• "her türlü gereksiz şeylerin altyazısı var bir tek bunun yok!.."
  • "artık bunun da altyazısı var.mitolojiye ilgisi olanların kaçırmaması gereken 10 bölümlük belgesel dizisi."
  • "dizimag'da tüm bölümleri altyazılı halde bulunabilecek belgesel serisi."




Facebook Yorumları
  • comment image

    her bölümü yaklaşık 1 saat süren 2009 yapımı history channel belgeseli. her bölümde ayrı bir mitolojik kahramana, tanrıya ya da yaratığa yer veriliyor. ilk sezonu şöyle;

    1. bölüm: "zeus"
    zeus'un ve onun olimposlulara titanları yenmelerinde ve evrenin kontrolünü ele geçirmelerinde nasıl liderlik ettiğinin hikayesi.

    2. bölüm: "hercules"
    dünyanın en güçlü adamı herkül bir öfke krizinde ailesini öldürür ve ona günahlarından arınması için tamamlaması gereken 12 görev verilir.

    3. bölüm: "hades"
    hades yeraltı dünyasının hakimi ve ölü ruhların sahibidir. bu bölümde hades'in bu konuma nasıl geldiği, ondan neden bu kadar korkulduğu ve yunanlıların ölümden sonra onları ne beklediği konusundaki düşüncelerinin ne olduğu anlatılır.

    4. bölüm: "minotaur"
    minotor, minos sarayının altındaki labirentte yaşayan ve insan eti yiyen yarı insan yarı boğaydı. her dokuz yılda bir atina'dan minotor'a kurban edilmek üzere yedi delikanlı ve yedi bakire seçilirdi. bu theseus adında cesur bir adamın labirente girip canavarı öldürmesine kadar devam etti.

    5. bölüm: "medusa"
    medusa poseidon tarafından tecavüze uğrayıp bekaret yemini bozulana kadar athena'nın güzel bir rahibesiydi. posedion'ı cezalandırmayı reddeden athena bütün öfkesini medusa'ya kustu ve onu öyle çirkin bir canavara dönüştürdü ki ona bakan herkes taşa dönüşecekti ama sonunda ölümü perseus'un ellerinden oldu.

    6. bölüm: "odysseus: denizin laneti"
    ithaka kralı odysseus truva savaşına katılmak için karısı ve çocuğundan ayrılır. truva düştükten sonra eve dönmek üzere yelken açar fakat bu arada bir sürü zorlukla mücadele etmek zorunda kalır. sicilya'da cyclops'u yendikten sonra yaratık, babası poseidon'dan odysseus'u lanetlemesini ister.

    7. bölüm: "odysseus: savaşçının intikamı"
    odisseus büyücülerle, deniz canavarlarıyla ve hatta başka biriyle evlenmeye zorlanmadan önce karısına ulaşmak için ölümün kendisine yapılan bir yolculukla bile karşı karşıya kalarak zorlu yolculuğuna devam eder.

    8. bölüm: "beowulf"
    beowulf ve onun grendel ve diğer canavarlarla mücadelesini anlatan iskandinav efsanesi.

    9. bölüm: "tolkien'in canavarları"
    j.r.r. tolkien'in yüzüklerin efendisi üçlemesi ve gerçek yaşamın üçlemeyi nasıl etkilediği hakkında.

    10. bölüm: "thor"
    iskandinav tanrısı thor* hakkında.

    kaynak: http://en.wikipedia.org/wiki/clash_of_the_gods


    (northernn - 19 Kasım 2009 03:30)

  • comment image

    tolkien molkien, iskandinav miskandinav bunlar boş işler olduğu için ilk yedi bölümünü indirdim ve izledim.
    zeus ve hades'e özenmişler ama diğerlerini seriyi tamamlamak için yapmışlar gibi geldi; bu benim densizliğim belki. ama zeus'un hesiodos'un theogonia'sından hareketle öneminin aktarılması dikkat çekiciydi. ayrıca odysseus'a iki bölüm ayrılması da yerinde. ama odysseus bir tanrı değil tabi. madem tanrıların clash'i temel alınmış, titan prometheus da konu edinilebilirmiş gibi geldi. athena olsa fena olmazdı. ya da venus. ares var mesela, o da albenisi yüksek bir tanrı. "odysseus var da achilles niye yok?" diye soran biri bile var, "haksızsın" dedim, geçtim gittim.

