Çıkış Tarihi     : 11 Mayıs 2012 Cuma, Yapım Yılı : 2012
Türü                : Komedi,Cinayet
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  Junction Entertainment , CBS Television Studios
Yönetmen       : Stephen Surjik (IMDB)(ekşi), John Behring (IMDB)(ekşi), Mel Damski (IMDB)(ekşi), Dermott Downs (IMDB), Aaron Lipstadt (IMDB)(ekşi), Seith Mann (IMDB), Marc Roskin (IMDB), John Scott (IMDB), Michael Smith (IMDB), Larry Teng (IMDB), Jon Turteltaub (IMDB)
Senarist          : Cormac Wibberley (IMDB),Marianne Wibberley (IMDB),Craig Sweeny (IMDB)(ekşi),Jeff Lowell (IMDB)(ekşi),Tim Talbott (IMDB),Matt Ward (IMDB),Pam Davis (IMDB),John McNamara (IMDB),Douglas Petrie (IMDB)
Oyuncular      : Michael Ealy (IMDB)(ekşi), Warren Kole (IMDB)(ekşi), Sonya Walger (IMDB)(ekşi), Jack McGee (IMDB)(ekşi), Lyle Brocato (IMDB), Leslie Castay (IMDB), Vanessa Cloke (IMDB), Gary Grubbs (IMDB), Yohance Myles (IMDB), Indigo (IMDB), Kay Smith (IMDB), Allyson Leigh Jordan (IMDB), Randal Gonzalez (IMDB), Ronnie Hooks (IMDB), Robert Segari (IMDB), Alicia Coppola (IMDB), Elizabeth Chomko (IMDB), Kerry Cahill (IMDB), Sean Scarborough (IMDB), Liza J. Bennett (IMDB), Nora Zehetner (IMDB), Ed Begley Jr. (IMDB), Adam Kulbersh (IMDB), Marquita Terry (IMDB), Mustafa Harris (IMDB), Kaleti Williams (IMDB), Ned Yousef (IMDB), Z. Dieterich (IMDB), Wendy Clarice Jordan (IMDB), A.J. Leitell (IMDB), Brie Lybrand (IMDB), Joseph Uzzell (IMDB), Timothy Wyant (IMDB), Elizabeth Bogush (IMDB), Jeff Fahey (IMDB), Greg Germann (IMDB), Elizabeth Peña (IMDB), Dominic Purcell (IMDB), John Shea (IMDB), Brianna Brown (IMDB) >>devamı>>

Common Law (~ Haláli zsaruk) ' Dizisinin Konusu :
Common Law is a TV series starring Michael Ealy, Warren Kole, and Sonya Walger. Centers on cops Wes Mitchell and Travis Marks, who have a problem, each other. So their captain sends them to couples therapy.


  • "imrendigim ama ulkemizde uygulansa nice olur halimiz dedigim hukuk sistemi... bize kesinlikle uygun olmayan..."
  • "(bkz: civil law)"
  • "yazılı hukuk sisteminden farklı olarak mahkeme içtihatlarına ve uygulamalarına dayalı olarak gelişen, anglo - sakson hukuk rejimine verilen isim."
  • "(bkz: hukuk)"
  • "(bkz: içtihat)"




Facebook Yorumları
  • comment image

    imrendigim ama ulkemizde uygulansa nice olur halimiz dedigim hukuk sistemi... bize kesinlikle uygun olmayan...


    (mersinaki - 19 Temmuz 2008 13:25)

  • comment image

    yazılı hukuk sisteminden farklı olarak mahkeme içtihatlarına ve uygulamalarına dayalı olarak gelişen, anglo - sakson hukuk rejimine verilen isim.


    (muzakerat - 22 Ocak 2011 01:53)

