Süre                : 1 Saat 33 dakika
Çıkış Tarihi     : 06 Aralık 1992 Pazar, Yapım Yılı : 1992
Türü                : Drama
Taglar             : Yetimhane,oğlan,Rahip,cinsel istismar,Para kes
Ülke                : Kanada
Yapımcı          :  Ciné Télé Action , National Film Board of Canada (NFB) , Canadian Broadcasting Corporation (CBC)
Yönetmen       : John N. Smith (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Des Walsh (IMDB),John N. Smith (IMDB)(ekşi),Sam Grana (IMDB)
Oyuncular      : Henry Czerny (IMDB), Johnny Morina (IMDB), Brian Dooley (IMDB), Philip Dinn (IMDB), Brian Dodd (IMDB), Ashley Billard (IMDB), Jeremy Keefe (IMDB), Jonathan Lewis (IMDB), Michael Wade (IMDB), Greg Thomey (IMDB), Alain Goulem (IMDB), Ed Martin (IMDB), Maurice Podbrey (IMDB), Sam Grana (IMDB), Aidan Devine (IMDB), Gordon Day (IMDB), Kelly Ricard (IMDB), David Francis (IMDB), Ralph Allison (IMDB), Terry Haig (IMDB), Tony Robinow (IMDB), Sean Tataryn (IMDB), Gabriel Allard-Gagnon (IMDB), Davis Gramm (IMDB), Christopher Millar (IMDB), Daniel Pilon (IMDB), Andreas Traczyk (IMDB), Dennis Van Horn (IMDB), Ettore Zuccheroso (IMDB), Tyrone Benskin (IMDB), Glenn Downey (IMDB), Domenico Fiore (IMDB), Daniel Hémond (IMDB), Paulina B. Abarca (IMDB), Susan Mackasey (IMDB), Nellie Ludlow (IMDB), Jane Wheeler (IMDB), Peter Cureton (IMDB), Peter Jutras (IMDB), Richard Jutras (IMDB) >>devamı>>

The Boys of St. Vincent (~ Chlopcy od swietego Wincentego) ' Filminin Konusu :
The Boys of St. Vincent is a TV movie starring Henry Czerny, Johnny Morina, and Brian Dooley. The true story of boys being sexually abused at their orphanage ran by a religious community in Newfoundland.





Facebook Yorumları
  • comment image

    kilise bünyesindeki bir yetimhanede yaşanan çocuklara yönelik şiddet ve cinsel istismar üzerine yapılmış mükemmel bir film. kanada’da newfoundland’da yaşanmış olaylardan esinlenmişler. çok uzun zamandır böyle vurucu bir film izlememiştim. iki bölümden oluşuyor. ilk kısımda çocukların maruz kaldığı cinsel istismarı ve şiddeti izliyoruz. açıkçası rahatsız edici olduğunu söyleyebilirim ama tahammül edilemeyecek raddede değil. bu tür sahnelerden son derece geriliyor olmama rağmen kapatma gereği duymadan izleyebildim. dozunu kaçırmamışlar. ikinci kısımda ise yargılama sürecini izliyoruz.

    aslında açık hiçbir nokta bırakmamış. üzerinde durmasa olmazmış diyebileceğim hiçbir konu bulamadım. o açıdan vurucu olduğu kadar muazzam bir film. mağdurun psikolojisini çok başarılı yansıtmış: çocukların başına gelenleri itiraf edememesi, korkması, aynı şeyleri tekrar yaşamamak için duruşmaya katılmaktan çekinmesi, kendisine istismarda bulunan kişinin cezalandırılmasından ziyade bütün olayın unutulmasını kapanmasını dilemeleri, faillerin kendilerini ele vermemesi için baskı uygulaması. en önemlisi “kim mağdur kim fail” diye nitelendireceğim konuya da değinmiş olması. çocuk istismarı suçu mağdurlarının ileride aynı suçun faili olabildiği gerçeği. bunun yanı sıra mağdurları tek tip olarak göstermemiş. her biri apayrı bireyler olarak hayatlarına devam etmişler. yahut seneler geçmesine, çocuk sahibi olmasına rağmen cinsel istismarda bulunan kişilerin aynı hisleri taşıyor olabileceği, cinsel olarak çocukları arzuluyor oluşları, bunun bir hastalık olması: pedofili. fail ve mağdur yakınlarının tutumlarını görüyoruz. olayların ortaya çıkması sonrasında ne şekilde örtbas edildiği ve konunun kapatıldığı üzerinde de durmuş. bunun haricinde ayrıca özel olarak halkın konuya nasıl yaklaştığından da kesitler sunuyor. kutsal olan kiliseleri lekelemek için ortaya atılan bir iddia olduğu düşüncesinden linç etmeye kadar varan düşünceler var.

    filmde adalet biraz geç tecelli etmiş olsa da ikinci bölümde, birinci bölümde gösterilenlerin tamamının hesabı soruluyor. gerçek hayatta da böyle olsa keşke. çocuk istismarı hususunda cezanın ağırlaştırılması “çocuğun psikolojisinin bozulduğuna dair bir rapor” alınmasına bağlanmış bir ceza kanunumuz var. mesele cezalandırma mevzusu değil, cinsel istismara uğrayan bir çocuğun psikolojisinin bozulmaması ihtimalini öngören bir kanunkoyucumuzun olması. rapor krizleri yaşayan bir ülke olmamız. çocuk istismarını, çocuğa yönelik şiddeti meşru gören kitleler barındırıyor olmamız.

    aramaya inandım lakin bulamadım. bulamadığıma da çok şaşırdığımı eklemek istiyorum.


    (absinthe - 8 Mayıs 2010 02:37)

Yorum Kaynak Link : the boys of st. vincent