Süre                : 1 Saat 52 dakika
Çıkış Tarihi     : 24 Temmuz 1944 Pazartesi, Yapım Yılı : 1944
Türü                : Drama,Heyecanlı,Savaş
Taglar             : öpücük,Yıl 1936,tabanca,Akrobat,yazar
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Yönetmen       : Fred Zinnemann (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Helen Deutsch (IMDB)(ekşi),Anna Seghers (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Spencer Tracy (IMDB)(ekşi), Signe Hasso (IMDB), Hume Cronyn (IMDB)(ekşi), Jessica Tandy (IMDB)(ekşi), Agnes Moorehead (IMDB), Herbert Rudley (IMDB), Felix Bressart (IMDB)(ekşi), Ray Collins (IMDB)(ekşi), Alexander Granach (IMDB), Katherine Locke (IMDB), George Macready (IMDB), Paul Guilfoyle (IMDB), Steven Geray (IMDB), Kurt Katch (IMDB), Kaaren Verne (IMDB), Konstantin Shayne (IMDB), George Suzanne (IMDB), John Wengraf (IMDB), George Zucco (IMDB), Steven Muller (IMDB), Eily Malyon (IMDB), Fred Aldrich (IMDB), Lynn Arlen (IMDB), Charles Arnt (IMDB), Hugh Beaumont (IMDB), Boyd Bennett (IMDB), Margaret Bert (IMDB), Robert Blake (IMDB), Mary Bovard (IMDB), Tom Brannigan (IMDB), Egon Brecher (IMDB), Bob Brown (IMDB), Boots Brown (IMDB), Donald Brown (IMDB), Paul E. Burns (IMDB), Tony Carson (IMDB), Bill Cartledge (IMDB), William Challee (IMDB), Joe Chambers (IMDB), Daniel De Jonghe (IMDB) >>devamı>>

The Seventh Cross (~ The Seven Crosses) ' Filminin Konusu :
The Seventh Cross is a movie starring Spencer Tracy, Signe Hasso, and Hume Cronyn. In Nazi Germany in 1936 seven men escape from a concentration camp. The camp commander puts up seven crosses and, as the Gestapo returns each escapee...


  • "1907 viyana doğumludur, 1936'da abd vatandaşlığına geçmiştir. "bir filmde en önemli üç şey: senaryo, senaryo, senaryo" cümlesi ünlüdür."
  • "montgomery clift (bkz: the search) (1948), marlon brando (bkz: the men) (1950) ve meryl streep (bkz: julia) (1977) beyazperdeye ilk kez onun filmleriyle adım atmışlardır."
  • "carson mccullers'ın romanından uyarlanan member of the wedding filminin yönetmeni."
  • "her devrin adamı gibi önemli bir filme de imza atmıştır"
  • "1907–1997 yılları arasında yaşamış avusturyalı yönetmen."
  • "high noon, from here to eternity filmlerinin yonetmeni avusturyali yonetmen."




Facebook Yorumları
  • comment image

    1907 viyana doğumludur, 1936'da abd vatandaşlığına geçmiştir. "bir filmde en önemli üç şey: senaryo, senaryo, senaryo" cümlesi ünlüdür.


    (profesor nimbus - 22 Haziran 2007 16:55)

  • comment image

    sinemaya ele alışı ile, sinemanın kökenine kafa yorması ile; şahsımın izleyebildiği kadar filmini hayranlık duyarak izlemesi ile denebilir ki, bir dönemin en ilerici yönetmenidir. elia kazan'la çok benzerler. ama zinnemann, kazan'dan çok daha fazla şekilde avrupa sineması etkisini abd'ye taşımıştır.


    (acilin ben jinekologum - 26 Mayıs 2011 00:21)

  • comment image

    filmlerinin tümü:
    the seventh cross (1944),
    the search (1948),
    act of violence (1949),
    the men (1950),
    high noon (1952),
    the member of the wedding (1952),
    from here to eternity (1953),
    oklahoma! (1955),
    a hatful of rain (1957),
    the old man and the sea (1958)
    the nun's story (1959),
    the sundowners (1960),
    a man for all seasons (1966),
    the day of the jackal (1973),
    julia (1977),
    five days one summer (1982).


    (andrew - 19 Mart 2003 09:58)

  • comment image

    "bir konuya ilgi duymam için, onun insan karakterini araştıran, gerçeğe değinen bir yanı olması gerekir. yoksa bu durumu sansasyonel, erotik, röntgenci bir tavırla sömüren konulara ilgi duymam. insan ögesi, bir hikayedeki en önemli yandır. robert louis stevenson, 'bir insanın kişiliği, onun yazgısıdır' demiş. önemli bir karar verme durumunda olan kişi, bunu kişiliğine göre yapar, belli bir yöne gider. sonra yeni bir yol ağzı gelir ve kişiliğimize göre yeni bir yol seçeriz. yazgı dediğiniz de sonuç olarak bu seçimlerden oluşmuyor mu? her devrin adamı'nın, insanlar yaşadıkça'nın veya kahraman şerif'in başkişileri de öyle yaparlar."


    (hanging rock - 30 Eylül 2013 17:51)

Yorum Kaynak Link : fred zinnemann