• "entrylerinin yuzde doksanına "walla.." seklinde baslayan sozluk devesi*"
  • "şu an itibarıyla sağı solu önü arkası parça pinçik hatun olmuş ibibik.kimin yavuklusu? *"




Facebook Yorumları
  • comment image

    16 yaşında sarhoş olup arkadaşın babasının arabasını kaçırıp gece 3:30 gibi polise yakalaninca, şoför elemanın gaza basıp kaçmaya çalışması ve 1 km kadar ilerde kaza yapması üzerine, polisler siren çalıp yanımıza gelirken, bize dönüp "beyler ölü taklidi yapın" demiş, eğer ölü taklidi yaparsak polisin "bırak ölmüş bunlar ihsan" deyip gideceğini düşünmüş insan bozması.

    ayrıca polisler bizi kovalarken de yakalanacağımızı anlayıp, pencereden bira şişelerini dışarıya fırlatan, bu yaptığı işi gören polislerin yakalandığımızda bu şişeleri arabada bulmalarının daha kötü olacağını düşünen part-time insan.

    bütün bu olaylar geçerken pijamasıyla olan insan.


    (lordofdrinks - 19 Mayıs 2004 23:29)

  • comment image

    headhunter

    türkiye çapında tanınmış bir şirketiniz var diyelim ve bu şirketinizde üst tepe yönetimde değişime ihtiyacınız var. peki siz ceo, cfo gibi pozisyonlarda iş ilanını nasıl verirsiniz? evet bildiniz ilan vermeyerek! headhunter’lar sizin yerinize devreye girer ve aradığınız yöneticiyi size bularak getirirler.

    headhunter insan kaynakları alanıyla ilgili bir ünvandır ve yönetici isteyen firmalara yönetici bulan kişilere denir. birebir türkçe çevirisi ''kelle/kafa/beyin avcısı'' olarak geçer ama buradaki anlam karmaşasına bir açıklık getirelim. burada bahsedilen head kelimesi kafa manasına kullanılmıyor, bir yönetimin en üstü manasında kullanılmaktadır "head of finance" gibi.

    headhunter unvanında ki kişilerin yaptığı tek şey ceo, cfo gibi üst segment executive yöneticileri avlayıp doğru şirketlerle buluşturmaktır.

    peki üst yönetici nasıl bulunur?

    en üst segmentteki bu tarz unvanlarda bir arayış olduğunda işlemler genellikle kapalı kapılar ardında yapılmaktadır. diğer tüm mesleklerde olduğu gibi kariyer sitelerine ilan verilmemektedir. yani siz hiç kariyer.net, yenibiris.com, elemanonline.com’da ceo aranıyor ilanına denk geldiniz mi?

    ik danışmanlık hizmeti veren firmalarla görüşülür ve öncelikle aranan kişinin yetkinliklerinin bir tanımı yapılmaktadır. daha sonra headhunter’lar tüm kaynaklarını kullanarak ön araştırmaya başlar. genelde süreçte diğer rakip firmaların yöneticilerine transfer teklifi yapılarak aklını çelme yöntemleri de uygulanmaktadır.tüm kaynaklar kullanılarak uzun liste oluşturulur. daha sonra referans araştırması, yetkinlik, ikna gibi süzgeçler süzülerek kısa liste oluşturulur. daha sonra gizli yürütülmek kaydıyla görüşmeler gerçekleştirlir. 10-20 yıllık yöneticilik yapmış kişilerin mülakatına haliyle ik uzmanı giremeyeceği için üst segmentteki yöneticiler için devreye headhunter'lar girer. yani filleri avlayan mamut gibi bir şeydir bu headhunter'lar.

    headhunter’lar genelde danışmanlık firmalarında çalışırlar. recruitment'ler den tek farkı, recruitment'ler küçük kumlarda oynarken headhunter'lar büyük abileri avlarlar!

