• "" the most powerful card in the heroes of warcraft is credit card. ""




Facebook Yorumları
  • comment image

    pay to win ile alakası olmayan oyundur. yardıra yardıra oynayan oyuncu zaten kartları kazanıyor. hemen ''pay to win bu yeaaa pff'' diye sızlanmaya gerek yok. iş yerinde 1-2 oynar çıkarım mantalitesi olunca, tabiki elde ne kart olur ne kürek.

    -öncelikle heroların basic kartlarını kazanmak için practice bölümünde heromuzun levelını arttırıyoruz. bu sayede zaten heronun levelı arttıkça sistem belli levellarda basic kartları hediye ediyor. bunu ayrıca play mode'un casual bölümünde oynayarak da yapabiliriz. fakat eğer casual mode'da yapacaksanız hazırlıklı olun karşınıza birkaç legendary veya expert kart sahibi dayılar gelecek. eşşek misiniz olm betası çıkalı ne kadar oldu. tabiki adamlar kastı kart.

    -günlük questlerimizi efendi gibi yapıyoruz. örneğin ''win 2 games with paladin or druid'' demiş. bu bize 40 gold kazandırıyor. aynen o heroyu alıp casual mode'da 2 oyun kazanıyoruz. yeni başladıysanız ranked da oynayabilirsiniz zaten 25. rank'tan başlıycaksınız daha dibi yok. karşınıza da ona göre oyuncular gelecek. ezmeler sizi ya. hehe.

    -play mode'un casual bölümünde gold kasabilirsiniz. nasıl mı? her 3 oyun yendiğinizde size 10 gold veriyor. bu yolla günde kazanabileceğiniz maksimum gold toplamda 100 gold. yani allah gibi oynuyorsanız bokunu çıkarmayasınız diye.

    -en önemli bölüme geldik. arena ve kart bilgisi. yeni başlayan bir oyuncu arenaya 1 el ücretsiz girebiliyor. arena girişi normalde 150 gold. nedir bu arena? arenada karşınıza kendi deck'inizi hazırlamanız için sırasıyla 3'er kart geliyor. bu 3 karttan birini seçip deckinizi hazırlamaya başlıyorsunuz. 3 karttan 1'i şeklinde deck hazırlayıp bitiriyorsunuz. yalnız kartlarınızı dikkatli seçin. değiştiremiyorsunuz seçtiğinizde. bir de aşağıki bölümden mana poola bakın. dayı dayı 8 10 manalı kartları seçerseniz, 0 win 3 lose alıp çıkarsınız. 3 taunt kart ve 3 draw kartınız mutlaka olsun sadece arena'da değil normal play mode deck'inizde de. sıkı durun. arenada bütün kartlar açık. ve deckinizin kalitesi biraz bilgiye dayalı ve biraz da şans. bu yüzden arenada bir dengesizlik yok.

    arena nedir?

    arena şanın yürüdüğü ve ödüllerin kazanıldığı yerdir. ilk kez giriyorsanız damsız ve ücretsiz girebilirsiniz. diğerleri için belirttiğim gibi 150 gold ödemek zorundasınız. niye 150 gold ödüyoruz? çünkü arena'nın sonucunda ne kadar çok win toplarsak o kadar çok ödül alıyorsunuz. nasıl? toplamda 3 lose aldığınızda arenanız sona eriyor. onun dışında maksimum 12 win'e kadar devam edebilirsiniz. 6 veya üstü winlerde zaten harcadığınız goldu geri alıyorsunuz ayrıca 1 card pack garanti. ve dust kazanma şansınız da var. unutmayın ne kadar çok win o kadar çok ödül. dust'ı da birazdan anlatcam.

    dust nedir? crafting mode filan bunlar ne lan?

    şimdi geldik ranked maçlar için en önemli noktaya. ranked maçlarda kendi deck'imizi elimizdeki kartlarla kendimiz düzenliyoruz. canım kardeşim dust'ı crafting mode için kullanıyoruz. bütün kartları burdan üretebiliyoruz. silik kartların üzerine tıklayıp elimizdeki dustlarla craft edebiliyoruz. bir keresinde bana ysera (legendary kart) çıktı arena'dan ödül olarak. dedim sikeyim ysera'yı. 10 mana istiyor amına koyim. o zamana kadar kim öle kim kala. bastım disenchant'a. 400 dust mis. gittim onla expert kartları craft ettim. birkaç da neutral minion.

    store nedir? ulan işte paralı bu?

    yok parasız olarak da o store'u kullanabiliyorsunuz. kazandığınız gold karşılığı ordan card pack alabiliyorsunuz. içinden legendary çıkma şansı da var. elinizde olan kartın aynısından çıkabilir. ağlamayın ona da. 100 gold nerden bulacam olm? demeyin. nasıl kazanıcağınızı anlattım. eğer kart bilginiz yoksa arenaya girip 2 win 3 lose alıp çıkmayın. goldunuzu çarçur edersiniz. çünkü arena 150 gold. ve sonucunda eğer win'iniz düşükse. muhtemelen kartları ve deck düzenlemeyi bilmiyorsanız wininiz düşük olacak sadece 3 5 gold veya dust ile birlikte card pack kazanacaksınız. store'da card pack almak ise 100 gold. riske atmadan card pack alabiliyorsunuz. fakat arena işinde kendinizi geliştirdikçe card pack almayı bırakın. çünkü arenada kazanmayı öğrendiğinizde arena daha karlı. beleşten card pack ve dust almak gibi bişey.

    ranked mode?

    evet. ranked mode. burda 25. rank'tan 1. ranka kadar oyuncular sıralanıyor ve karşısına ona göre oyuncu geliyor. 25. rank'tan başlıyorsunuz. deck'inizi düzenleyip o hero ile elinizdeki kartlarla oynuyorsunuz. önceleri yenmek kolay olabilir. daha sonraları karşınıza legendary kart sahibi dayılar çıkacak rankınız yükseldikçe. e adamlar kasıyor. siz de kasın. işte arena. işte kapı. işte store. işte sapı. olay sadee kartta bitmiyor. board kontrol ve akıllı oynamak çok önemli. maç kazandıkça yıldız alıyorsunuz. ve o rankın yıldızını tamamlayınca rank yükseliyorsunuz. win streak yaparsanız da fazladan yıldız alıyorsunuz. böylece daha seri rank yükselebiliyorsunuz. 20. ranka kadar yıldız kaybetmiyorsunuz. bu yüzden 20. ranka kadar sadece yenmeniz yetiyor. daha sonra yıldız kaybettikçe rank düşme şansınız başlıyor.

    yeni başlayanlar için quest listesi;

    http://hearthstone.gamepedia.com/…est#miscellaneous

    deck nedir? bir de bişeyler daha öğreniyim lan yetmez bu.

