Las herederas (~ Mirasçilar) ' Filminin Konusu : Chela (Ana Brun) ve Chiquita (Margarita Irún) 30 yıldır birlikte yaşayan, ailelerinden kalan büyük miras nedeniyle ömürleri rahat içinde geçmiş 2 Paraguaylı kadındır. Ancak mirasları suyunu çekince eşyalarını satmak zorunda kalırlar, en sonunda Chiquita dolandırıcılık suçlamasıyla hapse düşer. Çaresiz kalan Chela, hayatta kalabilmek için genelde yaşlı kadınlara hizmet eden bir korsan taksi servisinde çalışmaya başlar. Uzun yıllar sonra araba kullanmak zorunda kalan Chela, dışarıda hayatın ne kadar zor olduğunu öğrenirken kendisinden çok daha genç Angy (Ana Ivanova) ile tanışır. Dünyayla ve insanlarla daha fazla ilişki içinde oldukça, kendini de yenilemeye ve değişmeye başlar.
Ödüller :
La prière(2018)(6,9-684)
Forty Shades of Blue(2005)(6,2-1347)
The Delta(1997)(5,5-581)
Alfred Bauer Prize
Competition
Best Latin American Film
paraguay, almanya, uruguay, brezilya, norveç, fransa ortak yapımı çok bayık ve de kasvetli bir film. bir de utanmadan berlin film festivalinde ödül bile vermişler bu filme. yaw arkadaş anlamıyorum insanı bunaltan, tahammülün sınırlarını zorlayan bu filme hangi mantıkla ödül verilir ki? bak o kadar berbat bir film ki başlığını açmak benim gibi safi goygoy yapan adama kalıyor. varın işin saçmalığını siz hesap edin.
(karanlikta tek basina - 13 Ekim 2018 21:27)
bugün beyoğlu sinemasında izlediğim film, sıkıcı gerçekten, anlamlı bir detay bulamadım filmde.
(stanislav petrov - 14 Ekim 2018 00:11)
ispanyolca: (kadın) mirasçılar anlamına gelir
(free mode - 14 Ekim 2018 00:16)
marcelo martinessi'nin yönettiği 2018 yapımı bir paraguay filmi. iki kadın etrafında dönen hayattan bir kesimi anlatıyor. çeşitli ödüller almış ve otoriteler tarafından çok beğenilmiş. kesin bir lobicilik dönüyor bu işte. film bende hiçbir etki, tepki, reaksiyon uyandırmadı. içimde bir şeye de dokunmadı. teknik anlamda bir şey de dikkatimi çekmedi. umarım benim sığırlığımdır. ilk defa bir paraguay filmi izledim. sanırım son olacak. izleyecek arkadaşlara iyi seyirler diliyorum. p.s: izledikten sonra sizde bir ışık yakarsa beni de yeşillendirin.
(hayirlisibe - 18 Ekim 2018 11:36)
filmin ana konusu inanilmaz kisir, kadinlarin lezbiyen olmasini ve ait olduklari topluma ait sinif catismasini atarsak filmse hic bir sey kalmiyor. zaten bu konular yarisma filmi oldugu icin ozenle yedirilmis filme. basit bir konuya 10x zoom yapilmis gibi film. ha bir de kullanilan arabanin rotu bozuktu gozume inanilmaz takildi. kisaca izle unut “sanat filmi” , yonetmenin ilk uzun metraji olmasina ragmen de basarili denilebilir.
(tintoretto - 26 Ekim 2018 21:22)
orta kalitede bir film. sıkıcı olduğu yönündeki yorumlara fazlasıyla katılmakla birlikte, hiçbir detay barındırmadığını söylemek haksızlık olur. --- spoiler ---eve eşya almaya gelen herkes -birbirinden farklı en az 3-4 kişi - ''şu da satılık mı?'' diye soruyor. hep bir daha fazlasını talep var. bu soru, neredeyse film boyunca ''hayır'' şeklinde cevaplanıyor. satılık olmayana, mümkün olmayana duyulan arzu vs. diyerek yürüyebilirsiniz buradan. ama rastgele konulmadığı, film boyunca bu durumun rastgele tekrar etmediği aşikar.kadının o içe kapalılığını ve tuhaflığını, genç kadınla karşılaştıktan sonra, daha doğrusu onu yitirdikten sonra aştığını görüyoruz. bir büfeye rahatça gidiyor. birasını ve sandviçini alıp oturuyor. bu çok basit bir şey gibi gözükse bile, film boyunca gördüğümüz kadın, yani o depresif, tuhaf, bence sosyal fobi sahibi kadın için basit bir şey değil. onun için bir devrim.başlangıçta hor gördüğü hizmetçi ile aralarındaki yakınlık, film ilerledikçe soğuklukların azalması, öyle ki en sonunda diğer hapse düşen kısa saçlı esas kadından daha yakın olması, bu da az şey değil. ekonomik koşulların, ilişkiler üzerindeki yıpratıcı etkilerine dair çok şey söylenebilir. nitekim filmle ilgili hap şeklindeki mini özetlerde hep iki kadın arasında ''30 yıla yakın'' bir ilişki olduğunu okuyoruz. oysa ne haldeler, ne hale gelmişler.-- spoiler ---bunlar önemli ve uzun okumalara kapı açabilecek meseleler. yani film bomboş değil. üstelik sadelik ve durağanlığı takdir bile edilebilir. yaşamın içinden, sade bir öykü olmuş. güzel olmuş.
(balansvemanevra - 6 Ocak 2019 01:56)
mükemmel filmdir. --- spoiler ---zayıf düşen kadından , kadınların dahi faydalanmasını anlatmaktadır. --- spoiler --- the red pill
(delibalta - 31 Ocak 2019 18:08)
Yorum Kaynak Link : las herederas