Süre                : 1 Saat 17 dakika
Çıkış Tarihi     : 01 Ocak 1986 Çarşamba, Yapım Yılı : 1986
Türü                : Komedi,Drama
Ülke                : Türkiye
Yapımcı          :  Seref Film
Yönetmen       : Zeki Ökten (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Umur Bugay (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Kemal Sunal (IMDB)(ekşi), Sehnaz Dilan (IMDB)(ekşi), Yaman Okay (IMDB)(ekşi), Kerem Yilmazer (IMDB), Ismet Kazancioglu (IMDB), Avni Yalçin (IMDB)(ekşi), Mehmet Sekip (IMDB), Nurettin Sen (IMDB), Kutay Köktürk (IMDB), Cihat Tamer (IMDB), Eray Özbal (IMDB), Fatos Sezer (IMDB), Güzin Çoragan (IMDB), Cengiz Sezici (IMDB), Mustafa Suphi (IMDB), Osman Cavci (IMDB), Erol Özkök (IMDB), Sevgi Erbas (IMDB), Nedim Dogan (IMDB), Lütfü Engin (IMDB), Rukiye Göreç (IMDB), Gamze Gözalan (IMDB), Sekip Taspinar (IMDB), Ersan Uysal (IMDB), Köksal Engür (IMDB), Mehmet Gülerbasli (IMDB), Kamran Usluer (IMDB), Dilaver Uyanik (IMDB), Aysegül Uyguner (IMDB), Erdal Özyağcılar (IMDB), Hakki Üstün (IMDB)

Yoksul ' Filminin Konusu :
Büyük bir işhanında çaycı olarak çalışan Yoksul  tecrübeli, saf ve iyi niyetli bir adamdır. Çay ocağının sahibi Süleyman onun iyi niyetinden her konuda yararlanmaktadır. Aynı işhanında tekstil atölyesinde çalışan aşık olduğu kız da Yoksul'un temiz duygularıyla oynamakta ve ondan ödenmeyen borçlar almaktadır. Bir gün bir işyeri sahibi olan Kerim Bey Yoksul'a nasıl davranması gerektiği hakkında öğüt verir. Yoksul'un yaşadığı bu olaylar çok sıradan gözükse de aslında tüm rolleri değiştirecek bir güce sahiptir.


Oyuncular
  • "buram buram 80 ler kokan , türkiye'nin özal'lı köşe dönme yıllarını anlatan mutlaka izlenmesi gereken dört başı mamur çok farklı bir kemal sunal filmi."
  • "mahmutpaşa'da, büyük abud efendi hanı'nda çekilmiştir.meraklıları tarafından ziyaret edilebilir.filmin çekildiği 1986 yılı ile günümüz arasında karşılaştırma içeren bir fotoğraf."
  • "biraz önce çekildiği handa aynı yerde yer alan çayhaneden çay içtiğim film. çaycıyla da güzel bir sohbet ettik. her gün en az bir meraklı geliyormuş benim gibi."




Facebook Yorumları
  • comment image

    çoğu kemal sunal filmlerinden farklıdır bu film. dönem iktidarının tüm yurt üzerindeki etkisi ve toplumun genel sosyal yapısı sadece bir işhanında bütün gerçekliğiyle işlenmiştir. öte yandan yönetmen zeki ökten'in yardımcı asistanlığını yapan zeki abimizin* ilk sinema deneyimi olmasından kelli ayrı bir önemlidir bu film. hatta yönetmen, asistanını sadece kamera arkası işlerinde kullanmamış bunun yanında da kadraja sokmuş hem de diyaloglu olarak. film çok dikkatli izlendiğinde görülecektir ki, akşamları hanı kapatan kemal sunal' a iyi akşam dilekleri sunanlar arasında zeki demirkubuz'un gayet toy hali mevcut. izlerken, filmin asistanı olduğunu bilmeden görmüştüm ki sonra araştırdığımda asistan olarak yer aldığını öğrenmem ve daha sonra birkaç defa daha izlememle iyice kanaat getirdim o olduğuna. şahsen sadece bu ayrıntı için bile görülmeye değer güzel film.


    (kapi acik richard gere - 19 Şubat 2009 04:16)

  • comment image

    bütün oyuncuların mükemmele yakın oyunculuk sergiledikleri bu türk filminde dönemin arabesk ve taverna müzikleri sahnelere göre çok iyi uyarlanmıştır.

    kızlar konfeksiyonda çalıp oynarken:michael zeger band'den "let's all chant"
    yoksul* konfeksiyona gidip leyla*nın gelip gelmediğini kontrol ederken fonda "kırk yılda bir yar sevdim onu da eller aldı", "nerde kaldın gelmedin"
    bir kız yoksuldan makas alırken "i love you i love you; do you love me yes i do",
    yeni çaycı handa hız denemesi yapıp yoksul ona bakıp patronluğun keyfini çıkarırken "saçlarını dağıtırsın, deli deli gönlüm deli",
    yoksul, çay yok bok için derken, "aldanma çocuksu mahsun yüzüne " (diğer adıyla "gidecek bir gün") çalar mesela.