    öğren tabi;

    yeni başlayanlar için basic deckler örnekleri;

    http://www.icy-veins.com/…arthstone/basic-mage-deck
    http://www.icy-veins.com/…thstone/basic-hunter-deck
    http://www.icy-veins.com/…hstone/basic-paladin-deck
    http://www.icy-veins.com/…thstone/basic-priest-deck
    http://www.icy-veins.com/…rthstone/basic-rogue-deck
    http://www.icy-veins.com/…thstone/basic-shaman-deck
    http://www.icy-veins.com/…hstone/basic-warlock-deck
    http://www.icy-veins.com/…hstone/basic-warrior-deck

    ayrıca forumlar ve ileriki aşama deckler için;

    http://www.hearthpwn.com/forums

    canlı yayınlar;

    http://www.twitch.tv/…arthstone: heroes of warcraft

    warrior çok mu ezik?

    başlangıçta ezik. çok değil. ben 17. ranka kadar sadece warrior'la geldim. şuan ranked oynamıyorum. arenaya focuslandım daha çok. kartlarınız iyileştikçe warrior ezmeye başlıyor. çok pis enrage-charge deck'im var. kimseye de göstermem. başka da class oynamam. yürek yedim ben.

    daha ne anlatayım. ömrümden 15 dakika gitti.

    şu mage'i de nerfleyin artık sikicem. pyroblast ile 10 damage nedir ya. flamestrike ile board'u temizliyorsunuz zaten. bi de gel suratıma 10 damage çarp. allah belanı versin. gerçi çoğu zaman turtle yapıp yeniyorum totoş mageleri. ama oyunun orjinali çıkınca hepinizin götüne tekmeyi basıcam, acımıycam size mage'ler. savaş mı istiyorsunuz komon.

    edit: tavern brawl ve expansion packlerle ilgili daha detaylıca yazıcam tekrardan. entry'nin üzerinden 2 yıl geçmiş. fakat hala yeni başlayanlar için baya bilgi var.


    (gaipten gelen ses - 14 Aralık 2013 20:25)

  • comment image

    oyundaki tüm minion'lar şunlardır * *

    ---sınıfsız minion'lar (her sınıf kullanabilir)---

    **legendary**

    alexstrasza: 9 mana (8/8 -- bir hero'nun canını 15 puana sabitler)
    baron geddon: 7 mana (7/5 -- her tur tüm karakterlere 2 damage verir)
    baron rivendare: 4 mana (1/7 -- deathrattle etkilerini iki kere tetikler)
    the beast: 6 mana (9/7 -- ölünce karşı tarafa 3/3 finkle einhorn verir)
    the black knight: 6 mana (4/5 -- taunt'lu bir minion'u öldürür)
    bloodmage thalnos: 2 mana (1/1 -- spell damage +1, ölünce bir kart verir)
    cairne bloodhoof: 6 mana (4/5 -- ölünce 4/5 baine bloodhoof verir)
    captain greenskin: 5 mana (5/4 -- silahınıza +1 damage ve +1 durability verir)
    deathwing: 10 mana (12/12 -- sahadaki tüm minion'ları öldürür ve oyuncunun elindeki tüm kartları yok eder)
    elite tauren chieftain: 5 mana (5/5 -- iki tarafa da birer özel power chord kartı verir -- kartlar: i am murloc: 3, 4 veya 5 1/1 murloc verir / power of the horde: random bir horde warrior verir / rogues do it: 4 damage vurur ve bir kart çektirir)
    feugen: 5 mana (4/7 -- oyunda stalagg da ölürse sahaya 11/11 thaddius sürer)
    gelbin mekkatorque: 6 mana (6/6 -- sahaya özel bir minion sürer -- minion'lar: repair bot 0/3 (her tur sonunda bir karaktere 6 health verir, poultryizer 0/3 her tur başında random bir minion'u 1/1 tavuğa çevirir, homing chicken 0/1 kendini patlatıp 3 kart çektirir, emboldener 3000 her tur başında random bir minion'a +1/+1 verir)
    gruul: 8 mana (7/7 -- iki tarafın her turunda +1/+1 güçlenir)
    harrison jones: 5 mana (5/4 -- karşı tarafın silahını yok eder ve durability'si kadar kart çektirir)
    hogger : 6 mana (4/4 -- her tur sonunda taunt'lu 2/2 gnoll verir)
    illidan stormrage: 5 mana (7/5 -- oyuncunun oynadığın her kartta sahaya 2/1 flame of azzinoth sürer)
    kel'thuzad: 8 mana (6/8 -- tur sonunda oyuncunun ölen tüm minion'larını canlandırır)
    king mukla: 3 mana (5/5 -- karşı tarafa +1/+1 arttırma özellikli iki kart verir)
    leeroy jenkins: 5 mana (6/2 -- charge / karşı tarafa iki 1/1 whelp verir)
    loatheb: 5 mana (5/5 -- o tur rakip oyuncunun spell kartları +5 mana ister)
    lorewalker cho: 2 mana (0/4 -- tarafların oynadığı her spell kartını karşı ele kopyalar)
    maexxna: 6 mana (2/8 -- saldırdığı minion anında ölür)
    malygos: 9 mana (4/12 -- spell damage +5)
    millhouse manastorm: 2 mana (4/4 -- sonraki tur diğer oyuncunun tüm spell'leri 0 mana olur)
    nat pagle: 2 mana (0/4 -- oyuncunun her turu başında %50 ikinci bir kart çekme şansı olur)
    nozdormu: 9 mana (8/8 -- her tur sadece 15 saniye sürer)
    old murk-eye: 4 mana (2/4 -- charge / sahadaki her murloc attack gücünü +1 artırır)
    onyxia: 9 mana (8/8 -- oyuncunun tüm sahasını 1/1 minion'larla doldurur)
    ragnaros the firelord: 8 mana (8/8 -- saldıramaz, oyuncunun her turu sonunda random bir hedefe 8 vurur)
    stalagg: 5 mana (7/4 -- oyunda feugen de ölürse sahaya 11/11 thaddius sürer)
    sylvanas windrunner: 6 mana (5/5 -- ölünce karşı tarafın sahasındaki random bir minion'unu oyuncuya verir)
    tinkmaster overspark: 3 mana (3/3 -- oyuna girdiğinde random bir minion'u 1/1 veya 5/5 minion'a çevirir)
    ysera: 9 mana (4/12 -- oyuncunun her turu sonunda bir dream card çeker. dream card'lar: dream (bir minion'u oyuncunun eline geri gönderir, emerald drake 4 mana -- 7/6, laughing sister 3 mana -- 3/5 -spell ve hero power'lardan etkilenmez, nightmare tur başında bir minion'a +5/+5 verir ve tur sonunda minion'u öldürür, ysera awakens kendi dışındaki tüm karakterlere 5 damage vurur)

