Moana (~ Vaiana) ' Filminin Konusu : Antik çağlarda Okyanusya'daki Güney Pasifik adalarında yaşayan bir genç kız olan Moana, kuşaklar boyunca denizlerde yolculuk etmiş bir ailenin temsilcisidir. Ailesine ve yaşadığı adanın halkına yardım edebilmek amacıyla maceralı bir yolculuğa çıktığında, hayran olduğu yarı-tanrı Maui ile işbirliği yapması gerekecektir. Disney'in çok sevilen bazı animasyonlarını yönetmiş John Musker ve Ron Clements'in yönettiği Moana'da Dwayne Johnson ve genç oyuncu Auli'i Cravalho, orijinal seslendirme kadrosunda yer aldı. Film ilk olarak 20 Ocak 2017'de, 2. kez de 21 Nisan 2017'de gösterime girdi.
Inside Out(2015)(8,2-555964)
Zootopia(2016)(8,0-369244)
The Incredibles(2004)(8,0-655147)
Ratatouille(2007)(8,0-576045)
Shrek(2001)(7,9-559854)
Big Hero 6(2014)(7,8-358598)
Tangled(2010)(7,8-356936)
Despicable Me(2010)(7,7-462588)
Frozen(2013)(7,5-505424)
Monsters University(2013)(7,3-285206)
Finding Dory(2016)(7,3-206776)
Brave(2012)(7,1-330665)
jason momoa ve karısı lisa bonet in başrolleri paylaştığı film.gerçek hayata çizgi dünyadan bakınca ben öyle gördüm, sizi bilemem.
(pandayavrusu - 9 Ocak 2017 01:25)
bu filmdeki şu güzel şarkıda "you're welcome" nakaratını türkçe dublajda "hoşgeldin" diye çeviren gerizekalıyı tebrik ediyorum.
(lord eddard stark - 24 Ocak 2017 20:26)
önce kısa film.... beyaz yakalı köleler aynaya bakmış gibi hissedecektir. traji komikti.filme gelince... ayyh tropik tropik kemiklerim ısındı, kaslarım gevşedi.özünde standart bir "olgunlaşma" ve kendini ve potansiyelini keşfedip kullanma öyküsü. bunu farklı biçimde ve pek tatlı bir dille anlatmışlar.beli korsenin içinde yok olmuş tüm idealleri prenslerini bulmak olan prenseslerden halkının geleceği için yola çıkan okyanus aşığı moana'ya.. son zamanlarda kızları güçlü kuvvetli kahramanlar olarak görüyoruz. hamd olsun.ayrıca bonus olarak doğanın canını yakarsak onun da bizi üzeceği mesajını da iletmişler. pek faideli. anlayan büyükler anlamayan küçüklere izah ediversin.ve tabi ki heihei ... filmin neşesi. maoi'nin sağduyusu, vicdanı ve de cv'si görevini başarıyla ifa eden dövmelerine kalp kalp kalp.dublaj ekibi de başarılıydı bence, yine de orijinal soundtracki dinlemek lazım. yapılacaklar listeme ekledim.yine ben: şarkıları dinledim de geldim. eh her şeyin aslı güzel tabi ki. auli'i cravalho (moana)'dan how ı'll go far; dwayne johnson (maui)'dan you're welcome ve jemaine clement (tamatoa)'dan shiny (hele bunun bestesine falan ayrıca bayıldım) favorim.
(dalsiz zerdali - 26 Ocak 2017 21:25)
yer verdigi mitolojik ogeler de dusunulunce, sanirim uzunca zamandir izledigim en guzel animasyon filmdi.--- spoiler ---maui'nin atesi calip insanlara hediye etmesi ile prometheus'a, moana'nin kalbi takmasi sonucu topraga donusen ruh ile mother earth'e (gaia) goz kirpmis ve sevindirmistir.--- spoiler ---
(tam tahmin ettigim gibi - 28 Ocak 2017 21:01)
şeker. mesaj yüklü değil. eğlenceli seyirlik.şarkı olayı az buçuk fazla kaçmış ama bazı şarkılar gerçekten de güzel. bir efsane değil ama güzel iş. ( 7.5 /10 )--- spoiler ---horoz bildiğin efsane olmuş. adamım. --- spoiler ---
(travenian - 30 Ocak 2017 09:27)
çizimlerine ve animasyonlarına bayıldığım bir film oldu. özellikle sonlarda yapılan doğa ana animasyonu çok başarılı olmuş.
