• "jailbreak'in de jailbreak'e ihtiyacı var. her şey paralı anasını satayım."




Facebook Yorumları
  • comment image

    iphone'a normalde yüklenmeyen 3. parti yazılımların yüklenebilmesine ve kullanılmasına olanak sağlayan bir hack işlemi. jailbreak yapılmış bir cihazda installous isimli program yardımıyla app storeda ücretli olarak satışa sunulan uygulamaların birçoğunun crackli hallerini bulabilirsiniz. yükleyebilirsiniz. kullanabilirsiniz. jailbreak iphone kullanıcısı için candır hatta candanda ötedir. buna rağmen hala jailbreak kelimesini duymamış iphone kullanıcılarıda mevcut tabi.

    ha bide bunun tethered, untethered diye çeşitleri var. tethered jailbreakte telefon herhangi bir nedenden dolayı kapanırsa tekrar açabilmek için kapalı bir şekilde bilgisayara bağlayıp redsn0w programı ile cihazı açtırmak gerekiyor. untethered jailbreakta ise butür sorunlar yok cihaz ister kapansın ister şarjı bitsin jailbreakte bi sorun olmuyor.


    (dannytr - 29 Aralık 2010 00:49)

  • comment image

    abd, kanada ve hızla yayılan bir şekilde diğer ülkelerde de "legal" sayılmaya başlanan bir işlemdir. zira satın aldığınız ürünü istediğiniz şekilde kullanma hakkına sahipsiniz. jailbreak'e illegal demek, ipad'i mikrodalgaya koymak yasaktır demekle aynı kapıya çıkar. ister atar, ister satar ister o iğne girişine kürdan sokarım kimsecikleri alakadar etmez.

    illegal olan, lisanslı yazılımları ücretsiz bir şekilde ipad/iphone ya da kullanlan cihaz her ne ise artık ona yüklemek ve kullanmaktır. açık lisanslı yazılımları ise kaynak belirtmeden kullanmak / üzerinde değişiklikler yapmak ve bunu kamuya açmaktır kanun dışı olan. yoksa ben ipad'imi paşalar gibi jailbreak de ederim, kendi geliştirdiğim yazılımı da üzerinde kullanırım. en tabii hakkımdır.

    apple store'nin hoşuna gitmeyen uygulamaları icihaz kullanıcılarına yasaklamaya çalışması, evladım o kitabı okuma ben onaylamıyorum diyen kurumlarla aynı kapıya çıkar. bir nevi faşizanlıktır.

    meselenin apple'i övüp, android'e bok atmakla da alakası pek yoktur. şahsen apple tercih ediyorum, alışkanlıktan ama bu yok öyle kullanamazsın/bunu da çalıştırmam/sadece belli service providerlarla çalışırım lagalugasına da gıcık oluyorum. babam bile apple'ın ve ürünlerinin bana karıştığı kadar karışmadı şu hayatımda o ayrı bir konu.

    (bkz: http://www.redmondpie.com/…iphone-officially-legal/)


    (sipsi - 15 Haziran 2011 01:12)

  • comment image

    enteresan ve tamamen yanlış bir biçimde windows'u cracklemek veya windows'a crackli program kurmak ile eşdeğer tutulan bir ios işlemi. karşı değilim, fakat bunu şahsen kullandığım telefonuma yapmıyorum. sebebi çok açık, bu windows'a crackli program kurmaktan çok öte bir işlem.

    ios, güvenlik amacıyla çok farklı katmanlar üzerinde geliştirilmiş bir işletim sistemi. herkes fark etmiştir, normal bir iphone'da yüklü bir uygulama iphone & ios'u çökertemez, kilitleyemez. ios üzerinde yüklü 3. parti app'ler sanki cihaz içinde bir "kafes"te çalışıyormuşcasına etrafına, üst katmanlara ve os çekirdeğine zarar veremez & müdahale edemez, bu sayede kötü amaçlı veya iyi programlanmamış bir app'in cihaz kararlılığını düşürmesini veya güvenliğinizi tehlikeye atmasını engellemiş olursunuz. ayrıca kötü amaçlı yazılımlar da (varsayalım apple fark edemedi ve appstore'a ekledi bu yazılımı) çekirdeğe müdahale edemediğinden home tuşuna basılana kadar çalışabilir ancak. bu yöntemin dezavantajı app'lere hareket edecek fazla alan bırakmamış olmalarıdır, dolayısıyla işletim sistemi çekirdeğine müdahale etmeyi gerektiren örneğin görsel ve işlevsel modifikasyonları içeren uygulamaları kullanamazsınız. her şey home tuşuna basana kadar çalışır. yüklediğiniz masum bir piyano uygulamasının müdahale edebileceği neredeyse hiç bir şey yoktur. net. piyanonuzu çalar ve kapatırsınız.

    diğer yandan, jailbreak yaptığınızda apple'ın katmanlı mimarisinin bu sınırlarını tamamen kaldırmış olursunuz. ios bu noktada tamamen savunmasız kalır. herhangi bir repository'den yüklediğiniz ve çalıştırdığınız uygulama cihazda kontrolü ele alabilir, home tuşuna basmanıza rağmen arkada process olarak çalışabilir. her şeyi değiştirebilir ve her şeye müdahale edebilirsiniz.

    dolayısıyla yapılabileceklerin bir sınırı yoktur. arka planda çalışacak bir keylogger'dan, tüm telefon konuşmalarını dinleyen bir arka kapıya ve hatta belli aralıklarla belirlenen ücretli numaralara sms atacak bir servis bile ancak jailbroken bir ios ile mümkün hale gelmektedir. yüklediğiniz masum bir piyano uygulamasının arka planda nereye müdahale ettiğini bilmenizin imkanı yoktur.

