Septic Man ' Filminin Konusu : Septic Man is a movie starring Jason David Brown, Molly Dunsworth, and Julian Richings. A sewage worker gets trapped inside a septic tank during a water contamination crisis and undergoes a hideous transformation.
Saturn's Rings(2016)(7,9-16)
Fuck my Friends(2018)(7,0-11)
Hellmouth(2014)(5,4-222)
Animal(2015)(4,8-5766)
Harbinger Down(2015)(4,5-4898)
The Hexecutioners(2015)(4,1-422)
Ejecta(2015)(3,8-1278)
peritonun yüzey alanının neredeyse deri kadar olduğunu düşünürsek periton hücrelerinin kendi ürettikleri az miktarda sıvı ile dolu –aslında sıvı sürekli salınır ve absorbe edilir, dinamik bir denge vardır yani- bu boşluğa küçük bir noktadan bakteri girişi felakettir. çünkü bu kapalı ve sıvı ile dolu ortam –ki extrasellüler sıvının tüm komponentlerini içerir; izotoniktir, glikoz vardır- bakterinin çoğalması ve kolonize olması için bulunmaz fırsattır. geniş yüzey alanı bakteriye bir avantajı daha sağlar; tutunma. en önemli virülans faktörü olan tutunma bu uçsuz bucaksız yassı epitel tarlasında mutlaka biryerde gerçekleşecektir. hatta birçok noktadan olur bu. sonuç mu? sepsis. işte neredeyse beyin kadar nöron içeren enterik sinir sistemi buna karşı önemli bir önlem alır; infeksiyonun girdiği odaktan uzaklara yayılmasını sınırlar, barsak hareketlerini durdurur. işte bu paralitik ileustur. ikinci bir önlem de omentumun kendisidir. birşeyler omentumu olay yerine çeker ve güvenlik şeridi gibi etrafını sarmasını sağlar.
(iskelet gulusu - 6 Aralık 2011 20:09)
erken dönem antibiyotik tedavisi mortaliteyi azaltır. saatlerin bile önemi büyük. etkene ve kökene bakmadan 800 mg meronepem yapılabiliyor mesela. ben yapmadım ama daha iyi doktorlar yapıyorlar. şahsen bir gün deliryum tablosundaki hastaya tiamin yapalım dedim. tiamin ne dediler. o günden beri sadece augmentin yazıyorum. bence güzel ilaç.
(de nada - 21 Ocak 2015 17:35)
özetle sirs+enfeksiyon odağıdır.erişkinde sirs kriterleri;1)taşikardi2)hipotermi (<36) veya hipertermi (>38.3)3)>12.000 beyaz küre veya <4.000 beyaz küre veya >%10 bant formu4)takipne veya pco2<32
(de nada - 27 Temmuz 2015 10:58)
(bkz: septik şok)sirs+enfeksiyon odağı+hipotansiyon=septik şokseptik şokta tercih edilebilecek ilaçlar:-dopamin-dobutamin-norepinefrin-epinefrinayrıca septik şokta 300mg/günü aşmayacak şekilde prednol de öneriliyor.
(de nada - 27 Temmuz 2015 11:01)
bilançosu:yılda 8 milyon ölüm, her 3 saniyede bir ölüm.
(de nada - 14 Ağustos 2015 01:22)
2016 subatta kriterleri degisti sırs kalktı tusda beklenen sarkılardan sepsis 3.0
(supergucsuz - 2 Aralık 2016 13:14)
letalite/mortalitesi inanilmaz yuksek sistemik enfeksiyon. multiorgan disfonksiyonuna sebep olabilir. sirs puani iki ve üstü olan hastalarda acil antibiyotik+sivi tedavisine baslanmasi gerekir. tedavisinde antibiogrammina bakilarak en genis spektrumlu antibiyotikler kullanilir. örnegin meronopemedit: cortisol de tedavisi esnasinda ultima ratio olarak katecholamine sentezini stimule ettiginden onemli bir etmendir
(dr gurbetinho - 26 Nisan 2017 07:02)
michelangelo merisi da caravaggio'nun ölüm sebebi. son araştırmalar, ressamın gerçek ölüm sebebinin sepsis hastalığı olduğunu doğruladılar, dolayısıyla biyografisi de değişti ustanın.
(ramone - 14 Ekim 2018 06:47)
kana bakteri ya da toksin karışmasıdır. dünya genelinde her yıl yaklaşık olarak 8 milyon insan sepsis yüzünden hayatını kaybediyor.
(kucuk insomnik - 10 Kasım 2018 23:28)
bilinenin aksine bir hastalık olarak tanımlamak doğru değil. birçok faktöre bağlı olabilecek bir sonuçlar bütünü, bir klinik tablo/sendrom denebilir. birisi için “sepsis hastalığından öldü” demek yanlış. mantar sepsisine bağlı ölüm olabilir, idrar yolu enfeksiyonuna bağlı sepsis olabilir, karın içi enfeksiyona bağlı sepsisten denenilir ama sepsis bir hastalık değildir. sepsis vücudun şiddetli enfeksiyona verdiği ağır bir yanıttır. her enfeksiyona herkes sepsisle yanıt vermiyor. kimde ne zaman neden ortaya çıkacak net olarak bilmiyoruz. henüz aydınlatılamamış yönleri olsa da sepsisin bir tetiklenme ile başladığını biliyoruz. genellikle mikroorganizmalardaki bazı maddeler kana karıştığında bu tetik çekiliyor ve bu faktör ortadan kalksa bile vücutta durdurulması imkansız bir olağanüstü hal durumu başlıyor. sepsisi başlatan faktör değil, sepsisin kendisi, yani kendi savunma mekanizmalarımız çoklu organ yetmezliği ve dolaşım bozukluklarına yol açıyor. alerjik yanıt, otoimmün hastalıklar ve sepsis arasında çok fazla benzerlik var. hepsinde dışarıdan bir faktöre karşı kendi hücrelermizi harap eden abartılı bir yanıt söz konusu. tedavi zor. çünkü vücudun ateş, tansiyon düşüklüğü, savunma hücrelerinin artışı gibi yanıtlarını kortizon gibi antiinflamatuar ilaçlarla bastırmaya çalışsanız mikroorganizmalar baskın olacak; enfeksiyonla başedemeyecekin; bastırmasanız dolaşım ve solunum gibi hayati mekanizmalar bozulmuş. çok ince bir dengede ve çok yakın takiple, takım çalışmasıyla yürütülebilecek bir tedavi süreci. açıkçası sepsis bir yerde kendi kendini sınırlıyor ve tıbbi uygulamalar sadece bu süreci en hafif hasarla atlatabilmek için vücudu desteklemekle kalıyor diye düşünüyorum.
(freudiana - 3 Şubat 2019 21:54)
Yorum Kaynak Link : sepsis