(bug i 45lik plak - 30 Ocak 2017 16:45)
bebek moana bugüne kadar gelmiş geçmiş en ponçik şey olabilir.
(sui - 31 Ocak 2017 10:53)
sıcacık ve gerçekten izlenmeye değer bir animasyon filmi. yer yer müzikal tadı veren, aynı zamanda müzikleri de çok güzel bir film. zaten oscar'a da aday oldu. bu kış günlerinde okyanus, ada, sımsıcak bir hikaye, güzel müzikler, mitoloji gibi birçok etmeni bir araya getirerek kendini izlenmeye değer kılan bir yapım olmuş. keşke böyle mitolojik animasyonlar çok daha artsa. ayrıca tüm senaryoyu "mesaj vermemiz lazım" gibi bir basitliğe de indirgememiş. ben çizimlerini de çok orijinal buldum. velhasıl kelam, güzel bir animasyon filmidir.
(siyahliadam - 31 Ocak 2017 13:12)
küçükler kadar büyüklerin de ilgisini çekebilecek muhteşem bir disney filmi. çocuğunuz varsa mutlaka götürün. yoksa kendi çocukluğunuzun ellerinden tutup onu götürün.
(gonna fly now - 1 Şubat 2017 19:44)
geçen hafta bu filmi izledikten sonra biraz önce 2007 yapımı yine disney'in meet the robinsonsunu izlerken geçtiğimiz 9-10 senede animasyon teknolojisinde alınan yolu çarpıcı bir şekilde farkettim. görsel anlamda filme denecek hiçbir şey yok. gerçi hikaye ve karakterleri de beğendim.bu tarz filmlerle alakalı sıkıntı şu ki; madem artık insanların sırf çocuklarını götürecekleri değil kendilerinin de zevkle izleyeceği filmler yapıyorlar ve hatta yetişkin animasyon sever kitlesi gün geçtikçe artıyor neden 1 seans bile orjinal dilde gösterim yapılmıyor? 1 seans da olsa koyun kardeşim orjinal halini de izleyelim güzelce.
(hotterthanhell - 1 Şubat 2017 22:51)
filmi, genel olarak pek beğendimi söyleyebilirim. onun dışında bir kaç film ve dizinin enstrümanları kullanılarak güzellemeler mevcut;öncelikle moananın anneannesi öldüğünde çalan horn sesi, game of thrones dizisinde nightwatch'ın kullandığıyla aynıydı.sonra efendim canavar coconutların gemisi ise mad max fury road'u çokca andırdı. aynı coconutlarla savaşta the hobbit unexpected journey filminin goblin tünelindeki savaş ile benzerlik vardı. filmin metinsel altyapısı ise bence gayet açık olmuş ve verilmek istenen hiç gizlenmemiş. ayrıca kullanılan müzikler ve şarkılar da hoş olmuş. doğadan çaldıklarımız bizi öldürecek efendim. tabi bunu disney'in işlemesi de pek bir manidar.
(hejirok - 3 Şubat 2017 02:59)
fazlasıyla klişe ve ikinci rönenansını yaşadığı düşünülen disney’in son dönem filmlerinin bir hayli gerisinde bir iş olmuş. bir animasyondan beklentinin iyi vakit geçirtmesi olduğu düşüncesini aşmamız lazım artık. daha bir yıl evvel çıkan inside out sadece yılın en iyi animasyonu değil geçen yılın en iyi birkaç filminden biriydi. moana'yı bu anlamda ilk 50'ye bile alamazsınız. filmi izlenebilir kılan otantik bir kültürde geçmesi, mitolojik ögeler ve beyaz ırktan olmayan bir disney prensesi. bu kadar yani.
