Süre                : 1 Saat 36 dakika
Çıkış Tarihi     : 17 Nisan 2009 Cuma, Yapım Yılı : 2009
Türü                : Macera,Cinayet,Drama,Heyecanlı
Taglar             : Tecavüz girişiminde bulunuldu,Meksika Guatemala sınır,Sınır,kız,tren istasyonu
Ülke                : Meksika,ABD
Yapımcı          :  Scion Films , Canana Films , Creando Films
Yönetmen       : Cary Fukunaga (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Cary Fukunaga (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Marco Antonio Aguirre (IMDB), Leonardo Alonso (IMDB), Karla Cecilia Alvarado (IMDB), Juan Pablo Arias Barrón (IMDB), Rosalba Belén Barrón (IMDB), Felipe Castro (IMDB), Rosalba Quintana Cruz (IMDB), Marcela Feregrino (IMDB), Kristyan Ferrer (IMDB), Edgar Flores (IMDB), Giovani Florido (IMDB), Paulina Gaitan (IMDB), Ariel Galvan (IMDB), Diana Garcıa (IMDB), Gabriela Garibaldi (IMDB), Ignacio Gonzalez (IMDB), Noé Hernández (IMDB), Lilibeth Flores (IMDB), Jesús Lira (IMDB), Catalina Lopez (IMDB), Hector Anzaldua (IMDB), Benny Manuel (IMDB), Fernando Manzano (IMDB), Liliana Martinez (IMDB), Mary Paz Mata (IMDB), Tenoch Huerta (IMDB), Emir Meza (IMDB), Emilio Miranda (IMDB), José Miguel Moctezuma (IMDB), Esperanza Molina (IMDB), Luis Fernando Peña (IMDB), Iván Rafael (IMDB), Gabino Rodríguez (IMDB), David Serrano (IMDB), Gerardo Taracena (IMDB), Harold Torres (IMDB), Andrés Valdéz (IMDB), Max Valencia Zúñiga (IMDB), Noé Velázquez (IMDB), Tulio Villavicencio (IMDB) >>devamı>>

Sin nombre (~ Sin Nombre) ' Filminin Konusu :
Honduraslı genç kız Sayra, uzun zaman sonra babasıyla tekrar kavuşurlar. Bu, onun için Amerika’ya gitme hayallerindeki bir adımlardan birisidir. Öncelikle Meksika’ya, daha sonra da Amerika’ya ulaşarak orada yaşama hayallerine kavuşmak için çok uzun bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuğu sırasında Sayra, hiç beklemediği dram dolu anlar yaşayacaktır. Hayattaki En Büyük Suç, Hiç Bir Risk Alamamaktır.

Ödüller      :

Sundance Film Festivali:Directing Award-Dramatic


  • "sonu gercekten etkileyici olan film. farkli niyetli ceteleri ele alsalar da green street hooligansle beraber cete ve topluluk psikolojisini en iyi isleyen filmlerden biri."
  • "bir insan neden göç eder?varacaklarından emin olmasalar da..neden?seyretmezseniz eksik kalır bir şeyler..öyle bir film."
  • "sıkıcı, bayağı, varoş eziklerin amerika' ya kaçmaya çalıştıkları filmcik."
  • "cidade de deus ve amores perros filmlerini sevenlerin de hoşlanacağı bir film."
  • "güzel film. filmde arada giren doğa planları bizi hikayeye yakınlaştırıyor.hikaye de fena değil. iyi toparlanıp sıkmadan tadında bırakılmış."
  • "derdini uzatmadan anlatan akıcı film."
  • "çok başarılı bir film,biraz daha uğraşılsaymış film için bir ''cidade de deus'' gibi başyapıt olabilirmiş."
  • "yillardir elimin altinda tutup ilk kez izledigim, etkileyici film. tabj ki muzigi de guzel.iyi ki beklemisim dogru zaman icin."
  • "birazdan izleyeceğim film.*"
  • "vakit kaybı film . izlemeyin ve izletmeyin ."
  • "gelmis gecmis en iyi ilk filmlerden biridir. belki de en iyisi."




Facebook Yorumları
  • comment image

    cary fukunaga'nin yazip yonettigi 2009 tarihli guzel mi guzel, orta amerika'dan abd'ye yasadisi gocu anlatan film.

    --- spoiler ---

    film paralel iliskilerle doludur.

    martha marlem ve sayra arasindaki paralel iliski pek ince islenmistir. sayra sonunda nehri gecmek uzereyken willy'nin ucret olarak icinde martha ile goruntuleri bulunan fotograf makinesini vermesi tam zamaninda bu iki kadin arasindaki gecisin tamamlandigini gosterir.

    tren gecerken once cocuklar kosturarak gocmenlere meyveler firlatirlar, ne kadar zor olsa da toplu bir eylem diye dusunur izleyici, taa ki bir baska bolgede cocuklar "orospu cocuklari" diye bagira bagira trene taslar firlatana kadar.

    sayra tam olarak da falcinin dedigi gibi yasamistir. tanri'nin elinde degil de seytan'in; willy'nin elinde gecmistir abd sinirina.

    filmin basligi "isimsiz" demektir ispanyolca'da. film boyunca ya gocmenlerin soyadlari sakli tutulmustur, ya da cete uyelerine takma isimler verilmistir.