    (son şarkıya dikkat çektiği için hawker'a teşekkürler.)

    filmin can alan repliği:
    sülüman bey: aferim lan. yavaş yavaş tam istediğim adam oluyon.
    yoksul: sen biraz daha bekle, görecen adamın n'oluyo.


    (leonardo - 15 Haziran 2009 12:43)

  • comment image

    80'li yıllardaki ülkedeki dönüşümü dönemin müzikleri eşliğinde anlatan mütevazi bir başyapıt diyebiliriz 1986 yapımı filme. açılış sekansıyla birlikte ülkeyi kasıp kavuran arabesk furyasının o dönemki popüler çalışmaları bizi yanlız bırakmıyor.hayali ihracat,bol bol liberal ekonomi söylemleri,emeğin sömürülmesi,varoş yaşamların şehirdeki tutunma çabaları mizahi bir dille , harikulade şekilde anlatılıyor.kemal sunal'ın canlandırdığı başroldeki yoksul'un ismi film boyunca hiç zikredilmiyor.seyirci de kendisini sadece unvanıyla tanıyor.kapıcılar kralı'ndaki seyit'le oldukça fazla parallelik taşıyan yoksul'un da filmin finalinde izleyiciye büyük bir sürprizi var.

    --- spoiler ---
    filmin sonunda yoksul da yükselen değerlerin adamı olmuş liberal ekonominin yarattığı paragmatizmden faydalanıp sınıf atlamıştır.gördüğü onca eziyetten sonra zamanında uşak gibi çalıştırıldığı çay ocağının patronu olunca , o da kendinden evvelki patronu sülüman bey gibi bir adam olup çıkmıştır.

    ---
    spoiler ---


    (tanju gol gol gol - 27 Ekim 2011 14:57)

  • comment image

    kemal sunal ustanın kıyıda köşede kalmış en güzel filmlerinden biri.. hanın caycisi yoksul saf, temiz anadolu cocuğu figürünü oynarken yaman okay acımasız paragöz patronunu canlandirmaktadir. özal donemi ile baslayan kisa yoldan köşe dönme anlayışını en güzel sekilde yansıtır. filmin castingi on numara, karakterlerin hepsi önemli oyunculardan oluşur. ilginçtir handa gecen hikaye surukleyicidir bir an olsun sikilmazsin, fonda donemin popüler arabesk şarkıları belgesel niteligindedir.
    filmde oynayan kerem yilmazer üstadı da analım.. 2003'de o. cocukları teröristler bombalı saldırıda öldürdüler adamcagizi.. toprağı bol olsun..!

    (bkz: belgesel film)


    (gucun karanlik tarafi2 - 30 Mayıs 2012 22:52)

  • comment image

    filmden üç goof.

    1. filmin sonlarına doğru avukat: "bana müsaade, 14'te adliyede olmam gerek." der. hemen arkasındaki duvar saatinde saat 14.49'dur.

    2. sülüman bey'e mahkeme celbi gelmiştir. yoksul elinde üç askılı çaycı tepsisiyle kerim bey'e (kerem yılmazer) bunu müjdelemeye koşar. ancak yukarı çıktığında elinde tepsi yoktur.

    3. filmin başında sevgilisi yoksuldan iki tost bir de büyük bardakta çay istiyor ancak yoksul "kolayla" iki tost götürüyor. (supurge makinesindeki tozlarla barisigim'a katkısı için teşekkürler.)


    (leonardo - 13 Eylül 2012 22:21)

  • comment image

    buram buram 80 ler kokan , türkiye'nin özal'lı köşe dönme yıllarını anlatan mutlaka izlenmesi gereken dört başı mamur çok farklı bir kemal sunal filmi.


    (fontainebleau - 5 Ekim 2012 00:21)

  • comment image

    biraz önce çekildiği handa aynı yerde yer alan çayhaneden çay içtiğim film. çaycıyla da güzel bir sohbet ettik. her gün en az bir meraklı geliyormuş benim gibi.


    (parliament night blu ray - 6 Kasım 2014 16:29)

  • comment image

    çekimlerinin yapıldığı büyük abud efendi hanı'nı ziyaret ettiğim filmdir.

    vikipedi'deki tanımına "abud efendi hanı ya da büyük abud efendi hanı," diye giriş yapılmış ki bu hatalı bir bilgidir.

    abud efendi han "diğer adıyla" büyük abud efendi hanı gibi yazmışlar , halbuki 2si biribirinden bağımız, aralarında en az 400 metre mesafe olan apayrı hanlardır.
    http://tr.wikipedia.org/…iki/büyük_abud_efendi_hanı

    vikipediye güvenerek ben "abud efendi han" diye sordum , mahmutpaşa yokuşunda pestilim çıktı sonunda buldum derken o da ne .. terkedilmiş içinde 3-5 esnafın faaliyet gösterdiği filmdekiyle hiç bir alakası olmayan bir yer.. tahmin ettiğim gibi büyük ve büyük olmayan diyee 2 taneymiş.. neysek doğrusu yokuş aşağıdaydı...


    (begegnungen - 15 Haziran 2015 10:11)

Yorum Kaynak Link : yoksul