Süre                : 1 Saat 32 dakika
Çıkış Tarihi     : 15 Eylül 2016 Perşembe, Yapım Yılı : 2016
Türü                : Komedi,Drama,Romantik
Taglar             : Kaba mizah,orta parmak,Sahte,Kuyruk,sefil hayat
Ülke                : Avustralya
Yapımcı          :  Stella Rose Productions , Redman Entertainments
Yönetmen       : Tim Ferguson (IMDB), Marc Gracie (IMDB)
Senarist          : Edwina Exton (IMDB),Tim Ferguson (IMDB)
Oyuncular      : Xavier Samuel (IMDB)(ekşi), Morgan Griffin (IMDB)(ekşi), Melissa Bergland (IMDB), Lincoln Lewis (IMDB)(ekşi), Eddie Baroo (IMDB), Travis Jeffery (IMDB), Damian Hill (IMDB), Christie Whelan (IMDB), PiaGrace Moon (IMDB), Thomas Blackburne (IMDB), Tessa James (IMDB), Aileen Huynh (IMDB), Aaron Tsindos (IMDB), Adam Briggs (IMDB), Madeleine Vizard (IMDB), Brendan Bacon (IMDB), Shanon Kulupach (IMDB), Brodie Derrick (IMDB), Lisa Kowalski (IMDB), Stella Gracie (IMDB), Chris Fortuna (IMDB), Brooke McClymont (IMDB), Mark Nicholson (IMDB), Dorje Swallow (IMDB), Kaden Hartcher (IMDB), Seb Muirhead (IMDB), Teyha (IMDB), Johnathan Peck (IMDB), Tara Cook (IMDB), Alana Lavery (IMDB), Bailey Ciavarella (IMDB), Eva James (IMDB), Blake Borcich (IMDB), Rhiannon de Rohan-Thomas (IMDB), Cris Todd (IMDB)

Spin Out (~ Circle Work) ' Filminin Konusu :
Spin Out is a movie starring Xavier Samuel, Morgan Griffin, and Melissa Bergland. Let Love Take You For A Ride.


  • "bulgarca aids anlamına gelen sözcük.(bkz: sindrom na pridobita imunna nedostatıçnost)"
  • "formula 1 pilotlarının "ha siktir" demesine yol açan negatif atraksiyon."
  • "arabayla 180 ve üstü derecede ani yuvarlaklar cizilmesi bi arkadasin "dön baba dönelim hacılara gidelim" die yorumladığı olaya verdiğimiz ad..."




Facebook Yorumları
  • comment image

    kurguya ağırlık veren, hatta baya baya kurgu dersi veren; klişe otantik, romantik, pencereden bakan genç kız, yağmurda hızlı çekim vs gibi elementler ile duygusal ve etkileyici olmaya kasıp bayan yüz binlerce short yapımın arasından güneş gibi sıyrılan gavur ellerde icad edilmiş en sağlam kısa filmlerden birisi. öyle ki dj falan konusu taşıması bile engelleyemedi benim onu sevmemi.


    (hydra headed monkey - 21 Haziran 2009 18:09)

  • comment image

    simdi quantum fiziginde bu da garip bi olay..normal makro boyutlarda objeler veya diyelim gezegenler acisal bi momentumlari veya manyetik alanlari olduklari icin spin ediyorlar..parcaciklarin da kendi acisal momentumlari ve cok ufak olsa da manyetik olaylari oldugu icin onlarin da bu ozelligine spin denilmis..ama aslinda bu parcaciklarin spin falan ettigi yok..parcaciklarin spini ise 0, 1/2, 1, 3/2 vs carpi planck sabiti/2pi'nin tam katlari olarak olculuyor..


