Süre                : 1 Saat
Çıkış Tarihi     : 24 Haziran 2014 Salı, Yapım Yılı : 2014
Türü                : Aksiyon,Drama,Heyecanlı
Taglar             : Gay oğlu,Siyasi huzursuzluk,Servet farklılığı,başkanlık Sarayı,diktatör
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  Fox 21 , Keshet Broadcasting , Teakwood Lane Productions
Yönetmen       : Gwyneth Horder-Payton (IMDB), Michael Lehmann (IMDB), Peter Weller (IMDB)(ekşi), Alex Zakrzewski (IMDB)(ekşi), David Petrarca (IMDB)(ekşi), Tucker Gates (IMDB), Jeremy Podeswa (IMDB), Marcos Siega (IMDB), Charlotte Sieling (IMDB), David Yates (IMDB), Andrew Bernstein (IMDB), Ernest R. Dickerson (IMDB), Ciaran Donnelly (IMDB), Kari Skogland (IMDB), Charlotte Brandstrom (IMDB), Deborah Chow (IMDB), Alrick Riley (IMDB)
Senarist          : Howard Gordon (IMDB)(ekşi),Gideon Raff (IMDB)(ekşi),Craig Wright (IMDB)(ekşi),Addison McQuigg (IMDB),Christopher Keyser (IMDB)(ekşi),Daniel Goldfarb (IMDB),Cassie Pappas (IMDB),Glenn Gordon Caron (IMDB),Chris Levinson (IMDB),Arika Lisanne Mittman (IMDB),Peter Noah (IMDB),David Fury (IMDB),Mark Richard (IMDB),Anna Fishko (IMDB),Emmy Grinwis (IMDB),Nadia Conners (IMDB),David Matthews (IMDB),Mando Alvarado (IMDB),Amy Louise Johnson (IMDB),Kelly Wiles (IMDB)
Oyuncular      : Adam Rayner (IMDB)(ekşi), Jennifer Finnigan (IMDB)(ekşi), Moran Atias (IMDB)(ekşi), Noah Silver (IMDB)(ekşi), Alexander Karim (IMDB)(ekşi), Cameron Gharaee (IMDB), Ashraf Barhom (IMDB)(ekşi), Alice Krige (IMDB)(ekşi), Melia Kreiling (IMDB), Sibylla Deen (IMDB), Fares Fares (IMDB), Olivia Popica (IMDB), Anne Winters (IMDB), Raad Rawi (IMDB), Adam El Hagar (IMDB), Mehdi Dehbi (IMDB), Salim Dau (IMDB), Chris Noth (IMDB), Justin Kirk (IMDB), Keon Mohajeri (IMDB), Adam Henderson Scott (IMDB), Khaled Abol Naga (IMDB), Leslie Hope (IMDB), Mor Polanuer (IMDB), Peter Polycarpou (IMDB), Joseph Long (IMDB), Jake Weber (IMDB), Amir Boutrous (IMDB), Annet Mahendru (IMDB), Nathan Clarke (IMDB), Raphael Acloque (IMDB), Ashraf Farah (IMDB), Ariyon Bakare (IMDB), Doraid Liddawi (IMDB), Armin Karima (IMDB), Omar Maskati (IMDB), James El-Sharawy (IMDB), Yousef Naseer (IMDB), Darius Homayoun (IMDB), Basma (IMDB) >>devamı>>

Tyrant (~ Hirmuvalitseja) ' Dizisinin Konusu :
FX kanalında yayınlanacak Tyrant, sıradan bir Amerikan ailesinin, kendilerini Ortadoğu'nun çalkantılı ortamında bulmalarını konu edecek.


  • "s01e01 flashbacklerde başroldeki elemanın çocukluğunun adamı infaz etmesi bayağı şaşırttı s01e01"
  • "2. bolum itibariyle umut vermeye devam eden dizi.keske arapca konussalar da ingilizce altyazi olsaydi ama."
  • "eğer insanları işsiz bırakıp fakirleştirirseniz,ortada kendini yakan birisini gördüklerinde elimdeki işimi kaybederim diye yanan adama bile bakmazlar. bana türkiye'yi anımsatan dizidir."
  • "diziden alabileceğiniz en büyük ders, devlet başkanı da olsanız hırs ve güç hastası kezban eşiniz size trip atabilir. yatakta yalnız bırakabilir.(bkz: leila al fayeed)"




Facebook Yorumları
  • comment image

    --- spoiler ---

    başroldeki bessam al fayeed karakterinin gerçekte beşar esad'dan esinlenildiği oryantalist dizi. yalnız ufak nüanslar bulunmakta. dizide bessam amerika'da çocuk doktorudur. beşar esad ise ingilterede eğitim görmüştür ve göz doktorudur.

