Anon (~ Tundmatu) ' Filminin Konusu : Kraliçe Elizabeth dönemi İngiltere'sinde geçen hikaye yüzlerce yıldır onlarca entellektüelin kafasını kurcalayan bir soruya odaklanıyor: İngiliz edebiyatının en büyük ismi William Shakespeare'in eserlerinin arkasında başka biri mi vardı? Onlarca edebiyat eseri başka birilerinin kaleminden çıkmış olabilir miydi? Konuya ömrünü adamış uzmanlar, yazılmış onlarca kitap ve üretilen teorilerden sonra şimdi Roland Emmerich, Anononim filmiyle İngiliz edebiyatına aynı soruyu soruyor. Dönemin skandal dolu siyasetine ayna tutarak, Kraliyet ailesinin küstah ve güç tutkunu hali Londra'da 'sahneleniyor'.
What Happened to Monday(2017)(6,9-79937)
ARQ(2016)(6,4-27569)
Spectral(2016)(6,3-41272)
OtherLife(2017)(6,3-10766)
Hotel Artemis(2018)(6,1-23891)
Tau(2018)(5,8-21136)
Extinction(2018)(5,8-41489)
The Cloverfield Paradox(2018)(5,6-78144)
How It Ends(2018)(5,0-37268)
The Titan(2018)(4,8-23642)
"eski ingilizcede "soon" kelimesinin anlamını taşıyan yani "yakında" anlamında kullanılan kelime."
eskiden finlandiya'da faaliyet gösteren bir servisin (penet.fi) adıydı, bu adrese üye olup gönderdiğiniz maillerin mail listlere a230234@anon.fi tarzı anonymous adreslerle gitmesini sağlıyordunuz. türk mail listlerinde şimdi herkesin hakkında çarşaf çarşaf yazdığı türlü siyasi konuları genelde bu servisten yollardı millet
(oric - 7 Kasım 2006 10:49)
eski ingilizcede "soon" kelimesinin anlamını taşıyan yani "yakında" anlamında kullanılan kelime.
(poison - 25 Şubat 2004 23:32)
bütün filmleri başarısız olan netflix ten başka bir yapım.. 6 küsur puan ile imdb nin tozlu arşivinde yer bulacak. trailerını bile izlemedim.edit: dediğim çıktı.
(kumrengi - 21 Nisan 2018 22:13)
hakında hiç bir şey bilmeden sırf içinde clive owen olan her film izlenir diyerek başlayıp keyifle bitirdiğim film. konu hem güncel hem de şimdiden klişeleşmeye başlamış anonimlik ve kişisel bilgilerin gizliliği. filmin adı da oradan geliyor: anonimity - anon. insanların gördüklerinin ve anılarının arşivlendiği ve yeniden izlenebildiği bir dünya tasavvur edilmiş. içinde minority report, the conversation gibi filmlerdem esintiler bolca. polisiye kısmı biraz klişe olsa da seyrettiriyor. filmin benim için esas çekici yanı the taking of pelham one two three gibi 70'lerin karanlık polisiye filmlerinin havasını yakalaması. zaten kostümler, iç mekanlar, otomobiller hep 70'lerden. filmden dikkatimi çeken iki gönderme: polis şefinin goebbels'e aşırı benzerliği ve polis genel merkezi olarak gösterilen binanın at&t long lines binası olması. bu bina telefon santrallerini koymak için 1974'te yapılmış, tek bir penceresi olmayan 170 metrelik dev bir kütle. rivayet o ki, nsa'in tıtanpoınte kod adlı dinleme operasyonları da bu binada yer alıyormuş.
(casusbubelli - 5 Mayıs 2018 07:04)
anonymous ya da anonim olma durumuyla özel hayatın kısmen açık olmasını anlatan teknoloji mottolu bir film. kişisel verilerin korunmasının daha da ön planda olacağı bir zamana doğru yol alıyoruz. tabi her zaman olduğu gibi filmler önden gelerek uç gibi görünen senaryoları yüzümüze çarpıyor. bakalım, biz mi bizden sonrakiler mi görecek...filmin sonundaki replik olayı özetliyor--- spoiler ---it's not that i have something to hide. i have nothing i want you to see.olay, sakladığım birşeyin olması değil; görmenizi istediğim birşeyimin olmaması.--- spoiler ---
(misirsiz sinemaya - 13 Mayıs 2018 12:57)
benim gibi bilimkurgu severler için son derece güzel bir film. konu iyi, kurgu güzel, sonuç olumlu. içerisinde birden fazla alt metin içeriyor. 7.5/10 verdim.
