Süre                : 1 Saat 54 dakika
Çıkış Tarihi     : 26 Ağustos 2011 Cuma, Yapım Yılı : 2011
Türü                : Aksiyon,Macera,Bilim Kurgu
Taglar             : comicbook movie,Yüzük,uzay aracı,yabancı,Büyülü yüzük
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  Warner Bros. , De Line Pictures , DC Entertainment
Yönetmen       : Martin Campbell (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Greg Berlanti (IMDB)(ekşi),Michael Green (IMDB)(ekşi),Marc Guggenheim (IMDB)(ekşi),Michael Goldenberg (IMDB)(ekşi),Greg Berlanti (IMDB)(ekşi),Michael Green (IMDB),Marc Guggenheim (IMDB)
Oyuncular      : Ryan Reynolds (IMDB)(ekşi), Blake Lively (IMDB), Peter Sarsgaard (IMDB)(ekşi), Mark Strong (IMDB), Tim Robbins (IMDB)(ekşi), Jay O. Sanders (IMDB)(ekşi), Taika Waititi (IMDB)(ekşi), Angela Bassett (IMDB)(ekşi), Mike Doyle (IMDB), Nick Jandl (IMDB), Dylan James (IMDB), Gattlin Griffith (IMDB), Jon Tenney (IMDB), Temuera Morrison (IMDB), Jeff Wolfe (IMDB), Lena Clark (IMDB), Jenna Craig (IMDB), Deke Anderson (IMDB), Griff Furst (IMDB), Garrett Hines (IMDB), Ritchie Montgomery (IMDB), Marcela Duarte Fonseca (IMDB), Douglas M. Griffin (IMDB), Armando Leduc (IMDB), Dane Rhodes (IMDB), Melanie Hebert (IMDB), Laura Cayouette (IMDB), Geoffrey Rush (IMDB), Michael Clarke Duncan (IMDB), Salome Jens (IMDB), Clancy Brown (IMDB), Tiffany Morgan (IMDB), Sharon Conley (IMDB), Lance E. Nichols (IMDB), Brooke Bezick (IMDB), Raymond Delaune (IMDB), Laura Flannery (IMDB), Bobby Holland Hanton (IMDB), Brock Patrick Kaufman (IMDB), Kennon Kepper (IMDB) >>devamı>>

Green Lantern ' Filminin Konusu :
Yeşil Fener Kolordusu olarak adlandırılan barış ve adalet koruyucuları, gizemli bir evrende yüzyıllardır var olan bir birliktir. Düzen koruyucusu bu savaşçı birliğinin her üyesinin süpergüçlü bir yüzüğü vardır. Parallax adındaki düşmanları evrendeki güç dengesini bozmaya kalkışınca, tüm evrenin kaderi, yeni asker Hal Jordan’na emanet edilir..Hal, yetenekli ve ukala bir test pilotudur. Yeşil Fenerliler, yüzüğün gücüne inanmayanlara saygı duymazlar. Ancak, Hal'a ihtiyaçları vardır. Kararlı ve iradelidir, ayrıca, diğer Yeşil Fenerli Savaşçılarda olmayan bir şeye sahiptir: insanlık. Eğer Hal yeni güçlerine bir an önce hakim olmayı öğrenir ve korkularını yenmesi için gereken cesareti gösterebilirse en büyük Yeşil Fenerli savaşçı olacaktır.


  • "her şeyi geçtim tek bir nokta gözüme battı;güneş neden o kadar küçük?!"
  • "- why green?+ murattir yeğenim murat.."
  • "tarkan'in salina salina sinsice klibinde canlandirmaya yaklastigi karakter."
  • "bıyık bırakan ırkın sadece insanlar olmadığını gösteren ilginç bir film."
  • "in brightest day,in blackest night,no evil shall escape my sight.let those who worship evil's might,beware my power,green lantern's light!"




Facebook Yorumları
  • comment image

    bazen çizgi romanları okurken ya da filmleri izlerken kendimden şüphe ediyorum.

    green lantern corps'da öyle hatunlar var ki inanılmaz seksi ve güzeller. ama uzaylılar lan ? yaratıklar bildiğin. zaman zaman tiksiniyorum kendimden böyle acaip şeylere ilgim var diye. pipime falan vuruyorum, terbiye etmeye çalışıyorum.

    arisia rrab, boodikka ve laira hariç tabi, onlar bildiğin uzay elfi. yirim.


