Ikimizin Yerine (~ For Both of US) ' Filminin Konusu : Küçük bir kasabada ailesinin ona layık bulduğu tekdüze bir hayata sıkışarak büyümüş, ancak sürekli yaşamı sorgulayan Çiçek İnce'nin (Serenay Sarıkaya) hayatı, okulda geçici olarak derslerine girmeye başlayan, İstanbul'dan gelmiş edebiyat öğretmeni Doğan (Nejat İşler) ile tamamen değişir. Doğan'a aşık olan Çiçek, ona yakın olabilmek için her fırsatı dener. Geçmiş ilişkilerinde aldığı yaraları hala taşıyan Doğan ise, genç kadını kendisinden uzak tutmaya çalışsa da bunu beceremez. Ancak bu ilişkinin sadece ikisinin hayatında değil, Çiçek'in ailesinin yaşamında da çok büyük etkileri olacaktır.
Fi(2017)(8,0-6706)
Unutursam Fisilda(2014)(7,5-6454)
Ask Tesadüfleri Sever(2011)(7,3-15470)
Bi Küçük Eylül Meselesi(2014)(7,2-9524)
Delibal(2015)(6,8-6325)
Senden Bana Kalan(2015)(6,7-1826)
Medcezir(2013)(6,7-5783)
Su ve Ates(2013)(6,3-3412)
Kardesim Benim(2016)(6,1-3122)
Ikinci Sans(2016)(5,7-1004)
Evim Sensin(2012)(5,0-4729)
Lale Devri(2010)(3,6-532)
küçüktük ilk çıktığında anlam veremezdik sözlerine. daha sonra anladık gurur sandığımızın aslında ümitsizlik olduğunu. hey gidi günler. ne yıllar eski yıllar. ne tarkan eski tarkan.
(apis arasi - 23 Haziran 2010 16:59)
klibinde tarkan'ın garip ve anlamsız bir şekide avucunun içindeki kurbagacıgı zıplattıgı bir sahne vardır.
(14 love - 31 Temmuz 2010 16:37)
beni ağlatan ilk şarkı.9-10 yaşlarındaydım ve annemle babam ayrılmıştı. annemle yeni evimize taşındığımızda gazete kuponları ile alınmış o dönem meşhur olan teybimize kasedi takar dinlerdim. ne alakaysa annemle babamın ayrılığını hatırlatmıştı şarkı bana. dinler dinler ağlardım...
(faithful lover - 28 Aralık 2011 10:55)
yıl olmuş 2012 halen dinlenilen muhteşem şarkı. arkadaş şu adamlar da olmasa ne dinleyecektik bilmiyorum.edit: 2016 oldu hâlâ dinliyoruz.
(patlak fermuar - 25 Mart 2012 23:13)
tarkan bu şarkıyı elif dağdeviren için söylemiştir. hikâyesi de şudur:aralarının bozuk olduğu bir dönemde tarkan bir kadın dergisine* röportaj veriyor. röportajda kimseye gerçekten aşık olmadığını hatta aşka inanmadığını beyan ediyor. elif de bunun üzerine kısa ve soğuk bir telefon konuşması ile o dönem abd'de olan tarkan'dan ayrılıyor. tarkan perişan oluyor tabii. o sıralarda barışmak için hamle yapsam mı, yapmasam mı diye kıvranırken elif'in bir başka ünlü sima ile birlikte olduğu dedikoduları yürüyor. (o kişi şu an evli olduğu için adını yazmadım.) tarkan'ın perişan haline tanık olan barışta ailesi ortak arkadaşları sezen aksu ile beraber bir hücum planı geliştiriyor. fakat "gurur sandığım aslında ümitsizliğimdi" satırının da belli edeceği üzere ilişkinin geri dönülmeyecek şekilde zarar gördüğünü fark ediyorlar. o yüzden çok içli söylemiştir tarkan bu şarkıyı.bir de ayrıldıktan 10 sene sonra tarkan deyince aklınıza ne geliyor diye sorduklarında "sadece güzel şarkılar" diyerek adamı bir daha deşmiştir derinden.
