Çıkış Tarihi     : 11 Haziran 2006 Pazar, Yapım Yılı : 2006
Türü                : 
Taglar             : New York City,Manhattan new york city,Özel tv,Broadway manhattan new york city,Ödüller gösterisi
Ülke                : ABD
Yapımcı          :  On Tour Productions , White Cherry Entertainment
Yönetmen       : Glenn Weiss (IMDB)(ekşi)
Senarist          : Dave Boone (IMDB)(ekşi)
Oyuncular      : Adam Alexi-Malle (IMDB)(ekşi), Lauren Ambrose (IMDB), Julie Andrews (IMDB)(ekşi), Lucie Arnaz (IMDB)(ekşi), Hank Azaria (IMDB)(ekşi), Harry Belafonte (IMDB)(ekşi), Kristen Bell (IMDB)(ekşi), Matthew Broderick (IMDB)(ekşi), Kate Burton (IMDB), Norbert Leo Butz (IMDB), Kevin Cahoon (IMDB), Carolee Carmello (IMDB), Dixie Carter (IMDB), Michael Cerveris (IMDB), Julie Chen (IMDB), Victoria Clark (IMDB), Glenn Close (IMDB), Jennifer Cody (IMDB), Harry Connick Jr. (IMDB), Barbara Cook (IMDB), Alan Cumming (IMDB), Jim Dale (IMDB), Tyne Daly (IMDB), Frances de la Tour (IMDB), Tommy DeVito (IMDB), Brandon Victor Dixon (IMDB), Dawn Douglas (IMDB), Christine Ebersole (IMDB), Georgia Engel (IMDB), Manoel Felciano (IMDB), Felicia Fields (IMDB), Ralph Fiennes (IMDB), Harvey Fierstein (IMDB), Sutton Foster (IMDB), Ana Gasteyer (IMDB), Bob Gaudio (IMDB), Alexander Gemignani (IMDB), Joanna Gleason (IMDB), Richard Griffiths (IMDB), Marcia Gay Harden (IMDB) >>devamı>>

Ödüller      :

Primetime Emmy Ödülleri:Primetime Emmy-Outstanding Special Class Program


  • "şeyma ılıcalı'nın 20 bin liralık elbise giymesine rağmen bu kadar rüküş olması ve grammy'de eğreti durması"
  • "kokain tayfa yine süpürdü ödülleri."
  • "şeyma subaşı’nın grammy ödülüne gitmesi bülent serttaş’ın tenis maçı izlemesinden bile daha eğreti durmuş lan. benim için grammy bitmiştir. daha da gitmem."




Facebook Yorumları
  • comment image

    bazı kural değişiklikleriyle birlikte "vurgun yılı" olarak nitelendirilebilecek ödül töreni.

    "yılın albümü" dalında kural değişikliğine gidildi. artık albüme katkıda bulunan herkes değil, %33 katkıda bulanlar ödülü almış sayılacak. tek bir şarkıda katkıda bulunan ya da düet yapan şarkıcılar ödül almış sayılmayacak. gerçi çok da önemi yoktu. bu "featuring" artistler ödül almış gibi görünse de endüstri gözünde ödül almış olarak algılanmıyordu. bunu resmiyete dökmüşler.

    bu yıl 2011 ve 2013'ten daha da büyük bir vurgun yılı. hiçbir tahmin tutmadı. 2013'te hiç kimsenin beklemediği mumford & sons'ın babel albümünün yılın albümünü kazanması gibi sürprizler bekliyor. ilginçtir ki o yıl da adele'in ödülleri silip süpürdüğü 2012'den sonra gerçekleşmişti. geçen yıl adele'in olduğu törende her şey ne kadar tahmin edilebilirse bu yıl da o kadar belirsiz.

    törene dönersek, birkaç ay önce rap komitesi yenilendi ve bu umut verici bir durumdu çünkü rap albümleri ve şarkıları genel kategorilerde tam destek görmedikleri için kazanamıyorlardı. ancak yeni komite her şeyin içine etti.

    yılın albümü:

    iki rap albümü, iki r&b albümü ve bir poptan oluşuyor. bu kategoriye iki albümü aday etmeyi başaran yeni rap komitesinin oyları kenrick lamar'ın damn ve jay-z'nin 4:44 albümü arasında bölünecek. r&b ise büyük ihtimalle bruno mars'ın 24k magic albümüne odaklanacak. kategorideki tek kadın şarkıcı olan lorde aynı zamanda tek pop adayı. bu yıl adaylık çıkaramayan country ve rock komitesinin kimi seçeceği çok önemli ve muhtemelen country lorde'u seçecek. rap oyları bölünürken pop oyları ed sheeran'ın divide albümü olmadığı için bölünmeyecek. adaylıklar açıklanmadan bir saniye öncesinde lamar'ın damn albümü birçok kişi için kategorinin favori ismiydi, artık değil. yeni favori isimler melodrama ve 24k magic. sürpriz aday childish gambino da rap oylarından çalabilir. şu an melodrama oyları bölünmeyen tek albüm. oy kullanan üyeler arasında en büyük komitelerden biri olan country ve yeterince kalabalık olan rock'ın kimi tercih edeceği çok önemli ama rap oyları paramparça olacak.

