OMG: Oh My God! (~ OMG) ' Filminin Konusu : Ateist bir dükkan sahibinin evi depremde yıkılıp sigorta şirketi "Tanrının sebep olduğu zararları ödemiyoruz." diyince o da tanrıyı mahkemeye verir sonra olaylar gelişir.
Bhaag Milkha Bhaag(2013)(8,2-54474)
Munna Bhai M.B.B.S.(2003)(8,2-64132)
Hera Pheri(2000)(8,2-46840)
Queen(2014)(8,2-54886)
Drishyam(2015)(8,2-70766)
Airlift(2016)(8,1-47114)
Baby(2015)(8,1-47228)
Lage Raho Munna Bhai(2006)(8,1-38187)
Special Chabbis(2013)(8,0-45048)
Holiday(2014)(7,4-22561)
Jolly LLB 2(2017)(7,3-18269)
Rustom(2016)(7,1-19166)
dini mevzuları sorgulayan bir hint filmi. ateist bir dükkan sahibinin evi depremde yıkılıp sigorta şirketi "tanrının sebep olduğu zararları ödemiyoruz" diyince, tanrıyı mahkemeye verir sonra olaylar gelişir. ben filmi oldukça beğendim. ayrıca hintlilerin özeleştiri anlamında bizden baya ileride olduğunu gördüm. buna benzer bir film burada çekilse zaten yayınlanamaz da yayınlansa herhalde sonu baya kanlı olur.bi de din adamlarının avukatı hatemi kardeşlerden birine benziyor baya.http://www.imdb.com/title/tt2283748/
(n62 - 11 Kasım 2012 21:45)
tanrı, din, din adamları, inananlar ve ateistler. normalde "kan çıkar" dnilen bir konuyu o kadar güzel işlemiş bir film ki o kadar olur. önce komedi unsurları ile sizi ana karaktere ısındırıyor, dini sembollerin ticareti ile uğraşan kanji ateistir. insanların dine ve dini sembollere olan düşkünlüğü ile ticaretini yürütmekte ama fırsatını bulduğunda da diyeceğini demektedir. bir dini tören esnasında söylediklerinden sonra ilginç bir şekilde dükkanı yıkılır. tanrılardan bir işaret bu denilir, seni cezalandırıyorlar denilir ama o umursamaz, sigortam var benim, kaybım yok der. işte tam da burada tanrı kavramı başına bela olmaya başlar, sigortası act of god olarak anılan deprem, yıldırım gibi felaketleri kapsamamaktadır. sigortadan parasını alamadığı için madem bunlar tanrının işi, o zaman tanrı zararımdan sorumludur diyen kanji, tanrıyı ve onun yeryüzündeki temsilcisi durumundaki kişi ve kurumları dava eder, olaylar gelişir.filmin başındaki kanji karakteri dalga geçtiği rahiplerden çok da farklı değil, ticaretinin temeli din sömürüsüne dayalı, buna rağmen yeri geldiğinde bu sömürüyü büyük ölçeklerde yapan rahiplere lafı sokuyor. o'nun karakterinde gördüğümüz çarpıklıkları din adamlarınınki ile kıyaslıyor. tam da burada devreye giren krishna(tanrı) ise tanrı kavramına çok farklı bir bakış açısı getiriyor. senaryonun bu kısımlarını yunus emre gibi biri yazmış olsa gerek dedim.spoiler vermeden bu kadar yazılıyor, filmi seyredin, başlangıcı biraz cıvık bile olsa sorduğu sorular ve aradığı cevaplar oldukça kallavi.
(roboute guilliman - 9 Ocak 2013 09:32)
din, tanrı, peygamber, kutsal kitaplar gibi konuları işleyen, iki saat beş dakika uzunluğundaki film. ateist kahramanın tanrıya dava açıp hikaye boyunca bu kavramları tartışmasını izliyoruz.ara ara sıkıcı olsa da genel olarak temposu düşmeden kendisini izleten bir yapım olmuş, sonunda da tahmin edebileceğimiz şekilde sonuçlanıyor.böylesine riskli ve tehlikeli bir konuyu ustalıkla işleyen senarist ve yönetmeni tebrik etmek lazım. diğer yandan bu film biraz daha çok dinli, çok tanrılı hint toplumuna hitap etmiş. bize de seslenen bir kaç yeri var ama islamda kurban dışında tanrılara adak adanmaması biraz bizi konu dışında bırakıyor. yine de hacı, hoca, şeyh tayfası ve allah'la kandırmak her yerde var, onu da bir güzel gösteriyor.imdb puanı 8.1, bence biraz yüksek ama 7 puan benden rahat alır, izleyin diyorum.
