Dangal ' Filminin Konusu : Güreşte bölgesel olarak birçok başarı kazanmış, hatta Hindistan şampiyonu olmuş Mahavir Singh (Aamir Khan) tecrübelerini aktarıp yetiştireceği, Hindistan için uluslararası alanda bir madalya kazanacak bir erkek çocuk sahibi olmayı her şeyden çok istemektedir. Ancak 4 kızı olmasına rağmen hiç erkek çocuğu olmamıştır. Günün birinde kızları Babita ve Geeta'daki potansiyeli farkedince, onları bir erkek gibi güreş müsabakalarına hazırlamaya başlar. Mahavir'in gerçekleştiremediği hayallerini gerçekleştirmek, artık kızlarının elindedir. Filmde Hint milli güreşçiler Geeta Phogat ve Babita Kumari'nin gerçek öyküleri anlatılıyor.
3 Idiots(2009)(8,4-291062)
Drishyam(2015)(8,2-70766)
Rang De Basanti(2006)(8,2-100148)
Bhaag Milkha Bhaag(2013)(8,2-54474)
Munna Bhai M.B.B.S.(2003)(8,2-64132)
OMG: Oh My God!(2012)(8,2-42741)
PK(2014)(8,2-133032)
Lagaan: Once Upon a Time in India(2001)(8,1-90960)
Secret Superstar(2017)(8,0-15429)
Bajrangi Bhaijaan(2015)(8,0-63180)
Ghajini(2008)(7,3-50413)
Dhoom:3(2014)(5,4-43905)
23 aralık sabah 10:30'da yani ilk gün ilk gösterimde bombay'de tamamı dolu bir salonda izlediğim filmdir. ingilizce altyazı içermemesine rağmen çoğunlukla anladım ve seyirciyle aynı anda reaksiyon verebildim. bunun sebebi evrensel beden dilini oyuncuların harikulade kullanabilmesi. ilk olarak geçen yıl setlerine giderek tanıştığım bu genç ekibin ve elbette canım aamir khan'ın dünya sinema tarihine böyle bir filmi armağan etmesini gözlerim dolu dolu takip ettim.yeni dünya insanının bir sorunu olmasa da hindistan gibi feodalizmle kapitalizm arasında sıkışıp kalmış toplumlarda kız çocuğu sahibi olmak büyük bir utanç sebebidir. hatta anne karnında kız çocukları öldürmek yaygın bir davranış biçimidir ve bilinir ki evlilik halinde tercih eden erkekken kadın başlık parası ödemek zorundadır. bundan bir yıl önce aamir khan bir gece araçta setten otele dönerken gözleri dolu dolu "bu film güç versin istiyorum" diyerek bir filmden fazlasını yapmak istediğini ifade etmişti.izledikten sonra bir filmden çok daha fazlasını yaptığını kavradım. film vizyona girdiği andan itibaren ülkede bir fırtına yarattı ilkokullar topluca filme gitti, haryana hükümeti kırsal kesimlerdeki sporcuları destekleme kararı aldı ve en nihayetinde 44 milyon dolarlık gişeyle hindistanda en çok izlenen film oldu.filmin vizyonundan üç gün sonra tanıtımlar için bulundukları delhi'ye giderek bir günü film ekibinin yanında geçirdiğimde kendilerinden öğrendiğim en önemli şey gerçekten kaliteli bir iş ortaya koymanın sonsuz tevazusu idi. bir duvarın dibine çömelip telefonuyla konuşurken sakallarıyla oynayan o adam aamir khan'dı ve abi bu nasıl film olmuş böyle dediğimde tek yönteminin işini tutkuyla yapmak ve ülkeyi çok sevmek olduğunu söyledi, anladım.
(gunesbulutlarinarasindan - 14 Ocak 2017 21:07)
bir güreşçinin torunu olarak ilk saniyesinden sonuna kadar heyecanla gözyaşları ile gurur ile izledim. bu film sadece hindistanda değil türkiyede de çok ses getirmeliydi. kadın güreşine esefle yaklaşan. çıkaranın, türk kızlarını mayo ile güreştirenin allah belasını versin diye ortalığı yıkan orospu çocuğu akitçilere hindistandan gelen kapak olsun. güreşi olimpiyat sporlarından çıkarmaya çalışanlara tokat gibi cevap olsun. ellerinden öptük aamir khan. yetmedi yüreğinden öptük.http://www.yeniakit.com.tr/…n-guresciler-16192.htmlbu yazıyı yazana da yayınlayana da kapak olsun bu film.