    özet olarak, özellikle de şahsi kullandığım iphone'uma kesinlikle yapmayı düşünmüyorum yukarıdaki sebeplerden ötürü. birkaç dolar veririm o sorun değil, bu cihazın almama sebep olan özelliği stabilite ve güvenilirliğiydi, iki dolardan kaçmak için kendimi riske atamam. fakat ipod touch veya ipad gibi, hani olabilecek en kötü şey bile aslında o kadar kötü değilse yapılabilir diye düşünüyorum, bu tamamen aldığınız riskle alakalı.

    apple'ın buna karşı olmasının & garanti vermemesinin asıl sebebi de budur aslında şahsi kanaatimce: jailbreak yapılmış ios tabanlı bir cihazın stabilitesi ve güvenliği tehlikededir & garanti edilemez. pazarlama odaklı sebepler de bunun arkasından gelir.

    (04.09.2011 19:03 ~ 19:06), yazıyı paylaşmak veya biraz daha okumak isterseniz, http://cnr0.org/teknik/jailbreak


    (roket adam - 4 Eylül 2011 19:03)

  • comment image

    3 yıllık iphone kullanıcısıyım o da 3gs. neyse aldığım hafta jailbreak yaptım ve pek de alakalı değilidir. ulan ben bir tane bile 2-3 dolarlık oyunu buradan bulup indirme gibi olayım olmadı olmazda.

    buranın espirisi bence yada beni kullandığım yönü appstore da olmayan mucizevi programları indirmek. örnek olarak bitesms- snap tap ve su saatin yazdığı yere basınca açılan kısayol sayfaları.

    ne 3-4 doların cimriliği olm? olayı başka bunun

    edit: bluebeard uyardı sbsettings imiş o kısayol. kendisine burdan teşekkür artı holosko artı bir miktar para gönderiyorum


    (seljax - 3 Eylül 2012 20:37)

  • comment image

    edit: bu yazdıklarımın yarısı yalan olmuş durumda. bir ara güncelleyeceğim.
    şimdilik, jailbreak işlemi için evad3rs.net adresinden gerekli işlemleri yapabilirsiniz.
    hakkında, kendi hazırladığım ve bir iki siteden aldığım yazıları kopyala-yapıştır yaptığım yazının olduğu bir program

    ilgili yazı; cydia, ios jailbreak programı, program apple'ın ürünlerinin özelliklerini doğru düzgün kullanabilmeyi sağlıyor. apple yöneticileri kullanıcıyı öpmeyi sevdikleri için bazı özelliklerini sınırlıyor . cydia da, sisteme enjekte olup, sistemin kullanabileceği ekstra programlar yükleyerek iphone ve ipadların istediğin gibi çalışmasını sağlıyor.

    cydia yükleme aşamaları;

    1- itunes aracılığı ile yedekleme yapmak lazım, böylece mesajlar, rehber, müzikler, videolar, fotoğraflar ve diğer ayarlar sıfırlanmıyor. en önemli kısım bu
    2- telefona format atılıyor. kendi ayarları içinde var bu.
    3- http://greenpois0n.com/ bu siteye girilerek, o anki ios için kullanılabilecek jailbreak programı indiriliyor. şu an için 5.1.1 jailbreak var piyasada
    4- indirilen dosya bilgisayarda self-extract yapılıyor
    5- telefon sıfırlandıktan sonrai redsnow programı çalıştırılarak geri kalanı programa bırakılıyor.