    headhunter’lar en üst segmentte yöneticilerle görüşmeler yaptıkları için düşünülen adaylar ve yapılan görüşmeler kapalı kapılar ardında olmaktadır. adaylar da yapılan teklifleri değerlendirirken şirketin itibarı ve sektördeki konumu, sektörün potansiyeli, pozisyonun sorumluluk ve yetki alanının genişliği, yönetecekleri işin cirosal büyüklüğü, yönetecekleri ekibin kalitesi ve büyüklüğünü göz önüne alıyorlar. ücret ve yan haklar genellikle en sonda yer alıyor çünkü ilk saydıklarımız mevcutsa, tatmin edici bir ücret de zaten kendiliğinden geliyor.

    peki headhunter’lar ne kadar ücret alırlar?

    alınan hizmet bedeli, yerleştirilen adayın yıllık brüt ücretinin 1/4’ü ve 1/3’ü arasında değişiyor. bu çok değişken rakamlardan oluşur. normal bir danışmanlık firmasında ücret skalasında görüşme yapılan adaylar işe alınırsa brüt ücretlerinin %10’u, %15’i alınmaktadır. aynı mantıksal ücret ve hizmet bedeli de headhunter’da geçerlidir.tabi ki bir headhunter’ın piyasada bilinirliği, kıdemi gibi konularla ücretler değişebilir.

    garanti süresi var mıdır?

    bir tepe yöneticinin, yerleştirildiği pozisyonda ne kadar uzun kaldığı headhunter’ların başarı kriterlerinin başında geliyor. ancak uzun vadeli olmayan eşleştirmeler yaptıkları da oluyor. çoğu, yerleştirdiği aday için garanti süresi uyguluyor. bu süre 6 ile 12 ay arasında değişiyor.

    headhunter’da etik kurallar nelerdir?

    temel kural, iki taraf açısından gizliliktir. bu tarz tepe yönetimde değişen hamleler yapmak hem şirket hem de aday açısından gizli yürütülmesi gereken süreçlerdir. bu gizliliği sağlamak için pasif güvenlik dışında bazı executive search şirketleri yeni tanıştığı adaylarla gizlilik sözleşmesi imzalabiliyor. dikkat edilmesi gereken bir konu da, adayı sessizce bulmaktır. aslında bu işler biraz da futbol piyasasındaki büyük transfer çalışmalarına benziyor. günümüzde messi barcelona’dan real madrid’e transfer olmak istediğinde nasıl bir gizlilik çalışması yapılacaksa aynı şey business dünyası içinde geçerlidir hele ki executive ve director pozisyonları için.
    gizlilik demişken çoğu zaman adaylarla headhunter’ların görüşmeleri şehrin dışındaki otellerde gerçekleşmektedir.

    eğer sizin de unvanınız ceo, cfo, director gibi üst segmentte bir pozisyonda ise executive avcısı headhunter’ların radarına takılıp, bir sabah swissotel’de kahvaltı ederken iş teklifi alabilirsiniz.


    (herkese benden cay shakira yok - 25 Nisan 2016 20:24)

  • comment image

    1-eğer birisi linkedin profilinizi her gün 2 saatte bir kontrol ediyorsa ve size zırt pırt uyarı geliyorsa bilin ki o acemi recruitment assistant'dır.

    2-eğer birisi linkedin'de iletinizi (iş arıyor) şeklinde değiştirdikten sonra profilinizi 1 kere görüntülemişse o kıdemli recruitment consultant'dır.