    **epic**

    big game hunter: 3 mana (4/2 -- oyuna girerken attack'ı 7 veya üstünde olan bir minion'u öldürür)
    blood knight: 3 mana (3/3 -- oyundaki tüm divine shield'ları alır ve her biri için +3/+3 kazanır)
    captain's parrot: 1 mana (1/1 -- eldeki bir pirate kartını sahaya sürer)
    doomsayer: 2 mana (0/7 -- tur başında kendi dahil tüm minion'ları öldürür)
    echoing ooze: 2 mana (1/2 -- tur sonunda kendisinin birebir kopyasını oluşturur)
    faceless manipulator: 5 mana (3/3 -- sahadaki bir minion'un kopyası halini alır)
    hungry crab: 1 mana (1/2 -- oyuna girerken sahadaki bir murloc'u öldürür ve +2/+2 kazanır)
    molten giant: 20 mana (8/8 -- oyuncunun aldığı her damage'da mana değeri 1 puan düşer)
    mountain giant: 12 mana (8/8 -- mana değeri eldeki kart sayısı kadar düşer)
    murloc warleader: 3 mana (3/3 -- sahadaki her murloc +2/+1 alır)
    sea giant: 10 mana (8/8 -- mana değeri sahadaki minion sayısı kadar düşer)
    shade of naxxramas. 3 mana (2/2 -- stealth / oyuncunun her turunda +1/+1 kazanır)
    southsea captain: 3 mana (3/3 -- tüm pirate kartları +1/+1 alır)

    **rare**

    abomination: 5 mana (4/4 -- taunt / öldüğünde tüm karakterlere 2 damage vurur)
    alarm-o-bot: 3 mana (0/3 -- tur başında eldeki minion'lardan biriyle yer değiştirir)
    ancient mage: 4 mana (2/5 -- iki yanındaki minion'lara +1 spell damage verir)
    ancient watcher: 2 mana (4/5 -- saldıramaz)
    angry chicken: 1 mana (1/1 -- enrage: attack +5)
    arcane golem: 3 mana (4/2 -- charge / karşı tarafa bir mana crystal verir)
    argent commander: 6 mana (4/2 -- charge / divine shield)
    azure drake: 5 mana (4/4 -- spell damage +1 / oyuna girerken bir kart çektirir)
    bloodsail corsair: 1 mana (1/2 -- karşı tarafın silahından 1 durability götürür)
    coldlight oracle: 3 mana (2/2 -- iki taraf ikişer kart çeker)
    coldlight seer: 2 mana (2/3 -- tüm murloc'lara +2 health verir)
    crazed alchemist: 2 mana (2/2 -- bir kartın attack ve health değerlerini birbiriyle değiştirir)
    deathlord: 3 mana (2/8 -- taunt / ölünce rakibin destesinden bir minion sahaya iner)
    defender of argus: 4 mana (2/3 -- iki yanındaki minion'lara +1/+1 ve taunt verir)
    demolisher: 3 mana (1/4 -- her tur başında karşı tarafın bir karakterine 2 damage vurur)
    emperor cobra: 3 mana (2/3 -- saldırdığı minion anında ölür)
    gadgetzan auctioneer: 5 mana (4/4 -- oyuncunun oynadığı her spell kartında bir kart çeker)
    imp master: 3 mana (1/5 -- her tur sonunda 1 damage alır ve sahaya 1/1 imp sürer)
    injured blademaster: 3 mana (4/7 -- kendine 4 damage vurur)
    knife juggler: 2 mana (3/2 -- oyuncunun sahaya sürdüğü her minion'da 1 damage vurur)
    lightwarden: 1 mana (1/2 -- oyundaki herhangi bir karakter her heal edildiğinde +2 attack kazanır)
    mana addict: 2 mana (1/3 -- tur içinde her spell kartı oynandığında o tur için +2 attack kazanır)
    mana wraith: 2 mana (2/2 -- tüm minion'lar 1 mana daha pahalı hale gelir)
    master swordsmith: 2 mana (1/3 -- her tur sonunda oyuncunun bir minion'una +1 attack ekler)
    mind control tech: 3 mana (3/3 -- oyuna girdiğinde karşıdaki oyuncunun 4 veya daha fazla minion'u varsa birini diğer oyuncuya geçirir)
    murloc tidecaller: 1 mana (1/2 -- oyuna her murloc girdiğinde +1 attack kazanır)
    nerubian egg: 2 mana (0/2 -- ölünce sahaya 4/4 nerubian sürer)
    pint sized summoner: 2 mana (2/2 -- oyuncunun turda oynadığı ilk minion 1 mana indirimle sahaya sürülebilir)
    questing adventurer: 3 mana (2/2 -- oyuncunun oynadığı her kartta +1/+1 kazanır)
    ravenholdt assassin: 7 mana (7/5 -- stealth)
    secretkeeper: 1 mana (1/2 -- her secret kartı oynandığında +1/+1 kazanır)
    sludge belcher. 5 mana (3/5 -- taunt / ölünce sahaya 1/2 taunt'lu slime sürer)
    stampeding kodo: 5 mana (3/5 -- oyuna girdiğinde attack değeri 2 veya daha az olan random bir minion'u öldürür)
    sunfury protector: 2 mana (2/3 -- oyuna girdiğinde iki yanındaki minion'lara taunt verir)
    sunwalker: 6 mana (4/5 -- taunt + divine shield)
    twilight drake: 4 mana (4/1 -- oyuna girdiğinde eldeki kart sayısı kadar health kazanır)
    violet teacher: 4 mana (3/5 -- her spell kartı oynandığında 1/1 violet apprentice summon eder)
    wailing soul: 4 mana (3/5 -- oyuna girdiğinde oyuncunun diğer minion'larını susturur)
    wild pyromancer: 2 mana (3/2 -- her spell kartı oynandığında kendi dahil tüm minion'lara 1 damage vurur)
    young priestess: 1 mana (2/1 -- tur sonunda oyuncunun random bir minion'una +1 health verir)