    jay-z'nin sürpriz adaylığı kendrick lamar'ın bu yılki yiyeceği vurgunun nedeni. 4:44'u şuradan çıkar, ed sheeran'ın divide'ı koy. melodrama'dan dolayı hem pop hem country oyları bölünürken rap oyları bir bütün olarak kalacaktı. mevcut durumda, üstelik jay-z'nin kendi albümü için aldığı ilk adaylık rap komitesini tekrar düşündürecek ve oylar bölünecek. country ve rock üyeleri lamar'ı seçmezse, lamar üçüncü kez yılın albümünden boş dönecek. gerçi yaşlı uyuz country komitesinden mantıklı davranmasını beklemek bir ütopya ama olsun.

    yılın kaydı:

    hem beyaz şarkıcı hem de kadın yok. buna karşılık yine iki rap şarkı aday. bruno mars ise çok büyük bir aptallık yaparak that's what i like yerine çoktan unutulmuş uptown funk'ın çakması 24k magic'i aday etmiş. eğer jay-z sürpriz yapmasaydı ve lamar'ın humble tek rap aday olsaydı despacito'ya meydan okuyabilir ve grammy tarihinde yılın kaydını kazanan ilk rapçi olabilirdi. ancak burada da oylar bölünüyor ve bir kez daha ed sheeran'ın shape of you olmadığı için pop oyları latin oyları ile birleşecek ki bu da despacito'nun favori duruma geldiğini gösterir. rock üyeleri büyük ihtimalle redbone'u destekleyecek ve country bir kez daha kazananı belirleyen grup olabilir (ki bence rap için oylamayacaklar).

    yılın şarkısı:

    kazananın en tahmin edilemez olduğu kategori çünkü bu kategori mutlak suretle adult contemporary ile paralel giderdi. grammy bir geleneği bozdu ve ac'nin en büyük hit şarkısını aday yapmadı. mevcut şarkıların hiçbiri ac'de bir numara bile olamadı. en büyük aday despacito iken en zayıf görünen aday issues'ın bile kazanma ihtimali var. bölünmemiş rap oyları jay z'nin avantajına olsa da pop, latin ve country oylarının da bölünmediğini ve hiçbirinin favorisinin jay z olmadığı gerçeği var. kazanan kim olur tahmin etmek mümkün değil ama her kim kazanırsa küçük bir farkla kazanacak.

    en iyi yeni artist:

    alessia cara üçüncü ve son başvurusunda adaylık çıkarmayı başardı. alma ihtimali de var, iyi bir yıl geçirdi ama gel de gör ki khalid ve sza de başarılı bir yıl geçirdiler. bu kategorinin en önemli özelliği şu ki country adayı yok. country müzik olarak genel anlamda o yıl büyük şarkı ya da albüm çıkaramadı mı country komitesi bu kategoriye yüklenir ve mutlak suretle country'nin genel kategorilerde adaylık çıkarmasını sağlardı. hatta geçen yıl bu kategoride iki adaylık birden çıkardılar. bu yıl ise hiçbir şey yok. rap komitesine inat sza'yi desteklemezlerse hiç şaşmam. sinirliler ve nerede patlayacakları belli değil. burada beni en çok şaşırtan ise jay z'nin olmaması. şahsen ben sahne ismini değiştirip buraya da aday olmasını beklerdim.

    en iyi pop solo kategorisi normalde o yılın popüler şarkılarından oluşurdu ancak bu yıl solo olarak zirveye oturabilmiş iki şarkı var: shape of you ve look what you made me do. swift'i şutlamışlar ama yerine genel kategorilerdeki kadın şarkıcı eksikliğini kapatmak için dört kadın şarkıcı koymuşlar. pink altı yıl sonra ilk pop solo adaylığını aldı. clarkson'ın burada olacağı tahmin ediliyordu, kendisi adaylık konusunda grammy gözdesidir. liste başarısı ne olursa olsun adaylık çıkarır ve aynı şekilde kazanamaz. lady gaga da pink gibi altı yıl sonra bu kategoriye geri döndü. özellikle artpop'ta yediği vurgundan sonra pop kategorilerine geri dönmeyi başardı. kesha ise grammy tarafından ilk kez tanınıyor.

    en iyi pop düet/grup ise en şaşırtıcı kategorilerden biri. bu dal için başvurmuş çok fazla aday vardı ve beklenen adaylıklar çıkmadı. the weeknd ve daft punk'ı, sia'yı john legend'ı, katy perry'yi falan olduğu gibi dışarıda bırakmışlar. şu an için despacito ve something just like this favoriler. en kötü aday ise bana göre şarkıda elli kez "thunder" diye bağırmaktan başka bir şey yapmayan imagine dragons. the weeknd'in starboy şu şarkıdan çok daha iyi vokal performansına sahip.