    gerekli/faydalı programlar

    activator: (bigboss) özetle, kısayol atama programı.
    anyring: müzikleri zil sesi olarak ayarlamayı sağlıyor.
    applocker : uygulamaya girmek için şifre koymanızı sağlıyor.
    appcake+: (insanelyi)=crackli oyunlar,programlar indirmeye yarayan program.
    appstorelous : appstore'da beğendiğiniz uygulamaları,installous'a aktararak download etmeye yarar (denemedim hiç)
    auto apptranslate :herhangi bir uygulamayı gerçek zamanlı çevirir, türkçe desteği var.
    auto3g :telefon kilit ekranında iken 3g'yi kapatır.
    auto location : konum servislerini kullanmak isteyen uygulamalar ile işiniz bittiğinde otamatik olarak konum servislerini kapatır bu sayede şarj tasarrufu sağlanmış olur.
    bbsettings : sbsettings'in değişiği.
    cydelete: (bigboss)= cydia'dan indirilen programları da silmeye yarar.
    cytask: (insanelyi)= cydia'ya multitask özelliği kazandırır.
    color keyboard : klavyenin şeklini ve renklerini değiştirir.
    dreamboard : winterboarda göre kat kat iyi. daha kaliteli temaların yüklenmesine imkan sağlıyor.
    deletemail= (xsellize) toplu mail silme.
    facebrak : facetime'ı 3g üzerinden kullanma. (sanırım ios6 ile bu özellik geldiği için ios6 jailbreak geldikten sonra buna gerek kalmayacak)
    fake carrier: (bigboss)= operator ismini değiştirmeye yarar.
    firewall ip : internet trafiğini kontrol ederek internete bağlanmak isteyen programları bildirir.
    folderenhancer: (biteyourapple) telefondaki klasorlere sınırsız item atmanın yanında bu klasorleri dock'a koymanıza ve klasor icine klasor koymanıza yarıyor.
    freestore : instalous'a alternatif üretilmiş ve doğrudan appstore dan indirme sağlayan tweak
    gridlock: (biteyourapple) istenilen şekilde icon düzenleme
    homescreen settings: (insanleyi)= cydia'dan yüklediğiniz herşeyin simgesini menüye ekler.
    infiniboard : program sayesinde bi sayfaya istediğiniz kadar app koyabilirsiniz.
    infınıdock: (insanelyi)= dock'a istediğimiz kadar uygulama koyma.sağ-sol yaparak menü gibi kullanabiliriz.
    ınstallous 4: (insanelyi)=meşhur crackli oyun,uygulama vb. indirmeye yarayan program.
    iap cracker : oyun içi parayla satılan altın vs. gibi şeyleri bedavaya almaya yarıyor,ancak işe yaramadığı uygulamalar var.
    igotya: telefon çalındığı zaman güvenlik kodu yanlış girilirse (iphone 4 kullanıcıları için) ön kameradan fotoğraf çekerek telefonun bulunduğu yerin konumu ile birlikte mail yolluyor.
    iblacklist : aramaları mesajla engelleyebiliyorsunuz.
    iwep pro 4.1.1 : wep şifrelerini kırmaya yarar. (denedim de çok başarılı olamadı)
    iwipe: (insanelyi)= sildiğimiz programlardan arta kalanları temizler ve hafızada boş yer açar.
    i'm busy sms : biri sizi aradığı zaman arama ekranında kaydırma tuşu şeklinde beliriyor. cevaplamak istemediğiniz çağrılara daha önceden belirlediğiniz sms kalıplarını yolluyor. (ios 6 da var bu özellik)
    insaomnia: (insanelyi) kilit ekranında wifinin aktif kalmasını sağlıyor
    killbackground : multitasking'deki uygulamaları silmenin en kolay yolu
    kuaidial :son arama listesinin kapasitesini arttırır,çoklu mesaj için tıklama ile seçme yapmayı sağlar, istenilen numarayı engellemeyi sağlar.
    lockdown pro: (bigboss) uygulama ve klasörleri şifreler (applocker yerine bunu kullanıyorum çok daha iyi)
    multifl0w : multitasking'i değiştiriyor cok güzel oluyor.
    music box : ücretsiz mp3 indirme ve çalma.
    notifier+ : durum çubuğuna gelen mesaj, mail, çağrı uyarılarını ayarlayabiliyorsunuz. isterseniz kilit ekranında büyük iconlar şeklinde'de görebilir telefonunuz kilitliyken cağrı,mail,sms cevaplayabilirsiniz.
    playawake : alarmınız ipod'tan müzik olsun (ios 6 da bu özellik de var, buna da gerek yok ve ios 6daki özellik doğal olarak daha sorunsuz. bu programda, her senkronizasyon sonrası mmüzikleri tekrar seçmeniz gerekir, ios6da otomatik olarak ayarlar.)
    phonecloser : telefon geldiği zaman veya aradıktan sonra otomatik olarak rehberi kapatır.
    springrotator (sbrotator diye aratın) = (biteyourapple) menüyü yan yatırma.
    sbsettings : birçok özelliği kolayca açılan bir pencereye ekleyip tek dokunuşla yönetin.
    scrollingboard : ekrandaki dock'u istediğiniz gibi düzenleyin.
    simanager : büyük bir sorun olan telefondan sim karta rehberin aktarılması artık bitiyor.
    sptingtomize 2 - ios 5+ : cihazınızı özelleştirebileceğiniz harika bir uygulama.
    weetrackdata: cep telefonunuzdaki veri transferini görmenize yarayan tweak.
    wifi analyzer: mevcut kablosuz ağ hakkında bilgi görüntüleyen program.
    winterboard= (modmyi) temaları kullanmak için gerekli.
    wifi booster : wifi sinyal seviye sınırını ortadan kaldırır ve daha zayıf sinyallere daha açık olur.
    wifi passwords : kablosuz ağ ile bağlandığınız şifreler iphone'da saklı tutulur.bu zamana kadar girdiğiniz şifreleri gösteren bir tweak.
    zephyr : tam ekran olan uygulamalar arasında kısayoldan geçiş sağlar.

    repolar

    modmyi.com repo
    http://modmyi.com/cydia/

    big boss repo
    http://thebigboss.org/hosting-repository-cydiab

    xsellize repo
    http://cydia.xsellize.com/

    insanelyiph0ne.com repo
    http://repo.insanelyiph0ne.com/

    hacks repo
    http://ihacksrepo.com/

    p0dulo repo
    http://p0dulo.com/

    telesphoreo tangelo repo
    http://apt.saurik.com/

    ispazio repo
    http://ispaziorepository.com/

    sinful repo
    http://www.sinfuliphonerepo.com/

    hackulous repo
    http://cydia.hackulo.us/

    diğer repolar
    http://cydia.iphonecake.com/
    http://yourcydiarepo.org/
    http://urbanfanatics.com/scummvm.xml
    http://apt.theiphonespotrepo.net/
    http://ihackstore.com/repo
    http://repo.icausefx.com/
    http://apt.pwncentre.com/
    http://iexploit.myrepospace.com/
    http://repo.biteyourapple.net/
    http://i.ripdev.com/
    http://repo.bingner.com/
    http://repo666.ultrasn0w.com/
    http://apt.geohot.com/
    http://repo.neonkoala.co.uk/
    http://repo.ispazio.net/
    http://repo.smxy.org/installer4/
    http://intelliborn.com/repo/
    http://www.themeitapp.com/repo/
    http://cydia.iclarified.com/
    http://cydiasystem.com/

    imla hataları olabilir, düzelteceğim.

    edit: imla hatalarının %90ını düzelttim, çok fazla imla hatası vardı gözümden kaçmış olabilir,bilgilendirirseniz düzeltirim. ayrıca saçma sapan açıklamaları da elimden geldiğince düzeltmeye çalıştım. direkt kopyala-yapıştır yapınca böyle oluyor.

    edit2: untethered ve tethered jailbreak şeklinde iki olayı var bunun. tetjered jailbreak, telefon her kapandıktan sonra, telefonun bilgisayar takılarak başlatılmasını gerektiren bir jailbreak türü. untethered jailbreak ise böyle bir şeye gereksinim duymuyor.

