6 Month Rule (~ The Six Month Rule) ' Filminin Konusu : 6 Month Rule is a movie starring Blayne Weaver, Martin Starr, and Natalie Morales. A womanizer teaches his clueless friend the rules about being single and avoiding emotional attachment.
We Are Here(2018)(9,0-40)
Weather Girl(2009)(5,9-2935)
"adding manpower to a late project makes it later" şeklindeki herkesin takdir ettiği ama kimsenin uygulamadığı altın kuralı anlatan kitap. yazılım geliştirme alanında iletişim bedelinin ne kadar fazla olduğunun üzerine durması açısından ilgi çekicidir.(bkz: brooks law)
(raxiux - 20 Aralık 2006 07:06)
mark twain amca der ki : "klasikler, herkesin okumuş olmayı istediği, kimsenin okumak istemediği eserlerdir". bu kitap da onun gibi bişey sanırım.kitap ismi nerede zikredilse kıçına başına "adding manpower to a late project makes it later" ya da "the bearing of a child takes nine months, no matter how many women are assigned" ekleniyor. mesela bu cümlenin hakkı yenmiş, daha bi güzel bence : "if a 200-man project has 25 managers who are the most competent and experienced programmers, fire the 175 troops and put the managers back to programming." da, ne oluyor? sonrasında süper fantastik bişeyler bekledim, aydınlanma yaşayacağımı umdum, kişisel tarihimde ortaçağı kapatıp yeniçağa gireyim istedim fekat fiyasko oldu benim için. mesela os/360 için (bkz: #17663957) 5 yılda 5000 yıllık emekten bahsediyor, sonra troops'dan 7 kat daha * * yaratıcı 10 adamla 5 yıllık işin 10 yılda yapılabileceğini söylüyor. yaratıcılık'taki skaladan bahsetmiyor? programcıların yaratıcılığının -mukayese ederek- ölçümünden de bahsetmiyor? troop olarak tanımladığı kesime bi hayli kızmış diye değerlendiriyorum; 1000 kişinin çalıştığı projeden bahsediyorsun, kaç tane genius bulabilirsinki? ya da bulsan, seninle çalışacağını nereden biliyorsun? troop dediklerin olmasa o koltukta oturamazdın, hatta o kitabı da yazamazdın. *yarısına kadar sabrettim okudum, diğer yarısında çok daha az sabırlı oldum ve hızlıca okudum. okumayıp, okumak için fırsat kollayanlara önerim, özet mahiyetinde olan 18.bölümü -propositions... true or false?- okuyun ve bırakın.umarım 2 yıl sonra bu entryi ağlayarak editlemem.
(ip atlayan dana - 2 Ocak 2010 20:25)
efsane bir kitap. o kadar efsane ki computer history museumda google serverlarının, craylerin, eniacların arasında bunu da bir kopyası sergileniyor.
(elcezire exclusive - 4 Ocak 2010 15:45)
geç kalmış bir projeye insangücü eklemenin, işleri daha da karmaşıklaştırabileceğini anlatır.bence, en basit ve en çarpıcı örneği ise şudur;1 kadın 1 çocuğu 9 ayda doğuruyorsa, 9 kadının bir araya gelip 1 çocuğu 1 ayda doğurması beklenemez.malesef tamamı türkçe'ye çevrilmemiş. pekçok kaynakta da bu serzeniş var ama çeviren yok. sanırım an itibariyle, ben de bu zincire bir halka oldum.iş bu sebepten, kitaptaki en çarpıcı 7 maddeyi de orjinal haliyle eklemek ister bu beden;1 – my rule of thumb is 1/3 of the schedule for design, 1/6 for coding, 1/4 for component testing, and 1/4 for system testing.2 – a team of two, with one leader, is often the best use of minds.3 – brooks’s law: adding manpower to a late software project makes it later.4 – second-system effect : the second is the most dangerous system a person ever designs; the general tendency is to over-design it.5 – the project manager’s fundamental job is to keep everybody going in the same direction.6 – the bearing of a child takes nine months, no matter how many women are assigned.7 – if a 200-man project has 25 managers who are the most competent and experienced programmers, fire the 175 troops and put the managers back to programming.yazılım geliştirmeyle ilgileniyorsanız, şuradan bir bakın isterseniz...
(hezcartes - 13 Aralık 2011 13:38)
gecikmis bir projeye yeni eleman eklemenin neden o projeyi cokuse goturecegini cok guzel anlatan kitap. ayrica ilk bolumlerinde yazilim gelistirmenin neden tatmin edici bir is oldugu uzerine bazi gorusler sunar. isimden sikildigim zamanlarda tekrar goz attigim goruslerdir bunlar.
(omniheurist - 24 Ocak 2004 12:06)
yazlim projelerinin incil'idir. ote yandan yazilim projelerinin yazilimdan ziyade neden insanlar ile ilgili oldugunu da gordugum en iyi anlatan kitaptir. iyi bir organizasyon (project/product yonetimi) ve requirementslarin iyi anlasilmasini sart kosar. proje yonetimi/is analistligi gibi islerde mesgul olan herkesin okumasinin sart oldugu kitap.
(scannegro - 8 Ekim 2018 13:13)
türkiye'deki fiyatı oldukça pahalıdır.
(iphoneumvar - 8 Ekim 2018 13:18)
Yorum Kaynak Link : the mythical man-month