    bu yılın en sıkıntılı kategorilerinden biri pop vokal albüm. rock kategorilerinde foo fighters ve metallica'yı gören crossover gruplar coldplay ve imagine dragons ile alternatife başvurma hakkı olduğu halde bu kategoriye başvuran lana del rey bütün tahminleri değiştirdi. katgorinin en kötü adayı açık ara farkla kariyerinin en kötü ep'sini yapan coldplay'in albümüdür. imagine dragons ise popülariteden adaylığı aldı. şu an bu katgoride olmasını beklediğiniz ama adaylık almayan bir albüm varsa bunun neden coldplay'in sadece ismiyle aldığı adaylıktır. şahsen ben buradan bakınca imagine dragons'un melodrama'nın üzerinde oturduğunu görebiliyorum. her neyse, kategorinin favorisi ed sheeran'ın divide albümü. genel kategorilerde yediği vurgun düşünülürse bu ödül bu yıl da "teselli" ödülü görevi görecek gibi.

    bu yılın en büyük şoku blue-ribbon komitesinin doğrudan müdahele etmesidir. birçok iddia brp'nin ed sheeran'nın adını doğrudan genel kategorilerden çıkardığını söylüyor. bu yıl da bir ingiliz'in ödülleri süpürmesini istememişler. özellikle "yılın şarkısı" üç yıldır ingilizlere gidiyor. tabii bu "soğuma" arası sam smith'e yarayacak. seneye rahat rahat geri dönebilir.

    diğer şoklardan biri jay-z'nin genel kategorilerdeki adaylıkları. rap kategorilerinin tamamında adaylık çıkarması zaten alışık olduğumuz bir şeydi ama jay z kariyerinde ilk kez kendi albümü ve şarkıları için (üstelik düet yok) yılın albümü, yılın kaydı ve yılın şarkısına aday. bu adaylıkların, özellikle de jay z'nin popülaritesini kaybettiği bir dönemde nasıl geldiği başka bir konu ama 4:44 şarkısının yılın şarkısına aday olması doğru bir karar. buna karşılık yılın kaydı ise tamamen havadan gelmiş bir adaylık.

    yine genel katgorilerde hiç country albüm/şarkı/şarkıcı olmaması bir diğer büyük şok. 2004'ten beri country komitesi bir şekilde genel kategorilere aday çıkarmayı başardı. geçen yıl "en iyi yeni artist" kategorisine iki country şarkıcıyı aday edenler bu yıl sıfır çektiler ve pimi çekilmiş bomba gibi bir yerde patlayacaklar. içerdeki en büyük komitelerden biri bunlar. kimi destekleyecekleri yabana atılacak bir durum değil. kendrick lamar'ın bölünmüş rap oylarından sağ çıkmasını bunlar sağlayabilir. zira bunlar gibi aşağı yukarı aynı güce sahip ve yine aday çıkaramamış rock komitesi muhtemelen gambino'yu destekleyecek.

    bu yıl "tanınma"yı başarmış isimler sza, khalid ve kesha. özellikle sosyal medyada pek çok isim bekleniyordu ama böylesine bir vurgun yılında mümkün değil. on iki hafta zirveye oturmuş shape of you'ya geçit vermediler, shania twain'ı şutladılar kaldı ki halsey, camila cabello, nial horan, fifth harmony, zayn malik gibi isimlerin hiç şansları yoktu.

    bana göre adaylık almayı ciddi anlamda hak etmesine rağmen alamayanların başında miranda lambert'ın albümü geliyor. en iyi country albümde olması gerekiyordu.

    the weeknd ve daft punk göze batan bir diğer isim. özellikle dufk punk ismi adaylık getirir diye bekleniyordu ancak hem starboy'u hem i feel it coming'i yok saymışlar.

    bunu söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi. bir one direction üyesi için bunu ilk kez söyleyeceğim. harry styles'ın sign of the times'ın "en iyi rock şarkı" için aday olması gerekiyordu. hayır, albümün ya da performansın değil ama şarkının o adaylığı alması gerekiyordu. yediler çocuğun şarkısını matmazel.

    swift'in look what you made me do şarkısının videosu hakkı yenen bir diğer adaylıklardan. eğer pop ya da genel kategorilerde adaylık çıkarmış olsaydı, %100 balon adaylık olacaktı ama en iyi müzik video dalında aday olması bekleniyordu. ben ayrıca pop soloya da aday olur diye düşünmüştüm zira bu yıl iki şarkı hariç bir numaraya oturmuş şarkı yok. tamamen doldurma bir adaylık olacaktı ama adaylığı alır diye bekliyordum, olduğu gibi yok saymışlar. swift dua etsin de bu vurgunun nedeni şarkı beğenilmediği için olsun, yoksa ekim ayının başında şirketiyle ilgili iddialar neden olmuşsa seneye de ayvayı yer.

