary musical/theatrical writers Gilbert and Sullivan...

Ödüller      :

Venedik Film Festivali:Volpi Cup-Best Actor
Academy Awards - Oscar:En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı, En İyi Kostüm Tasarımı, En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı


  • "ing. ters yüz, devrilmiş"
  • "tarumar olmus, tarumar edilmis olarak da cevrilebilir renkli turkce'ye.(bkz: saclarin tarumar)"
  • "lan bu opera dediğin nasi bişi, niye millet gidip izler ki gibi düşüncelere cevap verebilecek en sıkıcı olmayan film, topsy-turvy'dir galiba."
  • "time tarafından 2005’te en innovatif ürün seçilen, baş aşağı duran domates yetiştirme saksısının markası.şöyle bişeymiş:"
  • "çok sağlam film. operaya ilgi duymayan beni bile yaklaşık üç saat boyunca ekran başına kilitledi. özellikle oyunculuklar enfes."
  • ""eğer tamamen sıradan insanlar günün sonunda birbirlerini alkışlasalar harika olmaz mıydı?""
  • "the apex theory'nin bir albümü."




Facebook Yorumları
  • comment image

    mike leigh'nin 99 tarihli gilbert and sullivan'in hikayesini anlattigi filmi.gecen yuzyilin sonlarinda gecer film, birlikte pek cok basarili operetlere imza atmis olan biri oyun yazari digeri besteci olan ikilinin birliktelikleri bitme noktasina gelmistir, son operetleri princess ida icin elestiriler hic iyi degildir; kendilerini tekrarladiklari iddia edilmektedir.besteci olan sullivan'da hic memnun degildir durumdan, bikmistir hepsi birbirine benzer islere imza atmaktan, filmin adi da, kelime anlami ile karmancorman, buradan gelir zaten, "sikildim artik senin topsy turvy oyunlarindan" der gilbert'a, yaraticilik atesini biraz harlandirabilmek icin bir sure ayri kalmak ister, ver elini fransa, paris der oralarda alemden aleme kosar.bu sure zarfinda gayet soguk, donuk, tabiri caizse empati fakiri olarak tarif edebilecegimiz gilbert ise bunlara ek olarak bir de karisiyla sorunlar yasamaktadir.bu duraklama devrinden kurtulusu ise karisinin kendisini zorla goturdugu londra'daki japon expo sunda bulur.oyuna japonyadan ithal lezzetler katarak halkin begenisine sunabilmek icin fransa'dan sullivan'i cagirir, birlikte the mikado adli en taninan, begenilen eserlerinden birini verirler.
    oyuncularin, ozellikle de sullivan'i canlandiran aktor allan corduner'in siki performansi, basarili senaryo, becerikli yonetmen isbirliginin bir araya gelmis hali.filmdeki karakterler gercek gilbert ve sullivan'dan biraz farkli yalniz, illa bir hata bulmak gerekiyorsa, bu da odur.turkiye'de ise istanbul film festivalinde gosterilmis idi.


    (zoti - 28 Şubat 2002 13:33)

  • comment image

    filmden ziyade safrası süzülmüş bir belgesel. kadrodaki televizyon aktörlerinin sağladığı aşinalık hissi seyiri daha keyifli yapıyor, mesela rome'da vorenus'u oynayan sarışın bey pek hoş. demek tiyatro böyle yapılıyormuş.

    bir benzeri için: meeting venus.


    (stalker - 20 Eylül 2007 18:30)

  • comment image

    lan bu opera dediğin nasi bişi, niye millet gidip izler ki gibi düşüncelere cevap verebilecek en sıkıcı olmayan film, topsy-turvy'dir galiba.


    (doc dr stein - 22 Mart 2010 04:33)

  • comment image

    film gibi görünen ama aslında film olmayan bir yapım. gerçeklere dayalı yarı belgesel, bir canlandırma diyebiliriz. oyunculuklar gerçekten muhteşem ki zaten filmin çoğunluğunda oyuncular filmde rol almaktan ziyade opera yapıtlarında rol yapıyorlar. bu "film"i severek izlemek için ya opera sanatını ya da tarihi seviyor olmanız gerekir. 19.yüzyıl ingilteresi ve o dönemin ingiliz sanat ortamını görmek izleyicilere geçmişte hoş bir yolculuk yaşatıyor adeta. mike leigh'in ne kadar çok yönlü bir yönetmen olduğunu da görmüş oluyoruz böylece, örneğin diğer bir şaheseri naked'dan çok farklı bir film, tonuyla ve de kurgusuyla.

    başrolde allan corduner ve jim broadbent çok iyi ve içten bir oyunculuk sergiliyorlar.


    (obsi - 10 Mayıs 2011 15:39)

  • comment image

    çok sağlam film. operaya ilgi duymayan beni bile yaklaşık üç saat boyunca ekran başına kilitledi. özellikle oyunculuklar enfes.


    (bela tarr - 26 Ocak 2015 22:10)

  • comment image

    oyun teorisindeki onemli prensiplerden birisidir. eger oyuncular, isbirliginden cayiyorsa ve pay-off dusmekteyse, tekrarlanan oyunlarda caymayi durdururlar ve isbirligine yonelirler. prensip, kisa vadedeki zayifligin uzun vadede fayda sagladigini belirtir.


    (komunist richie rich - 27 Nisan 2015 19:26)

Yorum Kaynak Link : topsy-turvy