    şöyle düşünülebilir, pc, her başlatmada güç kablosuna ihtiyaç duyarken, laptop bu ihtiyacı hissetmez. tam olarak bağdaştırılamaz ama bu şekilde örnekleyebilirim en iyi .

    edit:hackulous repo kapanmış ardinabilebakmadangidenadam'a teşekkürler


    (nick bulamadim - 9 Ocak 2013 18:44)

  • comment image

    edit: bu yazıyı ios 6 için hazırlamıştım fakat bahsi geçen tweak'lerin bir çoğu artık ios 7'de de çalışıyor. eğer ios 7 kullanıyorsanız yanında ios 6 yazanları geçin.

    ios cihazlar için özgürlük veya güvenlik (göreceli tabi) arasında seçime verilen ad. şu an 6.1.2 veya altında olan cihazlara untethered olarak yapılabiliyor. 6.1.3 için sanırım tethered jailbreak mümkün ama emin değilim. ios 7'ye kadar jailbreak çıkmamasının sebebi apple'ın 6.1.3 ile jb'i mümkün kılan açıklardan birini kapatması. jb'i hazırlayan adamlarda halen ios'da bulunan 5 açığın ortaya çıkmasını istemediklerinden bekliyorlar.

    avantajları ortada ve bunlara biraz sonra değineceğim fakat öncelikle yaratabileceği sıkıntılardan bahsedeyim.. nedense akıllarda jailbreak'li aletlerin güvenlik açıkları sunduğu şeklinde bir düşünce var. bu kısmen doğru fakat bu konuda kullanıcının büyük etkisi olduğuna inanıyorum. jb konusunda fikri olmayanlar için açıkliyim, jailbreak yapıldığında tweak, tema türü şeyleri indirmenize yarayan bir program geliyor (bkz: cydia). cydia'yı, appstore'un jb versiyonu gibi düşünebilirsiniz fakat aralarında büyük bir fark var. appstore'da sadece apple onaylı yazılımları görebiliyorken, cydia'da istediğiniz kadar repo ekleyebiliyor, istediğiniz tweak'leri kurabiliyorsunuz.

    legal paylaşımların olduğu, hatta tweak veya tema satın almanıza izin veren offical repo'lar gayet güvenilir ve hızlı çalışıyor. bunun yanında crack'li tweak ve temaları bulabileceğiniz binlerce repo var fakat stabilite ve güvenlik adına bunu yapmanızı tavsiye etmiyorum. zaten cydia'ya bu tür repo'ları eklerken "bu repo'da crack'li ve zararlı yazılımların olduğunu tespit ettik. eklemenize engel olamayız fakat güvenlik nedenlerinden ötürü uzak durmanızı tavsiye ediyoruz" gibi birşeyler yazıyor *.

    stabilite ve güvenlik kısmına biraz daha değinmek gerekirse.. bu repo'lardaki tweak'lerin hangi versiyonla çalıştığı falan genellikle yazmıyor. bigboss'da veya modmyi gibi offical repo'larda cihazınızla uyumlu olmayan bir tweak'i indirmenize veya satın almanıza izin verilmiyor. fakat crack'li repo'larda böyle bir durum yok. konu hakkında deneyimsiz birinin gidip bu tweak'lerden birini indirdikten sonra cihazını boot loop'da bulması gayet olası. öte yandan o programı kimin crack'lediğini bilmemek var.. kim bilir crack'lerken içine ne gömdü. konu hakkında deneyiminiz yoksa farketmeniz çok zor. o yüzden eğer jailbreak yaptıysanız default repo'larda hayatınıza devam etmenizi tavsiye ederim. bilinçli olun yeter.. cihaza 1500 küsür lira verdikten sonra tweak'lere 1-5$ arası birşey vermek çok koymamalı. aynı durum appstore için de geçerli tabi.

    şimdi gelelim avantajlarına.. nereden başlasam bilemiyorum açıkçası. ikonları değiştirip arka plana ve lockscreen'e dinamik wallpaper'lar koyabilmekten mi bahsetsem yoksa cihazı hdmi ile televizyona bağladıktan sonra ps3 gamepad'iyle oturduğum yerden oynadığım psp oyunlarından mı bahsetsem.. eğer ne yaptığınızı biliyorsanız olasılıkların limiti yok. gerçekten. çok uzatmadan faydalı bulduğum tweak'leri paylaşayım.

    activator: gesture yaparak cihazı kontrol etmenize yarıyor. örneğin bir parçayı geçmek için lockscreen'de soldan sağa parmağınızı kaydırmanız yeterli. çok fazla kombinasyon var.

    adblocker: chrome'daki adblock'ın telefondaki hali. ücretli fakat kota sorunlarınız varsa kesinlikle edinmeniz gereken bir tweak. reklamları daha cihazınıza indirilmeden blokluyor. öte yandan ios'a gömülü iad'leri bloklayan bir eklentisi mevcut (adblockernetworks). ayrıca tweak'i hazırlayan gençle saurik * arasında dönen bir muhabbet yüzünden cydia'daki reklamları bloklayamıyor fakat bunu da nocyads adlı tweak'le çözebiliyorsunuz. ad free bir cihaz kullanmak gibisi yok.