    country'nin katy perry'si carrie underwood şutlanan bir diğer isim. kadın resmen adaylık çıkaramadı. belki bu durum miranda lambert'a yarar diyeceğim ama cma'de lambert'a oy veren country üyeleri akademiye sıra gelince lambert akıllarına bile gelmiyor.

    calvin harris aynı şekilde sağlam vurgun yedi. hem albümü hem de pharrell williams'lı şarkısı yok sayıldı. sadece prodüktörlükten adaylık çıkarabildi.

    katy perry kariyerinde ilk kez bir albümü için adaylık çıkaramadı ki bu da witness'ın ödül törenleri açısından dönemi kapattığını gösterir. grammy adaylık çıkarabileceği son yerdi, yine mtv vma'ye kaldı.

    bunların dışında sosyal medyada fazlasıyla karşılaştığım şikayetlere değinmek gerekirse:

    - i don't wanna live forever aday olduğu halde zayn malik aday olmadı çünkü bu adalık şarkı yazarlığıyla ilgili, performansla değil ve malik şarkı yazarlarından biri olarak gösterilmiyor.
    - havana artık aday olamaz. ancak canlı performansı ya da remix versiyonu bir sonraki sene için aday olabilir. o da çok büyük başarı göstermesi lazım.
    - selena gomez'in bu yıl tek şansı it ain't me'nin "best dance recording"e aday olmasaydı. vurgun yılı olmasaydı aday bile olabilirdi ama olduğu gibi dışlamışlar. neyse ki billboard onu yeterince teselli ediyor.
    - demi lovato'nun bana göre en büyük şansı sorry not sorry ile pop solo performans adaylığı çıkarmasıydı çünkü bu yıl liste başarısı elde etmiş pop solo şarkısı pek yok. özellikle grammy'nin oylama yaptığı dönemde şarkı listelerde daha da yükselmişti. ancak yine de umursamamışlar. albüm konusunda ise coldplay ve imagine dragons'un rock yerine pop kategorisine başvurduğu andan itibaren aday olmayacağı tahmin ediliyordu.
    - katy perry fanları adaylık çıkaramamasının faturasını swift'e kesmek istiyorlar ama bunun nedeni swift'in içeride lobicilik faliyetleri yürütmesi değil. swift'in grammy üyesi olduğu ve oy kullandığı doğru lakin komite üyesi değil ki bu lobi faliyetleri yürütmesini bayağı engeller. swift genel kategoriler için oy kullanıyor ve kendisinin başvurduğu dallar için oy kullanamaz. bu yıl toplamda iki kategori için oy kullandı: yılın albümü ve en iyi yeni şarkıcı. pop kategorilerinde oy kullanamaz, kullansaydı bile perry'nin en iddialı olduğu en iyi pop grup/düet kategorisi için oylayamazdı, zira kendisi de i don't wanna live forever ile o kategoriye başvurdu. ayrıca böyle bir girişimi olsa önce kendi şarkısını kurtarırdı.
    - dua lipa'nın en iyi yeni şarkıcı dalında adaylık için şansı bitmiş değil, seneye de başvurabilir. lakin daha büyük işlerle dikkat çekmesi gerekir. zaten bu yıl coldplay hariç tüm ingilizler vurgun yedi. bebe rexa falan da yok sayıldı.
    - jay z'nin genel kategorilerde üç adaylık çıkarmasının temel nedeni yeni rap komitesiyle gücünü birleştirmesi. yoksa albümü nasıl olursa olsun rap kategorilerini her zaman domine ediyordu.
    - one direction üyelerinin en iyi yeni şarkıcı kategorisi umudu artık eksinin altında seyrediyor. ed sheeran gibi olağanüstü bir yıl geçirmeleri lazım. sheeran üçüncü ve son başvurusunda ancak adaylık çıkarabilmişti. zaten yanılmıyorsam zayn malik'in başvuru hakkının bu yıl sona eriyor olması lazım.


    (complainst - 15 Aralık 2017 00:33)

  • comment image

    bu gece, daha doğrusu sabah yapılacak olan ödül töreni.

    ana törenden önce yapılan ve 84 dalın aşağı yukarı 70'inin hızlıca dağıtıldığı pre-telecast türkiye saatiyle 23.00'te başlayacak, grammy'nin resmi sitesinden yayınlanıyor.

    esas töreni ise teve2 yayınlıyor. 03.30'da başlayacak olan töreni kanalın resmi sitesi üzerinden izlemek için canlı yayın linki.

    adaylıklar ilk entry'de mevcut. performans sergileyecek isimler ise şöyle:

    - jon batiste & gary clark jr.
    - childish gambino
    - eric church, maren morris & brothers osborne
    - dj khaled, rihanna and bryson tiller – "wild thoughts"
    - luis fonsi, daddy yankee & zuleyka rivera – "despacito"
    - elton john & miley cyrus
    - kendrick lamar
    - little big town
    - lady gaga
    - logic, alessia cara & khalid – "1-800-273-8255"
    - patti lupone & ben platt – "don't cry for me argentina"
    - kesha, camila cabello, cyndi lauper, julia michaels & andra day – "praying"
    - bruno mars & cardi b – "finesse (remix)"
    - pink
    - sam smith
    - chris stapleton & emmylou harris
    - sting
    - sza
    - u2

    bunun dışında:

    - bazı kaynaklara göre yılın en çok konuşulan ismi ed sheeran protesto etmek için törene katılmayacak. (bkz: #73461789)
    - sheeran'ın genel kategorilerde yediği vurgunu protesto eden elton john ise geçen hafta ikna edildi.
    - 2015, 2016 ve 2017'de de performans sergileyen lady gaga üst üste dördüncü kez grammy sahnesinde olacak.
    - kendrick lamar açılışı yapacak. şöyle bir tesadüf var: 2016'nın açılışını taylor swift yapmış ve gecenin sonunda yılın albümünü kazanmıştı. 2017'nin açılışını da adele yapmış ve aynı şekilde en büyük ödülü eve götürmüştü.
    - jay-z kariyerinde ilk defa kendi albümü ve şarkıları ile genel kategorilerde aynı anda üç adaylık çıkardı.
    - kendrick lamar ya da jay-z yılın albümünü kazanırsa, 14 yıl sonra bir hip hop albümü bu ödülü alacak. yine ikisinden biri "yılın kaydı"nı kazanırsa, grammy tarihinde ilk defa bir hip hop/rap şarkısı yılın kaydını kazanmış olacak.

    edit: ana törende açıklanacak kategoriler sızdı:

    1. album of the year
    2. record of the year
    3. song of the year
    4. best new artist
    5. best pop solo performance
    6. best rap/sung performance
    7. best rap album
    8. best country album
    9. best comedy album


    (complainst - 28 Ocak 2018 20:05)

  • comment image

    kazananlar:

    genel kategoriler:
    yılın albümü: 24k magic – bruno mars
    yılın kaydı: "24k magic" – bruno mars
    yılın şarkısı: "that's what i like" - bruno mars
    en iyi yeni sanatçı: alessia cara

    pop:
    en iyi pop solo performans: "shape of you" – ed sheeran
    en iyi pop grup/düet performans: "feel it still" – portugal. the man
    en iyi pop vokal albüm : divide - ed sheeran
    en iyi geleneksel pop vokal albüm: tony bennett celebrates 90 (various artists)

    dans/elektronik:
    en iyi dans kaydı: "tonite" – lcd soundsystem
    en iyi dans/eletronik albüm: 3-d the catalogue – kraftwerk

    en iyi çağdaş enstrümantal müzik:
    en iyi çağdaş enstrümantal albüm: prototype – jeff lorber fusion

    rock:
    en iyi rock şarkı: "run" (foo fighters)
    en iyi rock performans: "you want it darker" – leonard cohen
    en iyi rock albüm: a deeper understanding – the war on drugs
    en iyi metal müzik performans: "sultan's curse" – mastodon

    alternatif:
    en iyi alternatif albüm: sleep well beast – the national

    r&b:
    en iyi r&b şarkısı: "that's what i like" (bruno mars)
    en iyi r&b performansı: "that's what i like" – bruno mars
    en iyi geleneksel r&b performansı: "redbone" – childish gambino
    en iyi r&b albümü: 24k magic – bruno mars
    en iyi urban çağdaş albüm: starboy – the weeknd

    rap:
    en iyi rap şarkı: "humble" (kendrick lamar)
    en iyi rap performansı: "humble" – kendrick lamar
    en iyi rap/sung performans: "loyalty" – kendrick lamar ft. rihanna
    en iyi rap albüm: damn – kendrick lamar

    country:
    en iyi country şarkı: "broken halos" (chris stapleton)
    en iyi country solo performans: "either way" – chris stapleton
    en iyi country grup/düet performans: "better man" – little big town
    en iyi country albümü: from a room: volume 1 – chris stapleton

    new age:
    en iyi new age albüm: dancing on water – peter kater

    caz:
    en iyi emprovize (doğaçlama) caz solo: "miles beyond" – john mclaughlin
    en iyi caz vokal albüm: dreams and daggers – cécile mclorin salvant
    en iyi caz enstrümantal albüm: rebirth – billy childs
    en iyi caz grubu albümü: bringin' it – christian mcbride big band
    en iyi caz latin albümü: jazz tango – pablo ziegler trio

    gospel/çağdaş hristiyan müzik:
    en iyi gospel performansı/şarkı: "never have to be alone" – cece winans
    en iyi çağdaş hristiyan müziği performans /şarkı: "what a beautiful name" – hillsong worship
    en iyi gospel albüm: let them fall in love – cece winans
    en iyi çağdaş hristiyan müziği albümü: chain breaker – zach williams
    en iyi roots gospel albüm: sing it now: songs of faith & hope – reba mcentire

