Çıkış Tarihi     : 01 Ocak 1800 Çarşamba, Yapım Yılı : 0
Türü                : Komedi
Ülke                : İspanya
Yönetmen       : Javier Capitán (IMDB), Carlos Herrero (IMDB)
Senarist          : Eloy Salgado (IMDB),Enrique Sanz (IMDB),Fernando Costilla (IMDB),José Antonio Boada (IMDB),Mariano Carreño (IMDB),Miquel Àngel Ferrer (IMDB),Fernando Gamero (IMDB),Gabriel García-Soto (IMDB),Ricardo Groizard (IMDB),Miguel Ángel Lamata (IMDB),Ilde Llanes (IMDB),Antonio López (IMDB),Javier Pilar (IMDB)
Oyuncular      : Félix Álvarez (IMDB), Javier Capitán (IMDB), Florentino Fernández (IMDB), Patricia Conde (IMDB), Miki Nadal (IMDB), Inma del Moral (IMDB), Maribel Casany (IMDB), Alicia Ramírez (IMDB), Sergi Mas (IMDB), Marilyn Torres (IMDB), Aitor Alonso (IMDB), Joaquín Almunia (IMDB), Pasqual Maragall (IMDB), Federico Trillo (IMDB), Jordi Pujol (IMDB), Laetitia Casta (IMDB), Miguel Bosé (IMDB), José Luis Rodríguez Zapatero (IMDB), Mustafá Aberchán (IMDB), Antonio Banderas (IMDB), Camilo José Cela (IMDB), Àlex Crivillé (IMDB), Rama Lama Din Don (IMDB), Rosa Díez (IMDB), El Gran Wyoming (IMDB), Manuel Fraga (IMDB), Aíto García Reneses (IMDB), Melanie Griffith (IMDB), Daryl Hannah (IMDB), Mika Häkkinen (IMDB), Marcelino Iglesias (IMDB), Santiago Lanzuela (IMDB), Josep Piqué (IMDB), Mariano Rajoy (IMDB), Lolo Sainz (IMDB), Manuel Santana (IMDB), Sergio Scariolo (IMDB), Santiago Segura (IMDB), Eduardo Zaplana (IMDB), Javier Arenas (IMDB) >>devamı>>

El informal ' Dizisinin Konusu :
El informal is a TV series starring Félix Álvarez, Javier Capitán, and Florentino Fernández. A TV news broadcast with a humorous touch hosted by Javier Capitán and Florentino Fernández. It featured parodies, ironic reviews, etc. of...


  • "sosyal kontrol; normlarda ki (yazılı/yazısız) temel amaçtır."




Facebook Yorumları
  • comment image

    kendi kendini frenleme manasına gelen otokontrol’ün bir üst versiyonu. içinde yaşadığın toplumun seni ve senin ürünün olan davranışlarını kontrol etmeye çalışması, genelde bunu başarması. senin de davranışlarını sosyal çevrenin sana çizdiği sınırlar dahilinde oluşturman. bir nevi; sen araba kullanırken, arabadakilerin zırt pırt “oğlum az yavaş, önüne baksana biraz, ay ay ay, gitti canım çiçekler” diye feryat edip zırt pırt el frenini çekmeleri, direksiyonu sağa sola çevirmeye çalışmaları, vites küçültmeleri vs. sonuç; koyun gibi bir toplum. senin güya yoldan çıkmamaman için seni soktukları yolda seyrederken aslında kendi yolunu kaybetmen..


    (balancedblue - 30 Aralık 2010 23:07)

  • comment image

    ing. social control

    sosyal kontrol sosyolojinin en temel kavramlarından biridir.
    özellikle toplumdaki eşitsizlikler ile iktidara ve kurallara uyma noktalarında kendini gösterir.

    sınıflar arası eşitsizlikleri ele alalım, bunlar nasıl toplumda devam edebiliyor aynı şekilde yıllar boyu? bu sorunun cevabı 3 hatta 4 kavram ile açıklanabilir
    1- toplumsal tabakalaşma (social stratification)
    2- toplumsal tabakalaşmaya bağlı olarak sosyal mobilite
    3- toplumsal çatışma (social conflict)
    4- sosyal kontrol

    sosyal kontrol burada hakim sınıfın düşünce, inanç ve mantalitesini geri kalan insanlara kabul ettirmek için elinde bulundurduğu güçleri temsil eder. bu formal ve informal olabilir.

    mesela eşcinsellerin durumuna sosyal kontrol açısından bakalım:
    formal olarak, eşcinseller hukuken evlenememektedir.
    bir eşcinsel erkeğin, diğer erkeğe cinsel ilişki teklifi haksız tahrik olarak alınabilir ve ceza azaltılır. (ama bir kadın bir erkeğe teklif ettiği vakit bu direkt tahriktir?)
    yani hukuk da bir sosyal kontroldür.
    ayrıca hukuka aykırı davranışlarda bulununca ortaya çıkan polis, jandarma ve (düşük ihtimalle) askeri kuvvetler de formal sosyal kontrolün ögelerindendir.

    informallere bakarsak, bunlar toplumun içinden gelmektedir.
    eşcinselleri aşağılama, hor görme, ezme, dedikodu yapma hatta bazı bazı namus kisvesi altında eşcinsel olduğu öğrenilen çocuğu öldürme informal sosyal kontroldür.

    kişilerin ve sistemin kendini tekrar üretmesine ve kuralların çiğnenmeden kalmasına yardımcı olur sosyal kontrol. toplumun, ailenin, arkadaşların, çevrenin kendisini kabul etmeyeceğine olan inançtan kişinin kendisini bastırmasıdır. bir nevi süperegodur.

    ayrıca sosyal kontrol zorlayıcı bir güç (bkz: polisler) olabileceği gibi eğitim, din, medya ve politika kanalı ile de yerini bulabilir.

    bu arada belirtmek gerekir ki, formal sosyal kontrol genellikle daha modern, komplike ve heterojen toplumlarda görülür, zira çeşitliliğin çok olduğu bir toplumda davranış da çoktur ve her zaman içten tepki kontrolü sağlamaz. ama homojen ve basit toplumlarda (yani herkesin birbirine çok benzer yetiştirildiği kesimlerde, eski köyler gibi gelir bana hep) informal sosyal kontrol daha ön plandadır.


    (ornitorenkus - 29 Nisan 2013 17:10)

Yorum Kaynak Link : sosyal kontrol