    altkeyboard (ios6): klavyeyi değiştiriyor. örneğin bir harfin üzerinde durup parmağınızı yukarı doğru kaydırırsanız o harfin altında duran rakam veya sembol çıkıyor. demo için tık

    appsync for ios 7: bu yazılım lokal appstore'da bulamadığınız app'leri kurmanızı sağlıyor. örneğin google maps hala türkiye appstore'da bulunmuyor. bu tweak sayesinde gmaps'i indirip cihazınıza atabiliyorsunuz (bu tweak aynı zamanda crack'li appstore yazılımlarının cihaza kurulmasına olanak sağlıyor fakat yapmayın tabi)

    auxo (ios6): multitasking ekranını daha kullanışlı bir hale getiriyor. aynı mac'teki gibi programın screenshot'ı + ikonu şeklinde sunuluyor çalışan programlar. ayrıca telefonun ayarlarını açıp kapatabileceğiniz bir bölümde mevcut. video.

    barrel: springboard'da sayfalar arası geçiş yaparken ikonların geçiş efektini değiştirmenize izin veriyor. ufak bir demo için burdan yakın.

    batterydoctorpro (ios6): şimdii. bunu tavsiye etsem mi etmesem mi bilemedim. bir yandan profiller arası hızlı geçiş imkanı veren çok net bir arayüz ve notification center switch'leri.. bir yandan reddit'te iphone 5'lerin lte'sini komple kapattığını idda edenler.. 5 kullanıyorsanız uzak durun diyeyim, orda kalsın. biraz daha açmak gerekirse, 3 farklı profil yaratıp tek tıkla geçiş yapabiliyorsunuz. örneğin ev ortamında data hattı ve 3g'yi pili yememek adına kapatıp wireless'ı aç diyebiliyorsunuz. ayar ekranı şöyle. profilleri ise ister pil ikonuna tıkladığınızda, isterseniz notification center üzerinden değiştirebiliyorsunuz. oda böyle.

    blutrol (yeni post'a bakın): bluetooth üzerinden cihaz bağlamanızı sağlıyor. cihaz derken biraz genel konuştum, farkındayım. çünkü öyle.. mouse, klavye, ps3 gamepad'i vesaire.. oyunun kontrollerinin olduğu bir screenshot alıp bu program üzerinden butonları yerleştiriyorsunuz. ardından oyuna giriyorsunuz. budur..

    bolt (ios6): circle battery'mi ne, daha yeni bir alternatifi var fakat bunu tercih ediyorum. pili yok edip şarj ederken şimşek ikonu çıkarıyor köşede.

    browseinapp (ios6): web linklerini browser'ı açmadan, programın içinde görüntülemek için.

    browser changer: varsayılan tarayıcıyı safari dışında birşey yapmanıza imkan veriyor. nitrous *, chrome ve google maps ile birleşince gayet güzel sonuçlar çıkıyor. bu noktada niye gidip android'li bir cihaz almadın sorusuna olan cevabım ise; sorma..

    bulletin (ios6): notification center'ı lockscreen'den görmenizi sağlayan bir tweak. ios7'de geliyormuş bir zahmet..

    bytafont (ios6): işletim sisteminizin yazı tipini değiştirmenizi sağlıyor. (gfs neohellenic, molengo, play ve tf2 secondary adlı fontlar gayet güzel ve türkçe karakter destekli. cydia'da fontlar altında bulabilirsiniz)

    cameratweak (ios6): defaul kamera yazılımını geliştiren bir tweak. bir çok özellik ekliyor fakat konu hakkında çok bilgim olmadığı için google'a sormanızda fayda var. ben sadece odak ve ortam ışığını ayrı ayrı ayarlayabilmek için kullanıyorum.

    clean sliders hd/sd (ios6): artık 1970 görünümü veren slide to unlock hedesini değiştiren bir tweak. slide to unlock killer ile kullanınca gayet sade ve basit bir görünüm ortaya çıkıyor. bıkz.

    cleverpin: belirlediğiniz wireless ağlarına bağlı olduğunuzda passcode'u otomatik kapatan bir uygulama. evdeyken gereksiz yere şifre girme derdinden kurtarıyor.

    display recorder: ekran video kaydı için.

    display candy (ios6): programlar arası geçişte gelen efektleri değiştirmenizi sağlıyor. demo

    folderenhancer (ios6): klasörler üzerine bir tweak. bir klasör içine istediğiniz kadar ikon atıp sayfalar oluşturmanıza, hatta içlerine klasör yaratmanızı sağlıyor. kısaca her klasörü bir springboard sayfası haline getiriyor.

    fullimage: resimlere bakarken daha fazla zoom yapabilmek kadar basit birşey istiyorsanız edinilmesi gerekenlerden.

    googiri ve nownow (ios6): google'ın yeni arama yazılımında farkettiyseniz bir mikrofon var. olay konuşarak google'a bir soru sormanız ve cevabının google arama motoruyla geri dönmesi. özellikle ingilizce konuşurken harfleri inanılmaz yuvarlayan biri olmama rağmen google'ın siri'ye oranla bu noktada çok daha net çalıştığını söyleyebilirim. hal bu olunca siri'nin özelliklerinden mahrum kalmak koyuyor fakat bu iki tweak burda yardıma koşuyor.
    nownow, activator'le gelen bir tweak ve yaptığı şey siri'yi başlatır gibi home butonuna kısa süreli basılı tuttuğunuzda siri yerine google search'ü başlatması. googiri'nin olayı ise google search'e sorduğunuz soruyu harflere döküp siri'ye paslaması.

    gridlock 2.0: ikonları istediğiniz yere koymak ister misiniz?

