Süre                : 40 dakika
Çıkış Tarihi     : 14 Eylül 2003 Pazar, Yapım Yılı : 2003
Türü                : Kısa Film,Döküman
Taglar             : sualtı,Imax,karides,evrim
Ülke                : ABD
Yönetmen       : Stephen Low (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Alex Low (IMDB)(ekşi),Stephen Low (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Ed Harris (IMDB)(ekşi), Richard Lutz (IMDB)(ekşi)

Volcanoes of the Deep Sea (~ Det ukendte dybhav) ' Filminin Konusu :
Volcanoes of the Deep Sea is a short starring Ed Harris and Richard Lutz. Alvin, a deep-sea mechanized probe, makes a voyage some 12,000 feet underwater to explore the Azores, a constantly-erupting volcanic rift between Europe and...


Belgesel / 63
Oyuncular
  • "ateşkes yaparak intihar eden yanardöner dağ."
  • "karizmatik erkek ismi**."
  • "yapma isimli futbolcunun soyadıdır.(bkz: yapma volkan)"
  • "4 çeşidi vardır.(bkz: hawaii tipi volkan)(bkz: stromboli tipi volkan)(bkz: vulcano tipi volkan)(bkz: pele tipi volkan)"
  • "(bkz: krakatoa)"




Facebook Yorumları
  • comment image

    dünyanın varlığını sürdürebilmesi için varolması şart olan bir doğa olayıdır volkan, ya da volkan patlaması.

    yer kabuğu iki farklı cinsten oluşur. okyanusal kabuk ve karasal kabul. bu iki kabuk eriyik halde, elastik olan üst mantonun üzerinde yüzerler. okyanusal kabuğun kalınlığı 8-10 km, karasal kabuğun ki 25 km civarındadır. okyanusal kabuğun özkütlesi daha büyüktür. çünkü dünyadaki toprak döngüsünde daha ağır ve eski olan kayaç dibe çöker. yani okyanus tabanına. karasal kabuk ise daha genç ve daha hafiftir. çünkü yanardağdan daha sonra çıkmıştır okyanusal kabuğa göre.

    işte bu sistemde karasal kabuk ile okyanusal kabuk çarpışınca dalma batma zonları oluşur. dalma bama zonları iki kabuğun çarpıştığında birinin dibe batarak üst mantoya saplanması, diğerinin ise yukarı çıkarak dağ ve tepe oluşturmasıdır. tabiki dibe batan kabuk, öztkütlesi daha ağır olan kabuktur. bu durumda okyanusal kabuk dibe batar, magmanın içine saplanır, orada eriyip gider. o bölgede, manto içerisine yeni malzeme girişi olduğu için basınç artar ve magma sıkışır. sıkışan magma kendine bir yol bularak yukarı fışkırır. soğuyan lavlar yeni kayaçlar oluşturur. yani yer yüzüne yeni toprağını bahşeder.

    çok ilginç bir döngü. en eski kayaç eriyip gidiyor, onun yerine doğa yenisini veriyor. hem de nerden veriyor? çok yüsek bir dağın tepesinden. taptaze kayaçlar. onlar da milyonlarca yılda okyanus tabanına inecek ve görevlerini tamalayınca dibe batacaklar. ne güzel döngü.

    ha bu böyle olmasa ne olurdu. dünyada hayat olmazdı. gerçekten.


    (bayermuhen - 23 Ekim 2009 18:37)

  • comment image

    özel bir isimdir, ülkemizde erkek çocuklara isim olarak konuyor, bunu biliyorsunuz zaten; ama bilmediğinizi sandığım, bu durum sadece türkçe isimlerde geçerli olabilir.

    google ve özellikle wikipedia'da yaptığım araştırmalarda başka dillerde (ing, fra, alm, ita, isp ve yaklaşık 20 dil daha...) "volkan" anlamına gelip de çocuklara konan bir isim bulamadım henüz. bilen varsa haber versin lütfen :)
    bi de aynı deneyi deniz, yağmur, rüzgâr ve güneş ile de yapmayı plânlıyorum bakalım sonuçlar ne olacak??


    (juvares - 2 Şubat 2013 14:44)

  • comment image

    yunanistanlı bir arkadaşım sayesinde haberdar olduğum, santorini adasında üretilen bira. sarışın ve esmer versiyonları mevcut.

    santorini'ye özgü bal ve naxos adası'nda yetişen "adam yiyen dev turunçlar*"ın yaprağının aromasını taşıyor. ha bir de adamlar santorini'de düzgün su bulamamış, adanın tuzlu suyunu da volkanik taşlardan oluşan bir filtreden geçirip kullanılabilir hale getirmişler. gerçi ben videodaki elemanların yalancısıyım.

    ne yalan söyleyeyim, ay sonuna planı yapılan sakız ziyareti öncesi ağzımı sulandırmadı değil.

    edin: fidyo ve çeşitler ve daha neler neler.


    (osadam - 10 Haziran 2015 12:32)

  • comment image

    vezüv yanardağıyla ilgili yazılar okurken, pompeii'i yokeden o meşhur patlama öncesi yanardağ anlamına gelen bir kelime olmadığını(vezüv'ü normal bir dağ zannediyorlarmış), pompeii yokolmadan bir gün önce ateş ve demircilik tanrısı vulcanus'un festivali olduğu için yanardağlara volkan denmeye başladığını öğrendim. işin ilginç yanı bu volkan sözcüğünün bir noktada türkçe erkek ismi olarak konmaya başlaması, ne bileyim ben oğluma zeus ya da batı mitolojisinden herhangi bir tanrının ismini koymaya kalksam kültürümüzde yok diye kabul olmaz ama volkan kabul görmüş, hatta çoğunluğa sorsan türkçe isim der geçer. bu arada yabancılarda volkan ismi yok, sadece soyad olarak rasladım.


    (yuzde doksan dokuz - 4 Mart 2018 18:32)

Yorum Kaynak Link : volkan