(fitjehn - 21 Ocak 2017 23:30)
"70 milyonluk türkiye'den niye sporcu yetişmiyor" sorusunun cevabı niteliğinde film.
(mydizayn - 23 Mayıs 2017 02:35)
#68916030hiç çocuk istismarını filan anlatmayan filmdir. bilakis hindistan gibi bir coğrafyanın büyük derdi olan kız çocukların bir meta gibi alınıp satılmasına, değersizleştirilmesine başkaldırıdır.
(faikhuseyni - 18 Haziran 2017 18:23)
aamir khan'ın 10 dakika göstermek için taş gibi vücut yaptığı film.muhteşemdir, izlenesididr.
(dokuz numara dort yildiz - 30 Temmuz 2017 11:14)
öncelikle şunu çok açık söylemeliyim.aamir khanın en iyi filmi hangisi derseniz dangal derim.film bitince ayakta alkışlamak isteyeceksiniz.sizi yer yer ağlatacak,yer yer şevklendirecek,yer yer gururlandıracak.özellikle filmin kız çocuklarının ayrımcılığına ve dramına dokunuyor olması benim gönlümü ayrı bi çalan nokta oldu.filmde tek tanınan oyuncu aamir khan.diğerlerinin tanınmayan oyunculardan seçilmesi o kadar doğru bir karar olmuşki.böylece filmin inandırıcılığı katlanmış.o kızlar nasıl hazırlanmış,o zor hareketleri nasıl yaptılar.valla helal olsun.çok büyük emek içeren,çok fazla övgüyü hakeden ,gişe rekorları kıran,hatta hindistan tarihinin en fazla hasılat yapan filmi dangal.aamir khana diyecek kelime yok.her ne kadar hindistanda onu kral olarak nitelemeseler de ,ödül törenlerinde hakkı olan ödülleri vermeseler de dünya onun kıymetini biliyor ve bilecek.bu aşikar.filmin şarkıları hele, onlar da harikaydı.hele de naina şarkısı.muhteşem.başyapıt işte.bizde de filme alınması gereken o kadar çok başarı hikayeleri var ki (ağırlığının üç katı halteri kaldıran cep herkülü lakaplı naim süleymanoğlu veya halil mutlu ya da üç olimpiyat altın madalyasını kazanan hamza yerlikaya ve daha niceleri…)bu başarıları yetişen yeni nesillere örnek olması adına bir filimle onurlandırmak,gururlandırmak, taçlandırmak acaba ülke bütçemize çok mu pahalı geliyor ??? yetişen yeni nesiller adına üzülmemek içten değil…bu nedenle tekrar tekrar helal olsun aamir khan’a…darısı başımıza ….dangal hakkında bilinmeyenler:--"dangal", hindistan'da güreş yarışlarına verilen isim.--çekimlerden önce 28 kilo alan aamir khan, karakterin gençliğini canlandırmak için daha sonra 20 haftada 25 kilo verdi.--geeta ve babita rolleri için aamir khan ve yönetmen nitesh tiwari, 3000 oyuncuyu sınava soktu.--geeta va babita'yı canlandıran kız oyuncular 6-7 ay boyunca özel güreş eğitimleri aldı.--aamir khan'ın gerçek hayatta aldığı ve verdiği kilolara benzer olarak kız oyuncular da film için saçlarını kısacık kestirdi.--dangal, sadece hindistan’da gişe rekortmeni olmakla kalmadı, çin’de en çok izlenen yabancı film de olmayı başardı.