    icleaner: bilgisayardaki cc cleaner'mı ne, gereksiz dosyaları silen programın ios versiyonu. 3g'deki backup'ı bu telefona kurduğumda dikkatimi çeken 2gb'lık bir dosya yığını vardı. bu program sayesinde artık yok.

    ifile: windows explorer for ios.

    liveclock (ios6): homescreen'de duran statik saat ikonunu gerçek saatle değiştiriyor.

    livepapers (ios6): bu şahsi görüşüm, bence jailbreak'in en güzel taraflarından biri. dinamik wallpaper'lar. kimin aklına gelirdi ki.. şu an için 3 farklı seçenek mevcut. ücretli eklentileri bulunuyor. pili deli gibi tüketmemek adına belirlediğiniz bir süreden sonra animasyonu durduruyor*. demo için dımçıkıpörtföy.

    lockscreen clock hide (ios6): adı üstünde.

    miniplayer: itunes'un mini player'ına benzer bir tweak. ios'un neresinde olursanız olun, eğer arkada müzik çalıyorsa ekranın içine tutup sürükleyebileceğiniz bir pencere beliriyor. şarkı ismi, play/pause, next/prev gibi özellikleri mevcut. çok kullanışlı. şöyle duruyor.

    multiiconmover: bir kaç ikonu seçip aynı anda taşımaya yarıyor.

    muteicon: telefonu sessize aldığınızda pil göstergesinin yanında bir ikon çıkıyor.

    n stats for notificationcenter (ios6): nc'da ram durumu, telefon hafızası ve anlık upload/download'ı görmek için.

    netmeter (ios6): data trafiğini takip etmek için. belli bir tarih belirleyip kotanızı giriyorsunuz. bitmeye yakın olduğunda haber veriyor. ayrıca netmeterwidget for nc eklentisiyle bu bilgileri nc'da görebiliyorsunuz.

    nitrous: ios cihazlarında chrome'un, safari kadar hızlı olmadığını duymuşsunuzdur belki. bunu söylemelerinin sebebi javascript motorunun sadece ibooks, safari gibi programlara açık olması. bu tweak bu engeli kaldırıyor. java'nın ağır olduğu bir sayfayı chrome'da, safari kadar hızlı render'layınca safari kullanmanın bir anlamı kalmıyor haliylen. off - on.

    preferenceorganizer: settings'de cydia ve appstore tweak'lerini ayrı çatılar altında topluyor. bu hale geliyor.

    prime (ios6): arama geçmişinde gelen ve giden aramalara farklı renkler vererek aradığınızı bulmayı kolaylaştırıyor.

    pullall: web görünümü destekleyen heryerde sayfayı aynı mail ve twitter app'inde olduğu gibi aşağıya çekince sayfanın yenilenmesini sağlıyor.

    spotlock (ios6): benim gibi hayatında bir kere bile spotlight'ı kullanmamış olanlar için.. homescreen'de spotlight'a geçtiğiniz zaman telefon kitleniyor.

    springtomize 2 (ios6): ikonlar ve springboard üzerinde bir çok değişiklik yapmanıza izin veren harika bir tweak.

    swipeselection: bir harf değiştirmek için yazının üzerine basılı tutup o büyüteçle cebelleşmek yerine parmağınızı klavyenin üzerinde sağa sola kaydırarak imlecin yerini değiştirmenize yarıyor.

    wake info: alarm çaldığında veya snooze'a atıldığında istediğiniz bilgileri sesli bir şekilde duyuruyor. konuşma motorunu kullandığı için türkçe destekli. o anki saati, hava durumunu, kaç tane okunmamış mailiniz var, kaç tane toplantınız var gibi bilgileri sunabiliyor. verdiği bilgileri istediğiniz gibi ayarlamak mümkün.

    winterboard: tema değişiklikleri için.

    yourtube for ios6: appstore'daki youtube yazılımına bir eklenti. video'ları indirip, izlerken kalitesini değiştirmeye kadar bir çok özelliği mevcut.

    zephyr (ios6): multitask bar'ı görüntülemek veya programlar arası geçiş işlerini bir düğmeye basmadan halletmeye yarıyor. iki kere home'a basmak yerine ekranın altından yukarı doğru parmağımı kaydırmak yetiyor. auxo ile ufak bir takılma mevcut fakat çok ta sorun değil.

    zepplin: operatör logosunu değiştirmek için.

    höeh. fazla olmuş. bir ara geri dönüp bu tweak'leri edindiğim kaynaklarıda paylaşayım, tam olsun. birilerinin işine yaraması umuduyla o/


    (i liek turtals - 18 Haziran 2013 16:41)

  • comment image

    (bkz: #34674629)

    önceden değindiğim tweak'lerden bahsetmeye gerek yok. direk ios 7'lik işlerden bahsetmek gerekirse:

    alkaline: pil göstergesinin tipini değiştirmeye yarıyor.

    arco: dikkatinizi çektiyse ios 7'de müzik çalarken eskiden olduğu gibi pilin yanında play simgesi çıkmıyor. bu tweak o sorunu hallediyor. üstüne birde parçanın ne kadarını dinlediğinize dair bir çember çiziyor. gayet kullanışlı.

    auxo 2: ios 7 ile bambaşka bir hal almış. control center ve task manager'ı birleştiriyor. ayrıca quickswitch gibi mükemmel bir özelliğide mevcut.

    burst mode: 5s'in burst mod'unu eski cihazlarda kullanmanızı sağlıyor (4s'de gayet net çalışıyor)

    bytafont 2: işletim sistemi genelinde yazı tipini değiştirmek için. direk program olarak geliyor. içinden yazı tiplerine bakıp indirebiliyorsunuz (champagne and limousines adlı fontu tavsiye ederim. isminin dandikliği sizi yanıltmasın, bioshock - rapture fontu).