    **common**

    abusive sergeant: 1 mana (2/1 -- oyuna girdiğinde bir minion'a o tur için +2 attack verir)
    acolyte of pain: 3 mana (1/3 -- kart her damage aldığında 1 kart çektirir)
    amani berserker: 2 mana (2/3 -- enrage: +3 attack)
    ancient brewmaster: 4 mana (5/4 -- oyuna girdiğinde oyuncunun sahasındaki bir minion'u oyuncunun eline geri gönderir)
    argent squire: 1 mana (1/1 -- divine shield)
    bloodsail raider: 2 mana (2/3 -- oyuna girdiğinde oyuncunun silahının attack değeri kadar attack puanı kazanır)
    cult master: 4 mana (4/2 -- oyuncunun herhangi bir minion'u öldüğünde kart çektirir)
    dancing swords: 3 mana (4/4 -- ölünce rakip bir kart çeker)
    dark iron dwarf: 4 mana (4/4 -- oyuna girdiğinde bir minion'a o tur için +2 attack verir)
    dire wolf alpha: 2 mana (2/2 -- yanındaki minion'lara +1 attack verir)
    dread corsair: 4 mana (3/3 -- taunt / oyuncunun silahının attack değeri kadar düşük mana ile oyuna girer)
    earthen ring farseer: 3 mana (3/3 -- oyuna girerken bir karaktere 3 health verir)
    faerie dragon: 2 mana (3/2 -- spell ve hero power'lardan etkilenmez)
    fen creeper: 5 mana (3/6 -- taunt)
    flesheating ghoul: 3 mana (2/3 -- her minion öldüğünde +1 attack kazanır)
    frost elemental: 6 mana (5/5 -- oyuna girdiğinde bir karakteri dondurur)
    harvest golem: 3 mana (2/3 -- ölünce 2/1 minion summon eder)
    haunted creeper: 2 mana (1/2 -- ölünce sahaya iki adet 1/1 spectral spider sürer)
    ironbeak owl: 2 mana (2/1 -- bir minion'u susturur)
    jungle panther: 3 mana (4/2 -- stealth)
    leper gnome: 1 mana (2/1 -- öldüğünde karşı oyuncuya 2 damage vurur)
    loot hoarder: 2 mana (2/1 -- öldüğünde bir kart çektirir)
    mad bomber: 2 mana (3/2 -- oyuna girerken sahadaki karakterlere random toplam 3 damage vurur)
    mad scientist: 2 mana (2/2 -- ölünce oyuncunun deck'indeki bir secret'i aktif hale getirir)
    nerub'ar warlord: 2 mana (1/4 -- battlecry özelliği olan kartlar +2 mana ister)
    mogu'shan warden: 4 mana (1/7 -- taunt)
    priestess of elune: 6 mana (5/4 -- oyuna girdiğinde oyuncuya +4 health verir)
    raging worgen: 3 mana (3/3 -- enrage: windfury, +1 attack)
    scarlet crusader: 3 mana (3/1 -- divine shield)
    shieldbearer: 1 mana (0/4 -- taunt)
    silver hand knight: 5 mana (4/4 -- oyuna girerken 2/2 minion summon eder)
    silvermoon guardian: 4 mana (3/3 -- divine shield)
    southsea deckhand: 2 mana (2/1 -- oyuncunun silahı varsa charge kazanır)
    spectral knight: 5 mana (4/6 -- spell ve hero power'lardan etkilenmez)
    spellbreaker: 4 mana (4/3 -- bir minion'u susturur)
    spiteful smith: 5 mana (4/6 -- enrage: silaha +2 attack verir)
    stoneskin gargoyle. 3 mana (1/4 -- oyuncunun turu başında health'ını fuller)
    stranglethorn tiger: 5 mana (5/5 -- stealth)
    tauren warrior: 3 mana (2/3 -- taunt + enrage: +3 attack)
    thrallmar farseer: 3 mana (2/3 -- windfury)
    undertaker: 1 mana (1/2 -- oyuncu deathrattle etkili minion sürdüğünde +1/+1 kazanır)
    unstable ghoul: 1 mana (1/3 -- taunt / ölünce tüm minion'lara 1 damage vurur)
    venture co. mercenary: 5 mana (7/6 -- tüm minion'lar +3 mana ister)
    windfury harpy: 6 mana (4/5 -- windfury)
    wisp: 0 mana (1/1)
    worgen infiltrator: 1 mana (2/1 -- stealth)
    young dragonhawk: 1 mana (1/1 -- windfury)
    youthful brewmaster: 2 mana (3/2 -- oyuna girdiğinde oyuncunun sahasındaki bir minion'u oyuncunun eline geri gönderir)
    zombie chow: 1 mana (2/3 -- ölünce rakip oyuncuya 5 health verir)

    **free/basic**

    acidic swamp ooze: 2 mana (3/2 -- oyuna girdiğinde rakibin silahını yok eder)
    archmage: 6 mana (4/7 -- spell damage +1)
    bloodfen raptor: 2 mana (3/2)
    bluegill warrior: 2 mana (2/1 -- charge)
    booty bay bodyguard: 5 mana (5/4 -- taunt)
    boulderfist ogre: 6 mana (6/7)
    chillwind yeti: 4 mana (4/5)
    core hound: 7 mana (9/5)
    dalaran mage: 3 mana (1/4 -- spell damage +1)
    darkscale healer: 5 mana (4/5 -- oyuna girdiğinde oyuncunun tüm karakterlerine +2 health verir)
    dragonling mechanic: 4 mana (2/4 -- oyuna girdiğinde 2/1 minion summon eder)
    elven archer: 1 mana (1/1 -- oyuna girdiğinde bir karaktere 1 damage vurur)
    frostwolf grunt: 2 mana (2/2 --taunt)
    frostwolf warlord. 5 mana (4/4 -- oyuncunun sahasındaki her minion için +1/+1 alır)
    gnomish inventor: 4 mana (2/4 -- oyuna girerken bir kart çektirir)
    goldshire footman: 1 mana (1/2 -- taunt)
    grimscale oracle: 1 mana (1/1 -- sahadaki tüm murloc'lara +1 attack verir)
    gurubashi berserker: 5 mana (2/7 -- her damage aldığında +3 attack kazanır)
    ironforge rifleman: 3 mana (2/2 -- oyuna girdiğinde bir karaktere 1 damage vurur)
    ironfur grizzly: 3 mana (3/3 -- taunt)
    kobold geomancer: 2 mana (2/2 -- spell damage +1)
    lord of the arena: 6 mana (6/5 -- taunt)
    magma rager: 3 mana (5/1)
    murloc raider: 1 mana (2/1)
    murloc tidehunter: 2 mana (2/1 -- oyuna girdiğinde 1/1 murloc summon eder)
    nightblade: 5 mana (4/4 -- oyuna girdiğinde rakip hero'ya 3 damage vurur)
    novice engineer: 2 mana (1/1 -- oyuna girerken bir kart çektirir)
    oasis snapjaw: 4 mana (2/7)
    ogre magi: 4 mana (4/4 -- spell damage +1)
    raid leader: 3 mana (2/2 -- oyuncunun diğer minion'larına +1 attack verir)
    razorfen hunter: 3 mana (2/3 -- oyuna girdiğinde 1/1 minion summon eder)
    reckless rocketeer: 6 mana (5/2 -- charge)
    river crocolisk: 2 mana (2/3)
    sen'jin shieldmasta: 4 mana (3/5 -- taunt)
    shattered sun cleric: 3 mana (3/3 -- oyuna girdiğinde bir friendly minion'a +1/+1 verir)
    silverback patriarch: 3 mana (1/4 -- taunt)
    stonetusk boar: 1 mana (1/1 -- charge)
    stormwind champion: 7 mana (6/6 -- oyuncunun diğer minion'larına +1/+1 verir)
    stormpike commando: 5 mana (4/2 -- oyuna girdiğinde bir karaktere 2 damage vurur)
    stormwind knight: 4 mana (2/5 -- charge)
    voodoo doctor: 1 mana (2/1 -- oyuna girdiğinde bir karaktere +2 health verir)
    war golem: 7 mana (7/7)
    wolfrider: 3 mana (3/1 -- charge)

    ******
    shaman

    ******

    **legendary**

    al'akir the windlord: 8 mana (3/5 -- taunt + divine shield + charge + windfury)

    **epic**

    earth elemental: 5 mana (7/8 -- taunt -- overload +3)

    **rare**

    mana tide totem: 3 mana (0/3 -- her tur sonunda kart çektirir)

    **common**

    dust devil: 1 mana (3/1 -- windfury -- overload +2)
    unbound elemental: 3 mana (2/4 -- oynanan her overload'lı kartla +1/+1 kazanır)

    **free/basic**

    fire elemental: 6 mana (6/5 -- oyuna girerken bir karaktere 3 damage vurur)
    flametongue totem: 2 mana (0/3 -- iki yanındaki minion'lara +2 attack verir)
    windspeaker: 4 mana (3/3 -- bir minion'a windfury verir)

    *****
    mage

    *****

    **legendary**

    archmage antonidas: 7 mana (5/7 -- oynanan her spell kartıyla bir fireball kazandırır)

    **epic**

    bu hero'nun epic minion'u bulunmuyor.