(juniorlider - 15 Ağustos 2017 20:50)
çocuk istismarını anlatan film diyenler olmuş, katılmıyorum. eğer ilk izleyişinizde çocukluğu elinden alınmış çocukları görüyorsanız, oturup bir daha izlemenizi tavsiye ederim. bundan sonrası spoiler şeysi, okuyup küfür etmeyin:--- spoiler ---öncelikle aamir khan' ın oynadığı karakterin erkek çocuk isterem de erkek çocuk isterem tutturmaları var. neden? çünkü hayalini bir kız çocuk gerçekleştiremez. kız çocukları erkek çocuk kadar "güçlü" değildir ve daha önce bulundukları köyde hiçbir kız güreşmemiştir. gel gör ki, o kadar sadece pazar günü sevişmesine rağmen erkek çocuk bir türlü doğmaz. kız çocukların ev işi ve yemek yapmayı öğrenerek, 14 yaşında evlendirilmeleri son derece normaldir, ama bir erkek gibi güreş tutmaları köyde infiale sebep olur. geleneksel bir toplumda yetişmesine rağmen baba, "ne zamana kadar konuşabilirler ki" diyerek kızlarını altın madalyayı kazanacakları uluslararası şampiyonaya hazırlar. "ya antrenörleri olacağım, ya babaları, onları eğitirken babanın kenara çekilmesi gerek" sözü, aslında babanın kızlarının geleceği ve hindistan' daki kız çocuklara olan bakış açısının değişmesi için nelerden vazgeçtiğinin bir özetidir. aamir khan, belki çocuklarının çocuk olmasından vazgeçmelerini talep etmektedir, ancak bunu istemediği takdirde, 14 yaşına geldiklerinde hiç tanımadıkları bir erkek ile evlendirilip onun çocuklarını doğurmaktan ve neslini devam ettirmekten başka bir seçenekleri olmadığını, öyle ya da böyle çocukluklarının zaten ellerinden alınacağını bilmektedir ve çocuk olamayacaklarsa en azından şampiyon olarak "örnek" olmaları için "baba" olmaktan vazgeçme fedakarlığında bulunmaktadır. altın madalyayı aldıktan sonra, yaşlı gözlerle 10 senedir baba olarak söylemesi beklenen "sizinle gurur duyuyorum" artık antrenörlüğün bittiğini, "baba"nın geri döndüğünü ve on senedir gurur duyduğu kızlarına artık bunu söyleme serbestisinin geldiğini göstermektedir.--- spoiler ---aamir khan da, hindistan' ın başına gelmiş en güzel şeylerden biri olabilir...
(gokten dusen 3 elma - 23 Ağustos 2017 11:01)
salonda tam arkamda 2 hintli abiyle izlediğim filmdir. bazı sahnelere onlar çok güldü bazı sahnelere biz daha çok güldük, buda böyle bir anımdır. filme dönersek müzikleri çok iyiydi. birde filmin en duygusal yerinde dans etmeler, takla atmalar falan yoktu. kısaca izleyin izlettirin.
(cehennemde - 28 Ağustos 2017 13:56)
aamir khan kafaya koymuş, hindistan'ı adam edecek. ülkesine bu kadar aşık olan biri var mıdır acaba? neredeyse tüm filmlerinde sıfır övgü, bol yergi. işte tam buradan anlıyoruz ülkesine olan bağlılığını.taare zameen par ve 3 idiots'da eğitim sistemini, pk'da dinlerin yozlaşmışlığını ve nihayet dangal'da da genelde kadınlara özelde sporculara gösterilen özensizliği, katkısızlığı, haksızlığı o kadar başarılı işlemiş ki bizim ülkeye de bir adet aamir khan lütfen diyesi geliyor insanın. bir davası var ve sinemanın her imkanını da bu dava için kullanıyor.efsane bir biyografi filmi dangal. hollywood'un bu yöndeki filmlerinden en büyük farkı samimi olması. 2 saat 40 dakika boyunca bir saniye bile bu samimiyet kaybolmuyor. eleştirilecek ufak noktalar var ama kamera arkasında o kadar emeği, çabayı izledikten sonra insanın filmin mükemmelliğine iman edesi geliyor.izleyin ve izlettirin. hayatınızın en azından 3 saati umut dolu geçsin.
(cok bilmis kanarya - 8 Eylül 2017 10:45)
sanırım türkiye'de ana akım medyada prime time kuşakta yayınlanan aamir khan imzalı ilk bollywood filmi. takdir edilesi bir seçim.
(yirmiucdereceyirmiyedidakika - 2 Mayıs 2018 20:15)
Yorum Kaynak Link : dangal