    (youth gone wild - 17 Haziran 2011 17:52)

  • comment image

    yamulmuyorsam son zamanların en hızlı süper kahraman filmi.
    dikkat: aşağıdaki spoiler yüksek hız içermektedir

    --- spoiler ---

    hop kahramanı tanıd...hop yüzük geld...hop yeşil fener old...hop adamımız buna alışt...hop kötü adam ortaya çıkt...hop kahramımız eğitim ald...hop dünyadaki yarini kurtard...hop herkes onun gerçek kimliğini tanıd...hop büyük kötüyü halletti...hop bitti

    ---
    spoiler ---


    (utkuuu - 6 Eylül 2011 20:27)

  • comment image

    sıkılmadan izlenen ancak idare eder derecesinde bir süper kahraman filmi olmuş. ryan reynolds, hal jordan karakterine oldukça uymuş.
    izlerken aklımdan tek geçen "batman filmleri almış yürümüş, superman filmi seneye bomba gibi geliyor, e green lantern olmuş sayılır, madem böyle bir justice league filmi gelse, manyak olur yahu" idi.
    --- spoiler ---
    hayal gücünün sınırsız kullanılabileceği bir süper kahraman için, yüzükle yaratılan şeyler biraz vasat kalmış.

    ---
    spoiler ---


    (rukawa kaede - 25 Eylül 2011 20:24)

  • comment image

    ben green lantern olsam ilk yapacağım iş evrende o kadar tür ve gezegen bulunduğundan dolayı, elf ırkına benziyen ilk ırkın olduğu gezegene iner ve oranın en güzel yarini gezegenin kralından allahın emri peygamberin (hani türbe felan islam dininde de yeşil renk ağırlıklıdır ya) kavli ile isteyip, dünya ile o gezegeni kardeş yapardım ve ortaya bambaşka bir ırk çıkardı belki ama bilemedim neyse.


    (toutaku - 4 Ekim 2011 05:58)

  • comment image

    dün izleme şerefine ulaştığım bir süper kahraman filmi. evrenin koruyucuları yüzükler yaparlar ve yüzükleri evreni koruması için her galaksiden falan filan... ok güzel. oturup bu filmi oyunculuk, senaryo bilmemne açısından eleştirecek halim yok. öyle çerezlik, eğlencelik sinemadan da haz ediyorsan izle. saate baktırmıyorsa olmuştur.

    --- spoiler ---

    fakat bir noktaya çok takıldım ve değinmeden geçmeyeceğim. ulan evrenin koruyucuları var. düşünce ve istek gücünü gerçeğe dönüştüren potansiyeli sonsuz yüzükler var. bunları veriyorlar. evreni gezegen falan yiyebilen kötülerden koruyorlar. tamam amenna. bu yüzük bir şekilde bir insanı seçiyor ilk defa. bu da tamam.

    fakat bu nasıl gevşeklik ve rahatlıktır ulan! evren polisi gibi bir şey olmuşsun, uçuyorsun, düşüncenle jet uçağından, uçaksavara, otoyoldan, kılıca silaha her şeyi yapman mümkün, bir nevi galaksilerarası süper kahraman olmuşsun; şaşıran yok. adamın kendi şaşırmıyor, arkadaşları, manitası da şaşırmıyor. manitaya gelip durumu anlattıktan sonra eve bıraktığında; "işte hal sen çok iyisin ama neden her şeyden kaçıyorsun." gibi sikimsonik ucuz felsefeler. lan adam uçuyor ablacım bilmem farkettin mi? enerjiden oluşan yeşil kıyafeti var, isteyince havada otoyol yapıyor. buna mı takıldın? öbür gözlüklü arkadaşı da öyle. televizyoncular bile öyle lan. adam helikopteri yarattığı yarış arabasına bindirip havada yarattığı otoyolda gezdirdi. haberciler tv'de olaydan "gizemli kahraman helikopter kazasını önledi" diye bahsettiler. nasıl önledi lan manyaklar? bunu sormaz mısınız? havada yeşil enerjiden varlıklar meydana getiriyor. cem yılmaz misali "aynı bizim faruk. o da yeşil will gücüyle çok güzel madde yaratıp kötülerle savaşır ama işi iyi bulaşmaz bu mevzulara" havası var herkeste.

    uzay lan, uzay ordusu, yeşil düşünce gücü, uçaksavar, uçan adam, yeşil enerji kıyafeti... ne bileyim, dediğim gibi bu tip eğlencelik filmlerde pek fazla şeye takılmam ancak burada dikkat çekici derecede normal karşılandı olaylar.