    (cressida - 31 Ekim 2000 17:37)

  • comment image

    neil rackham tarafından 70'lerde geliştirilmiş ve hala kimsenin eline su dökemediği pek aşmış bir satış tekniğidir, hatta davranışsal bir modeldir. rivayete göre xerox, ibm, at&t gibi firmalar neil rackham'ın kapısını çalarak satış performanslarını nasıl artırabilecekleri konusunda kendisinden yardım istemişlerdir ve neil abi de psikologlardan oluşan bir araştırma ekibini bu şirketlerin 1,5 yıl içinde gerçekleştirdikleri toplam 6000 satış ziyaretine göndermiştir. bu psikologlar binlerce görüşmenin her bir saniyesini değerlendirmişler ve spin metodunu geliştirmişlerdir. gel zaman git zaman araştırılan satış ziyareti 35000 lere çıkmış ve spin 40 ülkede 30 dilde verilir olmuştur. fortune 500 şirketlerinden spin eğitimlerini almayan kalmamıştır. 90'ların başında kendini emekli eden neil rackham şu anda abd de de virginia da yüzlerce hektarlık bir at çiftliği ve şarap bağlarının içinde mutlu mesut yaşamaktadır. arada kotler gibi duayen abilerle harvard business review da makaleler yazmaktadir. kurduğu şirket huthwaite de spin eğitimlerini hala vermektedir. spin satın alma sürecindeki alıcı ve satıcının davranışlarından yola çıkan bir teknik olduğu için de hiç eskimemektedir. lacivert takım ile beyaz gömlek giyin, aktif dinleyin, müşterinin gözlerinin içine bakın, pozitif olun, sırıtın gibi gerzekçe önerilerden ibaret satış eğitimlerinden kendini pek bir ayırır ve asıl mevzuyu derinlemesine anlatır. yine bir rivayete göre türkiye ofislerini yakın bir zamanda açmışlardır.

    (bkz: huthwaite)


    (bozucuk - 1 Eylül 2012 18:58)

  • comment image

    quantum fiziğinde parçacıkların manyetik alanla etkileşmesini sağlayan içsel özelliğine verilen ad.

    klasik mekanikte analoğu yoktur, bu yüzden zor anlaşılacağı varsayımı ile hocalar hiç anlatmamayı tercih ederler. 1920'li yıllarda açısal momentumun quantizasyonunu gözlemlemek amacı ile yapılan bir deneyde tesadüfen gözlenmiştir.

    nasıl ki parçacıklar elektrik alanla sahip oldukları artı ya da eksi yükleri dolayısıyla etkileşiyorlarsa, manyetik alanla da sahip oldukları spin dolayısı ile etkileşiyorlar diyebiliriz. yukarda sözü edilen deneyde, gümüş atomları manyetik alana bırakılmış ve bu atomların iki zıt yöne doğru yöneldikleri gözlenmiştir. (bkz: stern gerlach deneyi) (bkz: space quantization)


    (eksik etek - 30 Kasım 2012 01:33)

  • comment image

    iki atom evrenin iki ayrı ucunda oldukları zamanlarda bile birbirlerini nasıl anında etkilerler? bunlar ışık hızını aşarak aynı anda nasıl iletişime geçiyorlar? bu kuantumda "yerel olmama" olarak adlandırılmaktadır. bu yerel olmamanın altında kuantum dolanıklılık vardır ki bu kuantum mekaniksel bilgiler gerektirmektedir. ki dolanıklılık yani quantum entanglement dediğimiz şey heisenberg belirsizlik ilkesini bertaraf eder. o nedenle birbirinden çok çok çok uzak iki elektronun nasıl iletişimde olduklarını anlamanın en basit yolu spin'dir.
    spin yalnızca kuantum dünyasında tanımlı bir özelliktir (tabi makro evrendeki spin, dönü hareketi ile kuantumdaki spin kavramının aynı olmadığını bildiğimizden diyoruz bunu.) bazı kaynaklarda spine sahip parçacıklar, küçük topaçlar gibi kendi etraflarında döner gibi davranır gibi şeyler yazılmıştır. fakat makro evrendeki spinden farkı dönmemeleridir! farklı spinlere sahip parçacıklar vardır. en düşük spin ise elektrona aittir, bu da onun iki yönde dönmesini sağlamaktadır (hiç dönmüyor olsalar da!) eğer ki biri saat yönünde, diğeri saat yönünün tersinde bir spine sahip iki elektron birlikte yartılırsa elektronların toplam spini 0 eder. bu türden bir sistemin toplam spininin değişemeyeceğini söyleyen bir doğa kanunu vardır. evet evet o. açısal momentumun korunumu.