(bilimkurgusal - 17 Eylül 2015 23:17)
böyle bir edebiyat öğretmeni bizde de olsa edebiyatı yeniden yazardık dediğim film. ayrıca abi nasıl başarıyorlar tüm filmi iki dakikalık fragmana sığdırmaya. insan gerçekten hayret ediyor.--- spoiler ---- yalnız film boyunca iyi trollendik. doğan çiçek'in annesine zamanında kaymış diye düşünürken meğer ortada olmayan bir abla varmış. bir de öyle bi kapı bizde olsa soğuk geliyor diye kapatırız millet mektup yolluyor. hahaha bu yüzden romantik ilişkiler bize göre değil. --- spoiler ---
(lapiska - 21 Ekim 2016 22:07)
her sene sinemamızda romantik drama türünde başyapıtlar çıktığı için beğenilmemesi normal olan film. benim gibi vasat, çapsız, pop-corn seyircileri için ise biçilmiş kaftan. şaka bir yana, yerli romantik dramalarda daralan, klişelerden bunalan adeta kusma noktasına gelen bu sebepten ötürüdür ki bu türden uzaktan duran bendeniz, bu filme tek kelime ile bayıldım. filmin eksikleri yok mu? tabii ki var. aramaya kalkarsan bulmaktan kolayı yok. ama izlediğin ödüllü festival filmi değil ne bekliyorsun ki? dozajında romantizm, mizah belki biraz fazlaca trajedi. film vadettiği, beklediğin ne varsa sunuyor sana.ayrıca bir filmin sürprizli sayılabilecek finalini sizin önceden tahmin edebilmeniz o filmin senaryosunu kötü yapmaz. zaten senarist ezel ve suskunlar'da rüştünü az çok ispat etmiş olan pınar bulut. kore yapımı olsa izlerken zevkten kuduracak tipler, sözlükte bu güzelim film üzerinden karizma kasıyor. bence bu türde son dönemlerde yapılmış en güzel yerli film olabilir.
(gilmourian - 22 Ekim 2016 12:26)
o değilde mudanya da herhangi bir düğünde oynarken damat gelini dudaklarından rahatça öpebiliyormuş, mudanya değil new york bildiğin.ayrıca sürpriz sonu olmayan film çekmek de yasak herhalde türkiyede.
(iki gundur nick dusunuyorum - 27 Ekim 2016 02:04)
gerçeküstü bir film. o yüzden bu filmde kendi mantığı dışında mantık aramamak gerekiyor. yani herkesin bahsettiği gibi senaryosunda tutarsızlıklar yok. bu filmin cinsi öyle. gerçekle hiç bir bağı yok. filmin geçtiği mevsim bile belirsiz:--- spoiler ---bir sahnede kızlar salça yapıyor,* bir kaç sahne sonra ağaçlar çiçek döküyor, * bunlar olurken öğrenciler sınava hazırlanıyor; *çiçek'le doğan'ın halvet olduğu günün gecesi kış; gündüzü bahar oluyor. dersler artık hiç bir yerde kalmamış kara tahtada işleniyor. ticari bir işletme olan dershanede öğretmen gelmediği için "boş ders" olabiliryor. filmin kahramanları hala kasetten şarkı dinliyor. hatta öyle ki teybi son ses açıp, sokağı ateşe veren delikanlıya hiç bir mahalleli bir şey demiyor. (sanki yoklar) dolar yerine türk liralarının atıldığı düğün sahnesi gerçeküstülüğün sınırlarını zorluyor... evin babası kızın ilişkisine müsamahakar olurken, annesi kıyameti koparıyor. (gerçek hayatta tam tersidir). o yüzden pek çok seyircinin filmden çıkarken sorduğu gibi "kızın nasıl dağ evine yürüyerek gittiğini" düşünmeyin siz. ya da "18 yıl arayla iki çocuk doğuran annenin nasıl bu kadar genç kaldığını"... bu gerçeküstü bir film. böyle bir kız da yok gerçek hayatta, böyle bir öğretmen de... keşke bu filmin başına "bu filmde anlatılan kişiler ve hikaye tamamen hayal ürünüdür." yazsalardı. onu yapmamışlar ama doğan'ın (nejat işler) girdiği ilk derste tahtada konu olarak "gerçeküstücülük" yazıyor. yani bir bakıma filmin geri kalanının gerçeklerden kopuk olacağını itiraf ediliyor.filmin gerçeküstücülüğü bir yana seyirciyi hep ters köşeye de yatırıyor. doğan kıza şiir okuyacak diye bekliyoruz... okumuyor. çiçek, arkadaşının düğününde şiir okuyacak diye bekliyoruz; okuyacağı şiiri merak ediyoruz... okumuyor. (edit. doğan gerçeği söyleyecek diye bekliyoruz... söylemiyor)kudret aşkına karşılık bulamadığı zaman çiçeği öldürecek diyoruz. ...öldürmüyor. (öldürmesin de... kadına şiddete hayır!) oradaki sarhoşlar çiçeğe tecavüz edecek gibi bakıyor. ... ama tecavüz etmiyorlar. (etmesin de... kadına cinsel saldırıya hayır!)--- spoiler --- sonuç olarak filmin hayal ürünü olduğunu anlayabilecekler için güzel bir film.edit. sigara tekellerinden de baya para almışlar belli.
(lesley mateas - 27 Ekim 2016 21:21)
--- spoiler ---nejat'ı serenay'ın babası sanan bir tek ben miyim acaba?--- spoiler ---nejat için izlenecek film.
(jakez14 - 30 Ekim 2016 00:41)
Yorum Kaynak Link : ikimizin yerine