    -aşkım dünyaya uzay gemisi düştü. içindeki uzaylı kişi ki aynı zamanda evrenin en büyük kahramanı bana yüzük verdi, şimdi istek ve düşüncelerimi yoğunlaştırarak sınırsız bir potansiyele ulaşabiliyorum, yokluktan nesneler yaratıp süper gücüm ve dayanıklılığım ile evreni koruyacağım.
    -hep böyleydin. bağlanmaktan korkma.
    -aşkım uzay diyorum, evrenin ordusu diyorum, yüzük diyorum, bak buraya uçarak geldik.
    -korkularınla yüzleşmelisin. her şeyden böyle kaçamazsın. kendine bunu yapma.
    -eeehhhh!!!!(otoyol yaparım mode on)

    ---
    spoiler ---


    (witchking - 5 Ekim 2011 18:51)

  • comment image

    filmdeki en büyük mantık hatası hal jordan'ın "ben daha bugüne kadar evrende bizden başka kimse olduğunu bilmiyordum" demesiydi. sayın hal jordan, superman ne lan ? at mı o ? superman !! bu filmi yazan çizen kimse kafam girsin sayın seyirciler. koskoca dc evreninin en önemli karakterlerinden birinin filmini çekiyorsun ve sanki bizim mahellede geçiyormuş gibi bir background hazırlıyorsun. dc evrenindeki, hatta şu yaşadığımız dünyada da, ilk süper kahraman superman'dir (jsa'yı saymıyorum). dakika bir gol bir adam krypton'lu olduğu söyler zaten. şimdi, eğer green lantern, superman'den önce bu olaya girdi diyorsan sevgili yönetmen ben de sana girerim. amına koyim bir kere gotham ya da metropolis falan demedi adam kahraman olunca.

    bak marvel'a, ne güzel her şeyi bağlıyorlar.


    (youth gone wild - 13 Ekim 2011 17:38)

  • comment image

    seyircinin, süper kahraman oluyorsun da buna şaşırmıyorsun kahrını başından sonuna kadar çektiği film. yok iki laf ben de patlamasan rahatlamayacam.

    --- spoiler ---

    takmışsın yüzüğü eline, gözünü açıyorsun başka bir gezegendesin. böyle duvarlar falan mağara gibi parlak şekilli teraslı açık bi' oda dışarda uçan robot gibi şeyler adamlar. sen aynadan kıyafetine şekil yapıyorsun. e oha. e yuh amk.

    ---
    spoiler ---


    (abartakus veritas gibi mi - 20 Kasım 2011 03:56)

  • comment image

    annemin anlattığına göre, daha konuşmayı bile bilmezken gidip sadece yeşil oyuncakları seçermişim. yeşil rengi kendimi bildim bileli beynimi uyuşturur gördüğüm anda. özellikle zümrüt yeşili. haliyle green lantern'ın fragmanını ilk gördüğümde aklım uçmuştu. film de öyle aman aman bir film değil ama sırf o yeşilin tonu yüzünden yüz defa daha seyredebilirim sanırım. ve yine muhtemelen adı yeşil fener değil de atıyorum mavi fener olsaydı, izlemek aklımın ucundan bile geçmeyebilirdi. saplantı sen nelere kadirsin.

    peşin not: neye kadir lan alt tarafı fazladan bir filmi gereksiz yere sevdim. neyse, kendi kendime bi havalara girdim de işte bak sırf yeşilin gazı yüzünden.


    (sinabey - 23 Kasım 2011 02:33)

  • comment image

    anladığım kadarıyla yüzük denen zıkkım dertten, kötülükten başka bir şey getirmiyor. yüzüklerin efendisi'nde böyle oldu. yerden bitme frodo'nun kestanesi direklerden döndü. filmde yeşil fener dostumuz dünyı kurtardı ama kestanesi dara girdi, yüzükle bütünleşene kadar anasından emdiği süt laktoz olarak geri geldi. gerçek hayata hiç girmek istemiyorum. nice arkadaşımın taktığı nişan, evlilik yüzüklerinin alayı kaba etlerinde patladı. sonra ilişkileri kötü sonla biten filmlere benzedi.

    sanırım filmin ana konusu yüzük takmayın, taktırmayın. evet.