(takeru - 4 Şubat 2017 01:58)
olm izlediğim en huzurlu animasyondu lan. pamuk şekeri gibi oldu ruh halim. o moana'nın bebekliğini de yerim ayrıca.kaç yaşındayım deme izle bak pişman olmazsın. özetle gece gece iyi gelmiştir.
(allymcbeal - 5 Şubat 2017 23:10)
çok tatlı bir film. maui karakteri favorim oldu. onun üzerinden nice hikayeler izleyebilirim. çoğu animasyonda olduğu üzere türkçe seslendirmesine yine hayran kaldım. orjinal şarkıda you're welcome olan kısmı melodiye uysun diye "canımsın" diye çevirmişler gayet de olmuş maui'nin tatlılığına tatlılık katmış.--- spoiler ---yalnız lav canavarı (anladınız siz onu adını hatırlayamadım) 7 yaş altı için baya korkutucu olmuş. bizim ufaklıklar kötü bu film çok kötü demeye başladılar onu görünce. kollarını kesmeli sahneler falan vardı gerçekten ürkütücü. neyse ki sonradan tatlı bir şeye dönüştü ama yine de ufak çocuklar için fazlaydı.--- spoiler ---8/10
(windi - 5 Şubat 2017 23:53)
polinezya mitolojisinden beslenen bence gayet başarılı olan animasyon filmikahramanların birbirine aşık olmaması ayrıca güzelmoana nın saçları saç kestirme kararımı erteledimaui nin kolyesinden istiyorum şimdi onu araştırıyorumve kalabalık aile hasretiyle yanan ben keşke benimde annanem babanem olaydı dedim içimden
(morterlikyesilcorap - 15 Şubat 2017 08:50)
mitlere ait bir çok özelliği barındıran, ders olarak okutulacak bir film desem abartmış olmam. mitin kaynağı, nerenin miti olduğu çok önemli değil, mitler genel olarak benzer özelliklere sahiptirler. bu film de hikayeyi zenginleştirmek için tek bir mite bağlı kalmamış, bir çok mit ve modern öykülere özgü ögelerle (haliyle) zenginleştirilmiş. çok güzel iş çıkarmışlar hakikaten.
(simbolmina - 21 Şubat 2017 22:58)
aşırılı tatlış bir film olmuş. dublaj sevmez karakterimden ötürü sinema salonunda izleyemediğim için anca tanışmış olduk moana hanımla. disney sıçsa bokunu izlerim derecesinde disney fanatiği olan beni ziyadesiyle mutlu eden bir filmdi. işin bir şekilde aşka bağlanmaması, kahramanın kadın olması ve prenses vurgusu olmaması en sevdiğim noktalar. biraz mulan tadı aldım ben şahsen. ayrıca gerizekalı gibi gülerken içeri babamın girmesi ve ekranda bir tavuk olması sanıyorum ki babam için çok yaralıyıcı oldu.*bu filmleri izleyip moana gibi, mulan gibi ve merida gibi kızlar yetişmesi çok güzel olacaktır.var ol moana!
(wild honey suckle - 3 Mart 2017 07:30)
bayıldığım hasta olduğum disney animasyonu.öncelikle bu animasyon teknolojisi artık aşmış kendini. iki gün önce beauty and the beast'i izlemiştim. moana'daki çizimlere renklere canlılığa bakarken ağzımı kapatamadım.--- spoiler ---özellikle i am moana şarkısı çalmakta iken moana'nın gerçekten de benliğini bulduğu kısımlar pek keyifliydi. orda büyükannesinden ve atalarından el alışı, güçlenişi muhteşem yansıtılmış. --- spoiler ---birkaç yerde gözlerim yaşardı, birkaç yerde sesli güldüm. sidekick tavuk arkadaşa selamlar saygılar. aşırı tatlış animasyondur kendisi.