    **rare**

    ethereal arcanist: 4 mana (3/3 -- secret bulundurulan her tur sonunda +2/+2 kazanır)
    kirin tor mage: 4 mana (4/3 -- bu tur oynanan ilk secret 0 mana ister)

    **common**

    mana wyrm: 1 mana (1/3 -- her spell kartı oynandığında +1 attack kazanır)
    sorcerer's apprentice: 2 mana (3/2 -- spell kartları -1 mana ister)

    **free/basic**

    water elemental: 3 mana (3/6 -- vurduğu karakterleri dondurur)

    *****
    druid

    *****

    **legendary**

    cenarius: 9 mana (5/8 -- seçim: tüm friendly minion'lara +2/+2 verir veya taunt'lu iki 2/2 minion spawn eder)

    **epic**

    ancient of lore: 7 mana (5/5 -- seçim: 5 health verir veya 2 kart çektirir)
    ancient of war: 7 mana (5/5 -- seçim: +5 attack veya +5 health+taunt)

    **rare**

    keeper of the grove: 4 mana (2/4 -- seçim: bir minion'a 2 damage vurur veya susturur)

    **common**

    druid of the claw: 5 mana (4/4 -- seçim: charge veya +2 health+taunt)

    **free/basic**

    ironbark protector: 8 mana (8/8 -- taunt)

    *****
    rogue

    *****

    **legendary**

    edwin vancleef: 3 mana (2/2 -- turda önceden oynanan her kart için +2/+2 kazanır)

    **epic**

    kidnapper: 6 mana (5/3 -- combo: bir minion'u oyuncunun eline geri gönderir)
    patient assassin: 2 mana (1/1 -- stealth + vurduğu minion'u öldürür)

    **rare**

    master of disguise: 4 mana (4/4 -- bir friendly minion'a stealth verir)
    si*: 3 mana (3/3 -- combo: bir karaktere 2 damage vurur)

    **common**

    anub'ar ambusher: 4 mana (5/5 -- ölünce oyuncunun bir minion'unu oyuncunun eline geri yollar)
    defias ringleader: 2 mana (2/2 -- combo: 2/1 minion spawn eder)

    **free/basic**

    bu hero'nun free/basic minion'u bulunmuyor.

    *****
    warrior

    *****

    **legendary**

    grommash hellscream: 8 mana (4/9 -- charge + enrage: +6 attack)

    **epic**

    bu hero'nun epic minion'u bulunmuyor.

    **rare**

    armorsmith: 2 mana (1/4 --oyuncunun minion'ları her damage aldığında +1 armor verir)
    frothing berserker: 3 mana (2/4 -- herhangi bir minion her damage aldığında +1 attack kazanır)

    **common**

    arathi weaponsmith: 4 mana (3/3 -- oyuna girdiğinde 2/2 silah verir)
    cruel taskmaster: 2 mana (2/2 -- oyuna girdiğinde bir minion'a 1 damage vurur ve +2 attack verir)

    **free/basic**

    kor'kron elite: 4 mana (4/3 -- charge)
    warsong commander: 3 mana (2/3 -- oyuna giren 3 veya daha düşük attack'lı minionlara charge verir)

    *****
    hunter

    *****

    **legendary**

    king krush: 9 mana (8/8 -- charge)

    **epic**

    bu hero'nun epic minion'u bulunmuyor.

    **rare**

    savannah highmane: 6 mana (6/5 -- öldüğünde iki 2/2 minion verir)

    **common**

    scavenging hyena: 2 mana (2/1 -- ölen her friendly beast'ta +2/+2 kazanır)
    webspinner. 1 mana (1/1 -- ölünce oyuncunun eline random bir beast kartı verir)

    **free/basic**

    houndmaster: 4 mana (4/3 -- bir friendly beast'a +2/+2 ve taunt verir)
    starving buzzard: 5 mana (3/2 -- oyuna sürülen her beast'la bir kart çektirir)
    timber wolf: 1 mana (1/1 -- oyuncunun diğer beast'lerine +1 attack verir)
    tundra rhino: 5 mana (2/5 -- diğer beast'lere charge verir)

    *****
    warlock

    *****

    **legendary**

    lord jaraxxus: 9 mana (3/15 -- hero'yu öldürüp yerine geçer, 3/8 silahı ve 2 mana'ya 6/6 minion yaratma gücü vardır)

    **epic**

    pit lord: 4 mana (5/6 -- oyuna girerken hero'ya 5 damage vurur)

    **rare**

    doomguard: 5 mana (5/7 -- charge / oyuna girerken oyuncunun iki kartını yok eder)
    felguard: 3 mana (3/5 -- taunt/ oyuncunun bir mana kristalini yok eder)
    void terror: 3 mana (3/3 -- oyuna girerken iki yanındaki minion'ları öldürür ve attack'la health puanlarını üstünde toplar)

    **common**

    blood imp: 1 mana (0/1 -- stealth / her tur sonunda bir friendly minion'a +1 health verir)
    flame imp: 1 mana (3/2 -- oyuna girerken hero'ya 3 damage vurur)
    summoning portal: 4 mana (0/4 -- oyuncunun minion'ları, 1'den az olmamak kaydıyla -2 mana ister)
    voidcaller. 4 mana (3/4 -- ölünce oyuncunun elindeki bir demon kartını sahaya sürer)

    **free/basic**

    dread infernal: 6 mana (6/6 -- oyuna girerken tüm karakterlere 1 damage vurur)
    succubus: 2 mana (4/3 -- oyuna girerken oyuncunun bir kartını yok eder)
    voidwalker: 1 mana (1/3 -- taunt)

    *****
    priest

    *****

    **legendary**

    prophet velen: 7 mana (7/7 -- oyuncunun spell ve hero power etkilerini iki katına çıkarır)

    **epic**

    cabal shadow priest: 6 mana (4/5 -- rakibin 2 veya daha düşük attack'lı bir minion'unu oyuncunun tarafına çeker)

    **rare**

    auchenai soulpriest: 4 mana (3/5 -- healing spell'leri ve oyuncu minion'larındaki healing etkileri damage'a dönüşür)
    lightwell: 2 mana (0/5 -- her tur başında damage almış bir karaktere +3 health verir)

    **common**
    dark cultist: 3 mana (3/4 -- ölünce oyuncunun bir minion'una +3 health verir)
    lightspawn: 4 mana (0/5 -- attack ve health puanları her zaman birbirine eşittir)
    temple enforcer: 6 mana (6/6 -- oyuna girerken bir friendly minion'a +3 health verir)

    **free/basic**

    northshire cleric: 1 mana (1/3 -- herhangi bir minion iyileştirildiğinde kart çektirir)

    *****
    paladin

    *****

    **legendary**

    tirion fordring: 8 mana (6/6 -- divine shield + taunt. ölünce 5/3 ashbringer verir)

    **epic**

    bu hero'nun epic minion'u bulunmuyor.