    ---
    spoiler ---


    (anouschka - 5 Temmuz 2014 23:52)

  • comment image

    türkiye'den daha demokratik bir ülkede geçen dizi.
    --- spoiler ---
    adamlar 2 haftadır şehrin meydanınını işgal etti, müdahale eden yok. ha niyet var, asalım keselim muhabbeti hep var. ama yapan yok. orası taksim olsa 2 bölümde 50 kere tomayla, gazla, satırla dalmışlardı o meydana. bir de üzerine cemal miting yapıp meydanlardakileri terörist ilan eder, millete yuhalatırdı.
    ---
    spoiler ---


    (kruva san - 26 Temmuz 2014 10:34)

  • comment image

    herkes dizinin sureyeden etkilendiğini söylemiş.

    bence tüm ortadoğudan etkilenmiş. yolda gördüğüne tecavuz olayı ıraktan, ulkenin gelişmiş bir yanının bulunması dubai, amca yeğen çatışması bahreyn. ulkede amerikan ussu olması bahreyn.

    ben en çok bahreyne benzetiyorum. başa geçen kişi yenilikçi ama amca engel oluyor. ayaklanmalar var ve ne yapacaklarını bilemiyorlar. aynı zamanda amerikan üssü var.

    suriye en zayıfı bence. doktorluk dışında pek benzerlik yok. zenginlik yok. amerika ile hiçbir zaman iyi olmamış.


    (meselesiz - 9 Ağustos 2014 15:16)

  • comment image

    --- spoiler ---

    jamal'in teknedeyken bassam ile yaptığı uzun konuşmadan zaten ben sezon finalini tahmin etmiştim, jamal hep ben herşeyin farkındayım ama kardeşimdir bir umut belki yapmaz havalarındaydı. bu açıdan o tekne sahneleri boyunca jamal'i oynayan aktörün muhteşem bir performans sergilediğini düşünüyorum. bassam kazanmak için herşeyi mübah gören bir tip. jamal ise bassamın ve leylanın onu sevmediği ağrılarıyla boğuşan tipik bir sosyo-psikopat. jamal rolünü bu kadar iyi yapmasa ben finali tahmin edemezdim açıkcası, o uzun bakışları ve anlattığı hikayeler zaten bangır bangır bağırıyordu. bir türlü geri dönmek istememesi geziyi uzattıkça uzatması bassamı işkillendirmeliydi ama adam o kadar bir amerikan kasıntısı ve kendine hayran ki jamal'in vücut dilini okuyamadı.

    ayrıca leylaya şaşıranlar var ama ona da şaşırmadım. malum ses kayıtlarında arkadan gelen omina'nın 'berat'ı arasınlar' repliğinden sonra ben kadınların aslında ortadoğuda görünmeyen ama oldukça etkili siyasi figürler olduğunu düşünmekteyim.

    dizi fena değil ama bir başyapıt sayılmaz. istanbul ve israil çekimleri arasındaki fark konusunda ben arkadaşlara sonuna kadar katılıyorum. gerçi genelde arkaya cami ve tarihi eser görüntüleri alarak o etkiyi yakalamaya çalışmışlar fakat arkada cıbıl cıbıl gezen, türk tipi başörtüsü takan insanlar olayı bozuyor. hele bir cafe sahnesi vardı arkada inşaat iskelesi kapı önü cafesi o kadar bariz bir istanbul görüntüsü ki sorma. belkide biz yakalıyoruz bu ayrıntıları yabancıların ruhu bile duymuyor. ya da tipik bir ortadoğu ülkesi olduğumuzu ve-veya olmak üzere yol aldığımızı düşünmek hoşumuza gitmiyor. bilemedim şimdi.
    ---
    spoiler ---


    (patibis - 28 Ağustos 2014 09:37)

  • comment image

    jamal sen nasıl bi oyuncusun arkadaş? o teknedeki içi yanan hali benim bile yüreğimi dağladı.