(kedimerdiveni - 6 Mart 2017 22:20)
(bkz: finding dory)'den sonra biraz ümidimi kesmeye başlamıştım. ama moana gerçekten çok başarılı bir animasyon olmuş. hikayesi çok farklı, can sıkmıyor. özellikle bebek moana çok tatlı değil mi? alıp bebem yapasım falan geldi izlerken. ayrıca moana'nın da klasik disney prenses tiplemesinden farklı olması da güzel. hafiften etli butlu, öyle kendine prens falan da aramıyor. kim olduğunu bulmaya çalışıyor ve sevdiği şeyin peşinden gidiyor. çok beğendim, iyi geldi. okyanus beni de seçer mi acaba diye düşünüyorum. burası çok sıkıcı..http://www.google.com.tr/…khykfcb0q_auibigb#mhpiv=2
(msspooky - 7 Mart 2017 18:50)
moana için “alışılagelmiş disney filmlerinin temel dinamikleri ile polinezya (pasifik okyanusu’nda bulunan adalar topluluğu) kültürünü harmanlayan keyifli bir prenses masalı” tanımını yapabiliriz. disney’in oscar adaylığı alan animasyonu, yeni bir disney prensesi barındırması açısından da önem arz ediyor.moana’yı diğer disney prenseslerinden ayıran özelliklerdisney için prenseslerinin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. (eğer bir şekilde herhangi bir disneyland’e gitme şansınız olursa ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. yer gök prenseslerle dolu.) her yeni prenses ile prenses havuzunu genişleten disney için maona’yı bu gruba eklemek, tahmin edebileceğiniz gibi oldukça çetrefilli bir süreçten geçmiş. gelin disney’in daha önceki prenseslerini hızlıca hatırlayalım. eminim isimlerini okumak sizin için de keyifli bir yolculuk olacak, hangi filmi ne zaman izlediğinizi hatırlamaya çalışacaksınız. anılar başka anıları açacak ve disney’in geçimişinizde ne kadar önemli bir yer tutmuş olduğunu fark edip hayret edeceksiniz.işte, vikipedia’dan alıntıladığım şekilde “o prensesler” (tam haber sitesi başlığı gibi oldu):1. pamuk prenses – adriana caselotti tarafından seslendirildi. – pamuk prenses ve yedi cüceler (1937)2. külkedisi – ılene woods tarafından seslendirildi. – külkedisi (1950)3. prenses aurora – mary costa tarafından seslendirildi. – uyuyan güzel (1959)4. prenses ariel – jodi benson tarafından seslendirildi. – küçük denizkızı (1989)5. belle – paige o’hara tarafından seslendirildi. – güzel ve çirkin (1991)6. prenses jasmine – linda larkin tarafından seslendirildi. – aladdin (1992)7. prenses pocahontas – ırene bedard tarafından seslendirildi. – pocahontas (1995)8. fa mulan – ming na tarafından seslendirildi. – mulan (1998)9. tiana – anika noni rose tarafından seslendirildi. – prenses ve kurbağa (2009)10. rapunzel – mandy moore tarafından seslendirildi. – tangled (2010)11. prenses merida – kelly mcdonald tarafından seslendirildi. – brave (2012)moana karakteri, bu film ile birlikte yukarıda ismi geçen 11 disney prensesinin arasına katılarak 12. disney prensesi oldu. kendisi polinezyalı yanık tenli bir disney prensesi. inanılmaz cesur, dürüst, sözünü esirgemeyen, sevgi dolu bir kız. zaten cesaret, disney’de prenses olmak için ön koşul gibi birşey. hepsi maceradan maceraya atılıyor ve sonunda cesaretleri sayesinde masallar mutlu sonla bitiyor. moana‘yı diğer prenseslerden ayıran sadece yanık teni değil elbette. kendisi aldığı kararların arkasında duran, doğru bildiği yoldan dönmeyen, yeri geldiği zaman insanlara güvenmeyi bilen ve kimseyi yarı yolda bırakmayan gerçek bir savaşçı. bu noktada polinezya halkının hayata bakışının da payı var elbette. disney dersine iyi çalışmış ve oldukça sempatik ve ilgi çekici bir dünya tasarlamayı başarmış. bunu yaparken polinezya’nın temel