    **rare**

    aldor peacekeeper: 3 mana (3/3 -- bir minion'un attack değerini 1'e düşürür)

    **common**

    argent protector: 2 mana (2/2 -- bir minion'a divine shield verir)

    **free/basic**

    guardian of kings: 7 mana (5/6 -- oyuna girerken hero'ya 6 health verir)


    (catapultam habeo - 17 Kasım 2014 15:56)

  • comment image

    geçen gün 30 küsür paket açtım. paketleri de haftalarca biriktirdiğim altınlarla aldım. görevleri yapa yapa altın biriktirdim. yani ciddi bir emek ve sabır işi söz konusu. bu kadar biriktirmemin sebebi, bütün paketleri bir anda açmanın verdiği o heyecanı yaşamak istemem. hani çekirdek çitlerken içini yemeyip biriktirirsin de sonra hepsini bir anda yutarsın ya. işte o hesap. tüm paketleri biriktirdim böyle.

    işin sıkıcı kısmı ise şu ki, 30 küsür kart paketinden adam gibi sadece 2 kart çıktı.
    adam gibi kart çıktı dediğime bakmayın. 2 tane epic kart çıktı hepsi bu. legendary filan değil yani. varsa yoksa common kart. leş gibi common doldu kart kitabım. toz yapsan toz da gelmez ha. desteye koymaya lüzum olmayan dandik kartlar. toz yaptım tabii ama çıkan toz söylemeye bile değmeyecek bir miktar. kısacası 30 paket kart cacık oldu.
    he bazıları da var ki sadece 2 paket açar 2 legendary alır aynı anda. öyle de şans işi bir şey bu.

    bunu buraya niye yazdığımı ben de bilmiyorum. 30 küsür paketten legendary çıkarsa caps alıp burada artislik yaparım diyordum kendi kendime. bunun heyecanıyla biriktirdim hep paketleri. burada gerine gerine anlatırdım lan ne güzel, şöyle kastım da böyle çabaladım da falan filan inter milan deyu...

    sonuç olarak bi sikim yapamadım. gördüğünüz gibi sadece düz bir yazı var. o kadar kötü çıktı yani paketler. hayallerim yıkıldı.

    tanım: heveslerimi örseleyen oyun.


    (sansli pipi - 22 Aralık 2014 17:20)

  • comment image

    deckler hakkında biraz bilgi verilmesi gereken oyun sanırım, en azından az da olsa bilmeyen arkadaşlar yararlanabilir.

    oyunda bir sürü deck yapabilirsiniz bunların bazıları çok kötü, çok iyi veya çok eğlenceli olabilir ama ranked oynarken "meta" denilen olaya gitmek daha mantıklı olur.

    önce deck tiplerinden bahsedelim;

    agro deck: bu deckler düşük cost değerli kartlar ile oynar oyun başı masa hakimiyetini alıp hemen oyunu bitirmeye odaklanır.
    mid-range : bu deck türü agro ve kontrol arasıdır.
    kontrol : yüksek costu kartlar ile oyunu oynar tabi ki 1-2-3 costluk kartları vardır ama genelde ileriye dönük kartlardır. armor toplama, masayı kontrol etme vs. gibi.

    class decklerine gelirsek

    druid

    druid ile çok farklı deckler yapmak mümkün ama en popüler deck force of nature + savage roar kombolu ramp druid.

    deck

    bir de şöyle bir druid decki var biraz daha kontrol varı

    deck

    hunter

    eskiden pek agro oynanmıyordu bu class ile genelde mid-range turnuvalarda da kontrol oynuyordu oyuncular ama şu an agronun dibi olmuş durumda.

    fece hunter düşük costlarlar sadece kafaya çalışan lanet bir deck türlü. genelde 5. vs 6. manaya gelene kadar rakibin canı çok düşmüş olur ve oyunu bitirmek için kill command kullanırlar.

    deck

    mage

    mage daha çok arenanın babası bir class ama oynayan oynuyor gene. benim bildiğim üç dört tane deck tipi var.

    ilk olarak freeze mage'den bahsedeyim; bu deck masadaki minyonları durdurma üzerine kurulu rankenden ziyade turnuvalar için yapılmış bir deck zaten deckin yapan eleman * bu deck ile dreamhack'ı kazandı. 9. manaya kadar rakibi blizzard, frost nova ile tutuyor daha sonra rakibin canını alexstrasza ile 15 e düşürüp fireball frostbolt+ice lance komboları ile öldürüyor. ice barrier ve ice block secretlarını kullanıyor.

    deck

    agro decke gelirsek gvg ile genel mechlerde en iyi connom class mechleri mage için bu yüzden mage kullanıyor genelde agro mech decklerine. düşük costlu mechler ile oynuyorlar oyunu bitirmeyi genelde fireball ile yapıyorlar.

    deck

    pek karşıma çıkmasa da bir ara giantların olduğu popüler bir deck vardı. belki işinize yarar.

    deck

    paladin

    hiç oynamadığım bir class hatta ranked win sayım "2" o yüzden pek bir oyum yapamayacağım.

    genelde kontrol oynanıyor. bence en kötü hero power'a sahip class.

    kolento deck

    priest

    genelde kontrol oynanıyor ve oyuncuların deckleri birbirine benziyor. zaten kesin alınması gereken kartlar belli olduğu için kalan kartlar oyuncunun tercihine kalıyor. combo ağırlıklı bir deck. neredeyse bütün kartlar birden çok kart ile sinerji içinde. bu class anlatarak açıklanmaz zaten o kadar iyi bir oyuncu da değilim. çok iyi oyuncular stream yapıyor zaten izleyerek çözebilirsiniz.

    genel deck

    zetalot sadece priest oynayan bir streamcı.

    rogue

    üç dört ay önce miracle rogue oynanıyordu ama nerf yedikten sonra bu deck bitti. şu sıralar biraz daha farklı bir deck mevcut.

    deck

    shaman

    genelde mid-range ve kontrol oynanıyor. shamanda bol bol oynamak gerekiyor çünkü overload dedileri nane yüzünden mana curve ayarlamak sıkıntı oluyor. overload şu demek; mesela 5. manadayız ve bir kart oynayacağız overload 2 yazıyor o kartı oynadığımız zaman bir sonraki tür yani 6. manada -2 mana gidiyor 6 mana yerine 4 manamız oluyor.

    deck

    warlock

    genelde iki tip lock decki var sanırım şu sıralar üç oldu bu.

    önce zoodan bahsedeyim. zoo deck düşük costlar ile oynar genelde masayı kontrol eder ne zaman minyon temizleyeceksin ne zaman kafaya vuracaksın bilmek gerekir. lockun hero power kart çektirdiği için kart sıkıntısı yaşamaz.

    deck

    bir diğer deck handlock dedikleri kontrol deck türü var. hero power ile kart çeker elinde kart biriktirir. 4. manada yere 8-8 giant inebilir öyle hayvandır.

    deck

    demonlardan oluşan bir deck yapılıyor şu an ama onun hakkında bir bilgim yok.

    warrior

    adam gibi sadece bir tane deck tipi var o da kontrol warrior. oyunun en kusursuz decklerinden bence en iyisi. ayrıca oyunun en pahalı decki.

    deck

    benim bilgim bunlarla sınırlı umarım yararını görürsünüz.