(bos kafa mezara - 15 Mayıs 2018 13:28)
tarz ve atmosfer olarak person of interest'e çok benzeyen bir filmdir. aksiyon'u daha az dramı daha fazla ve yine high-tech bir ortamda insanların bugünkü davranışlarının yansıması. eleştirmek istersek eleştirir miyiz evet. ama bu tarz filmlere aç bir bünye olarak çok iyi geldiğini söyleyebilirim.
(rapper134 - 30 Mayıs 2018 12:03)
bir andrew niccol filmi, dersek sanırım ne ile karşılaşacağımızı ve hangi tema üzerinden yürüyeceğimizi az çok anlamış oluruz. gattaca, truman show, lord of war gibi başyapıtlarda imzası bulunan niccol, teknoloji ve teknolojinin toplum yaşamına yansımaları üzerine kafa yoran bir sanatçı. anon'da da tarzının dışına çıkmayarak bir çeşit big brother versiyonu distopik bir hikaye üzerinde çalışmış. film olarak çok daha güçlü ve iz bırakıcı olabilirdi, özellikle daha sıkı bir final ile bağlanabilirdi ancak konu merkezli odaklanınca filmin eksiklikleri tolore edilebiliyor. anon, devletin güvenliği gerekçe göstererek mahremiyeti yok ettiği bir dünyada yaşanıyor. bütün kişisel anıların kaydedildiği, sistemin herkesi her an gözleyebildiği toplumda suç oranı yok mesabesine indirgenmiştir. herhangi bir suç girişimi, gözlerin arşivlediği datalar sayesinde anında tespit edilebilmekte ve suçlu yakalanarak cezalandırılmaktadır. görece güvenliğin tesis edildiğini gözlemlediğimiz düzlemde özgürlüklerin güvenliğe feda edildiğini, mahremiyetin ve özel yaşamın ortadan kaldırıldığını da gözlemliyoruz zira ‘elektronik bir panoptikon’ gözün iktidarını kurmuş ve herkesi gözaltına almıştır. ''en fazla sayıdaki insan için en büyük fayda'' uğruna insan haysiyeti, onuru ve özgürlüğü gözardı edilmiştir. toplum yaşamı yüksek güvenlikli bir hapishaneye dönüştürülmüştür. insanlar mutsuz, mimiksiz ve robotumsu bir ruh haliyle yaşamaktadır. film boyunca gülen bir yüz görmek mümkün değildir. görünmeyen gözler yani 'otomatik bir iktidar' tarafından her an gözetlenme ve denetlenme bilinciyle yaşamanın ağır baskısı insanları felç etmiş, değerlerinden ve kültüründen koparmıştır. işte böylesi bir yapı; kimliği, geçmişi, aidiyetleri silinmiş o yüzden de takip edilemez bir görünmez hacker'ın sistemi alt üst etmeye yönelik tehdidiyle karşı karşıyadır ve dedektif clive owen bunu engellemek için hamleler yapmak zorundadır.sosyal medya hesaplarımız, kredi kartı hareketlerimiz, mobese ve kapalı mekan güvenlik kameraları, cep telefonlarımızla görünmeyen gözler tarafından gözlenmekte olduğumuz gerçeğiyle bir arada düşündüğümüzde filmdeki kurgusal zeminin çok da uzağında olmadığımızı söyleyebiliriz. teknolojinin kontrolden çıktığı ve devletlerin bunu iktidar aygıtı olarak kullandığı vasatta artık güvenlik merkezli yaklaşımın insan tekini nesneleştirmesi, temel hak ve özgürlükler ile tüm ahlaki değerleri aşındırması tartışılmalıdır.
(abidinhobo - 8 Haziran 2018 15:09)
dört dörtlük bir film olduğunu söyleyemem ama kesinlikle izlenebilecek bir bilimkurgu. bireylerin kişisel verilerinin korunmasına verilen önemin arttığı şu döneme cuk oturmuş.
(ara - 15 Haziran 2018 00:27)
sanırım filmin en can alıcı cümlesi şu:"anonymity is the enemy."kız güzel. 10 üzerinden 6'lık bir film. trailer
(pseudologia fantastica - 3 Temmuz 2018 22:18)
Yorum Kaynak Link : anon