    3- eğer siz daha işten ayrılıp istifa dilekçesini yazmadan birisi linkedin'de gizli ayarda profilinizi görüntülemişse bilin ki o bir headhunter'dır. merak etmeyin siz daha işinizden ayrılmadan o size bir iş bulur =))


    (herkese benden cay shakira yok - 13 Haziran 2017 22:42)

  • comment image

    ilk sarhoslugumu gormus insan.*** 2.5 kadehle sarhos olmam yetmiyormus gibi, bir de bu ve yandaslari ben ayilana kadar dalga gecmislerdir benle.
    alinganligimi kendisine eglence malzemesi yapmis, aglatana kadar benle ugrasmis*, ilk universite arkadaslarindan.
    the rise of sodom and gomorrah isimli enfes sarkiyla tanismami saglamis muzik adami.
    t cetvelimin uzerine nakis gibi adimi islemis hattat, senin yuzunden igrenc anilarla dolu o t cetvelini sakliyorum hala!
    rock the nations'da bira kuyrugunda beklerken kirmizi burnuyla karsilastigim satanist.
    simdilerdeyse su grenoble koyune gelmek icin calismalarda bulundugunu soyluyor ama, hala bekliyoruz...

    ha bir de; "ya koskoca kutsal bilgi kaynagi! neden benim adima bir entry bile yok?!" seklinde bik bik'lememi sabirla dinlemis, en sonunda da "yeter ulan!" yerine "bir de simdi bak bakalim." demis sozluk yazari.**


    (deep in dark - 10 Mart 2005 13:21)

  • comment image

    sefasına düşkün bu küçük beyimiz her ne hikmetse seferiliğe merak salmış, çadırını sırtına attığı gibi alçak topraklara yollanmıştır. eh sefasına düşkün dedik ya, kampın en kral çadırını en kral mekana konuşlandırmış sucuk-ekmek ziyafeti (gerçeği olmasa bile en azından hayali) ile ortam yerlilerini mest etmiştir. graspoplarda festivalin bütün sağlık görevlilerini başına toplamayı başararak barnak ameliyaatına girmiş, hizmetten memnun kalmayarak bu rutini gidilen her şehirde tekrarlamış ve yüzük parmağını tatilin odağı haline getirmiştir. steward tabir edilen kiltinin altına musallat olan sapık hollandalı kadınlara karşı namusunu kanının son damlasına kadar savunmuş ancak teknolojiye kurban giderek bir cep telefonu kamerasına yenik düşmüştür. kahramanımızın maceraları burada bitmemiş amsterdam'da kuşum aydın'la aynı sahneyi (olmasa bile aynı havayı) paylaşarak, akbabadan kaçarken dev bir bufaloya ebelenerek, bir miktar alkol sonrası steve harris'i madonna'yla karıştırıp kendisinden kesme alarak, kankası jorn* dayak yemek üzereyken fan'ı ayarına yatıp hunharca hırpalanmaktan kurtararak, tam techizatlı kameraman cevat kelle edalarında elindeki 80lerden kalma fotoğraf makinasıyla profesyonel fotoğrafçılara caka satarak ve her zamanki gibi "alkolik hareket engellenemez" nidalarıyla alkolün tavanına vurarak gönüllerde taht kurmuştur. bundan sonraki hedefim kendisini safariye götürüp börtü böcek hayatını inceletmektir...


    (shapeshifter - 21 Temmuz 2005 11:17)

  • comment image

    kod aralarına

    'eger mainpageservisi degilse hata verir mi kontrol et. hata veriyorsa kontrolunu yapıp delete et...comment copyright by go***n headhunter me***r

    'secilen servisin butun itemlarini getirecek olan select fonksiyonunu unutursan bozusuruz

    gibi commentler yerleştirebilen bir garip anadolu çocuğu olabiliyor bazen.


    (saldirgan kiraz - 27 Temmuz 2005 15:57)

  • comment image

    istanbul'dan kendisi için siradaki güzide eseri istetmis olduğum vatan evladi, türk silahli kuvvetleri mali...

    "bende özledim ben deeeeee
    resmin var şu an elimdeeeee
    sana koşmak isteriiiğiiiim
    derman yok dizlerimdeeeee"


    (shapeshifter - 21 Ocak 2006 13:49)

Yorum Kaynak Link : headhunter