    latin:
    en iyi latin pop albüm: el dorado – shakira
    en iyi latin rock/çağdaş/alternatif albüm: residente – residente
    bölgesel meksika müziği albümü: arrieros somos – sesiones acústicas – aida cuevas
    en iyi tropikal latin albümü: salsa big band – rubén blades con roberto delgado & orquesta

    amerikan roots:
    en iyi amerikan roots performansı: "killer diller blues" – alabama shakes
    en iyi amerikan roots şarkı: "if we were vampires" (jason isbell)
    en iyi amerikana albümü: the nashville sound – jason ısbell and the 400 unit
    en iyi bluegrass albüm: laws of gravity ve all the rage: in concert volume one [live]
    en iyi geleneksel blues albüm: blue & lonesome – the rolling stones
    en iyi çağdaş blues albüm: tajmo – taj mahal & keb' mo'
    en iyi folk albüm: mental illness – aimee mann
    en iyi bölgesel müzik albümü: kalenda – the lost bayou ramblers

    regi:
    en iyi regi albüm: stony hill – damian "jr. gong" marley

    world music:
    en iyi world music albüm: shaka zulu revisited: 30th anniversary celebration – ladysmith black mambazo

    komedi:
    en iyi komedi albümü: the age of spin & deep in the heart of texas – dave chappelle

    müzikal tiyatro:
    en iyi müzikal tiyatro albümü: dear evan hansen

    görsel medya için yapılmış müzik:
    en iyi derleme soundtrack albümü: la la land – (various artists)
    en iyi score: la la land – justin hurwitz
    görsel medya için yazılmış en iyi şarkı: "how far i'll go" (moana)

    engineered albüm:
    en iyi engineered albüm (klasik): shostakovich: symphony no. 5; barber: adagio
    en iyi engineered alüm (klasik olmayan): 24k magic (bruno mars)

    prodüktörler:
    en iyi prodüktör (klasik): david frost
    en iyi prodüktör (klasik olmayan): greg kurstin

    remix:
    en iyi remix kaydı (klasik olmayan): "you move" (latroit remix)

    surround sound:
    en iyi surround sound albüm: early americans

    music video/film:
    en iyi müzik video: "humble" – kendrick lamar
    en iyi müzik filmi: the defiant ones – (various artists)

    kaynak


    (complainst - 29 Ocak 2018 01:38)

  • comment image

    aaamaaan alllahım ne büyük sürpriz sting englishman in new york söylüyor hem de tören new york da. ayrıca bütün dünya görsün shaggy ölmemiş *
    bruno mars cardi b performansını da izlediğimize göre (ondan da istediğim heyecanı alamadım) hızlandırın töreni hadi.
    her şeyi ile sönük geçiyor tören, trump'a bile sadece bir kere laf soktular.

    ayrıca bu gudubet jay z'nin dün pre galada konuşmasını yapmasının ardırdan hala törende olması beni şüphelendiriyor, bu sinsi ödül alacağının kokusunu almış olabilir. yoksa gereksiz başkan muhabbetini dinlemek için mi orada? zaten kaymış gözler artık ne içtiyse pislik. *


    (xenophilius - 29 Ocak 2018 05:08)

  • comment image

    şeyma subaşı’nın grammy ödülüne gitmesi bülent serttaş’ın tenis maçı izlemesinden bile daha eğreti durmuş lan.

    benim için grammy bitmiştir. daha da gitmem.


    (raporsuz deli - 29 Ocak 2018 05:09)

  • comment image

    kırmızı halıda türlü türlü rezilliklere imza atmış tören. bildiğin moda katliamı yaşanmış.

    kelly clarkson güneydoğu’da çekilen ağa dizilerindeki sümsük görümcelere dönmüş. ashanti de körfez ülkelerinden birinin önde gelen bir ailesinin düğününe gelen hırbo gibi. camila cabello’nun vivienne westwood elbisesini güzel bulsam da parlak disco topu clutchlar çok paçoz. vallahi bu şarkıcılar giyinmeyi öğrenemez.

    akşama doğru tören hakkında bir şeyler karalarım coming soon.


    (brooklyn carter - 29 Ocak 2018 12:14)

  • comment image

    19.8 milyon reytingle son yılların en düşük izlenme oranını alan ödül töreni.

    söylenecek çok şey var ama önce grammy ile ilgili bir şeye değinmek istiyorum. 84 kategori. grammy bu yıl 84 kategoride ödül verdi ve biz ana törende bunların sadece dokuzunu izledik. işte bu yüzden grammy asla film ödülleri kadar reyting alamıyor. evet, bu bir müzik ödülü ama bu kadar da performans gösterilmez ki. bir zahmet billboard ya da amerikan müzik ödülleri'nden farkı olsun. önceki yıllarda 10 - 12 dal açıklıyorlardı, bu yıl onu da azaltmışlar. performans sayısı ondan fazla olmamalı ve biz en az yirmi ödülü ana törende izlemeliyiz. tamam, en iyi gospel albümü açıklamasınlar ama rock, r&b, rap ve pop kategorilerinin çoğunu pekala esas törende verebilirler.

