• "(bkz: static apnea)"
  • "(bkz: apnea)"
  • "bradikardinin eşlik ettiği 20 sn'den uzun süren solunum durması durumu"
  • "uyku ile ilgili bir hastalık , horlama horuldanma bagırma gibi alametleri var"
  • "(bkz: uyku apnesi)"
  • "(bkz: serbest dalış)(bkz: skin dive)"
  • "bebek ve çocuklarda fatal sonuçları olabilecek ürkütücü rahatsızlık."




Facebook Yorumları
  • comment image

    horlayanlar başta olmak üzere önemli sayıda yetişkinde görülen fakat vücutlarının aldığı önlemlerden kelli farkında olunmayan uykuda nefes durması sendromudur. yetişkinlerin aksine bebeklerde kalıcı beyin hasarı ve hatta ölüme kadar giden sonuçları vardır, bu nedenle teşhiş konan bebekler sendromların görülmesi belli bir süre boyunca geçene kadar gözlem altında tutulurlar. (bkz: apne monitörü)


    (backdrifter - 13 Kasım 2007 01:47)

  • comment image

    apnea vücudun boğulmaya karşı direncidir bir yerde. bir vücut belli şartlar altında örneğin 3 saniyede bir nefes alıyorsa ve bu esnada bir nefes alıştan sonra 4. saniyede herhangi bir sebepten dolayı hala nefes almamışsa "aha hava gelmiyor, ben bayılayım o zaman" demez, nefessizliğe direnç gösterir, apnea'ya başlar.

    şimdi bir yaklaşım var apnea ortamlarında, ısınmadan max performans deniyor insanlar. suya giriyorlar, dinamik apnea, static apnea, ne yapacaklarsa artık, ilk denemelerinde güzelce dinlenip, nefeslenip max performansı yapmaya çalışıyorlar. vücudun tam alışmadan o noktada en fazla direnci dolayısıyla en uzun süreyi yakalayacağına inanıyorlar. tabii bunu yapan adamlar bildiğimiz kainatın en ileri nefes tutucuları, işlerine akıl sır erdirmem için biraz forum bızıklamam lazım ingilizce sözlük elimde. "ısınmış, alışmış bir vücutla blackout 'un geldiğini görmek daha zor, böyle daha kolay anlıyorum" diolla. uygularsam eğer benim hoşuma gidecek tarafı havuzda yaptığım nefes antremanının çarçabuk bitecek olması. havuza giriyor, max performansı göstermeye çalışıp çıkıyorsun. ha istersen sonrasında kal ve denge çalış, adaptasyon çalış ama bunlar sıkıcı olduğu için insan es geçmek istiyor. klasik yöntemde ise bunları es geçemiyorsun, antreman sonunda göstereceğin max perfrmansa erişmek için bu yollardan geçiyorsun. ne oluyor, sosyal hayat geriliyor, sonra insan içine çıkınca mal mal kalıyorsun.

    konuyla ilgili bilgim pek yok, öğrendikçe yazacağım.

    şimdilik;

    taş devri diyetine benziyor diyerek okulda kondenserle ilgili yaptığı bir projenin sözlüsünde prof'a "hocam bu kondenser kettle gibi bir şey sonuçta" diyen arkadaşıma selam çakıp huzurlarınızdan ayrılayım, trakya derinliklerine yapacağım yolculuğuma çıkayım.


    (hayvan evladi seni - 29 Kasım 2010 13:32)

  • comment image

    gece süresince nefes alma güçlükleri ve gün boyunca gözlenen yorgunluk hissiyle tanımlanan uyku bozukluğudur. şiddetli geçirilen durumlarda kişinin solunumu gerçekten durur. kandaki karbondioksit miktarı belirli bir noktaya gelince kişi kısa bir bilinç durumuna geçer ve sıçrar. bu durumun bir gecede defalarca gerçekleşmesinden dolayı apne hastaları gün içerisinde kendilerini yorgun hissederler. bu bozukluk %2-4'lük bir kısımda görülmekle birlikte, uyku ilaçlarını yoğun olarak kullanan yaşlılar bu yüzdelik dilimin büyük bir kısmını oluşturur.
    uyku apnesi de denmektedir.


    (madridistaa - 4 Şubat 2016 20:54)

Yorum Kaynak Link : apne