Süre                : 8 dakika
Çıkış Tarihi     : 01 Ocak 1966 Cumartesi, Yapım Yılı : 1966
Türü                : Kısa Film,Animasyon
Ülke                : Kanada
Yapımcı          :  National Film Board of Canada (NFB)
Yönetmen       : Robert Verrall (IMDB)
Senarist          : Guy Glover (IMDB)(ekşi),Joseph Koenig (IMDB)(ekşi)

Ödüller      :

BAFTA:BAFTA Film Award-Best Specialised Film


  • "içinde turklerde calış$maktadır tabi ki,hatta bi tanesi okula gelip tanıtmı$tır neyin ne oldugunu,deh$ete kapılmı$ızdır,yer altındadır,hızlandırıcısının cevresi 24kmdir."
  • "avrupa nukleer arastirma organizasyonu cern in acilimida sole kiconseil pour la recherche nucleairedunyanin en buyuk elementary particle arastirma merkezi isvicrede cenevrede bulunmakta"
  • "burada atom altı parçacıkları hızlandırıp hızlandırıp çarpıştırıyor, sonra da nasıl çarpışıyorlarmış, diye izliyorlar..."
  • "dünyanın en büyük laboratuarı; adamlar şehrin boyunu çap belleyip, o çember üzerine hızlandırıcı yapmışlar."
  • "dan brown'in "melekler ve seytanlar" kitabinda anlattigi "karsi madde"yi ureten asmis bilim merkezi."
  • "eyfel kulesi'nden daha ağır olan dünyanın en büyük mıknatınısınıda bünyesinde bulunduran ve isviçre'de bulunan dünyanın en büyük fizik laboratuvarı."
  • "tahminen sıkça duyduğumuz isviçreli bilimadamları tanımının çıkmasında önayak* olmuştur."
  • "sadece nükleer araştırmaların değil, her konu üzerinde araştırmaların gerçekleştirilebildiği, ve hatta www sisteminin de burada ortaya çıktığı* ortam."




Facebook Yorumları
  • comment image

    içinde turklerde calış$maktadır tabi ki,hatta bi tanesi okula gelip tanıtmı$tır neyin ne oldugunu,deh$ete kapılmı$ızdır,yer altındadır,hızlandırıcısının cevresi 24kmdir.


    (verbal kint - 10 Ekim 2002 20:21)

  • comment image

    avrupa'nin bilim adina yaptigi en buyuk katkidir. avusturya, belcika, bulgaristan, cek cumhuriyeti, danimarka, finlandiya, fransa, almanya, yunanistan, macaristan, italya, hollanda, norvec, polonya, portekiz, slovakya, ispanya, isvec, isvicre and birlesik kirallik olmak uzere 20 uye devletin katilimiyla olusmaktadir. sadece teorik nukleer fizik uzerine degil, uygulamali bilimler, muhendislik ve bilgisayar bilimleri uzerine de cok kaliteli arastirmalar yapilmaktadir. boyle bir kuruma bulgaristan gibi ulkeler gelirken, turkiye'nin neden uye olmadigi da sorulmasi gereken bir sorudur kanimca. ab'den once boyle olusumlar katilmak daha onemlidir.


    (galilei - 31 Ocak 2003 01:44)

  • comment image

    burada atom altı parçacıkları hızlandırıp hızlandırıp çarpıştırıyor, sonra da nasıl çarpışıyorlarmış, diye izliyorlar...


    (sezyum - 6 Ocak 2001 18:30)

  • comment image

    dan brown'in "melekler ve seytanlar" kitabinda anlattigi "karsi madde"yi ureten asmis bilim merkezi.


    (im juli - 19 Mayıs 2004 22:20)

  • comment image

    eyfel kulesi'nden daha ağır olan dünyanın en büyük mıknatınısınıda bünyesinde bulunduran ve isviçre'de bulunan dünyanın en büyük fizik laboratuvarı.


    (simon templar - 30 Mayıs 2004 12:51)

  • comment image

    (bkz: grid computing)
    cern: conseil europeen pour la recherche nucleaire, avrupa nükleer araştırma merkezi. avusturya, belcika, bulgaristan, çek cumhuriyeti, danimarka, finlandiya, fransa, almanya, yunanistan, macaristan, italya, hollanda, norveç, polonya, portekiz, slovakya, ispanya, isveç, isviçre ve birleşik krallık olmak üzere 20 üye devletin katılımıyla oluşmuştur. sadece teorik nükleer fizik üzerine degil, uygulamalı bilimler, muhendislik ve bilgisayar bilimleri üzerine de çok kaliteli araştırmalar yapılmaktadır. dünyanın en büyük parçacık fiziği araşatırma merkezidir. bunun yanısıra, cern dünyada teknolojinin en büyük lokomotiflerinden biridir, örnek vermek gerekirse world wide web, tim bernets lee tarafından 1989’da burada bulunmuştur.
    cern’in grid’e olan ilgisi ise, 2007 yılında large hadron collider – geniş hadron çarpıştırıcısı, dünya üzerindeki en büyük bilimsel alet hizmete girdği zaman oluşacak olan yılda yaklaşık 10 petabaytlık (insanlığın her yıl ürettiği bilginin yüzde onu civarında) verileri işlemek için grid teknolojisinden faydalanmak için yatırım yapmasıdır. bu yüzden 2002’de başlamış olan ve binlerce bilgisayarı birbirine bağlama amacındaki lhc grid hesaplamaları projesi lcg-1 daha şimdiden çalışmaya başlamıştır. eğer grid teknolojisi 2007’de kullanılamaz durumda olursa, lhc’nin getireceği veriyi işlemek için günümüz bilgisayarlarından yüz bin tanesi gerekecektir.


    (portakal - 5 Ekim 2004 00:53)

  • comment image

    sadece nükleer araştırmaların değil, her konu üzerinde araştırmaların gerçekleştirilebildiği, ve hatta www sisteminin de burada ortaya çıktığı* ortam.


    (vic - 9 Ocak 2002 22:20)

Yorum Kaynak Link : cern