    bu yıl daha da kötüydü. tribute üstüne tribute izledik. öyle ki tören anma törenine döndü. yetmiyormuş gibi hollywood taciz olaylarına defalarca değindiler. bir şeyi sürekli tekrar edersen etkisini kaybeder. insanlar bıktı artık. keşke sadece beyaz gül ile yetinselerdi ve bu olayı oscar'a bıraksalardı.

    dün gecenin iki iyi yanı vardı: kendrick lamar'ın efsane performansı ve james corden'ın şahane sunuculuğu. adam resmen törene renk kattı, ll cool j'nin donuk sunuculuğunu unutturdu.

    gecenin bazı rekorları:

    - master engineer olan tom coyne grammy tarihinde yılın albümünü dördüncü kez kazanan ilk kişi oldu.
    - bruno mars, 1993'te yılın albümü, kaydı ve şarkısını kazanan eric clapton'dan sonra bunu başaran ilk erkek şarkıcı oldu. bununla birlikte bir geceden en çok ödül kazanan dokuz şarkıcı arasına girerken, albümü 24k magic de en çok ödüllendirilen on dokuz albüm arasına girdi. bu arada kendisi uzun zaman sonra farklı şarkılarla yılın kaydı ve yılın şarkısını aynı gece kazanmayı başarabilen tek kişi oldu.
    - the weeknd "en iyi urban çağdaş albümü"nü ikinci kez kazanmayı başaran ilk kişi oldu.
    - country grubu little big town "en iyi country grup/düet performans" kategorisini üç kez kazanan ilk grup oldu.
    - chris stapleton 2000'li yıllarda en iyi country performans, şarkı ve albümü aynı gecede kazanan ilk erkek şarkıcı oldu.
    - kendrick lamar 2000'li yıllarda üçüncü kez yılın albümünü kaybeden beşinci kişi oldu. (diğerleri kanye west, eminem, lady gaga, beyonce)
    - jay-z 2000'li yıllarda bir gecede en büyük vurgun yiyen üçüncü kişi oldu. (diğerleri kanye west, rihanna)

    törene gelecek olursak, törenin en büyük kazananı bruno mars "birilerinin eksikliği" ile şu an bu noktada. yılın kaydı ve yılın şarkısını aldı çünkü ed sheeran yoktu. r&b kategorilerini aldı çünkü alicia keys yoktu. ne albümü ne de liste başarıları şu aldığı ödüllerle uyuşuyor. 2016 öncesinde hak ettiği pek çok ödül vardı. mesela 2014'te when i was your man gibi bir şarkı en iyi pop solo ödülünü lorde'a kaybetmemeliydi. o zaman haksız yere kaybetti, şimdi haksız yere kazanıyor.

    kendrick lamar'ın yediği vurgunun sebebi ise yenilenmiş rap komitesi. hem jay-z'yi hem lamar'ı genel kategorilerde desteklediler. jay-z hiç beklenmediği halde yılın albümüne, kaydına ve şarkısına aday oldu. bu durum rap oylarını böldü ve hem lamar hem jay-z kaybetti.

    jay-z olabilecek en kötü sonuçla ayrıldı, sıfır çekti. ilginç olan şu ki bozulmuş gibiydi. adam 50 yaşında ve listelerle ya da başarılarla işinin kalmadığını düşünürsünüz değil mi? özellikle şu tidal'dan sonra artık bu tür şeylerle ilgilenmediğini sanırsınız? kaybettikçe adamın suratı asıldı.

    khalid ve sza vurgun yiyen diğer isimler.

    yılın albümüne aday olabilmiş tek kadın şarkıcı lorde'un ise daha ciddi problemleri var. muhtemelen tel aviv konserini iptal etmesinin bedelini hala ödüyor. performans sergilemesi için davet bile edilmedi, buna rağmen sheeran gibi protesto etmek yerine törene katıldı. bir de üstüne sürekli eleştiriliyor.

    bruno'nun yılın albümünü alacağını tahmin etmiştim ama yılın kaydını nasıl aldı? uptown funk çakması 24k magic son yılların en kötü kazananı olabilir. ayrıca shape of you gibi seksist bir şarkının yılın şarkısını kazanmaması gerektiğini söyleyenler nerede? that's what i like gibi birebir aynı konuyu işleyen bir başka seksist şarkının kazanması hakkında ne düşünüyorlar şimdi? şu olanların iyi bir yanı varsa o da zaten dört latin grammy kazanan despacito'nun boş dönmesidir.

    evde oturup kendisinin alması gereken ödüllerin bruno mars'a gittiğini izleyen ed sheeran ise pop solo ve pop vokal albümü kazandı.

    ana törende gösterilmedi ama leonard cohen, greg kusrtin ve the national'ın kazanmasına gerçekten sevindim. bu arada tony bennet yine en iyi geleneksel pop vokal albümü aldı. adam o kategoride resmen banko.