    --- spoiler ---

    'bütün gün dua ettim vazgeçmen için, beni sevmen için sana ikinci bir şans verdim. üstelik başkanlığımı istediğini söyleseydin sana verirdim, istediğin herşeyi sana verirdim'
    ---
    spoiler ---

    o pislik karakterinin acizliğini, sevgisizliğini ne de güzel yansıttın şerefsiz. yok ağlamıyorum.


    (cizgilerleyasiyorum - 1 Eylül 2014 16:31)

  • comment image

    fuatavni tadında bir karakter lazım bu diziye.

    --- 2x01 dahil spoiler ---

    @fuadalavni 1 dakika önce

    1. yezid(jamal), kardeşinin yaptıklarından sonra kimseye güvenmez oldu. karısı leila'ya bile sırtını dönemiyor. üzüntüden saçını sakalını kestirdi.

    2. dün gün boyunca odasından çıkmadı. ikindi ve akşam namazlarını da kılmadı. sürekli olarak kaddafi'nin son görüntülerini izleyip duruyor.

    3. en son çükünü ısırıp kopardıklarında yezid'i böyle görmüştüm. bu kez etrafında stres atabileceği bir katerina'sı da kalmadı.

    4. internetteki ''bassam'a özgürlük'' çağrılarını duyunca avanelerine bağırıp çağırdı. interneti tamamen kapatmak için türkiye'den uzmanlarla görüşüyor. göstermelik seçimler yapılana kadar halkı uyutmak zorunda.

    5. saray muhafızlarının uçağının düşürülmesi olayını bassam'ın üstüne yıkmak için özel bir ekip ayarlandı. bu işe efkhan al ala bakıyor.

    6. anketlerde barajı geçeceği görülen şiddet yanlısı ihab rashid'in partisi seçimden hemen önce yasadışı ilan edilerek ihab yanlıları terör eylemleri için teşvik edilecek. bu işle de eski içişleri bakanı bashir a. talay ilgileniyor.

    7. bank abuddin'e el koyarak gündemi değiştirmek için maliye bakanı ziad bin tariki'ye talimat verdi. bu da başarısız olursa general tarık'ın al jafar bölgesindeki muhaliflere kimyasal saldırı planı devreye girebilir.

    8. general tarık; seçimler için kabilelere rüşvet dağıtmak adına hazineden aldığı paraları isviçre'ye aktardı. bütün belgeler ve hesap numaraları bende. yargılanacaksınız!

    9. oğlu ahmed'in beceriksizliğine katlanamıyor olsa da gelinine yaptıkları ortaya çıkmasın diye idare etmeye devam ediyor.
    son olarak ahmed'i enerji bakanı yaptı. ayrıca rüşvet paralarını toplamak için bir de eğitim vakfı kurmayı planlıyorlar.

    10. yezid; seçim kampanyasına çok önem veriyor. dünürü hakim'in sahip olduğu zift medyasında ''onlar konuşur jamal yapar'' spotuyla reklamlar yayınlanacak. masrafları örtülü ödenekten karşılanacak.

    11. karısı leila ve amcası general tarık; yezid'e kardeşini bir an evvel idam ettirmesi için baskı yapıyor. yezid; bassam'ı öldürmeye yanaşmıyor ama etrafındaki çatlak sesleri kesmek için çıkış yolu arıyor.

    12. son yapılan anketlere göre yezid %41, ihab rashid %37. seçimin kaderini kararsız bedevilerin oyları belirleyecek. yezid'in hilelerini engellemek için sandık müşahitlerine büyük görev düşüyor.

    13. yapılacak göstermelik seçimlerde bütün hile hurdaya rağmen kaybederse maldivler'e kaçacak. uçağının kuyruk numarasını biliyorum. ka-ça-ma-ya-cak-sın!

    güzel insanlar; güzel günler sandığınızdan daha yakın. abuddin meydanı'nda buluşacağımız zamanlar da gelecek.

    #freebassamfreeabuddin

    --- 2x01 dahil spoiler ---

    (bkz: seni başkan yaptırmayacağız jamal al fayeed)

    gördüğünüz gibi bu topraklarda yaşayanların hikayesine fazlaca aşina olduğu dizi. başlarda tempo düşük gelse de, olacakları az buçuk kestirebiliyor olsanız da fikirler eyleme dökülmeye başladığı zaman kesinlikle sarıyor.

    meraklısına not: 2. sezonu macaristan ve fas'ta çekiliyor.


    (godot yu hacklerken - 23 Haziran 2015 13:15)

Yorum Kaynak Link : tyrant