    (batu - 6 Şubat 2012 14:01)

  • comment image

    izlerken az kalsın ağladığım film olacaktı. filmdeki bütün kahramanlık veya aşk öyküsünden dolayı değil, bu kadar kötü bir prodüksiyona para ve zaman harcanması beni çok üzdü. blake lively'nin sikindirik oyunculuğu, güzel efektler barındırmasına rağmen çoluk çocuk çizmiş gibi duran karakterler, mekanlar falan. o kadar kötü ki tim robbins, mark strong gibi sadece karizması için film yapılabilecek adamlar bile sönmüş gitmiş. bi' de peter sarsgaard -garibim- adam gibi film çekiyorlar sanıp iyi bir oyunculuk sergilemeye çalışmış.o bile güme gitmiş tabi. belki tek artısı içinde geoffrey rush ve michael clarke duncan'ın sesini barındırıyor olması.
    onun haricinde içinde senaryo, kurgu falan gibi şeyler barındırmadığından dolayı bu taraflarına yorum yapmak zor.


    (ters1adam - 15 Şubat 2012 10:41)

  • comment image

    şimdi, şöyle özetleyebiliriz green lantern'larin hikayesini, oa gezegenindeki guardians diye bilinen amcamlar evrene kontrol getirmek kaosu yoketmek için yanıp tutuşmaktaymışlar, o yüzden de barışı ve düzeni sağlayacak yaratıklar üretmeye başlamışlar... önce manhunter ismi ile anilan sibernetik organizmalar yapmişlar, fakat onlar fazla fazla strict olduklarindan, mükemmel dinginliği ölüm sessizliğinde bulduklarindan pek işe yaramamiş, bunun üzerine corps amcamlar da takan insanlara iradeleriyle her türlü şeyi maddeye getirmelerini sağlayan yüzükler yaratip green lantern diye anilacak olan insanlara dağitmişlar... insanlar diyorsam, aslinda lafin gelişi, zira ilk green lantern olan insan hal jordan bi yirmi otuz sene öncesine falan gidiyor... (aslinda ilk green lantern olan insan o değil, ama gerçek anlamiyla ilk gl olan o) green lantern diye anilan kahramanlar da bu yüzükleri takan insanlar... derginin, çünkü bu bir dergi ey salak okuyucu, lütfen gazetede internette gördüğün herşeyi gerçek olarak algilama, aktüel kahramani kyle rayner isimli sanatçi bir eleman, arada sirada başka insanlara da yüzükler dağitmakta, kisaca dikkat edilmesi gereken nokta green lantern'in tek bir kişinin macerasi olmadiği, bir organizasyonda zamanla görev alan insanlari anlatiyor olmasi... ne demiş atalarimiz? hiçbir oyuncu galatasaraydan büyük değildir


    (portakal - 16 Ekim 2003 21:59)

  • comment image

    yüzüklerin olayi düşünülen herşeyi düşünülmekte olduğu süre için maddeye getirmesi... yani, limitler size kalmiş... şöyle diyeyim, kyle yüzüğü ilk aldiğinda kizarkadasi ona "işine yarayacak birşeyler düşün" dediğinde "not giant boxing gloves?" diye sormuştur... şimdi diyeceksiniz, bunu niye anlattin komik falan değil, bişey de anlatmiyor, niye yordun sözlük server'ini diyeceksiniz, * çünkü alex'in -bu kiz oluyor - verdiği "definitely not giant boxing gloves" cevabi gl'in en kült repliklerinden biri olmuştur, bilin istedim...

    herneyse, mesela ilk zamanlarda kyle uzun sopa meydana getirmek, adamin kafasina taş düşürmek gibi basit oluşumlarda kalirken, son sayilarda şöyle bir sahne gördüm, hastasi oldum: bir grup eleman bankayi soymakta, green lantern da yüzüğünden birsürü ufak cin meydana getirmiş, cinler bu soygunculari durdururken kendisi de yarattiği yeşil bir merdivenden yere inmekte... güzel bir görüntüydü velhasil, iyi de çizilmişti, takdir ettim... velhasil ne demek?

    yüzüklerin böyle süper özellikleri var, fakat şarj istiyorlar... makara yapmiyorum, valla... normal yüzükler günde bir kez, kyle'inki daha uzun zaman gidebiliyor, ion pil galiba... bir de normak yüzükler sari maddelere karşi etkisizler, fakat kyle'inki yine bu zayifliktan nasibini almamiş... bu sari renge olan zatifliği da gl'ler omnipotent olmasin diye guardian'larin özellikle yapmiş olduğu söyleniyor... ne ise, yeter size bu kadar...


    (portakal - 21 Ekim 2003 00:02)

  • comment image

    in brightest day,
    in blackest night,
    no evil shall escape my sight.
    let those who worship evil's might,
    beware my power,
    green lantern's light!


    (babel - 10 Ağustos 2004 10:46)

Yorum Kaynak Link : green lantern