(aegeus - 14 Ocak 2013 23:11)
kahramanimiz küçük bir dükkan sahibi olan gozu acik ateist bir hintli. günün birinde meydana gelen depremde dükkanı yıkılan adam zor durumda kalır ve sigorta şirketine başvurur. fakat sigorta şirketi tanrının meydana getirdiği bir afete para ödemeyeceğini söyler. bunun üzerine mahkemeye çıkan kahramanimiz, tanrı aleyhine dava açar. davalı kişiler ise, tanrının yeryüzündeki temsilcileri olduklarını iddia eden din adamlarıdır…cahillik ve yobazlik cok guzel ve temiz sekilde gosterilmis. ve bu dindar cahilleri kandiranlarin cirkinligi esprili bir sekilde ortaya konmus. sikh arkadasimla seyretmek isterdim bu filmi.edit: komedi filminin sonlarina dogru ciddi agladim onu unutmusum yazmayi. bu aglama filmin sonlarinda verilmeye calisilan mesajdaki gercek allah sevgisi ile alakali kalbimden cikan sevgi cosmasiydi sanirim.
(mary poppins - 19 Ocak 2013 00:36)
çatır çatır insanın içinin yağlarını eriten hümanizm ve deizm propagandası yapan mizah filmi. anlatımı vs çok hoş. figürler yerli yerinde.
(erkek pisi - 28 Ocak 2013 14:41)
benim gibi ateist bi insana bile hayatı sorgulatmış ve çok şey öğretmiş filmdir. izleyin izlettirin.
(wardoom - 6 Haziran 2013 16:15)
dinin toplum üzerindeki etkisini çok güzel bir dille anlatan hint filmi.ne olursan ol gel diyen bir bilgenin türbesine girişin bile ücretli olduğu ülkede izlenmesi gerekli diye düşünüyorum.
(jackrai - 3 Ağustos 2013 14:52)
din ile ilgili düşüncelerimi anlatan bir film çeksem böyle olurdu diye diye izlediğim ve bayıldığım filmdir. izleyiniz. izlettiriniz.
(bergamotlu cay - 7 Ağustos 2013 11:13)
cok eglenceli bir film. amir khan da olsaymis keşkül.bu denli dine karsit ogeler ve diyaloglar barindiran bir film cesaret verici gercekten de.
(la traviata - 23 Ağustos 2013 23:10)
izlerken aklimdan gecen ilk sey bu filmi turkiye'de cekmeye kalksan orayi yikarlarcesur bir film anlatmak istedigini naif bir dille anlatiyor
(geciyordum ugradim - 10 Eylül 2013 21:30)
tanrıya dava açan bir adamın hikayesini anlatan eğlenceli hint filmi. insanlara inançların nasıl da yoldan çıktığını, nasıl dünyevi amaçlar için kullanıldığını ve en azından duygusal şiddete yönelttiğini gösteriyor. bunu yaparken de güldürüyor. çünkü inançları gerçekten insanları gülünç hallere düşürebiliyor.
(gliondel - 23 Mart 2014 20:27)
bizde çekilse yayınlanamazdı. yayınlansa muhtemelen yayınlandığı sinemalar yakılırdı. sıcak ve güzel bir film.iki üç yerinde şarkı var. oralarda da genelde filmle ilgili sahnelere arka fon olarak kullanıldığı için sıkmadan izletiyor kendini.
(diyorum burada ben - 7 Mayıs 2014 01:59)
tanrı'ya dava açan bir hintliyi anlattığı söylenen film. bu anlamda konusundan dolayı ilgi çekiyor zaten ancak önemli bir noktaya parmak basmak isterim, şöyle ki, film aslında bir tanrı eleştirisi değil, tanrı'ya inandığını söyleyen kişilerin eleştirisidir. filmin ana öğüdü olsa olsa "tanrı'dan, tanrı'ya inanan insanlara bakarak soğumayın, sorgulayın, tanrı'nın hakikatini siz bulun" olur. son olarak izlemeniz tavsiye olunur.
(yuhnts - 21 Ağustos 2014 11:34)
(bkz: allah korkusu vs allah sevgisi)
(hic sikilmadan seks yaparim - 20 Kasım 2014 15:27)
sosyal medyada bu harika film' in yorumu ve inancın nasıl sömürüldüğüne dair muhteşem keyifli ve mantıklı bir yazıya denk geldim. ozellikle yazarın istanbul'un belli kesminde moda olan hint rituelleri, mumlar, hindistan'a gidip hemen bilge olduklarını sanan şımarık kesim ile inceden ve çok akıllıca, kendi hayatından kesitler vererek dalga geçmesine bayıldım. okuyun derim. aman tanrım!!! tanrı aleyhine dava açılmış!!!! din adamları mahkemede...