    doğal olarak kimse sonuçlardan memnun değil. özellikle grammy ile disney radyo ödülleri'nin neden aynı prensipte çalışmadığını anlamayan twitter fanları çok rahatsız. neymiş? kesha ödül almalıymış. her şeyden önce kesha toplumun değil, internetin favorisi. üstelik onun ödülü, aldığı o adaylıklar. albüm adaylığı hak edilmişti ama pop solo adaylığı %100 duygu sömürüsünden gelmiş bir adaylıktı. performansında da gördüğümüz gibi "gerçek şarkıcı" daha yüksek notalara çıkamıyor. clarkson ve pink'in aday olduğu bir kategoride o ancak nalları toplardı. bana göre onun aldığı pop solo adaylığı kesinlikle lorde'a verilmeliydi.

    eğer pop solo gerçekten yeteneğe verilseydi kelly clarkson ve pink'in olduğu bir kategoride ne lady gaga ne de kesha kazanabilirdi ki kesha böyle bir yetenek sıralamasında listeyi sonuncu tamamlardı. ha, lady gaga tabii ki inanılmaz bir vokalist ama million reasons inanılmaz bir şarkı değil. ödül adil verilseydi ve şarkılar dikkate alınsaydı, kelly clarkson geceden zaferle ayrılan isim olurdu. diğerleri love so soft performansıyla yarışamazdı.

    tören sonrasında kazananlarının büyük çoğunluğunun erkek olması sosyal medyada tepkiye neden oldu. bunun üzerine hem grammy başkanından hem törenin prodüktöründen açıklama geldi. biri "women need to step up," gibi daha fazla tepkiye yol açacak bir açıklama yaparken, diğeri taylor swift'i kurtların önüne attı.

    burada ilginç bir şeyi belirteyim. grammy normal şartlarda aday yapmayacağı pek çok kadını bu yıl aday yaptı. kesha 2011'de haftalarca bir numarada kalan şarkısıyla aday olamamıştı. lady gaga, joanne'dan daha iyi bir albüm olan artpop ile sıfır çekmişti. pink yıllar sonra pop solo kategorisine döndü. geçen yıl halk sadece erkekleri dinledi, buna rağmen grammy'nin nasıl çalıştığını biraz anlayan, yıllardır takip edenler bu yıl bu müzik listelerindeki erkek hakimiyetine karşı biraz da olsa kadınların aday yapıldığını fark eder. lana del rey bu albümüyle iki yıl önce kesinlikle aday olamazdı. ancak yine de yeterli değildi ve daha dikkatli olmaları gerekirdi. adaylıklarda hakkı yenen (ve tabii ki sosyal medyanın asla aklına gelmeyen -zira favorileri değil) kişi miranda lambert'tı. kazananlarda sza, alison krauss ve swift'i yediler (tabii bunlar da sosyal medya favorisi olmadığı için bahsi geçen isyanın bir parçası değiller).

    bütün bu olanlardan sonra performans kategorilerinde kadın/erkek ayrımının geri gelip gelmemesi gerektiği tartışılıyor. grammy 2011'de bu ayrımı kaldırıp, kategorileri birleştirmişti. 2012'den beri pop, r&b ve country kategorilerinde kadın ve erkek kazananlar dengeli olsa da rap kategorisi henüz tek bir kadın kazanan çıkaramadı.

    sonuç olarak grammy'nin bazı noktalarda günah çıkardığı, bazı noktalarda da işi daha da batırdığı bir tören oldu. beyaz şarkıcıların önünü kestiler ama kendrick lamar'ı yediler. mars'a ödül verdiler ama yanlış albümle. jay-z'yi aday yaptılar ama yanlış yılda. olan lamar'a ve damn gibi bir albüme oldu.

    not: en iyi pop solo performans dalı, grammy'nin müzik listelerine en çok yenildiği daldır. listelerde en başarılı olana gider. bu sebeple adaylar arasında bir numara şarkıya sahip tek kişi olan sheeran'ın bu ödülü alacağı belliydi. burada şaşırtıcı olan bu dalı ana törende açıklamış olmaları, çünkü grammy sahnede ödül veremeyeceği bir dalı ana törende açıklamaz ve ed sheeran'ın törene katılmayacağı biliniyordu. hatta bir ara insanlar bu dalın geleneğin bozulup başka birine gideceğini düşündüler, grammy'nin törene gelmeyen birisine ödül vermesi o kadar aykırı bir durum. ancak grammy kendi prensiplerini bozup törene gelmeyen bir şarkıcıya ödül verdi. tahminimce bir nevi günah çıkarmak için bu prensiplerini bozdular. geçen yıl insanların en çok duyduğu isim sheeran'dı. onun neden törende olmadığını ve neden genel kategorilerde adaylık çıkaramadığını açıklayamadılar ama tümden yok sayamacaklarının da farkındalardı. insanlara en azından "ed sheeran diye birinin farkındayız," temalı bir mesaj verdiler.


    (complainst - 31 Ocak 2018 01:12)

Yorum Kaynak Link : 60. grammy ödülleri