    (orgazm sigarasi - 18 Ocak 2015 15:29)

  • comment image

    şu para mevzusuna bir uzman görüşü getirilmesi gerekiyor anlaşıldı.*

    şimdi öncelikle bu konu hakkında, oyunu çıktığından beri oynuyorum diyenlerin cümlelerini buradan itibaren okumayı kesiniz. bir de üstüne hiç para vermedim diye ekliyorlar. zaten oyunda iş yapan topu topu 10-15 tane legend var. oyun çıktığından beri 3 günde 1 gün oyuna girip sadece görev yapmış biri bile bu legendleri toplayacak dust toplar. bunları toplarken de common-rare-epic'ler de packlerden zaten çıkar. üstüne bütçe de yapar, yeni eklentilere direk geçebilir.

    bu para konusu hakkında da hiçbir sorun yaşamamış, problemlerle cebelleşmemiş birinin de böyle empati yoksunu bir memlekette babasının şirketiymiş gibi blizzardı savunması çok da süpriz değil, değil mi?

    gelelim konumuza. bu gün başladığınızı düşünün. nereden başlayacaksınız? nax? classic paketler? blackrock? gvg paketler?

    peki diyorsunuz oynayalım gold kazanalım? günde 100 golddan fazlası yassak.
    peki diyorsunuz arena oynayalım yetenek sergileyelim, böylece tamamlayalım kartları? orda da sadece gvg pack veriyoruz. gvg'de de iş yapan zaten 2-3 legend var. işine gelirse...
    peki diyorsunuz para biriktirelim, eksiklerimiz var ama şu nax bi aradan çıksın. siz onu tamamlayana kadar yeni adventure çıkıyor.

    oyuna giriyorsunuz herkeste blackrock card back. ulan para mı versek diye düşünüyor insan adam gibi oyun oynayabilmek için. yine bakıyorsunuz sadece blackrock eklentisinin ücreti 21.99 euro. yani 63 lira. bu 63 liraya piyasada birçok oyunu alıp ömür boyu oynayabilirsiniz. hani şirketin de para kazanması gerekiyor ya.

    peki diğer oyunlarda durum nasıl? dünya'nın en populer oyunlarından biri: cs:go 24 tl. oyun içinde oyununuzu hiçbir şekilde etkilemeyen silah görünümleri vs. gibi özelliklerden asıl parayı kazanıyor. dota, ücretsiz. yine para size oyunculuk adına hiçbir şey eklemiyor. silahım daha janjanlı olsun diyorsanız veriyorsunuz parayı sadece silahın görüntüsünü değiştiriyorsunuz. bu paragrafı bu adamlar oyunu hayrına mı yapıyorcular için yazdım. eğer oyun şirketi kullanıcısına yolunacak tavuk gözüyle bakıyorsa, para politikasını buna göre düzenliyor. oyuncu memnunyetini ön planda tutanlar farklı şeyler düşünebiliyor.

    neyse konumuza dönelim. peki hani rank 5'in ilerisinde rakiplerin %90'ının card backinde sergilediği üzere insanların daha yayınlanmadan fullediği blackrock var ya. ona vereceğiniz 63 lira sizi yerden alıp göğe mi yükseltecek? hayır. belki de son wing'deki tek bir kartı kullanacaksınız. ve paranızı verdikten sonra blizzard bu kartı belki de nerfleyecek.

    üstelik hearthstone'da metaya yetişmek istiyorsanız kaç lira vereceğiniz de belli değil. nax + blackrock 40 euro. ondan sonrası 63 euro = 60 pack. kaç lira vereceğiniz blizzardın keyfine kalmış. 500 lira verip de hala eksikleri olan biri olabilirsiniz. ve ayrıca 2-3 ay içinde blizzard mutlaka, gelin biraz daha yolalım sizi diyecektir .

    kısacası, oyunda ne kadar başarılı olduğunuz da önemli değil. insanı rahatsız eden blizzard'ın bu politikası. size açık açık enayi demesi. zira ben de para vermeden 2. ayımda rank 1, 3. ayımda legend #100 içine girdim. zoo ve midrange hunter'la yaptım bunları. başka destelere param yetmiyordu. yoksa ben de isterdim ortalığı face hunter sardığında control warrioruma geçeyim. warrior artarsa paladinle keseyim. *

    edit: bu entry kişiye değil, belli bir görüşe cevaben yazıldı. bir yazarın üstüne alınması üzerine özel mesajla gayet nazik bir şekilde açıklamama rağmen, yazdığım o kadar bilgi ve tecrübe "asdasd, uzman" cümlesine kadar indirgendi.

    yetenek, zeka, şu kadar sürede o a oldu bu b oldu vs olarak da değerlendirmeyin. biri legend seviyesinde biri rank 10 seviyesinde iki kişi anlaşmazlığa düşünce rank 10'u temsil eden kişinin belki de legend kelimesinin anlamını bile bilmeden, legend seviyesindeki kişinin argümanlarla, bilgisiyle, tecrübesiyle yazdığı entry'e verdiği cevap: "asdasda, uzman ahaha" oldu. işte türkiye'nin özeti. *

    edit 2: herhangi bir konuda 20 milyon kişide ilk 100'e girmiş bir kişiye de uzman derim. entry girişinde espri olarak yazdım, ama mütevazi olamayacağım.*


    (el caballero negro - 19 Nisan 2015 16:16)

  • comment image

    şimdi, 2000 galibiyete ulaşmış bir oyuncu olarak kendimi nispeten tecrübeli sayıyorum.

    bu oyun tamamen metadır canlarım. sorun şu ki, her rankin metası ayrıdır. mesela harrison jones (rakibin silahını kırıp dayanıklılığı kadar size kart çektiren kart) 10. rankten sonra herkeste vardır. bunu bil, varsa elinde ekstra silah yem olarak kullan. yahut aggro decker +7 atak kart kullanmazlar tempo için bgh (+7 atak kartı öldür) kullan.

    iyi oynamak metayı bilmek, tempo, value, board control, aggro nedir bilmektir.
    tempo: yerde yaratılan gücün, momentumun ele geçirilmesi uğruna kartların özelliklerini kullanmadan oynamak. mesela: boş boarda shrinkmeister atmak.

    value: normal şartlar altında arena terimidir daha çok ama asıl olarak bir karttan alınabilecek maksimum verimi ifade eder. mesela yeti bir value kartıdır çünkü tüm 3 mana minionları öldürürken hayatta kalıp belki de üstüne spell veya hero power çeker.

    board control: oyunun döndüğü yer boarddır. boardda üstünlüğünüz varsa mana veya spell harcamadan damage verebilirsiniz. o sebeple bazen sadece board control için, value yerine tempo seçersiniz ve bu size board control olarak döner.