(mary poppins - 2 Aralık 2014 20:03)
--- spoiler ---hindistan' da ateist bir dükkan sahibi, depremde dükkanının yıkılması sonucu zararını karşılaması için sigorta şirketine başvurur. sigorta şirketinin doğal afetler nedeniyle tanrı' dan kaynaklanan zararı ödemeyeceklerini belirtmesi üzerine adam tanrı' ya dava açar. din adamları da bu davaya dahil olur.--- spoiler --- insanların dini yaşayışı, kullanışı (!) adına oldukça mantıklı suvunmalar, açıklamalar içeren bir film. zaman zaman sıkıcı ve anlamsız gelen tarafları olsa da genel olarak izlemesi keyifli. izlerken babamın da benim de yaptığımız tek yorum; asıl türkiye' de böyle bir film yapılmalı ve izlenmeli şeklinde oldu ama dinin en güzel malzeme olduğu bu ülkede böyle bir filmin gösterimi direkt yasaklanır gerçi.
(double espresso - 12 Aralık 2014 02:51)
tanrı inancının teolojisi. iyi izlemeli. tanrıya tapınmanın ahmaklık olduğunu anlatmaya çalışan, bizi ahad ve samed olanın kurduğu sistemi idrak etmeye ısrarla davet eden ahmed hulusinin kitaplarını okuyunca, film ayrı bir anlam kazanıyor. güzel sorular soruluyor, cevaplar havada, cevapsız soru yok sormasını bilene. sorgulanacak ne çok saçmalık var. nasılda saplanıp kalıyoruz kıt anlayışımızın bataklığına. biz kendini medeni sanan, aydın sananlar göremediğimiz, tanımlayamadığımız nasıl bir zan ve vehim hapishanesinin içindeyiz acaba?tamamen gıyabında olmakla beraber, sevgili dostun ahmed hulusinin dediği gibi; bir düşünün! şayet, ganj kıyısında doğup büyüse idiniz, “kutsaldır ganj” deyip; içine saatte 120 ton lağım boşalan sularına girip, arınma-paklanma ibadetinde bulunacak mıydınız?.. ya da kotango kabilesinde doğup büyümüş olsaydınız, gene ibadet gayesiyle “ulu manitu” için elinizde balta belinizde saçak otlar, bir totem etrafında dönmeyecek miydiniz?.. neyse ki, bugün buradasınız ve bunları yapmıyorsunuz! islâm dini”, çağ dışı değil; çağ ötesi din’dir! insan ve sırları 1 ve 2 mutlaka okuyun. ınternetten rahatlıkla indirebilirsiniz. zira insanlığa sebildir. bir gün ben tanrıyım diye gelen biri olursa onunda cevapları var kitaplarında. sistimi algılamak isteyenler buyursun. kendisinden habersiz de olsa dost edindiğim bu evladı resul derki, insanlar akıllarında zan ve vehimleriyle tanrı yaratıp, sonra da onu yargılarlar. doğru söze ne denir...
(abuksabukprenses - 21 Ocak 2015 04:24)
cesur bir film, yalnız daha iyisi için (bkz: p.k.), "esin" kaynağı için (bkz: the man who sued god)
(dali dili havali korna - 12 Şubat 2015 17:04)
binlerce tanrının olduğu ve putların önemli sayıldığı hindistan'da geçen ve yine hint yapımı şahane film. konu olarak çok güzel, dinin ticarete nasıl alet edildiğini göstermesi bakımından da çok yaratıcı örnekler veriyor ve bunu sadece hinduizmde böyle mantığıyla yapmıyor, işin içine az biraz hıristiyanlık ve islam eleştirisi de katıyor. martin luther'in ben cehennemin anahtarını aldım anektoduyla aynı mantıkta, ben tanrıyı buldum bunu tapınaklarda aramayın mantığına sahip izlenesi film. hinduizmde tapınaklara sunulan hediyeler, hıristiyanlıkta altın ve gösterişe döndü, islam'da örneğini ise diyanet işleri başkanının harcamalarından tahmin etmek zor değil.--- spoiler ---kahramanımız ateist olarak başladığı yolculuğa inanan olarak devam ediyor, işte o geçiş kısmında ne alaka dediğiniz anda ise konuyu toparlıyor. filmde, kahramanın dalga geçmek için "tanrıya tereyağı sunun" demesinin ardından, evine yerleşen tanrının "çok güzelmiş" diyerek yarım kilo tereyağını yemesi çok komik bir detaydı.--- spoiler ---
(kitapci kedisi - 11 Mayıs 2015 23:43)
(bkz: mithun chakraborty)
(olu sevici tabut - 31 Mayıs 2015 00:21)
Yorum Kaynak Link : omg oh my god