  • comment image

    örf ve adetlerinde belirleyici olabildiği, kamunun değil bireyin ön plana çıktığı, bunların ötesinde jüri kavramının ortaya atılarak halkın da yargılamaya dahil edildiği bir hukuk sistemidir. bizde ve bütün bir avrupa kıtasında uygulanmakta olan kıta avrupası hukuk sisteminden ayrılan en güzel tarafı kişi hürriyetinin maksimum düzeyde korunmakta olmasıdır. bugün abd modelinde yer alan savcılık bile bizdekinden çok daha farklı olduğu nazara alındığında bir suç işlendiği anda sanığın hakim önüne çıkartılması için belirli süreler öngörülür. bizdeki modeldeyse ön soruşturmayı kolluk (emniyet, jandarma) yapmakta, fezlekeye bağlanıp savcıya gelmekte, savcı daha sonra soruşturmayı başlatmakta, ardından soruşturmayı yürütmekte, en nihayetinde iddianameyi hazırlayıp mahkemeye teslim etmektedir. kısacası ölme eşşeğim ölme durumu...
    anglo sakson modeldeyse savcı kamunun avukatı durumunda olup federal ve yerel kolluk kuvvetleri tüm soruşturmayı savcının talimatları doğrultusunda yürütüp tamamlar ve ardından yetkili savcı iddianameyi hazırlar. ve duruşmalar boyunca kamu avukatı (savcı) ile sanık avukatı (baro avukatı vs) eşit düzeydedir. bizde asliye ceza duruşmalarından hatırlanacağı üzere savcı ile hakim yanyana oturabilmektedir. uzmanı değilim bu tip konuların ancak anglosakson modele pek çok kişinin gıpta ile baktığını fark ediyorum. bence de iyi bir sistem.


    (41 - 13 Kasım 2011 00:41)

  • comment image

    ingiliz ve amerikan hukuk sistemlerine genel olarak verilen isim. continental european law (kara avrupasi) hukukunun karsiti. basitce aciklamak gerekirse; kanunlara ve sair mevzuata degil mahkeme kararlarina dayanan hukuk sekli vs.


    (still - 28 Mart 2001 12:08)

  • comment image

    yasa uygulayıcıların kanunlar yerine mahkeme içtihatlarını uygulamak suretiyle davaları çözdüğü hukuk sistemi. en önemli avantajı, değişen şartlara uygun hüküm verilmesi suretiyle hukuk düzeninin değişen şartlara kolaylıkla uyarlanabilmesi; kanunkoyucuyu beklemeye gerek olmaması ve böylece adaletin gecikmeksizin gerçekleşmesi. en önemli dezavantajı ise birbiriyle uyumsuz yargı kararlarının hukuk düzeninin istikrarını bozacak nitelikte olması. gerçi bu dezavantaj yüksek mahkemenin niteliğiyle giderilebilecek bir sorun. her ülkenin yüksek mahkemesi bizim yargıtay gibi değil ki amk hukukla alakasız bir biriyle uyuşmayan içtihatlar versin. dolayısıyla yargı sistemi ve yargı elemanları sağlam olan ülkelerde tıkır tıkır işleyecek olan ve bu nedenle kara avrupası sistemine nazaran daha adil olduğunu düşündüğüm bir sistem common law sistemi. bizim gibi memleketlerde ise kesinlikle uygulanamayacak sistem. zira 1) keyfilik almış başını gitmiş, 2) yargı elemanlarının kaliteleri malum, 3) avukatından hakimine araştırmayı sevmeyen hazıra alışmış bir milletiz.


    (denethor u yakmak icin catilan odunlar - 19 Ağustos 2014 04:43)

  • comment image

    gerçekten hukuk olan ülkelerde makine gibi işleyen hukuk sistemi. ancak bizim gibi hukuksuz ülkelerde "o hakim böyle demiş, aksini diyeyim belki benimki geçerli olur lan:')" diyen hakimler bol bol çıkacaktır. ol sebepten işlemez. hayatla iç içedir, günün koşullarına göre şekillenir. tecrübelere dayanır.


    (filth01 - 19 Ağustos 2014 04:51)

  • comment image

    common law ingiltere'de krallık mahkemeleri hakimleri tarafından oluşturulan örf ve adet hukukuna dayanan bir hukuk sistemidir. hakim tarafından oluşturulduğu için buna "judge made law" da denir. sadece ortaya çıkan uyuşmazlığa çözüm arayan, ilerisi için soyut ve genel hukuk kuralı koymayan bu sistemin menşei kralın otoritesine dayanmaktadır. yeniliklere kapalı, sert ve donmuş şekil kalıplarından oluşan ve hakkaniyeti gerçekleştiremeyen common law sisteminin uygulanmasında haksızlığa uğradığını iddia eden kişilerin krala başvurmaları üzerine bunların tanrı aşkına ve merhameten chanceller mahkemelerine (court of chancery) başvurmalarına müsade edilmiş ve hakkaniyete dayanan daha esnek ve daha az şekilci hakkaniyet hukuku (equity law) da common law ın yanında yer almıştır. 1975 yılında kabul edilen mahkemeler kuruluş kanunu ile bu ikilik ortadan kalkmış ve equity law, common law mahkemeleri tarafından da uygulanma olanağına kavuşmuştur.


    (thewarlord - 7 Kasım 2005 02:38)

Yorum Kaynak Link : common law