    konuk akademisyenler, öğreticiler, anlatıcılar hep ayaktaydı. temposu yüksekti. yer yer lise talebesine anlatır gibi bir hâl almadı değil. bunu da doğal karşılıyorum, nitekim konuya hâkim olan biri için bu gibi yapımlar hiçbir anlam ifade etmez. zeus'u yunan'daki, pipisi meydanda olan olağan şüphelilerden sanan yığınla insan var. işte amaç o yığınları beslemek, altına odun atıp tutuşturmak. bu amacına uygun bir seri olmuş gibi duruyor ilk yedi yapımla. bana diliyle ve metniyle basit geldi, ama ben ortalamayı temsil etmiyorum. ortalamanın bir hayli üstündeyim. olympos'un üzerinden batan helios bile altımda kalır. helios'un atlarını dizginlerim boş vaktimde; salepe bazı yörelerde at dölü dendiğini bile bilirim. kırşehir diye bir kentin var olduğunu biliyorum ama hiç gitmedim. ramazan davulcularına ilgim var. titan olsaydım epimetheus olur, ahmet altan'ın meme için vatanını satması gibi, pandora için biraderim prometheus'a kazık atmayı seçerdim.

    büyük tanrı warezbb, bütün tanrılar oradan çıktı. hayat bir sims oyunu. bu gibi oyunlarla ömrünü tüketen antikaların iyi bildiği bir şey söyleyeyim, hayatın patchi yok. mitolojinin ise var, istediğiniz yerde durup yeniden başlayabiliyorsunuz. save'lenmemiş hikâyeler çöplüğüdür mitoloji. mitoloji clash of the gods gibi yapımlara daha çok malzeme olacak gibi görünüyor, zihinler çünkü, iki kitap okumaktan aciz, çöp. küçük çöpü çeken tuğla gibi kitapları okur.


    (jimi the kewl - 19 Kasım 2009 23:36)

  • comment image

    uzun zamandır mitolojiyi öğrenmek, anlamak isterdim. okuduğum bütün kaynaklar fazla detaycı ve çok yorucuydu. öyle ki kimin eli kimin cebinde anlamak için kağıda şablonlar çizmek zorunda kalırdım. fakat bu seriyi bulduktan sonra her şey daha kronolojik ve eğlenceli hal aldı. görüntülerle hikayeleştirilmesi akılda kalıcılığı da artırıyor. tavsiye edilir.


    (emreyunus00 - 4 Şubat 2012 17:46)

  • comment image

    grave digger'ın 2012 yılında çıkan albümü. diğer albümlerine nazaran daha kötüdür. hatta witch hunter ile birlikte en kötü albümü diyebilirim. vasatı aşan parçalar şunlardır:

    walls of sorrow
    call of the sirens
    warriors revenge
    with the wind


    (halitkin - 3 Mart 2013 13:52)

  • comment image

    age of mythology oyununu bünyeye yedirmiş er kişilerin izlerken daha fazla zevk alacağı belgeseli-dizi.
    şimdiye kadar 3 bölümünü izledim zeus, hercules ve hades. belgeseli ilgi çekici kılan en önemli özellik gerçekle ilintili detaylar, anekdotlar ve durdurulamaz jesus christ'ın olaylara dahil oluşu. özellikle hades bölümünde olan mitler beni derinden sarsmıştır*. ayrıca belgeselin demirbaşlarından olan kısa saçlı sarışın ablamızın, ne denli mitoloji aşkı ile yanıp tutuştuğunu izleyen herkes anlamıştır, yoksa bu denli heyecanlı bir ses tonu ile anlatılmaz. her söze başladığında ilkokul öğretmenim aklıma geliyor. ehueh.


    (silgi kafa - 25 Mayıs 2013 00:04)

Yorum Kaynak Link : clash of the gods