özelliklerini mitolojik varlıklar ile birleştirip gerçekçilikten uzaklaşma, müzikal bir masala yaklaşma yolunu seçmiş. bu karışımın izleyici tarafından beğenildiği aşikar. moana, 600 milyon dolar gişe gelirini geçmiş durumda.moana’nın detaylarına iniyoruzdisney, moana’nın senaryosunu yazarken çok sayıda taslak heba etmiş. animasyonun hikayesi sayısız kere değiştirilmiş ve en sonunda bizim karşımıza çıkan hali oluşmuş. disney filmlerini yakından takip edenler bunun disney için son derece olağan bir durum olduğunu bilirler. filmlerinin ilk hali ile seyirci ile buluşan kopyası arasında dağlar kadar fark olur. konuşan, işe karışan çok olunca durum böyle oluyor maalesef.moana üzerine konuşmaya devam edersek ortaya çıkan animasyonun başarısız olduğunu söylemek çok acımasız olacaktır. john lasseter gibi bir animasyon dehasının yapımcılığında, yeşil, mavi, deniz, kum, doğa temalı moana keyifli bir film. zaten bunun ödülünü de iki oscar adaylığı ile (en iyi animasyon ve en iyi film müziği) aldı. en iyi animasyon ödülü bu yılın bir diğer disney animasyonu (disney’in bir yıl içerisinde iki animasyon çıkardığı başka yıl var mı bilmiyorum. pixar bandrollü filmleri liste dışı tutuyorum) zootopia‘nın alması da disney’in animasyon işlerinde tekel olmaya doğru gittiğini gözler önüne seriyor. pixar’ı satın alıp, hem teknik bilgi hem de yaratıcı fikir açısından tavan yaptıkları yetmezmiş gibi, finansal güçleri ile animasyon sektörünü domine eder konuma geldiler. ortaya çıkan filmlerin aldığı beğeniler de disney dükkanının iyi iş yaptığını gösteriyor. ben yine de en iyi animasyon oscar’ını bu yıl kubo‘ya verirdim… malum, düşlerden gerçeğe’de öve öve bitiremedim kendisini.gelelim moana’da emeği geçenleremoana’nın yönetmenliğinde disney’in demirbaş yönetmen ekibinde yer alan ron clements ve john musker beraber görev almışlar. moana’yı 16 yaşındaki hawaii (polinazya’nın komşusu) doğumlu auli’i cravalho seslendirirken, dwayne johnson yarı tanrı maui için müthiş bir tercih olmuş. bu hikaye için animasyon yerine uzun metraj film çekecek olsak, dwayne johnson’ın ismini ilk sıraya yazmamız gerekir. konu açılmışken moana’nın bir broadway müzikali olacağına dair dedikodular dolaşıyor. disney 600 milyon dolar ile doyar mı sandınız gençler?toparlarsakmoana çoluk çocuk izlenebilecek, izleyen herkesin kendi yaş grubu için keyif alabileceği bir yapım. izlerken yaz tatili özleminizi tavan yaptırması gibi oldukça iç acıtıcı olan yan etkisini gözardı ederseniz, tipik bir disney animasyonunda görmeye alıştığımız tüm ince detaylara (sevimli hayvanlar, absürt düşmanlar, keyifli müzikler, başarılı görsel tasarım) sahip. ama (işte orada bir “ama” var), pixar, animasyon çıtasını o kadar yükseğe koymuş durumda ki, disney’in kendi sınırlarını kırmadan oralara çıkması çok zor. zootopia’nın oscar almış olması, pixar’ın devam filmi olan finding dory’nin beklendiği gibi bir film çıkmamış olması dahi bu gerçeği değiştirmiyor. üstte adını andığım john lasseter (ki kendisi pixar’ın yaratıcı ekibinin başıdır), moana’da yapımcı koltuğundaydı ama son dönemde toy story 4‘ün yönetmenliği için kolları sıvamış durumda. john lasseter’in hem disney için hem de pixar için çalışıyor oluşu çıkar çatışması yaratıyor gibi görünse de gerçek öyle değil. kendisinin varlığı biz seyirciler için hem pixar hem de disney filmlerinin yaratıcı fikir anlamında dolu dolu olmasını sağlıyor ve filmlerin kalitesini yükseltiyor. moana buna çok güzel bir örnek olmuş.kaynak
(gurlino - 5 Nisan 2017 06:21)
Yorum Kaynak Link : moana