    (kuark - 29 Eylül 2018 21:44)

  • comment image

    kalem etrafına bakır bir tel sarınız ve telden elektrik akımı geçiriniz. sonra bundan yanyana iki tane koyunuz. göreceksiniz ki bu iki kalem aynı mıknatıs gibi birbirini itip çekiyor. buradan hareket eden yüklü şeyler (mesela elektron) manyetik alan yaratır sonucuna varıyoruz.

    bir zaman önce elektronları leblebi gibi atıp tutma lüklsünü elde ettik (bkz: katot tüpü). şimdi şöyle yapıyoruz: evdeki televizyonu parçalara ayırıyoruz (zaten bir boka yaramaz bir alet). bir yüzeyine "ekran" dediğimiz tüpü dışarı çıkartıyoruz ve münasip yerine elektrik veriyoruz. bu, tüpün ince kısmından ekran kısmına elektronların fırlamaya başlaması, ve bizim ekranın ortasına doğru tek bir parlak nokta görmemiz demek.

    ahanda. şimdi televizyon tüpünün ortasına doğru bir yere ilk başta bahsettiğimiz bakır tel sarılı kalemimizi (veya alelade bir mıknatısı) yaklaştıralım. fırlamakta olan elektronlar "hareket eden yüklü şey" olduğu için manyetik alandan etkilenip ekranın başka yerine düşecek. bu gayet beklentilerimize uygun. evet.

    ama ekrana yakından bakınca tuhaf bir hal farkediyoruz. ilk başta bir noktam var iken telli kalemi yaklaştırınca bu nokta ikiye ayrılıyor. fırlayan elektronların "fırlamak" tan başka icra ettiği bir hareket mi var yörüngesini saptıran?

    bu sorunun cevabını kimse bilmiyor, ama o harekete şimdilik "spin" diyelim, güya elektron kendi etrafında dönüyormuşçasına.

    şimdi yalnız şöyle bir tuhaflık göze çarpıyor hemen. elektron dediğin bildiğin topun küçükçesi ise, bu toplar niye kendi etraflarında çeşit çeşit hızda dönmesin? ben ekran üzerinde niye düz bir çizgi değil de yalnızca iki tane nokta görüyorum? demek ki elektron topu ancak saat yönünde ve tersi yönde ve ancak v hızıyla dönebiliyor. benim mıknatıs da bunları ayıklayıveriyor.

    diyelim ki ağır başlı ve mülayim bir insanım ve her nasılsa bu açıklamayı kabul ettim. yine de bir bit yeniği var bu işte, çünkü evren dediğin yersiz yönsüz aşağısı yukarısı olmayan bir ortam; saat yönü hangi yön ola ki? saati masaya koyarsam "saat yönü" havaya bakar. saati duvara asarsam saat yönü beni gösterir. bu elektron "yukarı" ile "aşağı" yı nasıl seçiyor?

    telli kalemi değişik açılarla doğrultuyorum tüpe. kalemin açısını değiştirdikçe ekrandaki noktalar da öyle açı değiştiriyor. "ah" diyorum. "spin ölçeceğim diye adamın dönüş yönünü etkiliyormuşum meğerse".

    ama neticede anlaşılıyor ki elektronun dönüş yönünü bozmamak için ne yaparsan yap, dokunmadan ölçmek için ne kadar akıllı deneyler tasarlarsan tasarla farketmiyor. spin vektörünün (yani dönüş yönü) hangi bileşenini ölçersen ölç (x, y, z, abuzambak) yalnızca iki olasılıkla karşılaşıyorsun: yukarı ve aşağı. ama dönüş hızı her zaman sabit.

    öyle bir saçma sapan evren işte.


    (dcv - 9 Şubat 2006 02:06)

  • comment image

    klasik mekanikte cisimlerin 2 çeşit açısal momentumları vardır, spin de bunlardan biridir. ilki bildiğimiz orbital olan yani bir yörüngede dolaşması sonucu oluşan momentumdur. diğeri ise cismin kendi ağırlık merkezi etrafında dönmesidir. fizikçiler bu 2. çeşit açısal momentuma spin demişlerdir. bazen spin açısal momentum da denir.


    (xeroquark - 4 Haziran 2006 00:55)

  • comment image

    arabayla 180 ve üstü derecede ani yuvarlaklar cizilmesi bi arkadasin "dön baba dönelim hacılara gidelim" die yorumladığı olaya verdiğimiz ad...


    (uni - 1 Şubat 2002 22:10)

Yorum Kaynak Link : spin