    her deck her decki yenebilir şans faktörü sayesinde (rngesus). fakat metayı tanır az buçuk da terim ve kart sahibiysen yürürsün.

    basitçe özet geçeyim. 3 temel deck yapısı var. bunlar deckimin güçlü olduğu yer burasıdır anlamına gelir. aggro (1-6 mana) midrange (4-7 mana) control (5-10 mana).

    yanlış anlaşılmalar: face aggro değildir ama yapısı itibari ile face deckler aggro olmak zorundadır.
    midrange tek tiptir. hayır kardeş midrange seçimine göre çok çeşitli olur, archetype (türü) neyse deckin, teması da odur. mesela patron deck aslında bir midrangedir ama otk'dir (one turn kill-tek turda öldürme)
    control sırf legendary amk. kel alaka, legendarysiz priest abimiz var, güçlü removal (direk yok etme) veya heal/armor (hayatta kalma) gücü sağlayan deckler controldür.
    her deckin maçı kazanmak için bir planı olmalıdır. o plan eğer hayatta kalmak anlamına gelmiyorsa feda edilmemelidir. force of nature + savage roar 14 damage, harcarsan sebebin olsun.

    meta deckler yazayım,bakın okuyun sorun öğrenin, kalite artsın. midrange paladin, control warrior, dragon priest, patron warrıor, secret paladin, echo mage, zoolock, handlock, ramp druid, face hunter, midrange hunter, hybrid hunter, oil rogue (pek değil ama hala etkili), zor da olsa midrange shaman (totem varyantı da fena değil)

    ayrıca bazı kartların kullanım alanı boldur onları da özetleyeyim.

    legendaryler

    dr. boom (neredeyse her deck)
    slyvannas (her control decki)
    alexstrasa (bazı control deckleri ve freeze mage)
    harrison jones (günümüzün tech kartı [önlem almak için belli decklere])
    justicar truehearth (slow decklerin efsanesi, paladin warrior priest için oldukça etkili)
    ragnaros (eski en güçlü legendary, şu an meh)
    trion (paladinlerin vazgeçilmezi)
    ysera (en güçlü yavaş kartlardan)
    loatheb (eskisi kadar olmasa da baya aktif hala)

    epicler

    bgh (big game hunter)
    doomsayer (freeze için vazgeçilmez)
    force of nature (druide direk ekle)
    quartermaster (paladin için çok çok iyi)
    cabal shadow priest (value overload)
    lightbomb (mükemmel bir board clear)
    preperation (eğer rogue oynuyorsan buna mahkumsun)
    shield slam (control warrior ve patron varyantlarında bulunur)
    brawl (control warrior'ın vazgeçilmezi)
    giantlar (handlock için ideal, freeze'de, echo mage'de kullanılıyorlar)

    rarelar

    kezan mystic (mage ve hunter ve paladin counterı)
    knife juggler (her deckte var neredeyse)
    keeper of the grove (value overload)
    eaglehorn bow (çok çok iyi bir silah)
    savannah highmane (midrange için nimet)
    blizzard (bildiğin board clear + freeze)
    equality (mükemmel bir board clear cartı)
    muster for battle (oyunda heartharena tarafından oyunun en iyi arena kartı seçilmişti)
    aldor peacekeeper (hastasıyız reyiz)
    shadow madness (aggro killer)
    auchenai soulpriest (priest'e board clear veren kart)
    blade flurry (finisher ve/veya board clear)
    lightning storm (meh, ama mecbur)
    implosion (oldukça güçlü)
    shadowflame (handlock için olmazsa olmaz)
    doomguard (aggro deckler ve/veya demonlock için ideal)
    siphon soul (meh, ama gerekli)
    armorsmith (her warrior'da var)
    sunfury protector (oldukça etkili bir kart)
    wild pyromancer (priest ve mage için iyi bir board clear, druidler de zaman zaman kullanıyor)
    mct/mind control tech (tech kartların en etkililerinden, kaybedilen maçı çevirebilir)
    violet teacher (çok fazla deck kullanıyor)
    azure drake (her deck kullanıyor)

    çok gerçekleşen yanlış anlamalar:

    taunt op falan değil
    arcane missiles'ı boş board'a atarsan rakibe gülücük hediye edersin
    face is the place yalan
    oha çok legendary'si var ağzıma sıçacak
    tamamen şans olum

    sonuncusuna ayrıca değinmek isterim. yahu bu allahın kolento'su nasıl her ay ilk 20'de, tavşan ayağından kolye yapmış pezevenk değil mi? yok işte adam biliyor, hangi kartların gelebileceğini, ne yapabileceğini biliyor. ha bu demek değil her maçı kazansın yok öyle bir şey, bu ona galibiyet yüzdesi olarak dönüyor, çünkü şans faktörü hep olacak.

    amme hizmeti.

    meraklılar yeşillendirsin.


    (basedonakolpastory - 6 Ekim 2015 17:52)

  • comment image

    dragon priest'imle rank 9'u gördüm, o kartı aldım, şunu craft edeyim, ay dur bi de patron warrior yapayım derken sonunda olan oldu, rüyamda frothing berserker bize kahvaltıya geldi. mavi mavi suratıyla oturdu balkonda, çay falan içtik. yirmi üç yıldır hayatımdasın blizzard, lisedeyken de rüyamda pylon saklamıştım apartmanın kömürlüğüne. hedefim yeni bir rüyada tyrande ile halvet olup moonwell'de gusül abdesti almak.


    (cuthbertallgood - 7 Ekim 2015 09:52)

  • comment image

    diyelim ki reno jackson destesi yaptın (her karttan 1 tane), mage ile oynuyorsun önce echo attın, sonra secret oynadın duplicate ettin; elinde 3 tane reno oldu. çalışmaz mı? çalışır çünkü "destede" değil, "elinde" aynısından birden fazla kağıt var.

    rogue oynuyorsun, reno destesi yaptın (her karttan bir tane) içine bir de gang up koydun. sonra renoyu attın, çok zeki olduğun için onu gang up yaptın. ilk gelen renoyu gene koydun, olmadı. neden olmadı? destede aynısından 2 tane kart var.

    priest ile oynuyorsun, reno destesi yaptın, eleman sludge belcher oynadı, sende entomb oynadın aldın kartı destene koydun. herif durmadı çaktı vurdu; hop eline reno geldi. attın; olmadı. neden olmadı? çünkü senin destende zaten sludge belcher vardı ve pişti oldun, sıçtın batırdın. neden batırdın? orospu çocuğu priestle oynadığın için allah belanı verdi çünkü.

    warrior ile oynuyorsun, reno destesi yaptın ama desteye 2 tane shield maiden koydun çünkü bakirelere karşı zaafın var. bir tanesi elinde, bir tanesi destede, reno attın oldu. neden oldu? çünkü destede 2 değil 1 adet shield maiden var.

    "reno jackson oynama mantığı nedir?" uygulamalı anlatımının daha sonuna geldik. iyi günler.


    (spiritus sanctus - 29 Mart 2016 13:49)

Yorum Kaynak Link : hearthstone heroes of warcraft