    cameratweak 2: kamera app'ini geliştmeye yarıyor. ayrı ayrı exposure ve odağı ayarlamanıza izin veriyor. ayrıca telefonda yeriniz yoksa ve birşey kaydetmeniz gerekiyorsa 1080p yerine 720p'ye geçme seçeneğide sunuyor.

    ccloader: control center'daki bölümleri ekleyip çıkarmanıza veya sırasını değiştirmenize yarıyor.

    classicswitcher: eski task switcher için.

    controllers for all: ps3 ve ps4 gamepad'lerinizi mfi gamepad'i gibi göstermenize yarıyor. gta sa, kotor ve daha aklıma gelmeyen bir çok oyun mfi destekli olduğu için tek yapmanız gereken oyun açıldığında gamepad'inizin ps düğmesine basmak oluyor. gayet basit ve hızlı çalışan bir sistem.

    disable parallax effect: program arası geçiş efektlerini seviyorsanız ve parallax efektinin getirdiği pil yükünden kurtulmak istiyorsanız deneyin. tabi motion sensörlü bir alet kullanıyorsanız (5s, mini retina gibi) gerek yok.

    eclipse: işletim sisteminin genelini siyah temaya çeviriyor. başta çıktığında inanılmaz bug'lıydı fakat yavaş yavaş toparladılar. artık ipad'de de düzgünce çalışıyor. kullandığınız programla uyumlu olmaması ihtimali için whitelist opsyonu var. eğer gece gece settings'e veya mesajlara girdiğinizde ios 7'nin beyazlığından gözleriniz yanıyorsa deneyin (flux'da buna bi çözüm tabi ama sarı sarı sevmiyorum diyorsanız bunu deneyin).

    flagpaint7: banner'ları o programın ikonunun rengine boyuyor. lockscreen'de ve notification center'da da çalışıyor.

    flipcontrolcenter: control center'ın toggle'larını istediğiniz gibi ayarlamanıza yarıyor. örneğin uçak modu düğmesi yerine 3g'yi açıp kapatmak için bir düğme ekleyebiliyorsunuz.

    forecast: lockscreen'de hava durumunu gösteriyor. eğer sağ yerine sola kayarsanız hava durumu programının ekranını görüyorsunuz.

    keyblack: klavyeyi siyaha çevirmeye yarıyor. kindadev.com/apt adlı repo'dan edinilebilir. buna alternatif bloard diye birşey de var. ikiside aynı şeyi yapıyor. seçim sizin.

    knowy0urcallactive: birini ararken karşı taraf açana kadar telefonu kulağınızda tutma derdinden kurtarıyor. karşı tarafa bağlandığınız anda telefon titriyor. minimalist fakat çok kullanışlı.

    muteicon: ios 7'de giden bir özellik daha. telefonu eskiden susturduğunuzda pilin yanında bir simge çıkardı. ios 7'de nedense kaldırma gereksinimi hissetmişler. bu tweak'le geri getirebiliyorsunuz.

    noadstoreopen: cydia'da bazı repo'ları gezerken otomatik açılan appstore linklerini bloklamak için. yüssüzler ya..

    noannoyance: gereksiz uyarıları kapatmaya yarıyor (örneğin wireless kapalıyken gps konumu belirlemek daha zor uyarısını göndermek için) (türkçesi nasıl bilemedim).

    nostorebutton7: music app'indeki store düğmesini uçurmak için.

    photo booth: ipad'lerdeki photo booth'u iphone'larda etkinleştirmek için. aslında her telefonda hazır kurulu zaten. bu tweak sadece photo booth'u aktive ediyor.

    powerbanners: %20'ye geldiğinizde zebellah gibi çöken pil uyarısını banner'a çevirmek için.

    pull to dismiss: ipad'lerde klavyeyi göndermek için bir tuş mevcut fakat iphone ekranında nedense böyle bir durum söz konusu değil. bu tweak'le klavyeyi aşağıya kaydırmanız yetiyor.

    record 'n' torch: vidyo kaydı yaparken flash'ı açıp kapatmanıza olanak veriyor.

    repower: slide to turn off ekranına yeni özellikler ekliyor (respring, reboot gibi).

    retinapad: ipad'lerde iphone uygulaması çalıştırırken oluşan kırıkları yok ediyor. çalışması gerektiği gibi çalışan 2x modu gibi düşünün.

    samestatus: lockscreen'deki statusbar, springboard'daki statusbar'la aynı değil. bu tweak o işi çözüyor.

    showcase: küçük harflerle yazıyorsanız klavyenin fontlarını küçüğe geçiriyor. caps lock'u açtığınızda da harfleri büyütüyor.

    spotdefine: spotlight'ta sözlük.

    springtomize 3: delilik. ikonlar olsun, control center olsun, lockscreen olsun.. bir çok özelliği değiştirmenize olanak veriyor. kesinlikle edinilmesi gereken tweak'lerden biri.

    statushud 2: sesi değiştirdiğinizde ekranın ortasında çıkan o korkunç şeyden kurtulmak istiyorsanız edinin. ses göstergesini status bar'a taşıyor.

    video zoom mod: adı üstünde. vidyo kaydı yaparken zoom yapmanızı sağlıyor.

    voicemailremoverios7: yine adı üstünde..

    youtube no ads/hq3g: youtube'daki reklamları kaldırıyor (aslında bunu adblocker'da yapıyor) fakat bu tweak'in en önemli özelliği bana sorarsanız 3g üzerinden high quality vidyo izlemenize olanak tanıması. geniş bir data pakediniz varsa ve dışardayken kaliteli vidyolar izlemek isterseniz edinin.