    cary fukunaga bu filmi uretirken aklinda politik bir kaygi bulundurmadigini soyledi. fakat 2005 yilinda ilk defa film icin arastirma yaparken honduras'a gidip o gocmenlerle sefillik icinde trende haftalar gecirip, su ve yiyecek paylastiktan sonra kendi rahat hayatina donup, sorgusuz, yardimsiz, sorumluluksuz yasayabilmesi insanin icini rahatsiz eder. insan hic mi telefon numarasi birakmaz, gel evimde kal demez..? tut tut

    ---
    spoiler ---


    (tut - 28 Mart 2009 00:37)

  • comment image

    cary fukunaga'ya sundance ta en iyi yönetmen ödülü kazandıran film. yönetmen'in bu filmi yapmasındaki en büyük etken gazetede gördüğü bir habermiş; 2003 yılında ağzı tıka basa insanla dolu bir kamyon teksas'a girerken yakalanmış ve 19 kişi kamyonun içinde ölü olarak bulunmuş. babası sayra'ya bu gördüğün insanların yarıdan fazlası amerikaya ulaşamayacak demesi de aslında bu habere ufak bi' göndermedir. neyse dağıtmayalım bunun üzerine fukunaga meksika'ya yerleşip iki yıl boyunca göçmenlerle birlikte aynı tren yollarında aynı koşullarda yaşamış ve sonunda yasadışı yollarla amerikaya geri dönmüş. filmden çok yönetmenin hikayesi ilginç gelse de film izlendiğin de hiç de öyle olmadığı ortaya çıkıyor. zira yönetmen'in ilk filmi olmasına karşın görüntü ve hikaye bütünlüğü ele alındığında ortaya şahane bir iş çıkmış. oyunculuklarda bir o kadar yerindedir. özellikle mara salvatrucha çetesinin lideri lil' mado karakterini canlandıran tenoch huerta mejía son zamanlarda beyaz perdede gördüğüm en kötü karakterlerden biri. zaten filmden sonrada adına fan siteleri kurulunca birçok film şirketinden de teklif almış. ayrıca filmden daha fazla haz almak istiyorsanız izlemeden önce ms13 hakkında ufak bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim.


    (gnnvry - 27 Ocak 2010 13:44)

  • comment image

    bir insan neden göç eder?
    varacaklarından emin olmasalar da..neden?
    seyretmezseniz eksik kalır bir şeyler..öyle bir film.


    (gurubvakti - 15 Şubat 2011 01:50)

  • comment image

    cary fukunaga. kendisine favori kitabimiz jane eyre'i emanet etmeden bu maceraci, isvec japon kirmasinin yurtdisinda buyuk ses getirmis 'isimsiz'ine bakalim dedik. karnimin tam sagina yemis oldugum bir yumrukla yaziyorum simdi. surusune cete, gocmenlik filmi yapildi belki ama, yarim saatinden sonra sizi kaziga oturtacak ben bi bunu gordum.


    (oinone - 13 Mart 2011 18:48)

  • comment image

    fazla gerçek bir film. rahatsız edici. ayırdığınız zamanın her saniyesini hak eden bir yapım.

    --- spoiler ---

    dövmenin insan vücuduna yakışan bir imza olduğunu düşünen ben bu filmdeki çete elemanlarının yaptırdıkları dövmeler yüzünden dövmeden soğuyacaktım nerdeyse. bu kadar mı özensiz seçilir kalıcı bir şey.*

    ---
    spoiler ---


    (bengeceyiolduruyorumgunduzlerdebeni - 14 Nisan 2011 04:13)

  • comment image

    cidade de deus ve amores perros filmlerini sevenlerin de hoşlanacağı bir film.


    (sera - 14 Ekim 2011 11:52)

  • comment image

    güzel film. filmde arada giren doğa planları bizi hikayeye yakınlaştırıyor.
    hikaye de fena değil. iyi toparlanıp sıkmadan tadında bırakılmış.


    (ramagic - 4 Ocak 2012 16:39)

  • comment image

    çok başarılı bir film,biraz daha uğraşılsaymış film için bir ''cidade de deus'' gibi başyapıt olabilirmiş.


    (drughiphop - 30 Nisan 2013 21:17)

  • comment image

    yillardir elimin altinda tutup ilk kez izledigim, etkileyici film. tabj ki muzigi de guzel.

    iyi ki beklemisim dogru zaman icin.


    (intolerant - 12 Eylül 2013 09:39)

  • comment image

    başarıl bir film. ama çok daha iyisi olabilirmiş diyor insan izlerken. görsel açıdan gerçekten başarılı. ama işin kurgusu sıkıcı. 100 kez gördüğümüz konuyu romantik bir hava yaratıp meksika sosuna bulayıp önümüze seriyorlar. cary fukunaga true detective'te de görsel açıdan çok başarılı bir iş çıkarmıştı. yönetmenliğine diyecek yok.


    (malefices1 - 11 Ekim 2014 23:53)

  • comment image

    müziği, görselliği ve oyunculuğuyla başarılı olan film bir amerikan rüyası peşinden koşan insanları anlatmak yerine çete üyesi bir genç ile saftirik kızın aşkına odaklanınca senaryo aşısından sınıfta kalmış. öncesi ve sonrasıyla bu yolculuğun sosyolojik gerekçelerine eğilmek yerine basit bir aksiyon filmi gibi kotarılmış... çerezlik....


    (masiva - 15 Kasım 2014 03:07)

Yorum Kaynak Link : sin nombre