    #playme: çalan parçanın adını sanını arada bir statusbar'da gösteriyor.

    auto vpn: bir program açıldığında otomatik vpn'e bağlanmak için. örneğin netflix'i açtığınızda us vpn'ine bağlan diyebiliyorsunuz.

    controlundim: normalde control center'ı açtığınız anda arka plan kararıyor. bu durumda parlaklığı ayarladığınızda bazen istediğiniz sonucu elde edemiyorsunuz. bu tweak parlaklık ayarı yaparken cc ile gelen karartıyı alıyor. parlaklıkla işiniz bittiğinde eski haline dönüyor.

    gif viewer: photo app'inde gif görebilmenize yarıyor.

    itransmission 4: torrent client'ı.

    lockdown pro ios 7: istediğiniz uygulamalara şifre koruması koymak için.

    eskisi gibi her tweak için resim ve vidyo işiyle bu sefer uğraşamadım. onun yerine idownloadblog a gidip tweak adıyla arama yaparsanız vidyolu incelemesini bulabilirsiniz. orda da çıkmazsa google'a sorun. jb sub-reddit'inde de faydalı şeyler çıkabiliyor.


    (i liek turtals - 4 Nisan 2014 01:04)

  • comment image

    8.1.2 için de çıkmıştır.
    jailbreak yapmak için yaptığım araştırmada adam akıllı bir sonuç bulamamamdan ötürü, yapılış aşamalarını buraya yazıyorum

    1- itunes üzerinden telefonu yedekliyoruz.
    2- ayarlardan touchid ve parolaya girip, parolayı kapatıyoruz, ardından icloud sekmesine girerek iphone'umu bul seçeneğini de kapatıyoruz
    3- telefonu fabrika ayarlarına alıyoruz. (itunes üzerinde telefonu geri yükle tuşuna tıklıyoruz)
    4- http://www.taig.com/en/ bu siteye girerek, son sürümü indiriyoruz.
    5- jb programını çalıştırarak, telefonu görmesini bekliyoruz (doğru ios sürümünü görmesi gerekli)
    6- 3k assistant tikini kaldırıyoruz (3k assistant uygulaması, çinliler arasında forum gibi birşey. genel olarak gerekli değil, internette de pek bir bilgi yok, sadece nasıl kaldırılacağını yazmışlar.)
    7- jb işlemini başlatıyoruz. (bazı bilgisayarlarda %30da takılabileceğini yazmışlar, takılırsa yarım saat bekleyin, bilgisayarı veya programı baştan başlatın yazmışlar.)
    8- işlem tamamlandıktan sonra telefondan cydia uygulamasını açıyoruz, yaklaşık 1-2 dk sürdü bende bu da.
    9- son olarak itunes uygulamasından yedeklemeyi geri yükle seçeneğini seçiyoruz.

    bonus: itunes yedeklemeleri çok yar kaplıyor, ssd kullananlarda genel olarak yer kısıtlı olduğundan, yedeklemelerinizi başka bir hddye taşımanın yolunu yazıyorum

    ilk olarak windows gezginini açın, yer satırına %appdata% yazıp entera basın.
    sırasıyla /apple computer/mobliesync/backup klasörlerine girin.
    şimdi adres satırına sağ tıklayarak kopyalayın
    backup klasörünü silin veya başka bir yere taşıyın, o klasörü orada bırakırsanız hata verir.
    yedeklemeleri kaydetmek istediğiniz harddiskte yeni bir klasör oluşturun ( abcd olsun mesela)
    komut istemini açın (başlay-cmd yazıp enter)
    mklink /j yazıp boşluk bırakıp " tuşuna basın.
    ardından komut istemine sağ tıklayarak yapıştır diyin ve kesme işaretini kapatın, bir boşluk daha bırakıp "d:\klasör ismi" (yukarda yazan abcd klasörü) yazıp entera basın.
    artık yedeklemeleriniz c sürücüsü yerine d sürücüsüne kaydedilecek.
    bu işlemlerden birini yanlış yaparsanız hata verir.

    edit: sırf bu yüzden jailbreak yapmıştım, ios 8de sınırlama şifresini jailbreak ile ifiles üzerinden kod girerek çözemezsiniz. sınırlama şifrenizi yanlış girdiyseniz çözümü ifile ile /var/mobile/library/preferences/com.apple.restrictionspassword.plist dosyasına erişerek, bu dosyayı silmek. bu şekilde sınırlama şifreniz sıfırlanmış olacaktır. şimdiye kadar denediğim yöntemlerden en garantili yol bu.


    (nick bulamadim - 15 Ocak 2015 01:49)

  • comment image

    ben ortaokula giderken atari salonunda böyle bir oyun vardı. oyun çok dandik olduğundan hiç oynayan birini görmemiştim başında. fakat bir fikir sahibi olmadan yargılamamak için samurai shodown'dan artan jetonlari attım bu makinaya. aynen aktarıyorum, oyun başladı hapisten mahkum oldukları 2 kilometreden belli bir sürü adam kaçtı (ayaklarında falan demir gülleyle prangalar var). sonra polis (yani ben) araba ile olay yerine yetiştim. çektim silahımı. sorgu , sual demeden çotak ilk mahkumun iki kaşının ortasından hakladım. hemen arkasından geleni ıskaladım ve mahkumun bana değmesi ruhumu teslim etmeme yetti. ikinci hakkımda yine bu abi beni oldurdu. üçüncü hakkımı beklerken, oyunun iki haklı olduğunu ve bunu oynamayanların ne kadar haklı olduğunu gördüm.


    (plastic duck - 22 Ekim 2004 15:07)

Yorum Kaynak Link : jailbreak